Gönderen Konu: Domuz avında SP 302 mi yoksa Concorde mu?  (Okunma sayısı 8541 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Oğuz ŞÜKRÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Domuz avında SP 302 mi yoksa Concorde mu?
« : 15 Ağustos 2012, 13:07:29 »
Merhabalar domuz avına yeni başlayacağım.Bugüne kadar hep kuş ve tavşan avı yaptım, elimde de kuş avında kullandığım sarsılmaz SP 302 salvo süperpoze, sarsılmaz concorde lx 71 namlu otomatik avtüfeğim var.Şu an iyi bir slug namlu tüfek alma imkanım yok maalesef, bu tüfeklerden hangisini domuz avında kullanabilirim? Bu tüfeklerle tek kurşun atmamın tüfeklere ne gibi zararı olabilir? Kaç gram tek kurşun atmam uygun olur? Fikir verirseniz çok sevinirim.
« Son Düzenleme: 15 Ağustos 2012, 13:15:05 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Oğuz ŞÜKRÜ
1981 BAYBURT

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Ynt: Domuz avında SP 302 mi yoksa Concorde mu?
« Yanıtla #1 : 15 Ağustos 2012, 13:16:27 »
Oğuz Bey;

Öncelikle sitemize Hoşgeldiniz...Tanışma kaynaşma bölümünde'de bölgeniz avcılarıyla tanısabilirsiniz...

Aşagıdaki bölümlerde sarsılmaz av tüfekleri hakkında acılan konular var,incelerseniz fikir sahibi olmanızda yardımcı olacaktır..Arasındaki farklar içinde bilgili ve kullanan arkadaşlar umarım paylaşımda bulunurlar.
..

