Gönderen Konu: Bu ne rezillik...  (Okunma sayısı 9300 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Okay ŞEN

• *
Bu ne rezillik...
« : 15 Eylül 2012, 23:39:49 »
Arkadaşlar şu anda evimin balkonundayım. Tekirdağ Çorlu'dayım, bilenler bilir. Yeni Devlet hastanesine yakın biryerde oturuyorum. ve şu anda bu saatte meradan çok net 3 farklı yerden teyp sesi geliyor. Ne olacak bu avcılığın hali...
Okay ŞEN
1981-Çorlu

Çevrimdışı Erşah TAŞ

• *
Ynt: Bu ne rezillik...
« Yanıtla #1 : 15 Eylül 2012, 23:44:11 »
Okay abi artık bu iş normal birşey  gibi karşılanıyor ne yazıkki, çok yazık gerçekten :((
Erşah TAŞ
 Çanakkale/Çan    ----   1993                                                  Trakya Üniversitesi   Makine Mühendisliği

Çevrimdışı Murat ÇAKAN

• Müdavim Üyemiz
  • CMAS**MONITEUR INSTR. FLIGHT ENGİNEER INSTR.
« Yanıtla #2 : 15 Eylül 2012, 23:47:21 »
Okay kardeşim ekip senin balkona çıkacağını duymuş sana eşlik etsin diye teyiplerini açmış :) :) şaka bir  yana google'dan bak nöb orman bölge md'lüğünden ekip çağır,Yada jandarmaya şikayet et nöb ekip gelsin sabaha da pusu atarlar ekibi yakalarlar.Bizim kocaeli bölgesinde neden kuş yok daha iyi anlıyorum şimdi,  demekki kuşlar göç edemeden trakyada bitiyor. :)
Murat ÇAKAN 1980 BALIKESİR/HAVRAN-KOCADAĞ KÖYÜ 0543 405 1771

"KOCADAĞLI ÇAKAN TEAM_10''
                                                    ''SETTER''

Çevrimdışı Mustafa ERTAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCI AVINI ALIR...
« Yanıtla #3 : 16 Eylül 2012, 10:59:57 »
yazıklar olsun bizim buralarda da aynı ve s
sanırım tüm bölgelerde de artık sıradan bir olay haline gelmiş lanet olsun bu teyp kuranlara ole avlananlara ...
MUSTAFA ERTAN

Çevrimdışı Hakan VERAL

• *
  • Şeytan Değil İnsan Doldurur
« Yanıtla #4 : 16 Eylül 2012, 11:30:25 »
aynısı bana oldu geçen gün gece bıldırcın sesleri heyecan yaptım sabah erkenden kalkma planları ama biraz daha kulak verince teyp olduğunu anladım  :o bizim burlarada teypsiz avlanan yok denecek kadar az sezon başından sonuna kadar aynı yerde teypler hiç susmadan çalıyor hiç kimsede gelip bakmıyor  >:(
Hakan VERAL
1988 Gelibolu

Çevrimdışı Harun SAĞIR

• *
  • Değer verdiğim şey Benim en kıymetlimdir..)))):
« Yanıtla #5 : 16 Eylül 2012, 12:06:34 »
ŞİKEYET EDİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN >:(
HarunSAĞIR  0541.793.80,28

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 16 Eylül 2012, 12:41:28 »
    Okay Bey, keşke sizin ne yaptığınızı da yazsaydınız. Yani jandarmayı mı aradınız? Milli parklara mı haber verdiniz.
Sizi suçladığımı düşünmeyin. Genel olarak teybe karşı olan avcılar olarak bizler ne yapıyoruz? Sadece söyleniyor muyuz? Bir eylem var mı?
   Çünkü bu teypçiler o kadar işi azıtmış durumdalar ki. Yaptıklarından utanma ya da çekinme olmadığı gibi, teybe karşı olanları aciz avcılar gibi görüyorlar. Siz yapamadığınızdan beceremediğinizden bizi kıskanıyorsunuz havasındalar. Bizimde çok yakınımızda ki insanlardan teyp kuran var.
   Biz görmezden geldikçe bu iş çığ gibi büyüyecek. Bizler de bıldırcın bulamadıkça söylenip duracağız. Acaba gerçekten ACİZ miyiz diye düşüneceğiz.
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #7 : 16 Eylül 2012, 14:03:26 »
    Okay Bey, keşke sizin ne yaptığınızı da yazsaydınız. Yani jandarmayı mı aradınız? Milli parklara mı haber verdiniz.
Sizi suçladığımı düşünmeyin. Genel olarak teybe karşı olan avcılar olarak bizler ne yapıyoruz? Sadece söyleniyor muyuz? Bir eylem var mı?
   Çünkü bu teypçiler o kadar işi azıtmış durumdalar ki. Yaptıklarından utanma ya da çekinme olmadığı gibi, teybe karşı olanları aciz avcılar gibi görüyorlar. Siz yapamadığınızdan beceremediğinizden bizi kıskanıyorsunuz havasındalar. Bizimde çok yakınımızda ki insanlardan teyp kuran var.
   Biz görmezden geldikçe bu iş çığ gibi büyüyecek. Bizler de bıldırcın bulamadıkça söylenip duracağız. Acaba gerçekten ACİZ miyiz diye düşüneceğiz.
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #8 : 16 Eylül 2012, 14:37:00 »

Ramazan kardeşim ne güzel de yazmış. Ben de bu yazısına bir şeyler eklemek istedim.  Mesela bizim avcısayfamiz.com sayfamıza üye olan ve bölgelerinde teyp kuranları bilip te yazmıyanlar da en az kuranlar kadar suçludurlar. Adam belgeli avcıyım nasıl sa vergi ödüyorum diyip te kanunsuz avcılık yapıyor da diğer belgeli avcıların hakkını yiyorsa  onun la belgesiz avclar arasında bence hiçbir fark yoktur.  Bu yüzden deveye sormuşlar boynun neden eğri diye. O da nerem doğru ki diye cevap vermiş. Öncelik ile bu tip konular da bizler ne kadar doğruyuz? Kanunsuzlukları bilip te görmemezlikten geliyoruz diye düşünmemiz gerekir. Bu dünya da olmasa da öte dünya da hak yiyenler elbette hesap vereceklerdir.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Berkay PORSUK

• *
« Yanıtla #9 : 16 Eylül 2012, 19:36:41 »
yapıcak bişey yok  ipin uçu kaçmış bir kere , trakyada  değil artık türkiyenin her yerinde durum böyle  yerli kuşa bile teyp kuruyorlar  hangi il aklına geliyorsa kesin teyp işi yapan vardır  .AVCILIK BU İSE YAZIKLAR OLSUN BAŞKA BİŞEY DEMİYORUM .
Berkay PORSUK
1977-Gemlik

Çevrimdışı Hasan İLDİZ

• *
« Yanıtla #10 : 16 Eylül 2012, 20:33:27 »
teyp in yanında karadeniz tarafında bir de lüksle avcılık var ne trakyası yeyple filen bitmez bu kuş bulgaristanda her hün devlet çaldırıyor teypi paralı avcılık için esas kırım lüks ve ağla oluyor kuşun geldiği yerde
Hasan İLDİZ
1984 Edremit BALIKESİR

Çevrimdışı Coşkun AKBULUT

• *
  • kargalar sürüyle kartallar yalnız uçar
« Yanıtla #11 : 16 Eylül 2012, 21:12:55 »
  arkadaslar teyp olayı kocaeli izmittede var arkadaslar göç kuşunu ya yağmur arkasında düştü zaman bulursunuz baskada bulamassınız şimdi bu teyipi bende birkac defa denedim kurdum ama düşmedi şimdi size soruyorum evraklarımız tamam her sey kurallara göre av yok ne olucak mera aramaktan arabaya in köpek sal olmadı bin öbür meraya hadi in bin gün bitti arkadaslar  yunanistan italya rusya ispanya ve sayamıcam bissürü ülke teyp kurarak avlanıyor şimdi aramızdan benide yadırgıycak olanlar olucak ama bu gercek ben karadeniz sahiline 100 km sahile dikili karasu sahiline gidiyoruz kuş yokj pazartresi sali persembe cuma kus var av yasak hadi buyur şimdi oturup bu işi konuşma k gerek göc kuşu bıldırcın bence 7 gün acık olması gerekli diye düşünüyorum yorum sizin
Coşkun AKBULUT
1970 izmit/derince     kargalar sürüyle...kartallar tek uçar

Çevrimdışı Hasan İLDİZ

• *
« Yanıtla #12 : 17 Eylül 2012, 00:14:44 »
doğrusun çoşkun abi neyini yadırgayacaklar ben arkandayım
Hasan İLDİZ
1984 Edremit BALIKESİR

