Gönderen Konu: Özkursan bıldırcın fişeği  (Okunma sayısı 16189 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İsmail KARA

• *
Özkursan bıldırcın fişeği
« : 20 Ağustos 2012, 00:01:44 »
Arkadaşlar ve ustalar
hakkında iyi veya kötü çoook yorumlara maruz kalan
Özkursanın bıldırcın fişeğini deneyen var mı
yorum alabilir miyim
Herkeze hayırlı Sezonlar
İsmail KARA
1976 BİLECİK Memleket & Bursa Yenişehir İkaamet

Çevrimdışı Furkan DERİN

• *
Ynt: Özkursan bıldırcın fişeği
« Yanıtla #1 : 20 Ağustos 2012, 01:54:31 »
dostum bu sene bir koli bıldırcın fişeği aldım içinden bir tanesini kesin saçma diye resmen içine demir doldurmuşlar içinde 20 tane yuvarlak saçma var gerisii üçken kare vs vs bunun üzerine firmayı aradım böyle böyle dedim adamlar bana fişeğin özelliği vs vs dediler arife günü bıldırcın sezonunun açtım fişek
dedikleri gibi yakındaki avı parçalamıyor ama bıldırcın biraz açıldımı imkanı yok deymiyor 4 atış  yaptım 3 köpek fermasından kalktı onları vurdum ama bir tane uzak kalktı onu vuramadım ama kardeş almadıysan kesinlikle alma avı düşürse bile saçma karışımı metal kursun değil avı vurup buzluğu attığında paslanma ve eti zehirler
Furkan DERİN
1992 istanbul

Çevrimdışı İdris TEK

• *
  • 05355597890
« Yanıtla #2 : 20 Ağustos 2012, 09:51:13 »
furkan kardeşimie katılıyorum bende de aynısı oldu.Çelikten saçma yapmışlar.hem tüfeğe hem ava zarar.
İdris TEK
1981 İSTANBUL

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı Ahmet ARI

• *
« Yanıtla #3 : 20 Ağustos 2012, 11:53:56 »
Hocam bosA dememisler ucuz Etin dadi yavan olur diye
« Son Düzenleme: 20 Ağustos 2012, 14:44:26 Gönderen: Ahmet ARI »
Ahmet ARI
1983 antalya

Çevrimdışı Coşkun AKBULUT

• *
  • kargalar sürüyle kartallar yalnız uçar
« Yanıtla #4 : 20 Ağustos 2012, 12:47:26 »
slm ben denemek için aldım bir kutu dün bıldırcında denedim sacma bence celik türünde bişi sket fişeklerindeki gibi bence 8-10 metreden sorada sonuç olumsuz nereye giddi belli dil sacmaların yaban tv de abartıldı kadarda dil o fiatın üstüne 3 lira daha veririm kendi kullandım fişei atarım rc yada pelagri bayi bir arkadas bile getirtmedini söylüyor yerliniş iyisi yavascalar trao 24 gramlada üveyiğe bıldırcına ii sonuç aldım tüfeim 12 cap 71 namlu beratta 5 ve 4 nolu şoklarla herkese rastgele
Coşkun AKBULUT
1970 izmit/derince     kargalar sürüyle...kartallar tek uçar

Çevrimdışı İsmail KARA

• *
« Yanıtla #5 : 22 Ağustos 2012, 17:46:38 »
1 kutu aldım ve denedim
:(( Ama maalesef yorumları okumadan denedim; yorumlarınıza ayrı ayrı teşekkür ederim
giden 13 liraya oldu ama fiyasko
özkürsanı bundan sonra ne fişekliğimde ne de yeleğimde rüzgarı bile olmaz
İyi sezonlar dilerim
İsmail KARA
1976 BİLECİK Memleket & Bursa Yenişehir İkaamet

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #6 : 22 Ağustos 2012, 18:08:37 »

Müjde.... ;) Özkursan Keklik, Çulluk ve Tavşan özel fişeklerini de çıkarmış... Yukarıdaki youmlara bakılırsa ( ben denemedim ama) kaçan bıldırcınsa pek yürek yakmazda kaçan keklik yada tavşan olursa heleki fişekten dolayı ise vay o firmanın haline vay o avcının haline ...... :) :)
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Turgay ÇAVUŞOĞLU

• *
« Yanıtla #7 : 22 Ağustos 2012, 19:04:23 »
Arkadaşlar,

Bende Yunanistana giderken Avcı Arkadaşlarıma hediye olarak birkaç kutu alıp götürdüm, ve arkadaşlarıma verdim.

İnanınki Şimdi ne yapacağımı bilemiyorum. çok zor durumdayım.

Daha öncede bazı olumsuz yorumlar yazıldı. Maalesef hiç bir Özkursan yetkilisi çıkıpta açıklama yapmadı veya yapamadı.

Bu firmanın Üveyk, Keklik ve diğer avlar için çıkarttığı özel fişeklerde bu durum var mı acaba?  Bundan sonra bu firmadan Fişenk almam.

Selamlar,

Turgay
Turgay ÇAVUŞOĞLU
1963 KOMOTINI YUNANİSTAN / İkametgah Beylikdüzü - ISTANBUL

Çevrimdışı Turgay ÇAVUŞOĞLU

• *
« Yanıtla #8 : 22 Ağustos 2012, 21:15:57 »
Arkadaşlar,

Bu durumu sanayi bakanlığına şikayet eden var mı acaba?  Yunanistandan Döndükten sonra ilk işim bu olacak.

İnanılacak gibi değil, bir fişenk kestim % 90 nı mıknatısta kalıyor.  60 yıllık avcı babam bile bu duruma inanamadı.

Selamlar

Turgay
Turgay ÇAVUŞOĞLU
1963 KOMOTINI YUNANİSTAN / İkametgah Beylikdüzü - ISTANBUL

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #9 : 22 Ağustos 2012, 23:39:14 »
reklama verecekleri parayı kaliteye harcasalar biz yurdum avcıları gereken reklamı yapardık nasılsa. ama onlar reklama parayı verip biz avcıları avlamak istediler malesef tutmadı... eğri duvar yıkılmaya yalpa yapan teker bilya dağıtmaya mahkumdur. doğru olacaksın çünkü doğru duvar yıkılmaz eninde sonunda paralar hak eden firmaya gider selamlar....
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Gökhan KAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 23 Ağustos 2012, 00:30:26 »
 ;D
« Son Düzenleme: 01 Eylül 2012, 22:01:25 Gönderen: Gökhan KAN »
  • REMİNGTON 1187 SPECİAL PURPOSE.(71CM) 51CM FULLY RİFLED.
  • VURSAN 92-A (71-61CM)
  • AVSAN.S.POZE.(76-61) TRAP VE SKEET.
  • İNG.SETTER.
Gökhan KAN
1978-Sakarya-AKYAZI
DEL FABIOMASSIMO.
--------CİNA-----------

Çevrimdışı Aşkın ASLAN

• *
« Yanıtla #11 : 23 Ağustos 2012, 00:44:49 »
sezon başlamadan 1 koli almıştım sonra yorumları okudum hemen geri götürdüm üzerine 20 tl verdim mirage aldım 1 koli iyikide öyle yapmışım 12 bıldırcın kalktı 2 taneye hiç atamadım. diğer 10 tanesini vurdum 5 taneyi bulabildim ama 5 tanesini bulamadım limit doldu diye avı bıraktım. köpeğim henüz 3 aylık o büyürse inşallah limitlerin hepsini çantada dolduracağım.
Aşkın ASLAN
1978 Elazığ / Sakarya

Çevrimdışı Fatih ÇOBAN

• *
« Yanıtla #12 : 23 Ağustos 2012, 08:38:51 »
4 kişilik bi grupla sezonu açtık aralarındada en acemi ben varım 2 senelik uçar avcısıyım toplam 18 kuş vurduk yaklaşık 8 tanesi çelgindi yakından parçalamıyo ama 10 metreyide geçtimi hiç degmiyo degzesede çelgin gidiyo aynı fiyata zuber 30 gr 10 numra denedik sonuç mükemmel
Fatih ÇOBAN
1984 DENİZLİ BULDAN

