Gönderen Konu: heryerde bursa ve kütahya avcısı  (Okunma sayısı 9822 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Aşkın ÖZBAY

• *
heryerde bursa ve kütahya avcısı
« : 09 Eylül 2012, 23:45:39 »
avcı dostlar bu hafta ve geçen hafta ili farklı meraya gittim kızmetimiz<de her iki merada da birer bıldırcın varmış.bıldırcın yoke dedim bu sene..ama nasıl olsun ilk gittiğim hafta çobanla muhabbete oturduk bıldırcın yok dedim.abi nasıl olsun.biçer döver girdi ertesi gün avcı geldi.torbayla götürdü dedi.bu hafta gittik yine av yok yine av sırasında bir avcı ile tanıştım ayak üstü sohbet muhabbet kekliğe geldi bizim köyde keklik çoktur dedi.ama geçen hafta ben bıldırcın avlarken üç araba jeep tepede duruyor yanlarına gittim bıldırcın arıyoruz dedi ama avlandıkları yer sadece meşe yabancısı değilim avlağın keklik avlıyorlar.bıldırcın avı zamanı keklik arıyorlar keklk zamanı keklik bulamıcaksınız dediler.oturduk bir kahveye çay içiyoruz köylü ile sohbet bu sene hasat zamanı kütahyalı ve bursalı avcılar geldi kuş uçmayı öğreniyor yeni yeni bıldırcını bitirdiler dedi.ordan çıktıkyemek yiyeceğimiz bir bahçe bulduk.sohbet yemek derken biri geldi köyün muhtarıymış.burda avlanmak yasak..babam dedik burasının yasak olduğunu biliyoruz haritada görüyoruz sadece yemek yiyoruz derken.burasını korumaya aldırdık 3 sene burda av yasak.bursalı avcılar tarafından keklik kalmadı burda.sözün kısası ankara'lı avcılarından çok bursalı kütahyalı avcılar.el insaf artık av daha yeni açılmış haziranın sonunda ne avı bu ne hırs yazık günah bu kuşa.bizede yazık bizde bekliyoruz av zamanı gelsin diye.bence her avcı kendi bölgesini avlasın.esasen böyle bir yasaklama koymak hoş değil ama o zaman herkes av zamnına uysun.kime söylemek lazım bilmiyorum.söylense de bişey değişirmi onuda bilmiyorum.herkese rastgele.....
Aşkın ÖZBAY
1963-Ankara

Çevrimdışı Vedat HAMURCU

• Müdavim Üyemiz
Ynt: heryerde bursa ve kütahya avcısı
« Yanıtla #1 : 10 Eylül 2012, 00:08:17 »
degerli arkadaşım cok güzel yazmışsında herkez kendi bölgesinde avlansın böyle yasak gelmesini istiyorsun belki haklısın belki degilsin niyetim kimseyi kırmak degil yasaklar cercevesinde her havcı er yerde avlansın ama limitler dahilinde veacık olan avlarda be insaf kardeşim bu mevsimde keklik avımı olur hayvanlar karatavuk kadarlardır yazık günah el insaf bizde bu banane ya o avcı şu avcı gitmiş vurmuş bende vuracagım fikri varken bizden bi ,,, olmaz arkadaşlar lütfen yasaklara uyalım coban kardeş benide dayının oglunuda yasak günde acılmamış av hayvanında şimdi 5 yaşındaki cocukta bile cep teli var şikayet et avcı arkadaşlar bana kızmayın
Vedat HAMURCU
1960-Balıkesir/Edremit

Çevrimdışı Seyit ÖCAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 10 Eylül 2012, 08:32:00 »
Bu sene köyüme gittim dağlarda dolaştım av için değil piknik ve gezmek amaçlı;
Bıldırcın tek tük kalktı, keklikse ne ses var ne seda önceden bir çalının gölgesinde serinlemek için mola verirdim onlarca kekliğin derelerde su içip yamaçlara kayalamasını seyrederdim keklik sesleride dağları birbirine çekerdi resmen. Kural İnsanın vicdanında olmalı. Sezonu zor açıyor adamlar Kuzgun gibi ete aşermiş görgüsüz gözü aç İnsanlar dağları fethediyor. Herşeye uygun avlanan Ustalar hariç nedemk istediğimi anlamışsınızdır umarım. Burada geneli kastetmiyorum...!!
Bizlere düşen görev tespit ettiğimiz Avcıları yasa ve kurallar çerçevesinde avlanmıyorsa gerekli ilgili mercilere bildirmek. Geçen yıl bende aynı şekilde birşeylerden şikayet ediyordum sağolsun forum yöneticileri ve ustalardan birçok şey gibi, bu konuda da  ne yapmam gerektiğini öğrendim.
Ben bu yıl avlanmıycam bu belgesiz ve gece avcılarına kafayı taktım sizlerle paylaşacam... yakalatıp.
« Son Düzenleme: 10 Eylül 2012, 08:33:02 Gönderen: Seyit ÖCAL »
Seyit-ÖCAL
1983-SİVAS
Arh+

Çevrimdışı Sedat BABAOĞLU

• *
  • [quo3.msg
« Yanıtla #3 : 10 Eylül 2012, 10:25:22 »
köylü meraya avcı gelmesin diyor siz herkes bölgesinde avlansın diyorsunuz el insaf bu kadar para pul ne için o zaman ,türkiye geneli puluda kaldırsınlar
sedat babaoğlu 1976 mardin. 5323861267batıkent{ANKARA
resim upload servisleri

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 10 Eylül 2012, 10:33:01 »
avcı dostlar bu hafta ve geçen hafta ili farklı meraya gittim kızmetimiz<de her iki merada da birer bıldırcın varmış.bıldırcın yoke dedim bu sene..ama nasıl olsun ilk gittiğim hafta çobanla muhabbete oturduk bıldırcın yok dedim.abi nasıl olsun.biçer döver girdi ertesi gün avcı geldi.torbayla götürdü dedi.bu hafta gittik yine av yok yine av sırasında bir avcı ile tanıştım ayak üstü sohbet muhabbet kekliğe geldi bizim köyde keklik çoktur dedi.ama geçen hafta ben bıldırcın avlarken üç araba jeep tepede duruyor yanlarına gittim bıldırcın arıyoruz dedi ama avlandıkları yer sadece meşe yabancısı değilim avlağın keklik avlıyorlar.bıldırcın avı zamanı keklik arıyorlar keklk zamanı keklik bulamıcaksınız dediler.oturduk bir kahveye çay içiyoruz köylü ile sohbet bu sene hasat zamanı kütahyalı ve bursalı avcılar geldi kuş uçmayı öğreniyor yeni yeni bıldırcını bitirdiler dedi.ordan çıktıkyemek yiyeceğimiz bir bahçe bulduk.sohbet yemek derken biri geldi köyün muhtarıymış.burda avlanmak yasak..babam dedik burasının yasak olduğunu biliyoruz haritada görüyoruz sadece yemek yiyoruz derken.burasını korumaya aldırdık 3 sene burda av yasak.bursalı avcılar tarafından keklik kalmadı burda.sözün kısası ankara'lı avcılarından çok bursalı kütahyalı avcılar.el insaf artık av daha yeni açılmış haziranın sonunda ne avı bu ne hırs yazık günah bu kuşa.bizede yazık bizde bekliyoruz av zamanı gelsin diye.bence her avcı kendi bölgesini avlasın.esasen böyle bir yasaklama koymak hoş değil ama o zaman herkes av zamnına uysun.kime söylemek lazım bilmiyorum.söylense de bişey değişirmi onuda bilmiyorum.herkese rastgele.....

haklılık payınız var insanı sonunda bu düşünceye itiyorlar. Ama hepimizin memleketi herkes heryerde herçeşit avı avlayabilmeli. Bu sorun avlaklara sabit av koruma personeli yerleştirilerek çözülür başka türlü değil. Korumalar devamlı aynı bölgeyi beklicek ozaman herkes limitlere uyar. Torbalarla bıldırcın taşıyan ağustosta keklik avlayanlar avcı yada insan değil hayvandır hayvan. Bitirsinler sığırlar avıda ondan sonra rahatlasınlar.. arkadaşlar böyle şeylere denk gelenler indirsin arabadan öldüresiye kadar dövsün bu g....leri
« Son Düzenleme: 10 Eylül 2012, 10:35:16 Gönderen: Hakan SEÇKİN »
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Hasan GÜZEL 07

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 10 Eylül 2012, 11:50:27 »
konu ile ilgili söylenecek çok şey var belki herkes haklı ancak şöyle bir durum var şehirdeki avcı nereye giderek av yapacak köye giderek, köylü buna karşı olursa ne yapacak...şikayet konusuna gelince kime şikayet edilecek kim ilgilenecek...bence önce 12 ay av yapan köylüye engel koymak gerek bunun için bir şeyler yapmak gerek mesela ben dün korka korka hiç bilmediğim bir yere gittim üyevik için üveyik yoktu ama keklik gördük ve insanlar avlıyordu bunu nasıl engelleyebilirim ki avlanan köyün yerlisi... 
Renc RECARO
1981 ANTALYA

Çevrimdışı Seyit ÖCAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 10 Eylül 2012, 12:41:24 »
KÖYLÜYSE KÖYLÜ ABİ BABASININ MALI DEĞİL DAĞ, TAŞ, DAĞDAKİ HAYVANLAR. DAĞDA AVLANAN VE ŞEHİRDEN GELEN İNSANLARA LAF SÖYLEMEK HADDİMİZ DEĞİL ADAMLAR TÜM YÜKÜMLÜLÜĞÜ YERİNE GETİRİYOR.
 BAHSİ KONU İNSANLARIN YAPTIĞI YANLIŞLAR BUNUN KÖYLÜSÜ, İŞÇİSİ, MEMURU, ŞURALISI BURALISI, BELGELİSİ BELGESİZİ OLMAZ OLAN ZAVALLI HAYVANLARA VE GELECEK NESİLLERE OLUYOR. Tartışılacak konu çok zamanın olsun yeterki.
NE DESEK BOŞ.
Seyit-ÖCAL
1983-SİVAS
Arh+

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 10 Eylül 2012, 12:46:19 »
KÖYLÜYSE KÖYLÜ ABİ BABASININ MALI DEĞİL DAĞ, TAŞ, DAĞDAKİ HAYVANLAR. DAĞDA AVLANAN VE ŞEHİRDEN GELEN İNSANLARA LAF SÖYLEMEK HADDİMİZ DEĞİL ADAMLAR TÜM YÜKÜMLÜLÜĞÜ YERİNE GETİRİYOR.
 BAHSİ KONU İNSANLARIN YAPTIĞI YANLIŞLAR BUNUN KÖYLÜSÜ, İŞÇİSİ, MEMURU, ŞURALISI BURALISI, BELGELİSİ BELGESİZİ OLMAZ OLAN ZAVALLI HAYVANLARA VE GELECEK NESİLLERE OLUYOR. Tartışılacak konu çok zamanın olsun yeterki.
NE DESEK BOŞ.

evet ne desek boş ama dediğiniz gibi olmuyor işte yabancı avcıyı pek iyi karşılamıyor bir çok insan hatta bu konuda çok büyük zarar görenler var mesela adamların 4 lastiğini yarıyorlar bu ne vicdansızlık dağda adam ne yapsın... yani demek istediğim kimse sahibi değildir avlakların ancak biz kanunlara uyarken o yörenin insanları kanun dinlemiyor dinleyenlerede av yaptırmıyor...
Renc RECARO
1981 ANTALYA

Çevrimdışı Seyit ÖCAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 10 Eylül 2012, 13:22:29 »
Elbet birileri çıkar karşılarına. Allah büyüktür. Geçen Bana bacanağım şöyle bir olay anlattı ne kadarı doğru bilmiyorum ama;
Sivas'ta görevli ve bu avlarla ilgili denetlemeden sorumlu birisi varmış çok prensip sahibi sıkı birisiymiş. Benim köyümün içinden geçerken bir gurup avcı gencin av yapmak üzere köy meydanında toplandığını görmüş ve kullandığı jeep araç ile yanaşıp demişki; Ben avcıyım nerelerde avlanırım hangi avlar var falan sorular sormuş.- Onlarda bizde ava gidiyoruz falan yerlerde falan avlar var falan diyerek muhabbete devam ederken adamın devam eden soruları karşısında bizim köylü gençlerden birisi adama bi çekil geç git kardeşim ne kadar çok soru sordun diyerek tepki gösterince.
Adam çıkarıp kimliğini göstermiş çıkarın evraklarınızı ruhsatlarınızı falan.. Tabi ne gezer evrak avcılık belgesi. Adam kipertmiş cezayı.. hepsine..  :)
Seyit-ÖCAL
1983-SİVAS
Arh+

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #9 : 10 Eylül 2012, 13:44:42 »
Yabancı bir meraya ( başka bir şehre) ava geldik deyip, ne varsa vuralım öldürelim,kural tanımayalım, yağmayalım anlayışı ne kadar YANLIŞ ise,
Benim şehrime başka şehirlerden avcı gelmesin, Buranın avını sadece ben avlayayım, Herkes kendi şehrinde avlasın zihniyeti de o kadar YANLIŞTIR.......

Bu ülke hepimizin.
Kimse bu meralar bizim deyip sahiplenemez.
Kurallara da herkes uyacak.
Misafir gelen de uyacak, ev sahibide uyacak.

Meralarına misafir gelen avcıya zarar verenleri,
Türk örf ve adetlerinden haberi olmayan cahiller olarak kabul ederim.
Aynı genellemeyi gittiği merayı talan etmeye kalkan misafir avcı için de yaparım.

Misafir misafirliğini, ev sahibi, ev sahipliğini bilecek, ona göre hareket edecek.
Bakın sorun çıkacak mı o zaman...
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 10 Eylül 2012, 13:46:38 »
Yabancı bir meraya ( başka bir şehre) ava geldik deyip, ne varsa vuralım öldürelim,kural tanımayalım, yağmayalım anlayışı ne kadar YANLIŞ ise,
Benim şehrime başka şehirlerden avcı gelmesin, Buranın avını sadece ben avlayayım, Herkes kendi şehrinde avlasın zihniyeti de o kadar YANLIŞTIR.......

Bu ülke hepimizin.

Aynı genellemeyi gittiği merayı talan etmeye kalkan misafir avcı için de yaparım.

Misafir misafirliğini, ev sahibi, ev sahipliğini bilecek, ona göre hareket edecek.

söylediğiniz gibi olsa zaten sorun yok ama sizin gibi düşünen kaç kişi daha var ki...
Renc RECARO
1981 ANTALYA

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #11 : 10 Eylül 2012, 13:49:19 »
Hasan kardeş, bizim gibi düşünen kaç kişi var zaten deyip,
Böyle düşünmekten vaz mı geçeceğiz?
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 10 Eylül 2012, 14:21:37 »
Hasan kardeş, bizim gibi düşünen kaç kişi var zaten deyip,
Böyle düşünmekten vaz mı geçeceğiz?

aslaaa, asla vazgeçmeyin ama yetkililer bir şeyler yapmadan bizim düşüncemizle olacak bir şey değil bu...
Renc RECARO
1981 ANTALYA

Çevrimdışı Mustafa ERTAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCI AVINI ALIR...
« Yanıtla #13 : 10 Eylül 2012, 14:58:38 »
bende antalya afyon bu illerin avcilarindan sikayetciyiz hele antalyalilar birde ispartalilar var bu sene hep teyp kurarak avlanmislar buralarda bu ise nasil care bulacagiz bilmiyorum ama bu vakitten sonra arac plakalarini alip burada yayinlayacagim devletin bu ise el atacagi yok biz burada rezil edelim bu adamlari ...
MUSTAFA ERTAN

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 10 Eylül 2012, 15:19:28 »
DEĞERLİ DOSTLAR
SIKIN DİŞİNİZİ 2016,YA AZ KALDI
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Seyit ÖCAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 10 Eylül 2012, 15:45:14 »
DEĞERLİ DOSTLAR
SIKIN DİŞİNİZİ 2016,YA AZ KALDI

Neden...?  :) Avmı tükenecek..
Seyit-ÖCAL
1983-SİVAS
Arh+

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 10 Eylül 2012, 22:57:20 »
Arkadaşlar;
Öncelikle kaçak, mevsimsiz ve belgesiz avlanan avcıları illerin adıyla dile getirmeyelim. Daha önce tartışmıştık konuyu. Kaçak avcı her yerde var maalesef. Genelleme yapmak o illerin yasal ve vicdanı kuvvetli avcılarını da lekeler ve bazı kendini bilmezlere hedef haline getirir.
Ramazan Bey o kadar güzel özetlemiş ki kendisine kendi adıma çok teşekkür ederim.
Teyp kurarak avlananları, mevsiminden önce avlananları, yasak av yapanları ilgili birimlere bildirelim ve konunun takipçisi de olalım. Bu dayanışma ile birileri rahat rahat bu ahlaksızlığı yapamayacak duruma gelir.
Dikkatli olalım ve avımızı koruyalım.
Selamlar

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #17 : 10 Eylül 2012, 23:00:49 »

Bu ülke hepimizin.

Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdışı Bülent PEKPAK

• *
« Yanıtla #18 : 11 Eylül 2012, 00:31:43 »
bu Bursa ve Kütahya avcısı diye suçlamak yanlış olur.Heryer de aynı sorun oluyor.Biz bu sene Kütahya avcılar kulübü olarak her yere gidmeye ve jandarmayla iş birliği ve orman la denetip yapılıp kaçak avı engellemeye çalıştık .her gelen ihbara gidilmeye çalışıldı ama yetişilmiyor.insanların vicdanı olmayınca olmuyor.daha kelebek kadar kuşları vurdular.keklikte elbet vuruyorlar .sadece jandarma ve ormanla olmuyor.biz avcılar da sadece av sezonu da meralara çıkmakla olmaz sezon kapalıyken meralarımıza sahip çıkalım.Müdahale etmesekte hemen yetkililere haber verelim.bılsırcın açıldı açılalı daha 15 kuş zor vurduk.adamlar 1 saatde teyp kurup dünyanın kuşunu vurup gidiyorlar yazık biz gibi avcılara.
Bülent PEKPAK
1978 KÜTAHYA

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 11 Eylül 2012, 00:41:40 »

Bu ülke hepimizin.

1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Mehmet ŞAKİROĞLU

• *
« Yanıtla #20 : 11 Eylül 2012, 11:50:06 »
ramazan bey olayı mükemmel sekilde yorumlamış .. misafir misafirligini ,ev sahibi ev sahipligini bilirse hiç bi sorun kalmaz
Mehmet ŞAKİROĞLU
1983 KAYSERİ/MERKEZ

Çevrimdışı Berkay PORSUK

• *
« Yanıtla #21 : 11 Eylül 2012, 13:28:16 »
bursada avcı çok  o yüzden  bazen işin tadını kaçırıyorlar  bazen bende duyuyorum çok kalabalık ava gidenler oluyormuş  ama bunu  bursa geneline yaymak yanlış kendini bilmez her yerde var .
Berkay PORSUK
1977-Gemlik

Çevrimdışı Serkan HURUZ

• *
« Yanıtla #22 : 11 Eylül 2012, 16:44:36 »
her yer özel avlak olunca bu sorunlar bitecek herhalde.
serkan HURUZ
1979-Manisa

Çevrimdışı Özgür YAŞAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
bu nasıl iş arkadaşlar
« Yanıtla #23 : 25 Eylül 2012, 22:44:59 »
slm arkadaşlar.av sezonu açıldı fakat şöyle gönül ferahlığıyla av  yapacakmıyız bilmiyorum.meralarda kuş yok,gez dolaş ,gez dolaş,bu nedir yahu.köpekse çözüm,bende 3 tane var gez ALLAH gez nafile kuş yok,fakat anladım ki teyip kuranlar  kuşu vuruyorlar,ondan sonra hava civa şukadar  kuş vurdum ayakları.arkadaşlar  kuşları  tenhalardaki  köylü ve bohçacılar  teyp kurarak  vuruyor,kuralına  göre bizim gibi avlananlarsa meraları arşınlıyor.herşey  laflarda kalmış bence ,denetleme yapan yok.evrakı olan avcılar  belli,onlarada  nasıl ceza kitlesek diye bakılıyor,köylü avcıya düşman,meraların çoğu yasak,herşey zor evrakların tamamsa,,,,,.....,evrakın yoksa  herşey kolay ,bunasıl işdir yahu  ALLAH kolaylık versin  hepimize,1hafta sonu  av yapalım derken dert sahibimi olacaz .slmlar ,rasgele.
Özgür YAŞAR
1975 tuzla_istanbul

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: bu nasıl iş arkadaşlar
« Yanıtla #24 : 25 Eylül 2012, 23:02:47 »
slm arkadaşlar.av sezonu açıldı fakat şöyle gönül ferahlığıyla av  yapacakmıyız bilmiyorum.meralarda kuş yok,gez dolaş ,gez dolaş,bu nedir yahu.köpekse çözüm,bende 3 tane var gez ALLAH gez nafile kuş yok,fakat anladım ki teyip kuranlar  kuşu vuruyorlar,ondan sonra hava civa şukadar  kuş vurdum ayakları.arkadaşlar  kuşları  tenhalardaki  köylü ve bohçacılar  teyp kurarak  vuruyor,kuralına  göre bizim gibi avlananlarsa meraları arşınlıyor.herşey  laflarda kalmış bence ,denetleme yapan yok.evrakı olan avcılar  belli,onlarada  nasıl ceza kitlesek diye bakılıyor,köylü avcıya düşman,meraların çoğu yasak,herşey zor evrakların tamamsa,,,,,.....,evrakın yoksa  herşey kolay ,bunasıl işdir yahu  ALLAH kolaylık versin  hepimize,1hafta sonu  av yapalım derken dert sahibimi olacaz .slmlar ,rasgele.

kardeşim av olur mu bu memlekette?? insanımız doyumsuz gözlerini kuş eti bürümüş.. hasta olmuş bunlar hasta et için avcılık mı olur bu devir de? ben böyle insanlık ben böyle cehalet ben böyle doyumsuz bir millet görmedim.. sen burda kuş yok diyorsun adamlar çuvalla bıldırcın vuruyorlar iç anadoluya gidip. millet yarışa girmiş bir günde en fazla 240 bıldırcın vurmuşlar rekor buymuş bakalım bu rekoru kim geçecekmiş.. neler neler.. bizim toplumumuz adam olmaz kardeşim. ben böyle avın da avcılığın da çarkına.. bu memlekette ava mava gitmem gayrı.. ne kontrol var ne düzen.. herşey danışıklı dövüş olmuş.. av günü diye birşey kalmamış herkes hergün avda. sezondan 15 gün önce ava başladı millet.. sen ben av günü bekliyoruz gidiyosun kuş yok.. tabi olmaz.. yok bu böyle olmayacak en iyisi kuşların nesli tükensin rahat etsinler.yoksa rahatlamayacaklar.. herkes heryerde teyp kurduk şukadar kuş vurduk şöyle böyle diye rahat rahat anlatıyor o kadar alışmış ki herkes gayet normal konuşuyorlar.. kelimeler boğazıma tıkanıyor daha fazla yazıp küfür etmek istemiyorum
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.