Gönderen Konu: NEDEN BU HALE GELDIK  (Okunma sayısı 18719 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
Ynt: NEDEN BU HALE GELDIK
« Yanıtla #50 : 15 Ağustos 2012, 03:35:30 »
Keisnlikle katılıyorum.
Olay çok vahimdir. Trafik kazası oluyor cana gelen bişey yok fakat sonrada 1 ölü 4 yaralı .Traji komik olay olmuş .Kemal Bey sizi de çok iyi anlıyorum söylediklerinizde de haklısınız fakat Polis halktan alınıpp pat diye polis yapılmıyor . Bir sürü eğitimleriniz yok mu .Bu günler için eğitiliyorlar.Vatandaş sandalye fırlatmış bile olsa sen polissin biber gazın bile var yanında .Sandalye fırlatan yada her polise dayılanan salaklara karşı da silah çekip ateş edilmez . Birde yere ateş ediyor seken kurşunlarla yaralanıyor bu insanlar . Kurşunun yerden sekeceğini bilmeyen insana silah nasıl verilir . Polis memurlarımız çok zo r şartlarda görev yapıyor buna hiç kimsenin itirazı olamaz . Fakat orta da bir yanlışlık var .
Ölen kardeşimize allah rahmet eylesin .
ersin bey haklısınız polis pat diye polis olmuyor. bir eğitimden geçtiğimizde doğru. ama bu eğitimleri şamaroğlanı olmak için almıyoruz.kanunları uygulamak için alıyoruz. peki kanunları polis uygulayabiliyor mu sonuç ortada. en ufak bir işlemde aya kalkan bir toplum olmuşuz. kural tanımamazlık hat safhaya varmış. kural tanımamazlığın karşılığı hep gözardı edilmiş insanlar bu fırsatı devlet lehine değilde hep kendi lehlerine kullanmış. kraldan çok kralcı olmuş.
yaşananlar üzücü iki taraf içinde üzülüyorum.
peki orda polisi linç etselerde ne olacaktı bu açıdan hiç baktınız mı üzerinize gelen bir grup var sayınız az elinizde farz edinki jopta var gazda var ya arkadaş
polisin iki eli iki bacağı var. kaç kişiye hakimiyet kuracak. sizin dediğiniz süreç sayısal üstünlükte işler. bakın orda yığınla ekip yok.hatırlar mısınız fazla uzun zaman olmadı polisin toplumsal bir olaya müdahalesinde gaza magruz kalan bir vatandaşımız ölmüştü. buyrun gaz kullandı da ne oldu gene polis aşağılama linç girişimleri yapılmadı mı. akabinde çıkan gösterilerde polislere saldırmadılar mı polis gaz kullandı havaya ateş açtı dayak yemesine mani oldu mu olaylara tarafsız olunması isteniyorsa insan ÖNCE KENDİSİNE BİR BAKMALI ben tarafsızmıyım die amaç burda kaş yapmak değil göz çıkarmak.
sonucu agır bir durum var ortada bunu kimse inkar edemez kim ister silah kullanmayı biz canimiyiz zaafiyet varsa bunada karar ancak yargınındır
 NE OLACAK ALT TARAFI BİR POLİS DAHA EKSİLİR ÖYLE Mİ
düzeni bozmaya kimsenin hakkı yok.
en ufak birşeyde polise saldır olur mu 
olur tabii ki neden olmasın vatan sağolsun
varsa karısı çocuğu matemi o tutsun öyle mi
bunları da yaşadık bu şekilde şehitlerimiz de var
kimin umrunda kimsenin değil.
ortada hoş olmayan yaşanmış bir hadise var.
peki sorarım size burası kural tanımazların ülkesi teksas mı
ilginçtir
her geçen gün işler kötüye gidiyor
olaylar artıyor
önüne geçilemiyor
birgün yolda yürümeye korkar hale gelinirse o zaman merak ediyorum yorumları
YİNE DE BELİRTMEK İSTİYORUM. HER İKİ TARAF İÇİNDE ÜZGÜNÜM.
vatandaş kimdir bir sorun kendinize hak hukuk sahibi insandır
hakkını hukukunu böyle mi arayacak vatandaş
git şikayetini yap öyle mi gereği ne ise haklı haksız ayrımı yapılır. kim haksız ise kanun yürürlüğe girer.
bunu bir sorgulayalım ilk önce
vatandaş ne derece hakkını kaba kuvvetle mi aramalı yoksa kanunlarla mı
« Son Düzenleme: 15 Ağustos 2012, 05:13:00 Gönderen: Kemal YILMAZ »
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #51 : 15 Ağustos 2012, 04:26:46 »
Rıza Bey'in ne yapacağını bilmem ama o durumdaki kaç polis 3 kişiyi  silah kullanmadan gözaltına alamıyorsa bu daha büyük bir ayıptır.Sen polissin . İşin bu adamlarla uğraşmak bunların suçlu oldğu durumalrda adalete teslim etmek . Eğer buu-nu da silah kullanmadan yapamıyorsan polislerin eğitimleri sorgulanmalıdır.Kemal Bey siz polissiniz çok iyi anlıyorum h issettiklerinizi fakat birde siz tarafsız bir gözle bakmaya çalışın.
" stres yorgunluk kanun bilmezlerle uğraşmak vatan hainleri ile uğraşmak zaten polisin psikolojisini bozan şeyler.Nasıl olurda psikoloji ayrı konu dersiniz.Patlama noktasına gelen arkadaşlar bu gibi olaylar yaşamakta demişsiniz .Neden patlama noktası gelir ki i nsan .Bu bir süreçtir psikolojileri o kadar bozuluyor ki patlama noktasına geliyor demekki .
Şahsen ben öğretmenim , haberlerde bazen duyuyoruz sapık öğretmen gbi konular gündeme geliyor ben allah belasını versin diyorum. Burdaki durum farklı gibi olsada bir meslek grubundan bir kişinin yaptığı hata camiaya mal edilemez düşüncesinde birleşir bu iki konuda.

ersin bey bakın öncelikle yazdıklarım lüften iyi okuyunuz sizden ricam öncelikle budur.yanlı olarakta yazmıyorum bu yazılanları yaşanan olay hiç hoş olmadı iki taraf içinde üzgünüm.
3 kişinin bir kişiyi etkisiz hale getirememesi gibi bir durum yok zaten ortada dikkat edersin bir grubun saldırısı var artık gerisini siz düşünün
psikoloji ayrı bir konu tabii ki ersin bey psikolojisi bozuk demek nedir bilirmisiniz
ruhsal yönden bozukluk demek
akıl ruhsatının sorgulanması anlamına gelir kaç poliste psikolojik bozukluk gördünüz
sizin gibi yiyen içen gezen insanlar halkla iç içe olan insanlar
BENİM HANGİ YAZIMDA GÖRDÜNÜZ MÜ POLİSİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU ŞEKLİNDE BİR YAZI
BEN NE DEDİM POLİS ARTIK PATLAMA NOKTASINA GELDİ STRES İŞ YÜKÜ VS GİBİ KONULARDAN DOLAYI
bu psikolojik bozukluk mudur
sizin değiminizle ozaman doktorlarda sizler yani öğretmenlerde yada diğer kurumda ağır şartlarda çalışan ve bunu dile getiren insanlarında sizin DEYİMİNİZLE PSİKOLOJİLERİ BOZUK YAPMAYIN LÜTFEN psikolojisi bozuk bir doktor ve öğretmen yada başka bir çalışanın neler yapacağını düşünmek istemiyorum bile
bakın psikolojik bozukluğa ne güzel örnek vermişsiniz aynen dedğiniz gibi olur
akıl dengesi yerinde olmaz insanın elinizi vicdanınıza koyun sizin örnek verdiğniz şahsiyet karşısında ki insana kasıtlı olarak bir cürüm işliyor buraya dikkat edin
silah kullanımı ile ilgili kararı yargı verecek
yargılamak ceza kesmek bana düşmez
ben iki taraf içinde üzgünüm
polis silah çekmeseydi de bu grubun saldırısı sonucu ölen polis olsaydı değişen ne olacaktı
giden gene bir can olacaktı değil mi ha yorumlar daha farklı olur bu kadarda yazı yazılmazdı ama........

