Gönderen Konu: EĞRİ OTURALIM AMA DOĞRU OLALIM  (Okunma sayısı 6650 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hasan ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
EĞRİ OTURALIM AMA DOĞRU OLALIM
« : 06 Eylül 2012, 15:01:05 »
Tüm avcı arkadaşlara merhabalar diyerek konumu açıyorum,her yıl olduğu gibi bu yılda yine sezon açıldı ve dağ taş bıldırcın oldu biz buralarda kanat göremezken ovada dometes fasulye bozgunlarının aralarında yeşil boş tarlalarda bıldırcın ararken millet dağda ,ormanda diz boyu otun içinde 3-5 te değil 10-15 hatta ve hatta 20-25 bıldırcın vuruyor.Vursun tabiki helal hoş olsun kimsenin vurduğu avda gözümüz yokta bu bıldırcınlar  oralarda ne arıyor? etrafta, trakyada bizim buralara yakın bıldırcının göç yolu üzerindeki meralara yakın ikamet eden dostlara soruyoruz göç başladı mı? diye yok millet meralardaki yerli kuşları teyiplerle topladı işte bir kaç kuş vuruldu şimdi onlarda tükendi onlardan duyduklarımız teyip kuranlarda bile kuş yok muş.yani diyeceğim herkeze rastgele  kazasız belasız avlar dilerim.Gün yapanın günü,yapanın yanına kar kaldığı gün,kurallara uyalım uymayanlarıda uyaralım ki yarına çıkacak yüzümüz olsun.......
  Hasan ÖZTÜRK-EDREMİT/1974

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Ynt: EĞRİ OTURALIM AMA DOĞRU OLALIM
« Yanıtla #1 : 06 Eylül 2012, 15:05:27 »
''Gün yapanın günü,yapanın yanına kar kaldığı gün,kurallara uyalım uymayanlarıda uyaralım ki yarına çıkacak yüzümüz olsun.......''

Doğru söze ne denir....

Paylaşım ve duyarlılığınız için teşekkürler...
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 06 Eylül 2012, 15:11:23 »
Diyecek laf bulamadım açıkçası..
Şu zamanda, eylül öncesi teypsiz curnataya iç anadolu illerimiz hariç inanmıyorum..
doğum yılı ve yaşadığınız ili profilinize yazınız
http://avlakforum.com/forum/profile/?area=forumprofile;u=23147

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #3 : 06 Eylül 2012, 15:13:57 »
Diyecek laf bulamadım açıkçası..
Şu zamanda, eylül öncesi teypsiz curnataya iç anadolu illerimiz hariç inanmıyorum..

Serhat Bey

Merak etmeyin İç Anadoluda'da ilk haftadan başladılar...Öyle herkez gezerek kuş avlayamaz herkez bu işi zevk için yapmıyor adam ne yapsın etçi?Çok kuş olacakki otomatikle tarayacak vuracak kapasitesi o...Çapı o..

Avcılık her babayiğidin harcı değil...
« Son Düzenleme: 06 Eylül 2012, 15:15:10 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 06 Eylül 2012, 15:22:47 »
Kimi kopoycudur ses dinler ona yeter kimisi kuşcudur ferma aport ona zevk veren o ama gerçekten et avcısı çok ben şaşa kalıyorum iki tüfek atıp iki ferma izliyolar aylarca sezonu bekliyolar köpeklerini eğitip sabırsızlıkla meraya çıkıyolar anlamıyorum insanları avcılık zevk işi tabikide herkezde yapamaz
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 06 Eylül 2012, 15:37:41 »
Önceki yıllarda 2 sezon açılışı Derinkuyu Nevşehir'de yapmıştık..
Gezerek güzel kuş vurmuştuk..Herkes limit dolduramasada tüfek atılmıştı epey..
doğum yılı ve yaşadığınız ili profilinize yazınız
http://avlakforum.com/forum/profile/?area=forumprofile;u=23147

