Gönderen Konu: ÖZKURSAN BILDIRCIN ÖZEL fişekleri Yaktın tüfeğimin başını..  (Okunma sayısı 22878 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ÖZKURSAN BILDIRCIN ÖZEL fişekleri Yaktın tüfeğimin başını..
« Yanıtla #25 : 28 Ağustos 2013, 14:33:38 »
avcı dostlar özkursan o kadar reklem o kadar özgüven mesajları veriyor bumudur yani  yazıkkkk
  özkursan bıldrıcın özelliği :  %60 kurşun % 40 çelik saçma
  özkursan üveyik              : % 60 çelik  % kurşun  saçma
 avcı dostalr özel dedikleri fişekler içindeki yapı bu.
  vala benim için en iyi av fişeği  tüfeğime en az zarar veren barut izi lekesi bırakmayan  vede sorunsuz çalışan fişektir. normal mesafelerde avı vursun ( 25mt- 45mt arası ) bana yeter daha uzağı vurmasın ama diğer özellikleri mutlaka olsun.
 valşa diyorum REMİNGTON gözünü sevim şakışakır çalışır tüfekte en ufak barut izi leke bırakmak. hatta avcı arkadaşlar ucuz dfişek atıyorlar en son avdan çıkarken benden remington alıp tüfeklerini temizliyorlar vede resmen temizliyor :)))
  gelde yerli fişek al. gelde ucuz fişek at. /((((((( 
 BUGATTİ  fişek var oda aynı lekeyi bırakın tüfek namlu içinde yanmamış barut kaynıyor :) patlayan şey nasıl yanmaz ama işte yanmayan barut doluyor namlu içi:)
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Hayri KARACAN

• *
« Yanıtla #26 : 28 Ağustos 2013, 14:48:31 »
benim de tek kurşunları ile çok başım ağrıdıydı..demek saçmaları çok b.ktanmış bundan sonra özkursan mı....!
DOĞUM YILI YAZINIZKızılelma Köyü/Çan/Çanakkale

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #27 : 28 Ağustos 2013, 15:43:18 »
bu gün armsan 612 w model silahımda bıldırcında denemek için aldığım mirage 28 gr 9 no bior turuncu renkli fişeklerden koymuştum hayatımda bu kadar rezalet fişek görmedim sıkştırmayı geçin mekanizmayı kitledi namluyu sökdüm av esnasında boşkovanları ucu şekilden şekile girmiş  sonra tekrar koydum denemek için yine aynı rezalet sonra acaba benim tüfekdemi sorun var dedim bir kaç çeşit 28 gr fişekle denedim sorunsuz çalıştı zaten mirage fişekleri oldum olası beğenmezdim ama geçen sene poze ile bıldırcında iyi sonuç almıştım mirage 28 gr sportin bior laciverti fişekler hadi bu senede kullanayım diye aldım aldığımada bin pişman etti böyle rezillik olurmu
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #28 : 28 Ağustos 2013, 16:52:36 »
Yaf-Zuber-Jet-Sterling-Özkursan denemiş bir yerli avcı olarak Kanımca yerli firmalar içinde İzmir de faaliyet gösteren Anatolıa fişek sanayi Me-Ca ismli ürün fiyat-malzeme oranında en istikrarlı üreticidir.
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 28 Ağustos 2013, 21:12:47 »
bu gün armsan 612 w model silahımda bıldırcında denemek için aldığım mirage 28 gr 9 no bior turuncu renkli fişeklerden koymuştum hayatımda bu kadar rezalet fişek görmedim sıkştırmayı geçin mekanizmayı kitledi namluyu sökdüm av esnasında boşkovanları ucu şekilden şekile girmiş  sonra tekrar koydum denemek için yine aynı rezalet sonra acaba benim tüfekdemi sorun var dedim bir kaç çeşit 28 gr fişekle denedim sorunsuz çalıştı zaten mirage fişekleri oldum olası beğenmezdim ama geçen sene poze ile bıldırcında iyi sonuç almıştım mirage 28 gr sportin bior laciverti fişekler hadi bu senede kullanayım diye aldım aldığımada bin pişman etti böyle rezillik olurmu

gazlı otomatiklerde sorun oluyor demek ..ben çifte ile kullandım poze ile kullandım hiç bir sıkıntı yaşamadım oysa..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #30 : 28 Ağustos 2013, 21:29:40 »
gazlı otomatiklerde sorun oluyor demek ..ben çifte ile kullandım poze ile kullandım hiç bir sıkıntı yaşamadım oysa..
Aynen. Ben de pozeyle kullandım. Biraz is bırakması dışında kusur görmedim. Güzel de av yaptırmıştı doğrusu.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Vahdettin KAHRAMAN

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #31 : 28 Ağustos 2013, 23:09:09 »
arkadaşlar geçtiğimiz hafta Avrupa kromsuz tüfeğimle kullandım tam bir rezalet bir koli almıştım geçen yıl elimde kaldı birdaha tüfeğemi sokarım valla sakın sizde sokmayın saatlerce tüfeği temizleyecen diye uğraştım yine de olmadı
meca fişekten şaşmayın valla adamlar yapmış Avrupa fişekgibi yapanlara teşekkür ediyorum
Vahdettin KAHRAMAN
1965 ankara

Çevrimdışı Murat KORKMAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 28 Ağustos 2013, 23:26:52 »
yerli fişek, avrupa fişek yıllardan beri aynı konu üzerinde tartışıyoruz ve bir arpa boyu yol almış değiliz. yerli firmaların hepsini katmak istemiyorum ama sonuçlar ortada hep sorun 1. özkursan : saçmalar çelik, domuz kurşunu çelik : çelik saçmanın ayrı bir namludan atılması gerektiğini hiç hesaba katmıyorlarmı acaba. 2: yfs. domuza atış yaptım gayet güzel patladı lakin kurşun kovanın ucunda kaldı :D firmayla irtibata geçtim aldığım cevap biz bu ürünün satışını durdurduk, sizde zaten raf ömrünü tamamlamış kurşunu atmışsınız yapacak bişey yok denildi ama ben o olaydan sonrada bayide o kurşunlardan gördüm... yan yattı çamura battı misali. 3 :yaf iki defa aynı kututan dokuzlu kurşun kapsül patlamadı araştırdım çok kişinin başına gelmiş........... eklemek isteyen varsa yazsın.....

aslında firmalarımızı kötülemek istemiyorum herkes hata yapar ama kimse kabul etmek istemiyor enayi yerine konuluyoruz buna canım sıkılıyor.
Murat KORKMAZ
1981 sakarya

Çevrimdışı Birol KAVAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 29 Ağustos 2013, 00:49:09 »
VALLA BENDE KULLANDIM GEÇEN  SENEDEN KALAN BİLDİRCİN ÖZEL VE MECA 28 GR9 NO FİŞEKLE KARŞILASTIRDIM BAKIN GÖRÜN DEMİR PARÇASI MIKNATISA YAPISTI ŞEKİLSİZ AMA MECA HAKİKATEN GÜZEL FİŞEK YERLİ MALI.TAVSİYE EDERİM.YORUM SİZİN .SİZEDE GEÇMİŞ OLSUN SImgLand.net imageLM LAR TÜM AVCI DOSTLARAImgLand.net image
1973 burdur

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 29 Ağustos 2013, 01:07:39 »
Ömer bey gecmiş olsun bildlrcln özelden bende aldim   ve bugùn sab ah klsa bildlrcln turu yaptlm       ALLAH tan kuş yoktu ve deneme atlşl yaptlm önce yaf laattlm  sonra bildlrcln òzelle atlş yptlglm yerde  bldcn òzelle attlm ve 8 10 tane sacma vardl hedefte geri verme kararl aldlm..selamlar....
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #35 : 29 Ağustos 2013, 01:43:44 »
Herkese merhaba..Bu konu hakkında kendi kanaatimce Özkursan firmasınada cevap hakkı düşüyor.bu tartışma geçtiğimiz yıldan beri devam ediyor ve her ne hikmetse hiç bir Özkursan mağduru çıkıpta namlu içini sergilemiyor.Çelik saçma konusundaki tehlikenin boyutuna bende katılıyorum..Armsan phenoma kullanıcısıyım ve şu anda tahmini olarak 2500 fişek sayısına yaklaşmışımdır.(boş zamanlarda teneke avımda vardır  :) )ancak tüfeğimde ME-CA  YAF  ZUBER ÖZKURSAN MKE  Fişeklerini bol bol kullanmama rağmen hala bir iz görmedim..Kendi şahsi kanaatimce en iyi yerli olarak YAF  ve ME-CA nın bir adım önde olduğuna inanıyorum,selamlar..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #36 : 29 Ağustos 2013, 09:08:49 »
çelik saçma kullanılmasında bir sakınca yoktur.bir çok çelik saçma olan fişek var.hatta nikel bakır tungsten fişeklerde var.krom çizilmez bir yapıya sahiptir.kurşun saçma sadece kromsuz tüfekler ile atılması tavsiye edilir.bu saçmaların tüfeğe zarar vermesi olasılığı vardır ancak ahmet kardeşimin dediği gibi görmek te gerek..Bu fişeğin benzeri üretimler yabancı firmalarda var.bu fişekler üretim aşamasında çeşitli tüfekler ile denendikten sonra piyasaya verilir.bu fişek çıkmadan önce denendiğini böyle bir fişek çıkacağını ben önceden duymuştum.çıkar çıkmaz ilk alıp deneyenlerden biriyim.fişeğin saçmasının mıknatısa yapıştığını ilk duyuran belkide benim.bu fişek ile iyi kaliteli tüfekler ile atış yaptım içi hiç bir şey olmadı..eğer bir şey oluyorsa ya namlu kromunda bir sorun var ya da ben şanslıydım.ancak bayi arkadaş yakalış 10 koli kadar sattı hiç bir kimse geldiğini bu konuda duymadım.

Özkursan fişekleeri sevmeyen (trap idare eder) mesafeli duran biri olarak firmaya haksızlık yapılmasınıda istemem.Ancak avcı arkadaşlarında mağdur olmasınıda istemem..Bu konuya firma artık bir el atmalı  bir açıklama yapmalı.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Fatih TAHIL

• *
« Yanıtla #37 : 29 Ağustos 2013, 17:51:00 »
Namlu içindeki krom kaplama öyle kolay çizilecek bişey değil o gördüğünüz izleri ince bulaşık teliyle harbiyle korkmadan bastıra bastıra silip temizleyin hepsi çıkar pırıl pırıl olur bir diğer konuda kurşun saçma olayı tüm dünyada neredeyse bitti sebebi kurşun zehirlenmesi suya karışan kurşunun insan ve hayvanlar üzerindeki zararları etkileri v.s çelik saçma kurşuna göre daha zararsız fakat av için daha randumansız sebebi sertliğinden dolayı hayvanı delip geçiyor kurşun yakıp zehirlerken çelikte bu etki daha düşük oluyor v.s v.s sonuç olarak krom kaplama bir namluya çelik saçma zarar veremez o çiziklerin hepsi çıkar temizlenir...
« Son Düzenleme: 29 Ağustos 2013, 18:04:10 Gönderen: Fatih TAHIL »
Fatih TAHIL  1970-KONYA

Çevrimdışı İbrahim ÇELİKEL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #38 : 29 Ağustos 2013, 19:57:03 »
slm ömür öncelikle geçmiş olsun tüfegin ve sana daha fazla zarar gelebilirdi.
benim tavsiyem gerekli mercilere şikayet etmelisin
fişek kutusunun üzerinde fişegin içinde çelik saçma olduguna dair bir yazı yoktur sanırım ve sen bunu bilsen kesinlikle kullanmazdın..
ben şuan amerikada yaşıyorum bu tarz bir olay burdaki bir avcının tüfeğine olsa o firma hem yeni bir tüfek alacak o fişekler satıştan kaldırılacak ve fabrika çokda agır cezalar alacaktır..
onun için bence hakkını aramalısın çünkü sen şuan mağdur durumdasın

İbrahim ÇELİKEL
A Rh + 1983 Selçuk İZMİR
0 546 579 03 26

Çevrimdışı Murat KORKMAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #39 : 29 Ağustos 2013, 23:13:23 »
slm ömür öncelikle geçmiş olsun tüfegin ve sana daha fazla zarar gelebilirdi.
benim tavsiyem gerekli mercilere şikayet etmelisin
fişek kutusunun üzerinde fişegin içinde çelik saçma olduguna dair bir yazı yoktur sanırım ve sen bunu bilsen kesinlikle kullanmazdın..
ben şuan amerikada yaşıyorum bu tarz bir olay burdaki bir avcının tüfeğine olsa o firma hem yeni bir tüfek alacak o fişekler satıştan kaldırılacak ve fabrika çokda agır cezalar alacaktır..
onun için bence hakkını aramalısın çünkü sen şuan mağdur durumdasın

bir şikayet etsin bakın neler oluyor bırakın hak aramayı insanı suçlu çıkarırlar burası türkiye burda insandan çok paraya değer verilir. fabrika sahibine bişey olmaz nufuslu tanıdıkları vardır her türlü yırtar olan yine vatandaşa olur....
Murat KORKMAZ
1981 sakarya