burda ben ne meslektaşımı savunuyorum ne de vatandaşımızı yargılıyorum. yanlış anlaşılmasın olay gene belirteyim HER İKİ TARAF İÇİNDE ÜZGÜNÜM
BU KADAR YAZMAMIN SEBEBİ TOPARLAMAK GEREKİRSE POLİSE YAPILAN GEREĞİNDEN FAZLA HADDİ AŞAN YARGISIZ İNFAZLARDAN DOLAYIDIR. POLİSTE İNSANDIR HATA YAPAR. BU TÜM KURUMA MAL EDİLMEMELİDİR. BEN BUNU ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM. HERGÜN TÜRLÜ TÜRLÜ OLAYLARLA KARŞILAŞTIĞIMIZ BİZİ HAYRETE DÜŞÜREN KANIMIZI DONDRUAN BİRÇOK HADİSEDEN SADECE BİR KESİTTİR BU.
YAZILARIMDAN DOLAYI İSTEMEDEN DE BİRİLERİNİ  ÜZMÜŞ İSEM HERKESTEN ÖZÜR DİLERİM AMACIM KİMSEYİ KIRMAK DEĞİLDİR. İNTERNET ORTAMINDAN DOLAYI İSTER İSTEMEZ USLUP YAZILANLAR YANLIŞ ANLAMAYA MÜSAİT BU YÜZDEN KİMSEYİ YARGILAMIYOR VE DE RENCİDE ETMEK İÇİN YAZMIYORUM BUNU ÖZELLİKLE BELİRTMEK İSTERİM   
« Son Düzenleme: 15 Ağustos 2012, 05:16:42 Gönderen: Kemal YILMAZ »
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #52 : 15 Ağustos 2012, 11:05:50 »
Bu konuda tarafsız bir yazı:                                                                                                                                        POLİSİN SAHİPSİZLİĞİ BİZİM UTANCIMIZDIR

07 Ağustos 2012, 12:51
Nuran TAYDAŞ ÇAL
[email protected]

Her mesleğin kendine göre zorluk derecesi vardır. Sonuçta alın terinin ürünüdür alınan para. Evine götürdüğün helal lokmanın adıdır.

Bazı meslekler ise, teşbihte hata olmaz kaderi önceden bellidir. Çilesi çok sefası hiç yoktur. Bunun yanında da bir okadar gurur vericidir. Bazen de sonunda Peygamber açar kucağını bekler seni.

İster görevde isterse sivil zamanının her anında bu yüce makama ulaşmaya nişanlı olan polislerimiz, bu mesleği icra edenlerdendir.

Nedendir bilinmez bulunduğu konumunun önemini anlayamayan yetkililerin polis üzerindeki baskısını Hatay Dörtyol
olayında gördük. Sonra Kilis te de benzer olayların yaşandığını okuduk. Bunlar işin sadece basına yansıyan kısmı tabii ki, basının haberdar olmadığı nice olayları yaşıyor teşkilat mensubu polisler.

Daha dün haber olan polise şiddet olayını, içim acıyarak okudum ve izledim.
Bahçelievler Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli şahısları arama yapmak istiyorlar, şahısların verdiği cevap şok edici;

“Bizi arayamazsınız, siz kimsiniz lan burası bizim mekânımız” oluyor. Bu durum “Sen benim kim olduğumu biliyor musun?” Noktasından “siz kimsiniz lan” noktasına getirilen durumdur.

Bu şahısların yakınları tarafından darp edilip şiddet gören polisler rapor alıyor. Suçlular savcılığa sevk ediliyor ve çıkarıldıkları mahkemede serbest bırakılıyor.

Toplumun güvenliğini sağlayan devletin polisi şiddete uğruyor ve serbest bırakılıyor.

