Gönderen Konu: drahthaarda mahmuz.  (Okunma sayısı 2367 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ali EDİZ

• *
drahthaarda mahmuz.
« : 10 Eylül 2012, 22:44:48 »
arkadaşlar dd mahmuz hatamı.ırk sıtandartlarında baktım belirtilmemiş diğer ırklarda açıkça belirtilmiş fakat drahthaarda bahsedilmemiş ben hata olarak yorumluyorum fakat drahtharın standartlarını belirleyen ben değilim bunun için benim yorumum hiç bir değeri yok o yüzden yazılı biryerde okuyan bu konuda kesin bilgiye sahip olan arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Ali EDİZ
1977
 ANKARA

Çevrimdışı Mehmet YILMAZ

• *
Ynt: drahthaarda mahmuz.
« Yanıtla #1 : 10 Eylül 2012, 23:19:50 »
net bilgiyi drahtarcı abiler verecektir ama şahsi fikrim av köpeklerinde mahmuz hatadır benimde bir yavrumda vardı zamanında ama yavru pointer kırmasıydı
Mehmet YILMAZ1979 Denizli ikamet Afyon

Çevrimdışı Baki ALTUNIŞIK

• *
« Yanıtla #2 : 10 Eylül 2012, 23:36:21 »
selam arkadaşım köpeğin av yapıyorsa dert etme önemli olan av yapması.hangi ırk olursa olsun mahmuz hatadır genlerinde bir yerde bozukluk vardır.bunu hem yazılı olarak okudum ve samimi olduğum veteriner arkadaşımda söyledi çünkü kendi baktığım seterimdede var.
Baki ALTUNIŞIK
1976 ordu

Çevrimdışı Ali EDİZ

• *
« Yanıtla #3 : 11 Eylül 2012, 00:08:16 »
yorum için teşekürler bu mahmuz olayı köpeğin ilk ataları olarak bilinen tomarctusdan geliyosa illaki tüm ırklarda görülme ihtimali vardır vede tüm ırklarda görülüyo safkan köpeklerdede grülüyo bu mahmuz yüzyıllar önce illaki bi işe yarıyormuştu bir görevi varmıştı fakat zamanla küçülmüş ve bazı ırklarda tamamen ortadan kaldırılmış biyerde okumuştum eskiden çok kar yağan bölgelerde köpeğin mahmuzlu olması aranılan bir özellik diye tüm ırklarda hata olarak görülmesi bilgisi yanlış kopay ırklarının bazılarında genellikle görülür.
Ali EDİZ
1977
 ANKARA

Çevrimdışı Ali EDİZ

• *
« Yanıtla #4 : 11 Eylül 2012, 00:20:28 »
işin kafa karıtıran tarafı  drahthaar derneği olası bu hatayı neden belirtmemiş tüm ırklarda belirtilmiş bu bu konuyu almanlarmı atlamış yoksa bizde çevrilirkenmi atlanmış drahtharın tarihi çok eskiye dayanmıyo o yüzden ırkın standardını korumak için katı tedbirler alınıyo bu işi en disiplinli yapan almanlar eğer hataysa almanlar bunu kesinlikle atlayacağını zannetmiyorum aynı kuralı kurzhaar için koyan alman bunun içinde koymuştur diye düşünüyorum belkide benim gibi tüğlerinin arasında göremediler ilk farkeden musafa oldu:)
Ali EDİZ
1977
 ANKARA

Çevrimdışı Mustafa BİTMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • POLATLILI
« Yanıtla #5 : 12 Eylül 2012, 19:47:52 »
valla doru dion kardeşim resimde farkettim bende baktım yavru çok yakışıklı harika görünüyo bi baştan süzdüm ice iş dd olunca meraklandım gözüme çarptı ama hata olup olmadıgını bilmiyorum kardeşim inş alan arkadaş çok güzel avlar yapar bunada eminim dd?..nin sakalı yeter ava :)

where can i host image for free
  • Beretta pigeon 2 drahtaar tibet
  • Beratta A400unico ultimec kick of drahtaar amon
  • Çifsan poze Drahtaar meks
Mustafa BİTMEZ
1977 ankara
polatlı.
MEJNUN NASIL LEYLAYA AŞIKSA BENDE DRAHTARA AŞIGIM:)

Çevrimdışı Ramazan ASLAN

• *
  • Korucu
« Yanıtla #6 : 14 Eylül 2012, 19:42:44 »
dd mahmuz olmaz olması kesin hata  iyi bir ırk bakıcam derseniz kesinlikle olaz  ama avlanıcam olursa olsun derseniz  kişilerin bilecegi iş  selamlar
Ramazan ASLAN
A Rh + 1963 İsmetiye BURSA