Çevrimdışı Mehmet TURAN

• *
    • http://www.silvercare.com.tr
« Yanıtla #6 : 06 Eylül 2012, 16:37:23 »
ben sezonu Çankırıda açtım bıldırcın falan görmedim olanıda bir gece önceden teyp kurup toplamışlar yani yerli kuşda kalmadı seneye onlarda ağlar teyp kurduk ama kuş bulamadık diye.bu işin sonu istesekte istemesekte özel avlağa gider çünkü bu gidişle av hayvanı kalmayacak.bıldırcın ve kekliğide sülünde olduğu gibi ancak özel avlaklarda görücez.
Mehmet TURAN
1980 PENDİK

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 06 Eylül 2012, 19:07:56 »
İç Anadoluda kuş o kadar çok ki tüfek atmaktan yorulduk...Misafirime ikram olsun diye dağ daş gezmediğim yer kalmadı.Öyle kolay av yok..bulamıyoruz...Öyle teyple meyple bile olacak gibi değil.Biz bulamıyoruz,bulan varsada helal olsun..
ER MEYDANINDA,KILIÇ ARKADAN SALLANILMAZ
İlyas ISI Kırıkkale -keskin
Kan ve kemik tüm insanlarda bulunur ; Farklı olan yürek ve niyettir...
0545 768 64 63

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 06 Eylül 2012, 19:25:37 »
bilinçsizce avlanıyo vatandas benim avcı abilerim kardeşlerimde çabalayım duruyo okadar sinir bozucuki.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 06 Eylül 2012, 19:30:26 »
Daha önce de bir yerde yazmıştım. Avcılık paylaşımdır. Avcılık dürtüdür. Avcılık atalardan gelir. Avcılık vurmak değildir her zaman. !!!!
Benim bir alışkanlığım var; MAK limitleri açıkladığında bakarım ve keklik dışında tüm YASAL limitlere VİCDANİ limit belirlerim. Mesela bu sene bıldırcın 10 adet ama benin vicdani limitim 8 adet (Tabii ki bulabilirsek onu da :( )
Üveyk 8 ise bende 5 bilemedin 6...
Bana paylaşım gerek, az biraz yaban az biraz barut kokusu tüfek sesi...
Avdan dönüşte mankeler , vuruşlar, tatlı atışmalar gerek bana...

''Gün yapanın günü,yapanın yanına kar kaldığı gün,kurallara uyalım uymayanlarıda uyaralım ki yarına çıkacak yüzümüz olsun.......''
İşte uzuuuun sözün özü...
Tebrik ederim.

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #10 : 06 Eylül 2012, 19:31:45 »
Teyp sesini duyar duymaz şikayet etmek gerekiyor.

Gelmeyen kolluk kuvvetini de şikayet etmek lazım.

Yeter artık demenin zamanı geldi de geçiyor.....
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Vedat HAMURCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 08 Eylül 2012, 22:34:14 »
Tüm avcı arkadaşlara merhabalar diyerek konumu açıyorum,her yıl olduğu gibi bu yılda yine sezon açıldı ve dağ taş bıldırcın oldu biz buralarda kanat göremezken ovada dometes fasulye bozgunlarının aralarında yeşil boş tarlalarda bıldırcın ararken millet dağda ,ormanda diz boyu otun içinde 3-5 te değil 10-15 hatta ve hatta 20-25 bıldırcın vuruyor.Vursun tabiki helal hoş olsun kimsenin vurduğu avda gözümüz yokta bu bıldırcınlar  oralarda ne arıyor? etrafta, trakyada bizim buralara yakın bıldırcının göç yolu üzerindeki meralara yakın ikamet eden dostlara soruyoruz göç başladı mı? diye yok millet meralardaki yerli kuşları teyiplerle topladı işte bir kaç kuş vuruldu şimdi onlarda tükendi onlardan duyduklarımız teyip kuranlarda bile kuş yok muş.yani diyeceğim herkeze rastgele  kazasız belasız avlar dilerim.Gün yapanın günü,yapanın yanına kar kaldığı gün,kurallara uyalım uymayanlarıda uyaralım ki yarına çıkacak yüzümüz olsun.......
Vedat HAMURCU
1960-Balıkesir/Edremit

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #12 : 09 Eylül 2012, 11:10:19 »
Arkadaşlar teyp veba mikrobu gibi bundan sekiz on yıl önce dışarıda kurulduğunu duyuyor görüyorduk ozaman bu zamandır hep söyledim eğer bu teyp bizim ovaya şıçrarsa av biter ve nitekim son üç yılda bitme noktasına geldi bitti artık bir şekilde teypçilere alıştık başedilmiyor ama bari dağa kurun en azından ovadaki kuşu toplayıp vurup yarın ne yapıcaz ? tabiki bunu düşünen yok bunu kah tanıdığımız kah dostumuzun dostu bunu hep yapıyor kolluk kuvveti yada milli parklar bunu bulamıyor herkes bildiği atı oynuyor zaten pamuk a ot kurutan atıp hava alanı gibi yapıyorlar göç gelsede orada bir gün durup ovamızı terk ediyor e sağda soldaki kuşuda teypçiler topluyor sezon açıldı bir ay oldu daha bıldırcına tüfek atamadık bugüne kadar vurduğum bıldırcın bir adet :-)))) e insan ister istemez artık soruyor bir teypde bizmi alsak ?
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Sedat BABAOĞLU

• *
  • [quo3.msg
« Yanıtla #13 : 09 Eylül 2012, 11:33:41 »
doğru söze söylenecek söz bulamadım benimde anlamadığım 65 80 100 bıldırcın vurmak akıl işi değil , etçiyimiyiz biz* geçen hafta 5 avcı  15 tane vurduk gayette keyifliydi av az olabilir aza kanaat etmek gerekir yoksa onuda bulamayacağız teypmiş kuş sesiymiş profsyonel avcının işi olmamamalı
sedat babaoğlu 1976 mardin. 5323861267batıkent{ANKARA
resim upload servisleri

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 09 Eylül 2012, 12:27:27 »
kardeşim bizim insanımız doyumsuz. adamlar ileriyi hiç düşünmüyor, kökünü kazıyana kadar avlıyor. üveyiğe gider 100 vurur ertesi gün bidaha gider,ördeğe gider 100 vurur ertesi gün bidaha gider yavrusunu vurur, kekliğe gider alayı bitirine kadar vurur palazlarda dahi, tavşanı farla vurur, çulluğu ışıkla vurur, bıldırcına teyp kurar 100 vurur, domuzu yavrularıyla vurur, vurur allah vurur... bidaha ava gider av yok der. olurmu sen kökünü kazıdınya.. ne doyumsuzmuşlar yahu. söyleyin bana bir insan 100 ördek niye vurur? ne işine yarar? yav kardeşim 10 vur ertesi gün git yine vur.. yok illa denk getirdiler mi bitirecekler bidaha olmaz diye.. hangi konularda bilinçliyiz ki bu konuda olalım.
« Son Düzenleme: 09 Eylül 2012, 12:28:35 Gönderen: Hakan SEÇKİN »
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #15 : 09 Eylül 2012, 13:13:07 »
Doğru. Yerden göğe kadar haklısınız Hasan  ÖZTÜRK bey!
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Emrah TATAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 10 Eylül 2012, 10:51:29 »
Arkadaşlar teyp veba mikrobu gibi bundan sekiz on yıl önce dışarıda kurulduğunu duyuyor görüyorduk ozaman bu zamandır hep söyledim eğer bu teyp bizim ovaya şıçrarsa av biter ve nitekim son üç yılda bitme noktasına geldi bitti artık bir şekilde teypçilere alıştık başedilmiyor ama bari dağa kurun en azından ovadaki kuşu toplayıp vurup yarın ne yapıcaz ? tabiki bunu düşünen yok bunu kah tanıdığımız kah dostumuzun dostu bunu hep yapıyor kolluk kuvveti yada milli parklar bunu bulamıyor herkes bildiği atı oynuyor zaten pamuk a ot kurutan atıp hava alanı gibi yapıyorlar göç gelsede orada bir gün durup ovamızı terk ediyor e sağda soldaki kuşuda teypçiler topluyor sezon açıldı bir ay oldu daha bıldırcına tüfek atamadık bugüne kadar vurduğum bıldırcın bir adet :-)))) e insan ister istemez artık soruyor bir teypde bizmi alsak ?
Aynen Emin bey,'biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar'bizler,kurallara uyanlar ne kadar tahammül eder bu işe ben bilemiyorum,sen bıldırcının çok tuttuğu bir meraya gidiyorsun,adam kurmuş teyibi şikayet ediyorsun,ya personel yok yada başka merada oluyor.Teybi kuran çantasını dolduruyor,tabi senin bölgedeki kuşuda çekiyor sen yaya!ama yeter artık kurallara uyanlar enayi mi?biz kurallara uyuyoruz,bohçacı değiliz diye övünürken,uğrunda bir çok şeyi feda ettiğimiz tek hobimiz,avdan faydalanamıyoruz ne köpeğimizin önünde ferma ne de çantamızda kuş,oflıya puflaya eve geliyoruz,ama artık yeter ya yeterince denetleyin yada avcılar kulüplerine yetki verin,yoksa bu iş çözülmez
Emrah TATAR
1973 - MANİSA

Çevrimdışı Süleyman ARSLAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 10 Eylül 2012, 11:51:46 »
Valla bende inanmıyorum yok göç bıldırcınımış göç başlamış felan filan ayaklarına.Kimse kimseyi kandırmasın kimse afedersiniz ama aptal değil yani.Eylül ayı geldi göç başlayacak diyoruz ama daha deniz kıyısına gelen en fazla kuş sayısı 3 veya 4 tane nerde başlamış bu göç.Göç başladığında ilk karadenize göç oluyor..bu bir doğru yani ama bu taraflarda göç bıldırcını çok az denecek kadar az.Bunada göç dersek tabiki.Nerde o eski kalabalık göçler.Forumda bakıyorum göç başladı felan filan ben inanmıyorum arkadaşım göç bıldırcının bu kadar yoğun göç edipte birtek o taraflara düştüğüne karadenize düşmeyen kuş nasıl olurda o taraflara düşer şaşırıyorum...
Süleyman ARSLAN
1981 zonguldak/alaplı

Çevrimdışı İsmail ÖZDEMİR

• Müdavim Üyemiz
  • http://www.facebook.com/pages/Kurzhaar-VOM-BAFRA-%
    • http://www.facebook.com/pages/Kurzhaar-VOM-BAFRA-%C3%96zdemir/325654497557412
« Yanıtla #18 : 10 Eylül 2012, 12:21:08 »
şu anda facede ve sitelerde çok kuş vurulmuşsa bilinizki 100 /75 şi teyp oldugunu düşünüyorum rasgele sonrada bu adamlara yorum yazıyoz ve popiler kişi olmuş oluyorlar..

Çevrimdışı Hasan ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 11 Eylül 2012, 10:27:50 »
Arkadaşlar,yazılanlardoğru yorumlarınız doğru bu ve benzeri konular inanın defalarca konuşulmuş ve tartışılmıştır.Ben bu mevzunun şikayetle ,vurup kırmakla  biteceğine inanmıyorum.Çıkıyorsun meraya tüfeğin elinde tetiği çekmene engel tek şey AKLIN  ve VİCDANIN gerisi hikaye yok denetim yokmuşta efendim falan onları bir şekilde atlatıyor zaten insan  kaçıp atlatamadığı tek şey vicdanı işte işin özü bu.Tetiği çekerken yüce rabbimin verdiği, yarattığı bir canı aldığını unutmayan avcıya kural ,limit  mak muk gerekmez.Gelelim 100 200 300 av vuran öldürenlere;o tip insanlara bakın  zaten onların kendilerine saygısı yoktur ki başkasına olsun,doğaya olsun ,kuşa kurda olsun ...onlar kendilerini ispatlamaya çalışan kendilerini bulundukları ortama kabul ettirmeye çalışan ,çok öldürmekle iyi usta avcı olunduğunu sanan zavallı insanlardır.Ama suç sadece onların değildir,mutlaka etraflarında bu işi böyle yapan ve yaptığı zamanlarda alkış alan  usta avcı  müsfetteleri ve şakşakçıları vardır işte zavalllılık ve acizliğin bir halt olduğunu sanan eli silahlı katillerin altında yatan mutlaka sizlerinde etrafınızda gözlemlediğiniz bu tip tanıdıklarınız vardır.Camia olarak bizim acizliğimizde bu tip insanları dışlayamamamız ve malesef içimizde barındırmamızdır.söylenecek yazılacak o kadar çok şey var ki şöyle bir kenara çekilip av camiamıza içerisinde bulunan ancak dışarıdan bakan bir göz olabildiğiz zaman dilim varmıyor..................................