http://www.avlakforum.com/forum/index.php?topic=121185.0
http://www.avlakforum.com/forum/index.php/board,273.0.html
« Son Düzenleme: 15 Ağustos 2012, 13:56:27 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Uygar TANDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 15 Ağustos 2012, 13:51:03 »
domuz avında ben yarı otomatiği tavsiye ederim.çünkü domuz güçlü bir hayvandır.tek fişekte yıkılabilemeyeceği gibi yaralı kalırsa saldırabilir.onun için şarjöründe fazladan fişek bulunması gerekir.ha bu süperpoze ile gidilmez anlamına gelmez.kişisel güvenlik açısından benim görüşümdür.diğer bir mesele ise slug namlu olsa iyi olur,ama diyelim ki yok.o zaman mutlaka mobil şoklu tüfeği tercih et ve en geniş şoku kullan.mesela ben ata neo kinetik 66 namlu y.otm. ile domuza çıkıyorum.slug değil ama bir sorun yaşamadım.hatta kurşunu çok güzel.
  • HUĞLU RENOVA SENTETİK 66CM
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Oğuz ŞÜKRÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 16 Ağustos 2012, 00:22:44 »
Mobil ioklu tüfeğimin şoklarına tek kurşun zarar verir mi acaba? Tek kurşun olarak da okuduğum kadarıyla kendinden yivli kurşunlar yerine bilye kurşunları kullanmak daha sağlıklı mıdır? Asıl merak ettiğim mesele birde bu tüfeklerle domuz avı yapmış yada bol miktarda tek kurşun atan var mıdır? tüfeğim 1000 tane tek kurşun atınca elimde kalacaksa hiö domuz avına heveslenmeyeyim, çünkü tek kurşun pek atmadım bugüne kadar, atış tekniklerini ve hangi fişeğin isabet oranının yüksek olduğunu öğrenmek için biraz çalışmam lazım yani biraz fişek yakacağım, tüfeğimden de çok memnunum bir zarar görsün istemem. Bununla ilgili fikir verebilecek kimse var mıdır?
Oğuz ŞÜKRÜ
1981 BAYBURT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 16 Ağustos 2012, 00:39:26 »
oğuz arkadaşım,domuz avının tadını bir alsan,başka ava gitmezsin,sana o kadar söyleyeyim.1000 tane tek kurşunu sıkana kadar inan 5 yıl geçer.o 5 yıl boyunca normal saçma sıkman ile domuz kurşunu sıkman arasında hiç fark olmaz.5 numaralı en geniş şoku kullanırsan hiçbir şey olmaz.önce sen böyle yap.baktın domuz bol ve avlar bereketli,o zaman bir tane slug namlu yaptırırsın.slug namluların özelliği kısa ve şoksuz olmasıdır.kısa namlu hem nişan almayı kolaylaştırır hem de kurşunun hızlı çıkmasını sağlar.ama sana şunu söyleyeyim.tek kurşun ile domuzu vurmak kolay değildir.domuz çok hızlı bir hayvandır.bir çalının arkasından çıktığını görürsün,bir de kaybolduğunu.ama bir tane vurursan,ondan sonra hastası olursun.avda artık domuz göremezsen kahrolursun.ben bazen çok engebeli bir yerde domuzla karşılaşmazsam,içimden diyorum görsem yeter vurmasam da olur .bol ve kazasız belasız avlar dilerim.
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #5 : 16 Ağustos 2012, 01:05:26 »
Oğuz kardeşim, ben de Uygar kardeşim gibi domuz avında slug namlu y.Otomatikten şaşma derim. Domuz avı riskli bir av olduğu kadar, bir o kadar da avcının andranalini yükselten zevkli bir avdır. Alıştığında benim gibi bek ve sürek avlarının müptelası olursun  :D Rastgele
hosting images
« Son Düzenleme: 16 Ağustos 2012, 01:07:12 Gönderen: N.Yıldız SÜKAN »
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Oğuz ŞÜKRÜ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 16 Ağustos 2012, 01:20:46 »
Oğuz kardeşim, ben de Uygar kardeşim gibi domuz avında slug namlu y.Otomatikten şaşma derim. Domuz avı riskli bir av olduğu kadar, bir o kadar da avcının andranalini yükselten zevkli bir avdır. Alıştığında benim gibi bek ve sürek avlarının müptelası olursun  :D Rastgele
hosting images
oğuz arkadaşım,domuz avının tadını bir alsan,başka ava gitmezsin,sana o kadar söyleyeyim.1000 tane tek kurşunu sıkana kadar inan 5 yıl geçer.o 5 yıl boyunca normal saçma sıkman ile domuz kurşunu sıkman arasında hiç fark olmaz.5 numaralı en geniş şoku kullanırsan hiçbir şey olmaz.önce sen böyle yap.baktın domuz bol ve avlar bereketli,o zaman bir tane slug namlu yaptırırsın.slug namluların özelliği kısa ve şoksuz olmasıdır.kısa namlu hem nişan almayı kolaylaştırır hem de kurşunun hızlı çıkmasını sağlar.ama sana şunu söyleyeyim.tek kurşun ile domuzu vurmak kolay değildir.domuz çok hızlı bir hayvandır.bir çalının arkasından çıktığını görürsün,bir de kaybolduğunu.ama bir tane vurursan,ondan sonra hastası olursun.avda artık domuz göremezsen kahrolursun.ben bazen çok engebeli bir yerde domuzla karşılaşmazsam,içimden diyorum görsem yeter vurmasam da olur .bol ve kazasız belasız avlar dilerim.

Bulunduğum bölgede domuzun çok çok fazla olduğu söyleniyor ben 5 numara şokumu takıp ilk süreğe katılayım o zaman:) zaten önümüzdeki sene inşallah iyi bir slug namlu alırım, şuan idare edecek bir tüfek almaktansa daha sonra iyi bir tüfek almak daha mantıklı geliyor, peki kurşun olarak mobil şoklu silahlarda bilye tek kurşunlardan mı kullanayım? Yivli kurşunların sapma oranı yüksek mi oluyor?
Oğuz ŞÜKRÜ
1981 BAYBURT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 16 Ağustos 2012, 09:37:57 »
ben şahsen yivli kullanırım.senin dediğin bilye tipi misket kurşundur.yivlidn daha hızlı ve düzgün gittiği söylenir.ama yivli avın gövdesinde deforme olduğu için daha öldürücüdür.bence bir 50 m ye kadar ikisinin de hızı ve balistiği aynıdır.
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Mustafa Kabadayı

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 25 Ağustos 2012, 20:52:49 »
otomatiği kullanmanı öneririm.ama kesinlikle 5 nolu şoku tak.yani en geniş olanı.gezli slug namlu olsa tabi daha iyi olur ama elde olanla yetinmek gerek tabi. ben armsan slug kullanıyorum.resmen mauser gibi sürüyor tek kurşunu.bol avlar..

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 15 Kasım 2012, 22:39:48 »
DOMUZDA OTOMATİK DAHA GÜVENLİ OLUR.1 FİŞEK BAZEN SİZİ DOMUZUN TEHLİKESİNDEN KORUYABİLİR.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