Arkadaşlar malesef huğlu 401 de benzer arızalar oldu, bir bayi iki tane 401 sattı , alan arkadaşlar deneme atışlarından sonra 2 sinide geri iade edip, yaklaşık 5.000 tl lik iki tane ithal tüfek satın aldılar. Yeni bir modelin başarısızlığına mı insan üzülür, ülke dışına giden paraya mı? arkadaşların aldığı 401 lerde bu sorunlar olmasa idi; ülke dışına bu kadar paramız gitmeyecekti, 401 ler zarif ve kibar tüfek, alanlar memnun olup yeni müşteriler tercih edecekti çifte pozelerdeki gibi, arkadaş 1000 tl ye tüfek sahibi olup 4000 tl si cebinde kalacak, belki bu parayı ailesinin diğer ihtiyaçları için kullanacaktı ve en önemlisi yerli malına olan güven sarsılmayacaktı.
İnşallah huğlu bu 401 lerdeki sorunu çözer.
Diğer yandan, benim huğlu da garanti olayına güvenim tamdır, ben 12 yıldır sarsılmaz kullandım, sağlam tüfek ciddi hiçbir arızası olmadı ama, işçiliği kötü, birkaç yedek parça ile işim oldu, fiyatları oldukça yüksek, eşimin evlilik hediyesi olmasaydı elimden hemen çıkartırdım . örn, birçok otomatik tüfeğin yedek namlusu 350 tl civarı şu an, kuzenim huğlu da huğlu 104 a ya 66 namlu yedek namlu (215 tl)+ 2 numara cevizden el kundağı ve boy kundağı+ li şok takımı 450 tl ye mal etti. bu poze olan bir tüfek arkadaşlar namlu iki tane, otomatiğin ki gibi 1 tane değil, acaba vursan da, ata da yedek namlu kaç lira bir araştırın.
Otomatikte başarılı olmaya bilir ama diğer ürünlerinde ve garanti durumunda bence gayet başarılıdır.