Çevrimdışı Coşkun AKBULUT

• *
  • kargalar sürüyle kartallar yalnız uçar
« Yanıtla #20 : 16 Eylül 2012, 21:33:18 »
  arkadslar göç bıldırcınını nasıl buluyosunuz merak ettim birileri anlatsın lütfen herkes burda klavye dürüst avcılık yaptını sanıyor veya öyle lanse ediyor burda herkesin doru oldunu sanmıyorum göç kuşunu  nasıl buluyosunuz anlatında dinleyelim herkes teyp kuranı astı biçti eeee kuş nerde nerde jandarma cagır milli parklar cagır diyenlerde samimi dil görüşüm bu bende izmit avcısıyım daha 5 tane kuş vurdum 5-6 da üveyk ve bende teyp kuran tanıdıklarımı arayıp kuş varmı diyre soran biriyim neyapalım söyleyin
Coşkun AKBULUT
1970 izmit/derince     kargalar sürüyle...kartallar tek uçar

Çevrimdışı Hasan ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 17 Eylül 2012, 11:18:25 »
selamlar,sn.akbulut haklısınız maksat ahkam kesmek değil avcılığımızı girdiği bu çizgiden çıkarmak.ava giden gerçek avcı sayısı her geçen gün azalıyor etrafta tabiri caizse bir sürü yoz avcı inanın insanlar benim avcı olduğumu anlamasın diye merada giyinir soyunur oldum.tamamen size katılıyorum zaten konu başlığıda öyle eğri oturalım ama doğru olalım ,olamasakta en azından olmak için çaba gösterelim o da olmuyorsa en kötü ihtimal doğru olmamız gerektiğine inanalım ,inanalım ki zamanla bunu aklımaıza oturtabilelim.siz yine birkaçta olsa vurmuşsunuz ben daha tüfeği elime almadım.forumu birgezin bak neler var neler .......köpeğine laf söyleyenmi ararsın tüfeğinemi laf söyleyenmi karşısındaki insanı hiçe sayanmı ararsın tarlada iki bıldırcın var ise o iki bıldırcınıda bulabilen köpeği olanlarımı ama biz böylelerini çok gördük benim köpeğim diyenleri arkasından aynı tarlada 10 kşi daha tüfek attı neyse konu böyle yani yanlışlar yapılıyor yapılmıyor değil ama bazısı yanlış olduğunu bilerek hırsına veya bir bahane sonucu yanlışı yapıyor bu düzeltilebilir ancak yaptığının yanlış olmadığını idda eden adamın yaptıklar düzeltilemez işte bu fenadır.kalın sağlıcakla hepinize kazasız belasız avlar dilerim.

Çevrimdışı Mehmet YILMAZ

• *
« Yanıtla #22 : 17 Eylül 2012, 12:06:44 »

Doğru söze ne denir....

Paylaşım ve duyarlılığınız için teşekkürler...
Mehmet YILMAZ1979 Denizli ikamet Afyon

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 17 Eylül 2012, 12:07:46 »
ATALARIMIZ
ALLAHTAN KORKMAYAN ADAMDAN KORK DEMİŞLER
ne güzelde söylemişler ,,bu olumsuzluğu yapanları ,, ALLAHIN takdirine bırakmak lazım
O NE EYLERSE ,,GÜZEL EYLER,, BU DÜNYANIN BİRDE ÖBÜR TARAFI VAR.....
henüz yol yakınken ,,durup düşünmek lazım,,anlayana kıssadan hisse......
vicdanı ile av yapan tüm gönül dostlarına RASTGELE......
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg