Gönderen Konu: KOPAYIM HEMEN BIRAKIYOR NAPMALIYIM ?  (Okunma sayısı 13563 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
KOPAYIM HEMEN BIRAKIYOR NAPMALIYIM ?
« : 04 Eylül 2012, 12:46:35 »
sayın abilerim 1 yaşındaki barağım annesi babası yüksek kanlı hep kendi alışan bi sülale olmasına rağmen bu köpeğimi zor alıştırdım sanki merak yok gibi yanında köpek olmadan fazla açılmıyo aramıyo ama kokuya girdimi oynağa ses vermesi kovması sesi çok güzel okadar ava götürüyorum usta köpeklede götürüyorum beni bulmuyo eve gidiyo yanında köpek olmadımı zaten ayrılmıyo benden kovsada hemen bırakıyo dönüyo sabahın köründe boşuna kalkıp gidiyoum aptal gibi hissediyorum kendimi kafasına bi kurşun sıkıvercem okadar sinirlendiriyo bu zamana kadar yetiştirdiğim köpekler nam salmıştır bu tırt çıktı bide dişi daha yırtık olması lazım önünde hayvan vursam dahada hırslanırmı acaba _?
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Bilal KAHVECİ

• *
Ynt: KOPAYIM HEMEN BIRAKIYOR NAPMALIYIM ?
« Yanıtla #1 : 04 Eylül 2012, 13:12:32 »
daha 1 yaşında gövlez sayılır onun için daha erken yani.uzun kovan köpekle götür alıştıktan sonra kovmaya başlar.birde bazı geceler tek götür hazırı kovsun sonradan açılır o köpek.ama gece 2-3 defadan fazla çıkarma.hadi rastgele.
Bilal KAHVECİ
1984 KARABÜK
Sarsılmaz SP 303
Sarsılmaz Franchi
Franchi Affinity

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 04 Eylül 2012, 13:21:36 »
daha 1 yaşında gövlez sayılır onun için daha erken yani.uzun kovan köpekle götür alıştıktan sonra kovmaya başlar.birde bazı geceler tek götür hazırı kovsun sonradan açılır o köpek.ama gece 2-3 defadan fazla çıkarma.hadi rastgele.

ben 7 aylık kopayın önünde tavşan vurunca 1 yaşında genç zehir olması lazım diyorum kanında bi problem var dicem anneside geç alışmıştı aynı problemleri yaşamıştm ondan olsa gerek dediiğiizi uygılıcam abi önünde vurursam etkisi olacağı kanaitindeyim aslında önünde tavşan vuruldu ama tüfek sesinden ürküp yaklşamadı dalayıp şöle kanını yalasaydı farklı olurdu şu kışa kadar az sabredeyim bakalım yoksa bundan yawruda alınmaz
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Bilal KAHVECİ

• *
« Yanıtla #3 : 04 Eylül 2012, 13:27:43 »
önünden fırlar vurursun ama önemli olan kovmasıdır.önünde tavşan vurdun tavşanı yerden alma yani vurdugun yerden.köpek gelsin izden alsın ağzına sev köpeğini anlasın başardıgını.sonra ağzından alamazsan tavsanı kulağını aç üfle o zaman bırakır.sonrada köpeğini bi yere bağla tavşanı gözünün önünde yüz kulaklarını bağırsaklarını kafasını ver köpeğe ödülünü almış olsun ondan sonra o köpeği istesende tutamassın zaten :) ama önemli olan sabırdır kopay yetiştiriciliği sabırdan ibarettir.rastgele
Bilal KAHVECİ
1984 KARABÜK
Sarsılmaz SP 303
Sarsılmaz Franchi
Franchi Affinity

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 04 Eylül 2012, 14:07:17 »
anladım abi zaten senelerdir öle yapıyoruz bilgilerin için teşekkür ederim abi zaten fırladığında değil kovdugunda vurmak amaç abi hele uzun kovduktan sonra vurulupda dediklerini yaptıktan sonra bırakmaz teşekkür ettim abi sanada rasgele
« Son Düzenleme: 05 Eylül 2012, 11:22:04 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 04 Eylül 2012, 21:35:25 »
Alışır yavaş yavaş fakat bu şekilde yazınca sanki bugunlerde tavşan avına gidiyormuşsunuz gibi algılanıyor .  Yok dimi boyle bir durum ?
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 04 Eylül 2012, 23:43:46 »
Alışır yavaş yavaş fakat bu şekilde yazınca sanki bugunlerde tavşan avına gidiyormuşsunuz gibi algılanıyor .  Yok dimi boyle bir durum ?

Abi yalan konuşmak bize yakışmaz arada gidiyorum ama zaten kaldıramıyo sadece oynağa aramaya meraya alışsın diye 1 2 saat oyalanıyorum usta tavşancıyla götürüp kovdurmuyorum kovdursamda asla silah kaldırmam sezonunda bile olsa yeri geliyo ufak tavşanı bırak koca bi erkek tavşana bile atmıyorum genç olmama rağmen meraklı olmama silah atmayı sevmeme rağmen atmıyorum bu 1 yasındaki yavru biraz alışsınki 3 aylık yavru kopayım sezonda yanında öğrensin diye asla bohçacı değilim karşıyımda zaten tavşan az bide vurursam nasıl köpek öğretcem ben kopay sesi dinlesem yetiyo piskolojik terapi gibi o dereye yankılandıkça ah abim ahh
« Son Düzenleme: 05 Eylül 2012, 11:23:17 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 04 Eylül 2012, 23:45:44 »
artı yavru zamanını iyice takip ederim ben kendim tavşan salıyorum meraya
« Son Düzenleme: 05 Eylül 2012, 11:23:32 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 04 Eylül 2012, 23:48:15 »
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 04 Eylül 2012, 23:58:50 »
Ne güzel o zaman . Arada gidiyorsan köpek alıştırmk için falan bişey diyemem tabiki ama hala göcen var en azından bu taraflarda denk geliyoruz.Dikkat etmek bilinçli olmak hepimizin geleceği için önemlidir.Lütfen yanlış anlamayın .
Rastgele
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
« Yanıtla #10 : 05 Eylül 2012, 00:13:39 »
köpek bana göre henüz yavru.. köpek işi biraz sabır ister sakın köpeğini dövme veya vurma gibi bir hata düşme...
ayrıca sakın tavşana silah sıkmayın size sıkıyorsunuz demiyorum yanlış anlmayın tavşan avlayan ve mesajımı okuyan olursa bu ayda tavşan avı yapan Allahından bulsun...
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 05 Eylül 2012, 09:56:01 »
Ne güzel o zaman . Arada gidiyorsan köpek alıştırmk için falan bişey diyemem tabiki ama hala göcen var en azından bu taraflarda denk geliyoruz.Dikkat etmek bilinçli olmak hepimizin geleceği için önemlidir.Lütfen yanlış anlamayın .
Rastgele

sayın abim yanlış anlamam yanlış anlayan yanlış insandır ben yazın istanbuldan gelenlere falan hep tembih eiyorum yolda araba önüne çok çıkıyo arabayla ezmeye çalşıyolar ben salıyorum diyorum yolda çıkar ezmeyin diyorum walla abi tabi abi göcen var hala sen mrak etme ben elimden geldiğinin çoğunu yapıyorum rastgele abi
« Son Düzenleme: 05 Eylül 2012, 11:24:19 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 05 Eylül 2012, 09:58:26 »
köpek bana göre henüz yavru.. köpek işi biraz sabır ister sakın köpeğini dövme veya vurma gibi bir hata düşme...
ayrıca sakın tavşana silah sıkmayın size sıkıyorsunuz demiyorum yanlış anlmayın tavşan avlayan ve mesajımı okuyan olursa bu ayda tavşan avı yapan Allahından bulsun...

yok abi vurmuyorum sabrediyorum aksine hep güven veriyorum hadi kızım şu bu dediğiniz gibi sabır işi yok yok yanls anlamıyorum bende aynı hassasiyetle davranıyorum asla silah kaldırmam abi yardımlrınız bilgileriniz içinde ayrıca tesekkür ederim abi
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
« Yanıtla #13 : 05 Eylül 2012, 11:17:47 »
Ben teşekkür ederim kardeşim Zaman herşeyi çözecektir,senin yapacağın tek şey sabretmek ve ümidini kesmemek ve bol,bol ava götürmektir...
Bende geçen yıl bir pointer sahibi oldum 35-40 günlükken sahiplendim köpeğim şu an 14-15 aylık oldu aynı bende sizin gibi okadar sabırsızdımki anlatamam,bu köpek neden ferma durmuyor bu köpek neden şöyle yapmıyor,bu köpek böyle yapmıyor arkadaşlarınki 8-9 aylıkken yapıyor'muş benimki 14 aylık oldu neden yapmıyor diye inanın triplere girdim, ama gördümki sabır,sabır,sabı çözüm buymuş köpeğim geçen hafta ferma vermeye başladı ve şuan çok hoşuma gidiyor,avlandıkçada inşallah dahada iyiye gidecek.
bunu anlatmamdaki sebep ümidinizi kırmayın bazı köpek erken yapar bazısı geç yapar ama sağlam yapar...
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 05 Eylül 2012, 17:18:44 »
osman abim benim tanıdığım osmanların % 80 i avcıdır bi avcı abimde sensin beni verdiğin örneklerle beni motive ediyosun yardımcı oluyosun abi inşallah herşey zamanla yoluna girecektir seninde pointer daha iyi olacağına ve senin gibi bi sahibi oldugu için çok şanslı bi köpek herşeyin hayırlısı abi
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Aydın KARAKİŞİ

• *
« Yanıtla #15 : 03 Ekim 2012, 10:09:52 »
artı yavru zamanını iyice takip ederim ben kendim tavşan salıyorum meraya
Merhaba  kardeşim  meraya  tavşan  salıyorum  derken  açıklarmısın  üretiptemi  salıyorsun?yoksa  yakaladığınımı  bizde üretip  salmak istiyoruzda  o  yüzden  kolay gelsin
Aydın KARAKİŞİ
1973 istanbul

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 03 Ekim 2012, 23:37:01 »
Abi yaban tavşanıda salıyorum evcil tavşanda bi dişi yakalamıştım erkekle çiftleştirim salıyoruz ölee abi
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 03 Ekim 2012, 23:37:54 »
Merhaba  kardeşim  meraya  tavşan  salıyorum  derken  açıklarmısın  üretiptemi  salıyorsun?yoksa  yakaladığınımı  bizde üretip  salmak istiyoruzda  o  yüzden  kolay gelsin

abi evcil tavşanı sal bi dişi bi erkek takip et ilki çakal sansar almasın
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
  • 05347677315 TOROS KARTALI
« Yanıtla #18 : 10 Ekim 2012, 19:53:16 »
Belki ilerleyen zamanlarda isteği biraz daha artar ama sana şunu söyliyeyim,ben ahlakı değişik binbiriki çeşit kopay gördüm.
Daha avın başında süper av yapıp vurulan tavşanın kellesini yedirdiğinde avı boşlayanımı dersin
Vurulan yaralı tavşanı saklayıp,başka yerlere sahibini yönlendirip,tekrar geri gelip sakladığı tavşanı yiyenimi dersin.
Taze ize ses vermeyip,yatağında kaldırdığı tavşana dünyaların sesini koparan kopayamı dersin.
Hızlı kovup tavşana ekilenimi dersin.
Yavaş kovup adamı fıtık edenimi dersin.
Senin anlıyacağın,bu kopaylarda ki huy ve ahlak çok değişken oluyor,adam ediliyor fakat başında çok tecrübeli bir avcı ister :)
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 11 Ekim 2012, 15:02:20 »
Belki ilerleyen zamanlarda isteği biraz daha artar ama sana şunu söyliyeyim,ben ahlakı değişik binbiriki çeşit kopay gördüm.
Daha avın başında süper av yapıp vurulan tavşanın kellesini yedirdiğinde avı boşlayanımı dersin
Vurulan yaralı tavşanı saklayıp,başka yerlere sahibini yönlendirip,tekrar geri gelip sakladığı tavşanı yiyenimi dersin.
Taze ize ses vermeyip,yatağında kaldırdığı tavşana dünyaların sesini koparan kopayamı dersin.
Hızlı kovup tavşana ekilenimi dersin.
Yavaş kovup adamı fıtık edenimi dersin.
Senin anlıyacağın,bu kopaylarda ki huy ve ahlak çok değişken oluyor,adam ediliyor fakat başında çok tecrübeli bir avcı ister :)
nasıl yani bize tecrübesismi diyosun yani:)?bizde çok çeşit kopay gördük büyüttük hiç hazır usta almadım hepsini kendim büyütüp yetişdirdim arada böle çıkıyo iyi kandan olsada hem yetiştirmekle alakalı hem köpeğin huyuyla alakalı ırkıyla alakalı ne şampiyonlar görüyoruz avı tırt,ne kanlar görüyoruz fıs nekadar üstünede düşsen olmuyo şans diyelim
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 11 Ekim 2012, 15:21:31 »
2 yaşına kadar sabır..
doğum yılı ve yaşadığınız ili profilinize yazınız
http://avlakforum.com/forum/profile/?area=forumprofile;u=23147

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 11 Ekim 2012, 23:21:35 »
2 yaşına kadar sabır..
benimde kopaylar kadar av dedimmi kanım kaynıyo sabretmek zor oluyo abi onu beklerken diğer yawruda acemi kalacak yanlarına bi usta kopayla süreklicem duman edecem onu abi :)
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
  • 05347677315 TOROS KARTALI
« Yanıtla #22 : 12 Ekim 2012, 01:18:03 »
Yücelcim senlik bişey yok :),sadece bu meretleri avcı yapabilmek her babayiğidin harcı değil diyorum,bende dahil ;).Bir kere haftada bir,ayda bir,sezonda bir kaç kez ava götürmekle olacak köpek değil bunlar.Ben  sezonda hemen her hafta ava gitmemle bile yetiştiririm desem yalan söylerim.Benim bu bölgede gördüğüm,edindiğim tecrübeler,kopayları en esaslı adam edenler,ya heveslisi olan ve elinden kolay kolay tüfeğini düşürmeyen çobanlar,yada kırsal kesimlerdeki köy ve mezra bekçileri.İşin gerçeği adamlar esaslı birer bohçacı ama ne yaparsın işte,bu köpek böylelerinin elinde en iyisi oluyor bu da inkar edilemez bir gerçek. :D
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 12 Ekim 2012, 12:31:06 »
sayın abim bizde tabi işin hem sohbetinde hem gırgırı şamatasındayız.benim kopaylarda neden cabuk alısıyo dedem war köyde ormana oduna mantara giderken yanında götürüyo dedem avcı değil ama köpeklerime bakıveriyo,ayı cok oldugu icin yanında yoldas o yüzden köpekler sezon dışındada geziyo hayvan kovuyo tabi vurulmuyo dediğin coban bekçi muhabbeti gibi abi.ama yawru zamanı asla koyverttirmem ev orman icinde zaten kendi gidiyolar.bende şöle güveniyorum kendime benim elimde köpek acemiyse kanında war huyunda war  bi sıkıntı sezon acıldımı durmak yok ben haftanın 7 günü salıyorum bazen akşam üzeri bile
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Muharrem ÇEVİK

• *
« Yanıtla #24 : 13 Ekim 2012, 00:11:32 »
Kardeş yorumları şöyle bir gözden geçirdim herkes biraz daha sabır diyor, bırak dedene onunla biraz daha mantara oduna gitsin, özgür olsun biraz hayvan kendine güveni gelsin ondan sonra gör nazıl köpekmiş,
Benzer bir olay bu sene başıma geldi binbir zahmetle yetiştirdiğim barak köpeğim tam iki sene peşimden gezdi, topuğuma bastı  gözlerinin önünde tavşana attım vuramadım tavşanın arkasından kulakları dikip boynunu bükerek melül melül bakktı durdu sadece!
En sonunda bazı arkadaşlar yaw bunu verde kendine iyi bir köpek al bundan sana yar olmayacak demeye başladılar, üste para verip iyi kötü av yapan bi köpekle takas yaptım, aradan bir ay bile geçmeden köpek bir açıldı pir açıldı sonra yeniden yalvar yakar zorla geri aldım, verdiğim paralar da helali hoş olsun dedik yeterki bu köpek bizim olsun dedik, velhasıl kimi köpek daha 6 aylıkken ava yatar deli gibi ava gider, önünden ne kaçarsa kovalar belli bir zaman sonra bıkar kimi de geç açılır tam açılır.. eğer kanına güveniyorsan sabretmeni tavsiye ederim, yok onda da şüphem var diyorsan salla gitsin derim..
Selam ve dua ile..
  • Sarsılmaz Concorde S
Muharrem ÇEVİK
1978-Nallıhan/ANKARA
İkamet BOLU