Gönderen Konu: YOĞURD'A BAK  (Okunma sayısı 1951 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
YOĞURD'A BAK
« : 15 Eylül 2012, 00:12:37 »
Arkadaşlar yoğurt bizim çoban bizim ama pazarlayan el oğlu,
aşağıda gördüğünüz gibi orjinal yoğurt adıyla üstelikde çoban yoğurdu adıyla Amerika'da marketlerde satılmakta. ve Yunan yoğurdu olarak, özellikle alarak tattım yoğurtla alakası yok krema benzeri bir şey. Herşeyde olduğu gibi aslı bize ait olan yoğurdu bile kaptırmışız.
Vay Halimize''

« Son Düzenleme: 15 Eylül 2012, 08:50:12 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı Bora TANKUL

• *
Ynt: YOĞURD'A BAK
« Yanıtla #1 : 15 Eylül 2012, 07:38:46 »
Bu firmanın sahibi Türk'tür, adı da Hamdi Ulukaya'dır. Hatta firmanın web sitesine bakınca orada bu bilgiler var. Tabi Türk yoğurduna Yunan yoğurdu ismini koyması oldukça üzücüdür.

http://chobani.com/who-we-are/
While tidying up his desk back in 2005, our Founder and CEO, Hamdi Ulukaya, stumbled upon a classified ad for a yogurt plant recently closed down by Kraft. After initially throwing the ad away, Hamdi listened to his gut, fished it out of the trash and went to see it that day. He decided to buy the plant on the spot, and went to work on perfecting the recipe for Chobani based on his belief that everyone, regardless of income or location, deserved access to delicious, high-quality yogurt. The first cup of CHO finally hit shelves 18 months later and has since grown to become America’s #1 yogurt.
  • Stoeger M3000 Peregrine
  • Huğlu 103 DE
  • Deutch Kurzhaar
Bora TANKUL
1969 - İstanbul
Stoeger M3000 Peregrine, Max5
Huğlu 103 DE

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #2 : 15 Eylül 2012, 09:00:03 »
Hepimiz ticaret yapıyoruz,detaylarını bilmedende yorum yapmak doğru değil diye düşünüyorum..

Ama çok örneklerde olduğu gibi,Özümüzü koparmak için,kendi değerlerimizi yıpratmamız için çok büyük mücadele gösteriyorlar...Rabbim islam sancağı altında özümüze Türklüğümüze sahip çıkmayı nasip etsin...

Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Yakup EKER

• *
« Yanıtla #3 : 15 Eylül 2012, 09:18:42 »
ben yogurdu tatim nerde bizim yogurdun yaninda esamesi okunmaz
Yakup EKER
1972-Amerika

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #4 : 15 Eylül 2012, 11:36:07 »
Türk imalatçı olması sevindirici ama yunan yoğurdu yazması bayağıda üzücü çünkü yoğurt ve ayran bizim değerimizdir.
İmalatçı Türk de olsa demekki maddiyat manevi değerlerden daha öne çıkmış görünüyor.

Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