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #13 : 23 Ağustos 2012, 09:09:11 »
arkadaşlar ben özkursanın satıcısıyım fişek ilk geldiğinde içini açtım 10-15 tane karışık saçma var gerisi küçük metal parça ve bior tapa değil bıldırcın için power tapa kullanmaları dahi biraz düşündürücü fişeği alan avcılara durumunu anlatıyorum içi böyle bu fişeğin diyorum ben kesinlikle kullanmam benim fişeğim keçe tapa imperial hastasıyım o fişeği ithalatı da yok artık elimde kalan stokları kullanıyorum biterse impriallar biraz çıta yükseltip bornaghi felt çulluk bıldırcın fişeklerine devam birde bizim avcılarımıza anlamak zor tüfeğin en iyisini alırlar 3-5 bin tl verirler iş fişeğe gelince en ucuzunu kullanmaya kalkarlar her zaman söylenen bir laf vardır ucuzdan pahallı şey yoktur diye veya ucuz mal alacak kadar zengin değilim derler selamlar
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdışı Hüsameddin TEKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 23 Ağustos 2012, 11:20:22 »
slm
özkursan fişeği hiç denemedim. sadece fuarda fişekle alakalı olarak bir kaç bilgi almıştım. bir kere kullanılan tapa piston tapa. normal saçma konulduğu takdirde mutlaka piston tapalı fişek fermalı avlarda kuşu parçalar. Demekki normal saçma olmadığı için parçalama yapmıyor. Ama yorumlarda arkadaşların yazdığı gibi ise kullanılan saçma pek iyi bir malzeme değil.
bıldırcın fişeğini 20 gr olarak kendim dolduruyorum,fermalı avlarda mükemmel zerre kadar hayvanı parçalamıyor. mesafe uzadımıydıda ben atmıyorum. hazır fişeklerde skeet veya 28 gram fişekler iyi mesafede düşürüyor. ama malesef bizim ülkede öyle avcılar varki kuş ister atış mesafesinde olsun,ister olmasın tüfeği boşaltıyor. hayvan bir tanede saçma yese gidip bir yerlerde ölüp kalıyor.
İmperial fişekleri tek geçerim. Bulabilirseniz bana göre en kaliteli fişeklerden biri. Keçe veya varsa bior tapalıyı deneyin çok daha randuman alırsınız.

20 gr bıldırcın fişeği atışı
20 gr bıldırcın fişeği 2

Saygılar
« Son Düzenleme: 23 Ağustos 2012, 12:40:50 Gönderen: Hüsameddin TEKİN »
Hüsameddin TEKİN
1977 B RH -  Ümraniye / İSTANBUL

Çevrimdışı Hakan KARADAĞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 23 Ağustos 2012, 14:19:44 »
çulluk ve bıldırcın avları için en iyi fişek kendi doldurduğun fişektir çok yumuşak patlar ve avı parçalamaz
1970 ORDU Hakan KARADAĞ
ORDU ATICILIK VE AVCILIK İL TEMSİLCİSİ

Çevrimdışı Arif KAHRAMAN

• *
« Yanıtla #16 : 23 Ağustos 2012, 14:40:05 »
    İlk defa bu sezon kullandım çok met ediyorlardı özkursan ben böle bişi görmedşim arkadaş dünyanın fişeğini attım sonuç fiyasko düşen kuşlarda ara ki bulasın üveyik avında atışlar yaptım kuşu vuruyorum tüy 2. ciyi sıkıyorum her yer tüy hala mı uçar kardeşim lanet olsun nerden de aldım anlıyacagınız sezon açılışım yalan oldu kendimden şüphelenir oldum bu kadar kötü atıyormuyum diye aslında fena değilimdir ama neyse şu saatten itibaren winchester yada rc şaşmam arkadaşlar bilmmediğiniz denemediğiniz fişege para vermiyin derim ben kazasız belasız bol avlar dilerim herkese ..
Arif KAHRAMAN
1977 YALOVA

Çevrimdışı Ayhan SARIÇİÇEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 01 Eylül 2012, 00:32:02 »
slm ben üveyk için olanı aldım kuşa atıyon için den plastik bir şey kuşa vuruyor vede tüy döküyor ama kuş düşmüyor ve 6. fişekte tüfeğim dağıldı bomba gibi patlıyor silahım kilt kırdı vallahi ben bir daha kullanmam
Ayhan SARIÇİÇEK
1974 istanbul

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
« Yanıtla #18 : 01 Eylül 2012, 09:05:23 »
Özkursan iyi değil dostlar kesinlikle tavsiye etmiyorum fermada yakında kusu yaralı yolluyor asla düşürmüyor ayağının altından kalkana atarsan çok yakında sanırım düşürür. Orta mesefede kusa değmiyor bile ........Ben alıp kullanmadım bi arkadasım kullandı bende attım denedim fişeğin içinde demir varsa bu iş olmaz büyük bir Gazla girdiler piyasaya ama alanlar bayilere kutu kutu iade ediyor kimse kusura bakmasın ben memnun olanı duymadım , aslada tavsiye etmiyorum....Şuan piyasda ki en kötü fişek özkursandır.
Meca yerli fişek kullanıyorum fazlasıyla memnunum.
« Son Düzenleme: 01 Eylül 2012, 11:54:23 Gönderen: Gürkan GÜRSÜL »
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

Çevrimdışı Cem MAÇIKAN

• *
  • GÖZLÜKSÜZ AVA ÇIKMAM SİZDE ÇIKMAYIN
« Yanıtla #19 : 01 Eylül 2012, 09:21:24 »
koli ile aldım hiç memnun değilim 16 ile avlanıyorum her attığım düşüyor 12 özkursanla her attığım kaçtı böle kötü fişek görmedim
beğenen varsa 10 tl den verebilirim
Cem MAÇIKAN
1973-İstanbul AVA GİDEN AVLANIR AVLANMAMAK DİLEĞİ İLE

Çevrimdışı Haşim AYVAZ

• *
  • her nefis birgün ölümü tadacaktır
« Yanıtla #20 : 01 Eylül 2012, 12:01:32 »
Arkadaşlar fişekleri almadan önce küçük bir araştırma yaptım içerisinde pas vs raslandığı konusu gözüme çarptı amatüm bunlara rağmen alıp denemek istedim bayramın birinci günü bayburt avında mükemmel sonuçlar vermesine rağmen bir daha bu fişeği kullanma taraftarı değilim nedeni ise avdan geldikten sonra fişeği kesip mıknatısla kontrol ettikten sonra kararım daha da netleşti saçmaların  :%90 nı mıknatısa yapıştı kullandığım poze kalıteli olmasaydı belkide namlu değişimine kadar gidecekti mesele. artı olay bundan ibaret  değil sadece benim yaptığım gibi yapan sadece denemek maksatlı bile alan arkadaşlardan ne kadar haksız kazanç elde ettikleri cabası ben şiddetle kınıyorum bir daha  özkursanın ö  sü giremez namludan içeri bu şekilde kendilerini bitirmekten başka  bişey yapamazlar böyle  esnaflık olmaz bişey yapıyorsan doğru düzgün yap ona  göre al paranı
Haşim AYVAZ
1981 trabzon
05447283574
[email protected]

Çevrimdışı Burak KALLEM

• *
« Yanıtla #21 : 01 Eylül 2012, 12:31:25 »
Bir çok arkadaş olumsuz yorumlar yapmış, sezon başından beri kullanıyorum memnunum...birçok  kişide kullanıyor çevremde olumsuz sonuç alanda olmadı... gerek bıldırcın özel gerekse üveyik özel 1 er koli aldım ve birkaçar kutusunuda kullandım...
Vet.Hek.Burak KALLEM
Muğla/Merkez

Çevrimdışı Cem MAÇIKAN

• *
  • GÖZLÜKSÜZ AVA ÇIKMAM SİZDE ÇIKMAYIN
« Yanıtla #22 : 05 Eylül 2012, 07:58:55 »
Burak kardeşim sen kuş kalkar kalkmaz atıyosun anlaşılan tahminime görede köpeksiz av yapıyorsun köpekli bir av yapsan o bıldırcına yok verirdin sonrada vurman zor kardeşim o fişekle
Cem MAÇIKAN
1973-İstanbul AVA GİDEN AVLANIR AVLANMAMAK DİLEĞİ İLE

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #23 : 05 Eylül 2012, 08:58:38 »
özel serisini kullanmadım fakat diğer fişeklerine sözüm yok hiç sıkıntı olmadı şeytan kulağına kurşun çok güzel .

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Burak KALLEM

• *
« Yanıtla #24 : 05 Eylül 2012, 09:47:00 »
Burak kardeşim sen kuş kalkar kalkmaz atıyosun anlaşılan tahminime görede köpeksiz av yapıyorsun köpekli bir av yapsan o bıldırcına yok verirdin sonrada vurman zor kardeşim o fişekle
CEM BEY köpeksiz avda yapmam ,fermasız kuşada sıkmam...sizde köpeğinize fermada önünden kalkan kuşun arkasından koşmamasını öğretirseniz bir sıkıntınız kalmaz...
Vet.Hek.Burak KALLEM
Muğla/Merkez