Gönderen Konu: DİPFRİZDEKİ BILDIRCINLAR  (Okunma sayısı 4825 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Uygar TANDOĞAN

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 516
  • Thanked: 178 times
DİPFRİZDEKİ BILDIRCINLAR
« : 30 Ağustos 2012, 10:06:36 »
sizlere bir sorum olacak,buzdolabında dipfirizde geçen yıldan temizlenmeden kalmış bıldırcın var yaklaşık 5 adet.bu bıldırcınlar hiç çözünmedi,bozuk değildir ama malum kurşun saçma ile vuruluyor.kurşun zehirlenmesi veya kurşun toksisitesi ihtimali var mıdır?
  • HUĞLU RENOVA SENTETİK 66CM
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA
 

Çevrimdışı Seyit ÖCAL

  • *
  • İleti: 228
  • Thanked: 2 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: DİPFRİZDEKİ BILDIRCINLAR
« Yanıtla #1 : 30 Ağustos 2012, 10:10:22 »
Merhabalar:

Geçen yıldan kalmış, temizlenmemesi ayrı bir sorun, hemde sizin değindiğiniz gibi kurşun meseleside sakıncalı. Köpeğinize verin afiyetle yesin.
Seyit-ÖCAL
1983-SİVAS
Arh+
 

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

  • Onursal Üyemiz
  • *****
  • İleti: 3339
  • Thanked: 282 times
  • ZEHİR AVCI
Ynt: DİPFRİZDEKİ BILDIRCINLAR
« Yanıtla #2 : 30 Ağustos 2012, 10:17:07 »
    Buzdolabında Et Ürünleri Saklama Süreleri

  * Çiğ et (kıyma hariç)                                2-5 gün
  * Pişmiş et                                                3-6 gün
  * Tavuk                                                     2-5 gün
  * Kıyma ve küçük parça et                            1 gün
  * Büyük parça et, salam, yürek                   2-4 gün
  * Pişmiş et yemekleri                                  1-2 gün


 

    Derin dondurucuda Et Ürünleri Saklama Süreleri

   * Çiğ kırmızı et                                           4-6 ay
   * Pişmiş kırmızı et                                       2-3 ay   
   * Çiğ tavuk                                                 9-12 ay
   * Pişmiş tavuk                                            3-4 ay
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com
 

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

  • Bayan Üye
  • **
  • İleti: 1955
  • Thanked: 14 times
Ynt: DİPFRİZDEKİ BILDIRCINLAR
« Yanıtla #3 : 30 Ağustos 2012, 11:56:06 »
    Buzdolabında Et Ürünleri Saklama Süreleri

  * Çiğ et (kıyma hariç)                                2-5 gün
  * Pişmiş et                                                3-6 gün
  * Tavuk                                                     2-5 gün
  * Kıyma ve küçük parça et                            1 gün
  * Büyük parça et, salam, yürek                   2-4 gün
  * Pişmiş et yemekleri                                  1-2 gün


 

    Derin dondurucuda Et Ürünleri Saklama Süreleri

   * Çiğ kırmızı et                                           4-6 ay
   * Pişmiş kırmızı et                                       2-3 ay   
   * Çiğ tavuk                                                 9-12 ay
   * Pişmiş tavuk                                            3-4 ay

   Ahmet kardeşim çok güzel  açıklıyıcı  ve doğru bilgi vermiş kendisine teşekkür ederiz.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)
 

Çevrimdışı Uygar TANDOĞAN

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 516
  • Thanked: 178 times
Ynt: DİPFRİZDEKİ BILDIRCINLAR
« Yanıtla #4 : 30 Ağustos 2012, 14:00:02 »
Teşekkür ederim.Süre açısından sıkıntı yok ta,kurşun saçmalar sıkıntı yaratabilir.Kurşun vücutta birikici bir element,aynı zamanda zehirli.
« Son Düzenleme: 30 Ağustos 2012, 14:00:40 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
  • HUĞLU RENOVA SENTETİK 66CM
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA
 

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

  • Onursal Üyemiz
  • *****
  • İleti: 6325
  • Thanked: 1130 times
Ynt: DİPFRİZDEKİ BILDIRCINLAR
« Yanıtla #5 : 30 Ağustos 2012, 18:07:23 »
Bir zamanlar birisi önermişti. Dolaba koyarken poşete sarılması iyi olur. Et vs için özel poşetler oluyor galiba.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.
 

gökhandemircioğlu

  • Ziyaretçi
Ynt: DİPFRİZDEKİ BILDIRCINLAR
« Yanıtla #6 : 30 Ağustos 2012, 18:28:00 »
direk atın çöpe
 

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

  • Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • İleti: 1649
  • Thanked: 594 times
  • 1978 / BURSA
Ynt: DİPFRİZDEKİ BILDIRCINLAR
« Yanıtla #7 : 12 Mayıs 2014, 16:04:11 »
ne kendin ye ne köpeğine ver. İçinde kurşun varsa. Hatta çöpe atarsan sokak hayvanları da yemeyecek şekilde at. Kurşun, civa, arsenik gibi metaller ağır metal diye geçer. Vucutta yerleşir ve kalır. Zehirlidir. Tahlillerde de zor cıkar.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.