Gönderen Konu: 4 aylık drahthaar köpeğim kuşu yuttu  (Okunma sayısı 2265 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ümit TOPKAYA

• *
  • Av varsa avcı olur.
4 aylık drahthaar köpeğim kuşu yuttu
« : 02 Eylül 2012, 18:32:05 »
köpeğime kuşgöstermek için arkadaşın vurduğu kuşu aldım evin  yanında o görmeden yerde sürükleyip otların arasına sakladım.çağırdım  geldi ve kokuya girdi bulur bulmaz topukladı yakalayınczya kadar yuttu.yavrudur dedim sonra bahçeye doğru gittim bu gezerken bir tanebizim buralarda kılavuz derler ocağın öbür tarafından kaldkrmasıyla koşup havada yakalamasıyla kaçması bif oldu ve gene yuttu.sorumşu ki yavruyu hırpalamadan nasıl öğretirim ve hep böyle gider mi.teşekkürlef
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2012, 00:49:46 Gönderen: Tuncay KANDEMiR »
Ümit TOPKAYA
1975-Ordu

Çevrimdışı Baki ALTUNIŞIK

• *
Ynt: 4 alık drahthaar köpeğim kuşu yuttu
« Yanıtla #1 : 02 Eylül 2012, 20:40:22 »
gayet normal ümit şuan kendi için avlanıyor hiç kızma ve hırpalama bizim köpeklerimiz bile hala bıldırcında eziyor yiyor kacıyor çok görme.ustalar yavru köpekleri bıldırcına cıkarmazmış yaşına kadar önceden yanlış hatırlamıyorsan öyle okumuştum.bide bana sorarsan 4 aylık daha çok şey için erken bence sev kendine alıştır itaat etsin yedir içir iyi gelişsin zaten drahthaarlarda ne av nede aport sorun oluyor zaten av yapıyorlar hepsi öyle.şunu demek istiyorum şuan yavruna ne yaparsan yap bu yeme işini değiştiremezsin arkadaşlarımızda çok uğraştı ama olmadı yavrular büyüyüp geliştiğinde senin için avlandığını idrak ettiğinde kuşu sana getiriyor artık.
« Son Düzenleme: 02 Eylül 2012, 20:44:50 Gönderen: Baki ALTUNIŞIK »
Baki ALTUNIŞIK
1976 ordu

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Ynt: 4 aylık drahthaar köpeğim kuşu yuttu
« Yanıtla #2 : 03 Eylül 2012, 00:49:27 »
Bıldırcın kanatlarını bir çorap içine koyarak köpeğinizide uzunca bir iple bağlayıp etrafı çevrili bir alanda çorabı atıp al gele,
oyun şeklinde alışıtırabilirsiniz,
alıp gelince kuş yerine sevdiği yiyecekler verirsiniz, bu iş oturmadan bir daha canlı kuş göstermezsiniz,
iyice alışınca serbestte çorapla al gel,
en sonunda kuşla ve iple yakın mesafeden al gel yaptırabilirsiniz... gerisi köpeğe değil sizin becerinize kalmış. rast gele...
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2012, 00:52:41 Gönderen: Tuncay KANDEMiR »
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Zafer YOLDAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 03 Eylül 2012, 10:43:17 »
Ustalarımız daha iyi bilir ama biz 3 aylık enik şunu yaptı 4 aylık enik bunu yaptı diye hava atmayı çok seviyoruz ve bunun için köpek daha oyun çağındayken av gösteriyoruz. bıldırcını yemesi onun suçu değil. çünkü o kendisi için avlanıyor yada oyun oynuyor.. şu an onun silah sesi ve aport eğitimi zamanı.. Av için çok erken bir zaman aport için bir tahtaya kumaşla bıldırcın kanadını sarıp alıştırmaya çalışın.. tahta sert olduğu için zamanla dişleri acımasın diye sıkmadan getirecektir...  getirdikçe de ödül verirseniz aportta sorun yaşamazsınız.. RASTGELE...
A Rh+ Zafer YOLDAŞ 
SARIGÖL/MANİSA

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #4 : 03 Eylül 2012, 11:45:53 »
Bıldırcın kanatlarını bir çorap içine koyarak köpeğinizide uzunca bir iple bağlayıp etrafı çevrili bir alanda çorabı atıp al gele,
oyun şeklinde alışıtırabilirsiniz,
alıp gelince kuş yerine sevdiği yiyecekler verirsiniz, bu iş oturmadan bir daha canlı kuş göstermezsiniz,
iyice alışınca serbestte çorapla al gel,
en sonunda kuşla ve iple yakın mesafeden al gel yaptırabilirsiniz... gerisi köpeğe değil sizin becerinize kalmış. rast gele...
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN