Gönderen Konu: kizan zamanini erken sona erdirme ??  (Okunma sayısı 1837 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Haşim AYVAZ

• *
  • her nefis birgün ölümü tadacaktır
kizan zamanini erken sona erdirme ??
« : 10 Eylül 2012, 15:35:48 »
 Oncelikle yeni sezonda herkese kazasız belasız bol avlar dilerim herkese rastgele  av kopeklerimizi bildiğimiz üzere herşeyden sakiniriz olası bir yanlış ciflesme sorununa karşın başlayan kizan donemini erkenden bitirmek için ne gerekir acaba  sormuş olduğum birkaç kişiden aldığım cep tatminkar olmaldığı için  ( cevaplar : doğum kontrol hapı  ve birtakım insanların kullandığı ilaç türleri ) veteriner hekimimize sormak istedim eğer beni ve benim gibi bu konuda fikir sahibi olmayan arkadaşlarımızı aydinlatirsaniz sevinirim en erken ve etkili yöntem nasıl olur acaba
Haşim AYVAZ
1981 trabzon
05447283574
[email protected]

Çevrimdışı Serkan OLGAÇ

• *
Ynt: kizan zamanini erken sona erdirme ??
« Yanıtla #1 : 16 Eylül 2012, 14:40:30 »
hiçbişiy yapmanıza gerek yok metabolizma dengesini yitirirp aşırı kilo almasına yol açarak daha sonra istesenizde yavrulatamayabilirsiniz.ya en baştan kısırlaştırmak yada olası durumlara katlanmak gerek.
Serkan OLGAÇ
1980-Çavdarhisar

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #2 : 16 Eylül 2012, 14:53:37 »
Haşim kardeş köpeğinizin doğal kızanlık süresine engel olacak şeylerden kaçınınız. Çiftleşmesini istemiyorsanız ve diğer köpeklerden köpeğinizi uzak tutmak istiyorsanız korunaklı bir bahçede veya geniş kafeste  dışarı çıkmadan kızan süresi  bitene kadar tutabilirsiniz. Kısırlaştırma konusuna ben tamamen karşıyım. Hiçbir canlının doğal yapısı değiştirilmemeli. Kısırlaştırılan av köpekleri ya av yapmıyor ya da çok sertleşip çevresinde ki canlılara zarar veriyor. Av yapsa bile istediğiniz randımanı eskisi gibi alamazsınız. Ben  şahit olduğum, çevremde gördüklerime ve duyduklarıma göre fikrimi yazdım
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Haşim AYVAZ

• *
  • her nefis birgün ölümü tadacaktır
« Yanıtla #3 : 18 Eylül 2012, 09:30:29 »
Hepinize ilginiz için teşekkür ederim köpeği hazin bir kaza sonucu ölmuştur  bugün haberini aldım ve çok üzgünüm
Haşim AYVAZ
1981 trabzon
05447283574
[email protected]

Çevrimdışı Ramazan ŞANVERDİ

• *
« Yanıtla #4 : 22 Eylül 2012, 01:08:16 »
saglik olsun..
ama aklinizda bulunsun kizginligi devam eden ve yavru almak istemiyorsaniz bir disi köpegin kizginligini 3 gün icinde bitirebilirsiniz,biraz ilkel yada sacma gelebilir sizlere ama hayvanin haznesine mazot yada gasyagi sürmekle giderilebilir,tabiki bu benim sahsi denemelerim avci büyüklerimizden de böyle görmüstüm..
slm.
Ramazan ŞANVERDİ
               Almanya/karslruhe    DENIZLI