Polis şiddete başvurdu diye ayaklanan medya neredesin? Bu Polisin bağlı bulunduğu birimler, İç İşleri Bakanlığı neredesin?

Olayların iç yüzü bilinmeden bir anlık görüntü ile memurunu sorgusuz sualsiz açığa alan devlet yetkileri neredesiniz?

Cevap koca bir sessizlik maalesef.

Polis de yapsa şiddete karşıyım. Cezalandırma noktasında neden ayrımcılık yapılıyor?

Buradan şu sonucu çıkartıyorum;

Gerek medya, gerek siyasiler, gerek adli birimler el birliği ile Polisin itibarını yerle bir ettiler.

Gelinen nokta ise bir şüpheli şahsın “ Sen Kimsin lan” lafını çekinmeden söyleyebilme durumudur.

Değerli dostlarım; Polisler, Ütopyadan gelip de içimizde görev yapan insanlar değiller. İçimizden birileri. Komşumuzdan, akrabamızdan, sınıf arkadaşlarımızdan, kısacası bizden biri.

Polislerin bir vatandaşı şiddet uygularken izlendiğinde feryat figan olunuyor. İnsanlık dışı, cani-katil hatta küfreden bile oluyor. Peki, aynı hareket polise uygulanınca neden ses çıkmıyor? Bundan zevk alanları da ben insan diyemem.

Bir polisin çalışma saatini sordunuz mu hiç?

Özellikle yazın sahil kesimde görev yapan bir polis ile sadece ayaküstü sohbet edin. Geceden gelmiştir ve o gün akşama kadar ek görev yazılmıştır. Dinlendiği saati siz hesaplayın. 12 saat gece çalışıyor eve geliyor 2-3 saatlik uyku ile göreve gidiyor akşama kadar. Sonra sabah tekrar 6 ya da 7 de görev alıyor. Çocuğu ile eşi ile ilgilenmek, vakit geçirmek yok.

Büyük şehirlerde özellikle Nevruz zamanında, derby maçlarında, mitinglerde çalışma saatlerini kendileri dahi unutuyorlar. Yedikleri kumanyalar küflü. Uykusuz ve yorgun vücutlar. Ödülü yok.

Bazı olaylar sonunda cüzi miktardaki taltifleri almayı bekleyenleri de ikinci ir sürpriz yapılıp taltifler verilmiyor. Ama bunun yanında alan da alıyor. Çektikleri eziyet ömür hanelerine bir çizik atıyor.

Görev dönüşü geçirilen kalp krizleri, polislerin nasıl bir sistem ile çalıştığının açık bir göstergesi değil mi?

Son bomba da 10 Nisan da zam alan asker, yine %20 lik bir iyileştirme zammı daha alarak Emniyet Teşkilatını şok etti. Kimsenin askere verilen parada asla gözü olamaz. Bu ülkenin huzurunu ve güvenini sağlayan her personel aldığı parayı hak ediyordur. Fakat isyan etme noktası, neden Polise gelince kesenin ağzı kapanıyor durumudur. Kaldı ki polis zam değil özlük haklarını istiyor. Fazla mesai ücretlerini, ek göstergelerin yükseltilmesini
kısacası, Orhun Kitabeleri zamanından kalma yasaların değişmesini istiyor.

Polis artık kaybettirilen itibarını kazanmak ve verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyor.

E-MAİL: [email protected]

Muhteşem bir yazı herşeyi özetlemiş.

Güzel ülkemde herkez herşeyin daha iyilerine layıkken,toplumun herkesiminde çirkin şeyler yaşıyoruz.
Daha mütevazi refah seviyesi yüksek karşılıklı sevgi ve saygının ön planda tutulduğu bir ülke olmamız temennisi ile paylaşımı kilitliyorum.
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #53 : 15 Ağustos 2012, 13:03:53 »
Bu konuda yazmamak için direndim direniyorum... Ama iki kelime yazmadan geçemeyeğim...

Kim ki benim ülkemim huzuruna göz dikiyorsa... Askerime, Polisime el kaldırıyorsa, canına kast ediyorsa cezasını çekmeli...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK