Gönderen Konu: KÖPEKTE KOKUYU BOZARMI...*  (Okunma sayısı 3881 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Muhammet TEKER

• *
KÖPEKTE KOKUYU BOZARMI...*
« : 07 Eylül 2012, 10:39:32 »
degerlı abı ve kardeslerım bılmem hıç basına gelen oldumu kopeklerde kullanmış oldugumuz dış parazıt ense damlaları hayvanın kokusunun cıddı anlamda bozdugunu soyluyolar.hatta av yapan yetışkın bı kopege uyguladıgını ve kopegın bır anda koku almadıgını kopegının kokusunun kayboldugunu bı arkadasım ıdda ettı.hayatında ılk defa kullanmış.her kopek için deyıl ama on kopekte besını etkıledıgını soyluyor sızce bu durum nedır goruslerınızı beklıyorum SAYGILARIMLA
KILAVUZ AV BAYİİ SINCAN ANKARA
MUHAMMET TEKER
05349438213

Çevrimdışı Emrah TATAR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: KÖPEKTE KOKUYU BOZARMI...*
« Yanıtla #1 : 07 Eylül 2012, 10:50:47 »
Muhammet kardeşim ben yaklaşık 5 senedir ense damlası kullanıyorum bu süre içinde hiç bir köpeğimin böyle bir sıkıntısı olmadı.Hemde çok etkili oluyor ben daha hiç bir mevsim köpeklerimde ne pire ne kene görmedim
Emrah TATAR
1973 - MANİSA

Çevrimdışı Muhammet TEKER

• *
« Yanıtla #2 : 07 Eylül 2012, 12:52:04 »
emrah usta bu konuda karamsar kaldık bıraz ense damlasının her kopekte deyılde bazı kopeklerde cıddı anlamda kokusunu etkıledıgı soylenıyor acaba bu sekılde ıolumsuz yonde etkısını goren varmı konuyu bunun ıçın açmıştım yorumun ıçın tesekkur ederım saol
KILAVUZ AV BAYİİ SINCAN ANKARA
MUHAMMET TEKER
05349438213

Çevrimdışı Serkan OLGAÇ

• *
« Yanıtla #3 : 28 Eylül 2012, 14:51:09 »
bende hiç görmedim hocama katılıyorum.köpeği tek etki eden çiğ et yemesi ayrıca ivomek denen iğnede bozuyor dendiğini duymustum buda bir iç ve dış parazit tedavi iğnesi.
Serkan OLGAÇ
1980-Çavdarhisar

The following users thanked this post: Emre GÖKTAŞ

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #4 : 28 Eylül 2012, 23:05:30 »
Benim daha 9 aylıkken süper ava başlayan ingiliz pointerim ile 2 yıl süper avlar yaptım. 3 yılda köpekte müthiş koku zayıflaması oldu ve kısa kokular başladı. vurulan kuşun üzerinden atlamaya başladı. Bahçede ve yemle baktığım pointerime hayatımda ilk defa enseden parazit kullanmıştım. çok düşünmeme rağmen başka bir etken bulamadım. bende buna bağlamıştım. belki her köpekte etken olmayabilir ama ben ense damlasına bağladmı. belki sıkarken ayarını kaçırıp ense tarafına daha fazla boşaltmış olabiliriz. beyine yakın kısım olduğu için etken olabilirmi bilmiyorum. Ensde damlası genelde daha çok büyük baş hayvanlarda kullanılıyor. vetereiner arkadaşlardan ve konuya hakim arkadaşlardan yorum berkliyoruz.
RASGELE
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 28 Eylül 2012, 23:22:31 »
Bence damla etken değil

Ancak ivomek ile zaman icinde iki köpeğimin kokusu yok oldu diyebilirim ilk pointerime ivomek yaptığımda kokusuu uzun oldugundan fark edememiştim fakat ilk sezonunda altı aylıkların harika kokusu olan kurzhaarim ertesi yıl ivomek yaptıktan sonrA kokusunun yok olduğunu gördüm kuş diğer arikta arası otuz santim hala kuyruk vurmasına bizzat şahit oldum oysaki uç bes metreye ferma yapardi bu böyle olunca pointeriminde aynı sonu yaşadığını fark ettim selamlar.
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

The following users thanked this post: Emre GÖKTAŞ

Çevrimdışı Erhan ACAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 29 Eylül 2012, 10:38:07 »
İlginç bi konu.. Bilgisi olan arkadaşların fikirlerini yazmaları faydalı olacaktır..
Erhan ACAR
BODRUM MUĞLA/İstikamet Diyarbakır

[url=ht

Çevrimdışı Atıf BAŞARAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 09 Aralık 2015, 13:03:12 »
Kopegin kokusu yok olmaz reis kisa sureli zayiflama olur.disardan yapdiginiz parazit banyolari  damla uygulamalarinda 15 ila bir aya yakin kopegin koku alma duyusu zayiflar  ayni zamanda kopegi yikarken sampuan kullanin yine koku alma duyusu zayiflar cunku yakindaki kokular baskin gelmekde ama beynine duyusuna etki degikdir sadece gecici sureligine zayiflama olur. Cok degerli bir abim av sezonunda kopegine ne igne ne ilac nede banyo yapdirma sadece iyi bak derdi:)bu bilgilerde veteriner olan o abimden isallah faydali olur
Padisahda olsan Er kisi niyetine...