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 17 Eylül 2012, 09:20:53 »
çoşkun bey bu şekilde bir yorum yapma cesarettinde bulunduğunuz için gerçekten tebrikler,, tebrikden kastım şudurki; şahsınızın fikirlerine sahip ancak bunları acıklamak ve söylemek yerine nedenlerine kılıflar uyduranlar hatda belgesiyle bohçacılığın kıralını yapanlar tanıyourm,,bunlar avlakda farklı avcılar arasında farklı konuşup farklı eylemlerde bulunan insanlar... bunlara bakarak yorumunuzdaki samnimiyet tebrik e şayandır,,,
      hEp sölediğimiz lakin bir türlü anlatamadığımız bir konu var bir yere kopukluk düzensizlik olumsuzluk varsa bu düzensiz kopuk sorunlu yerin başınmdkailer bunların hepsinden sorumludur,,sorumlu malesef ve malesef .....
      gecen ahfata avda köpeği ile avlanan belgeli bir avcının keklik avına şahir oldum,,dün 60 yaşın üzerinde belgeli bir amcamızın ki kendisi de sohbetimizden güvenlik mensubu emeklisi bir avcı onunda tahtalı avına şahit oldum...
      gecen sene sezonun sonundan mart sonuna kadar ördek avlayanları gördüm...bunların hepsi belgeli avcılardı,
      belgeli olupta limit tanımayanarıda gördüm...bunca yolu 2 keklik içinmi yapıyoruz diyenleri biliyourm..onları horlamıyourm ve kötülemiyourm.. ve genellikle haklı buluyourm, çünkü kendime şunu soruyorum,bunları belgelerine aldıkları halde neden bu ceza alma riski olan işleri yapıyorlar? bu soruyu sorduğumda birincisi yeterli denetlemenin olmaması1. neden...2. si kanunlara uyan avcının kanunlara uymasına rağmen avcılığını istediği rahatlıkda yapamaması,,3. avcının sorunlarının gerçek bir çözüme ulaştırlmaması...ne olacak sanki bıldırcın 7 gün acık olsada millet kekliğe tahtalıya ateş etmese...ne olacka sanki ördek 7 güna acık olsada sezondan sonra ördek avlanmasa.... kısacası bence mak bu ülkede malesef ve malesef işe yaramıyor bu işin başını cekenlerde malesef gercek avcılar değil maksatları para kazanmak...ben belgesini iptal edenleri ve kaçak olarak avlananları biliyorum,hemde cok etik evcılar..çözüm devletde ve bu işe kendini vermiş insanlarda..ben artık dedğim gibi bu insanlara kızmıyorum...eğer iş belge almaksa işte gitmiş belgesini almış...sonuçta belgeli avcı.. bu şekilde düşünüyorlar..aslında düşün düğün zaman haksızda gözükmüyorlar...belgesiz avcı çatır catır av yapıyor ben belgeliyim herşeyim tamam ben neden yapamayım diyor... bu insana ,bu etik değil bunu yapma dediğinde...masraflarını ne zor şartlarda belgesini aldığını devletine karşıbu denli hassasken devletin avcıyı korumadığını yapılan haksızlığı velhasılı bir dokun bin ah işit cinsinden.... durum bundan ibaret devlet devlet devlet...adam gibi yönet adam gibi hizmet et....adam gibi adalet...bunlar olsa bu sorunların hiç biri olmayacak...çözüm çok ama işine gelmiyor birilerinin...etrafımızı özel avlaklar tehlikesi sarmışken bile birileri sessiz sedasız emellerini gerceklerştirmeye giderken biz dah hala bu noktadayız.. yakında teyiple avlanacak merada kalmayacak... neyse hayırlsı olsun inş düzelir diyelim...

Çevrimdışı Hasan GÜZEL 07

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 17 Eylül 2012, 09:49:24 »
teyp olayını çok karşı çıkıp kullananlara çok fazla kızan kişiler dahi herkes bunu kurupda av yapıyorsa bizede başka çare bırakmadılar bizde kurup bizde avlanalım demeye başlamışlar biz hale teyp nedir nasıl bir şeydir nasıl çalışır nerden alınır satılır bilmezken...
Renc RECARO
1981 ANTALYA

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 17 Eylül 2012, 10:42:20 »
sn.KİLLİ
Duygularıma birebir tercüman olmuşsunuz ağzınıza sağlık....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 17 Eylül 2012, 10:49:49 »
yapıcak bişey yok  ipin uçu kaçmış bir kere , trakyada  değil artık türkiyenin her yerinde durum böyle  yerli kuşa bile teyp kuruyorlar  hangi il aklına geliyorsa kesin teyp işi yapan vardır  .AVCILIK BU İSE YAZIKLAR OLSUN BAŞKA BİŞEY DEMİYORUM .
Beğendiğim güzel bir yorum daha olmuş tebrikler
birkaç cümlede ben ekleyecek olursam ,, teyp işi ile avlanmadan bi haber olan bölge avcılarıda ,, şehir dışından gelerek ovadaki yerli kuşa teyp kurarak toplayıp bir günde 100,lerle İFADE EDİLECEK RAKAMLARDA KUŞ VURAN AVCILARI GÖRÜNCE biz niye kurmayalımki elin yabancısı gelip bizim meralarımızı kurutup gidiyor o zaman bizede mübahtır anlayışı ile hareket etmeye başladı
ARTIK teyp kurmadan bizim gibi mera mera sabahtan akşama gezerek BILDIRCIN arayan avcılara herkes ENAYİ gözü ile bakmaya başladı.....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Bülent KOCA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 17 Eylül 2012, 11:24:23 »
çoşkun bey bu şekilde bir yorum yapma cesarettinde bulunduğunuz için gerçekten tebrikler,, tebrikden kastım şudurki; şahsınızın fikirlerine sahip ancak bunları acıklamak ve söylemek yerine nedenlerine kılıflar uyduranlar hatda belgesiyle bohçacılığın kıralını yapanlar tanıyourm,,bunlar avlakda farklı avcılar arasında farklı konuşup farklı eylemlerde bulunan insanlar... bunlara bakarak yorumunuzdaki samnimiyet tebrik e şayandır,,,
      hEp sölediğimiz lakin bir türlü anlatamadığımız bir konu var bir yere kopukluk düzensizlik olumsuzluk varsa bu düzensiz kopuk sorunlu yerin başınmdkailer bunların hepsinden sorumludur,,sorumlu malesef ve malesef .....
      gecen ahfata avda köpeği ile avlanan belgeli bir avcının keklik avına şahir oldum,,dün 60 yaşın üzerinde belgeli bir amcamızın ki kendisi de sohbetimizden güvenlik mensubu emeklisi bir avcı onunda tahtalı avına şahit oldum...
      gecen sene sezonun sonundan mart sonuna kadar ördek avlayanları gördüm...bunların hepsi belgeli avcılardı,
      belgeli olupta limit tanımayanarıda gördüm...bunca yolu 2 keklik içinmi yapıyoruz diyenleri biliyourm..onları horlamıyourm ve kötülemiyourm.. ve genellikle haklı buluyourm, çünkü kendime şunu soruyorum,bunları belgelerine aldıkları halde neden bu ceza alma riski olan işleri yapıyorlar? bu soruyu sorduğumda birincisi yeterli denetlemenin olmaması1. neden...2. si kanunlara uyan avcının kanunlara uymasına rağmen avcılığını istediği rahatlıkda yapamaması,,3. avcının sorunlarının gerçek bir çözüme ulaştırlmaması...ne olacak sanki bıldırcın 7 gün acık olsada millet kekliğe tahtalıya ateş etmese...ne olacka sanki ördek 7 güna acık olsada sezondan sonra ördek avlanmasa.... kısacası bence mak bu ülkede malesef ve malesef işe yaramıyor bu işin başını cekenlerde malesef gercek avcılar değil maksatları para kazanmak...ben belgesini iptal edenleri ve kaçak olarak avlananları biliyorum,hemde cok etik evcılar..çözüm devletde ve bu işe kendini vermiş insanlarda..ben artık dedğim gibi bu insanlara kızmıyorum...eğer iş belge almaksa işte gitmiş belgesini almış...sonuçta belgeli avcı.. bu şekilde düşünüyorlar..aslında düşün düğün zaman haksızda gözükmüyorlar...belgesiz avcı çatır catır av yapıyor ben belgeliyim herşeyim tamam ben neden yapamayım diyor... bu insana ,bu etik değil bunu yapma dediğinde...masraflarını ne zor şartlarda belgesini aldığını devletine karşıbu denli hassasken devletin avcıyı korumadığını yapılan haksızlığı velhasılı bir dokun bin ah işit cinsinden.... durum bundan ibaret devlet devlet devlet...adam gibi yönet adam gibi hizmet et....adam gibi adalet...bunlar olsa bu sorunların hiç biri olmayacak...çözüm çok ama işine gelmiyor birilerinin...etrafımızı özel avlaklar tehlikesi sarmışken bile birileri sessiz sedasız emellerini gerceklerştirmeye giderken biz dah hala bu noktadayız.. yakında teyiple avlanacak merada kalmayacak... neyse hayırlsı olsun inş düzelir diyelim...
Musa Bey siz bıldırcın 7 gün açık olsa ;o avcıların keklik avlamayacağına inanıyor musunuz?
Bülent KOCA-1970  Çal   505 8281132 Alaşehir

• *
« Yanıtla #18 : 17 Eylül 2012, 11:29:06 »
 musa kardeşim ben içimden geleni haykırdım olan budur kuş zaten yok kıvırmanında bir manası yok arkadaşım bissürü ülke bu işi yapıyor tou tubda rusların bi videosu var teyp calıyor adamlar avlanıyor ben dorudan konuşmayı seven ve böyle tanınan biriyim kıvırmam neyse oyum evraklarım herseyim tam malum hafta içi kuş geciyor neyapıcaz sorarım sizlere ertesi günde kuş yok eee bu mak ne iş yapar alsana konu çözsünler tavuk gibi avcıdan para vergi alıyorsalar buişi aydınlatsınlar keklik tavsan için demiyorum bıldırcın için söyledeiklerim benim bildim yılların avcıları artık meraların daraldını ve yolların değiştini söylüyorlar katılıyorumda av yok bu böyle inanın teyp kuranlar bile saklı kuruyor en ücra köselere sabah avlanıp geliyorlar bu bile karaborsa oldu gördüklerim budur yerli kuş 5 tane avladım 6 tanede üveyik bunlarda 4 hafta içinde kutu kutu cephane nereye atıcaz yorum sizin bu fişek üreten firmalar silah satan üreticilerde elini taşın altına koymaları gerek kuş yoksa ben 2 kutu fişekle avı biririm sezon biter eee nerde bunlar malum kanalda bissürü reklam var bu üreticiler bir fikri yok hep satalım amam bizde alıcıyız ve av olucakki atıcaz tüketicez yorumlarınızı bekliyorum tüm doğa dostlarına ve içi bu sevdayla atanlara sağlık mutluluk kazasız belasız avlar dileimle saygılar
Coşkun AKBULUT

• *
« Yanıtla #19 : 17 Eylül 2012, 11:40:17 »
  arkadslar bizim çogumuz işçi memur köylü rençber bizler bu sevdaya babalarımızdan dedelerimizden gördükte tutulduk bu içimizde amansız bir hastalık gibi oldu meralar boşta olsa hafta sonunu iple ceker olduk özel avlaklarda kuş kırılada gitse inanıyorumki bir kekliği saatlerce arayıp tam suyunu yudumlarkek ayağının altında hırrrrrrrrrrrr diyerek kacarken suyu biryere atıp tüfei omuzlaması atması herseye değer onun için yerli avlarımıza sahip çıkalım özel avlakta içimizden toplasan üyeler içinde 100 ki,şi gider gerisi gidemez bende dahil malum gelir belli  ... birdaha söylüyorum göç kuşları hariç yerli kuşların korunup kollanmasından yanayım birkaç zengin ellerini ovuşturuyor özel avlak için bunuda malum kanalda ben sahsen sezdim çıkıpta avcının hakkını arıyan bir merci bilmiyorum varsa yazarsanız sevinirim içim çok dolu daha cok yazıcak seyler varda neyse degerli yorumlarınızı bekliyorum saygılar
Coşkun AKBULUT

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : 17 Eylül 2012, 13:48:09 »
bülent bey yapacak adam yine yapar... maksat sormluların yönetmekle sorumlu olanların konuları ciddiyetle incelemedikleri..sanuçta dağda vicdanın ve sen varsın.. herşey 4 -4 lük olsada sorunlu insanlar cıkacaktır ama kötü örnek örnek değilki..

Çevrimdışı Berkay PORSUK

• *
« Yanıtla #21 : 18 Eylül 2012, 01:27:25 »
Beğendiğim güzel bir yorum daha olmuş tebrikler
birkaç cümlede ben ekleyecek olursam ,, teyp işi ile avlanmadan bi haber olan bölge avcılarıda ,, şehir dışından gelerek ovadaki yerli kuşa teyp kurarak toplayıp bir günde 100,lerle İFADE EDİLECEK RAKAMLARDA KUŞ VURAN AVCILARI GÖRÜNCE biz niye kurmayalımki elin yabancısı gelip bizim meralarımızı kurutup gidiyor o zaman bizede mübahtır anlayışı ile hareket etmeye başladı
ARTIK teyp kurmadan bizim gibi mera mera sabahtan akşama gezerek BILDIRCIN arayan avcılara herkes ENAYİ gözü ile bakmaya başladı.....

çok doğru durum aynen öğle ,,  ama yakın  bir zamanda herkes pişman olucak bu garanti 
Berkay PORSUK
1977-Gemlik

Çevrimdışı Hasan ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 18 Eylül 2012, 17:02:15 »
Kuran az haklı kurmayan da az haklı,haksızlık denetim eksikliğinden kaynaklanıyor,kuran az haklı; adam ava gitmek için bir sürü prosedürü yerine getiriyor,haftanın 3 günü açık olsada malum iş sebebiyle 3 günde olsa çoğumuz ancak pazar günü ava çıkabiliyoruz onuda ya kuş olur olmaz diye düşünüp kuruyor gel geli kuş olmasada 3-5 kuşu toplayıp verdiklerinin bir kısım karşılığını alıyor kendince 1 yıl  b o k u n u  atıp gözü gibi baktığı köpeğinin bir kaç fermasında keyif yapıyor böyle olursa gelgelin bir zararı yokmuş gibi ,ancak birde madalyonun diğer yüzü var işini gücü müsayit kendince avcı olduğunu sanan vicdansız kişiler haftanın zaten 7 günü avlanıyor birde bununüzerine gelgeli tüm sezon açık olduğu için illa ki bol kuşlu curnataları yakalıyor ve katliam yaparcasına öldürüyor işte asıl etik olmayan doğru olmayan ,kurmayan arkadaşlara gelince,kaçımız meraya çıktığımızda teyiplere kulak verip çok tüfek atılmaya başladığında bir iç çekip o yöne doğru yönelmiyoruz?sorarım size iş gelgeli kurana kızmakasa ona kızacağına denetleyebilsen hadi arkadaşım limitin doldu avını sonlandır diyebilsen veya o kişi bunu kedi kendine yapabilse o zaman buişin rengi pembeleşmez mi?bıldırcının göç yolu üzerinde merası olan avcı arkadaşların kaçı acaba kuşun göçünü duyduklarında hertaraf kuşken yasak gün diye mesaiden sonra küçük bir kaçamak yapmıyo ki?yani işin özü hepimiz insanız ve çoğu zaman engelliyemediğimiz bir nefsimiz var asıl olan bunu kontrol altında tutup vicdani sınırlarımızı iyi çizebilmek,durum bence bundan ibaret caima olarak çoğunluğumuza uyuyoruz bence kuralsız avlananlar forumlarda ne kadar az gözüksede bence asıl olan bu değil,azınlık  bunu itiraf edebiliyor,itiraf edemeyenlerde çok tepki vererek bence kendi yaptıklarını bastırıyor,''yaman hırsız ev sahibini bastırır''hesabı  durum gün geçtikçe bozuluyorsa o zaman söylenecek bir şey yoktur.Avı tehdit eden o kadar çok unsur varki gel gel sadece bunlardan birisi komşu ülkelere bir bakmak lazım paralı bıldırcın av partileri düzenleniyor diye söyleniyor kimse 5 bıldırcın vurmak için bu kadar masraf yapmaz, sabahtan akşama kadar taban patlatmaz oralarda duyduğumuz kadarıyla gel geli kurup geceleri büyük lambalar kurup göçün çoğunu tutuyorlar gibi geliyor bana trakya göç yolunu  2 yıldır bol kuş kullanmaz oldu bunun bir sebebi olmalı bence ama onlara yapabileceğimiz bir şey yok....İşin sonu geliyor gibi ama bizde bu hastalık sanırım biz onu değil ancak o bizi bıraktığında inşallah bitecek bu dertler...Kalın sağlıcakla..
« Son Düzenleme: 18 Eylül 2012, 17:03:35 Gönderen: Hasan ÖZTÜRK »
  Hasan ÖZTÜRK-EDREMİT/1974

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : 19 Eylül 2012, 07:50:47 »
aymem öle hasan bey iş bizde bitiyor kendimizde ..kendini kontraoledmeyeni devlet kontrol edecek...oda başaramıyorsa herkes işine geleni yapacak.. bu engellenemez... hayırlsı olsun..

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 19 Eylül 2012, 17:57:04 »
Sadece bıldırcınla bitmiyorki..üveyik avında vurulan tavşanlara ne demeli?üveyik bitti,tavşan azaldı sıra ördekte..olan yine saçma yüzü görmemiş palazlara olacak..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976