Gönderen Konu: NEDEN BU HALE GELDIK  (Okunma sayısı 18720 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
Ynt: İZMİRDE POLİS VAHŞETİ SEN BU YETKİYİ KENDİNDE NASIL BULDUN
« Yanıtla #25 : 14 Ağustos 2012, 16:30:13 »
serkan kardeşim çok güzel bir ifade kullandığın için teşekkür ederim.
ben polis memuruyum.
elinizi vicdanınıza koyun bir düşünün orda ne oldu da böyle oldu. gelinen nokta çok vahim bu yıllardır böyle polis görev yapamaz hale geldi. polislerin uğradığı darp olaylarına bakın, polisin yaptığı uygun olmayan şiddet olaylarından çok çok fazla, polis darp edilmekte aman ekmeğime birşey olmasın diye siğneye çekmekte.ARTIK PATLAMA NOKTASINA GELEN ARKADAŞLARDA MALESEF BU TARZ OLAYLARA KARIŞMAKTA. POLİS devlet ve vatandaş arasında bıraklımış durumda.
kimseye laf geçiremiyorsun. herkes nüfusunu kullanmak istiyor. tanıdığı olmayan güç kuvvet kullanmak istiyor.
lütfen yanlı tek taraflı düşünmeyin.
kim ister karşısında ki birini vurmak.
bizler vatan evladıyız ya terorist değil.
hiç düşündünüz mü polislerin halini gelin bizim yerimize kendinizi koyun.
adam bana sopa yada kesici alet yada herhangi başka birşeyle saldıracak ben aval aval bakacağım öylemi
geçenlerde hastanede yaşanan polise darp olayında arkadaşın geldiği durumu gördünüz söylenene göre arkadaşın durumu ciddi
bizler devleti temsil ediyoruz
devletin gücüyüz.
vatandaş kim
devlett icinde yaşayan fertler
inssan devletini temsil eden görevliye bunu yapar mı KALDIKI BİZDE BU VATAN İÇERİSİNDE YAŞAYAN VATANDAŞIZ TERORİST DEĞİLİZ
bayrağa sahip çıkan insanımız bayrağı kalbinin üzerinde taşıyan görevliye bunu nasıl yapar.
ARTIK ŞU NOKTAYA GELİNMİŞ DURUMDA
benim anam ağlayacağına onun anası ağlasın.
BİR CAN GİTMİŞ RABBİM TAKSİRATINA AF ETSİN.
AMA LÜTFEN POLİSE ARTIK ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPMAYIN.
BİZDE İNSANIZ
BAKIN AVRUPA ÜLKELERİNE ABD YADA diğer ülkelere polisin konumuna vatandaşın yaklaşımına.
polis dayak yesin birşey yok
vatandaş dayak yesin kıyamet kopar.
bizler ucube değiliz
BAŞIMIZDAN BU OLAYLAR HERGÜN GELİP GEÇİYOR.
YA SABIR ÇEKİYORUZ.BİZLER SİZLERİ TEMİZ İNSANIMIZI DAYAK YİYEREK Mİ YADA SADECE CANIMIZI VERMEKLE Mİ KORUYACAĞIZ
BİZLER SİZLERİ KORUMAKLA MÜKELLEFİZ DEĞİL Mİ
SORUYORUM SİZLERE
BİR KİMLİK SORDUĞUMUZDA BİLE ARTISTLIK YAPAN VATANDAŞIN KARŞISINDA SİZ OLSANIZ NE YAPARSINIZ
POLİS GÜÇ KULLANDIMI
BAK ŞU POLİSE DERSİNİZ DEĞİL Mİ
O ADAMI NİYE SORGULAMAZSINIZ HIRSIZ MIDIR NEDİR ARANMAKTA MIDIR SUÇLU MUDUR DİYE NİYE DÜŞÜNMEZSİNİZ ÖRGÜT ÜYESİ MİDİR DEMEZSİNİZ BEN İNANMIYORUM TEMİZ OLAN HİÇ BİR VATANDAŞ BU TARZ MUAMELE YAPMAZ TECRÜBEYLE SABİT

BEN BU KONUNUN BU ŞEKİLDE BİR BAŞLIKLA AÇILMASINA ÇOK ÜZÜLDUM.
BAKIN BİZLERDE İNSANIZ
ÇOLUĞUMUZ ÇOCUMUZ VAR
BEN MESAİ SAATI TANIMAYAN HER 6 GÜNDE BİR EVİMİ COLUĞUM ÇOCUĞUMU 7 GÜNLÜĞÜNE ALLAHA EMANET EDİP GÖREVE GİDEN BİRİSİYİM
BIRAKIN ARTIK POLİS SUÇLAMAYI
SAHİP ÇIKIN LÜTFEN BİZLER UCUBE DEĞİLİZ

Kemal kardeşim haklısın konu başlığı bu şekilde açılmamalıydı,sabah bu haberle karşılaşınca vurulan o çocuğu kendi evladım yerine koydum suçu ne olursa olsun ölmemeliydi oda bir ana kuzusuydu.
Emniyet teşkilatında görevini layıkı ile yapan 100 lerce arkadaşım var bunlardan biride sensin ve zor şartlar altında çalıştığınızı üzerinizde oluşan baskıyı tahmin edebiliyorum.Kolay değil yaptığınız görev içinde yaşamayan bilmez.Bu şekilde olmasını eminim o memur arkadaşta istemezdi tetik düştükten sonra elindeki silaha bakması onun, aman Allahım  ben ne yaptım der gibiydi.Onun adınada çok üzüldüm yazık oldu onunda çoluğu çocuğu kurulmuş bir düzeni vardı mutlaka herşey biranlık sinirle alt üst oldu.İçindeki vicdan azabı onu daha çok kahredecektir.Allah yar ve yardımcısı olsun.
Ölen kardeşimize Allahtan rahmet ailesinede sabırlar diliyorum.

« Son Düzenleme: 14 Ağustos 2012, 16:40:26 Gönderen: Özhan KELEŞ »
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #26 : 14 Ağustos 2012, 16:38:42 »
Bu Videoyu tek yönlü değilde neyi nasıl olduğunu olayın nasıl geliştiğine bakmak lazım bence

Ortada bir can var giden ancak olayın bu hale nasıl geldiğini bilen yok polis arkadaşın yaptığı doğru demiyorum

Fakat bizim medyamızda polise taş atan sopa ile vuran jet hızıyla ekrandan kaybolurken polisin olayı püskürtmesi için kullandığı jopu ağır çekimde vatandaşa yüz kez izleten medya değilmi ? yapmayın allah aşkına

İzmir de yaşamış biri olarak şunuda ekliyim tenekeli ve benzer mahalle lerde polise saldırı hat safhadadır bu ülkemizin her ilinde belli bölgelerinde vardır

Toparlamak gerekirse hem vatandaşımıza hem polisimize yazık oldu kimse istiyerek birini öldürmez kendini korumak adına yada olayı bertaraf etmek için silahına sarıldı belki ama kurşun adres sormuyor işte.

söyleyeceklerime tercüman olmuşsunuz.zaten olayda bu kadar basit değil.sadece kısaca yazılmış.olayın akabininde polise saldıran üç kişiden hiç bahsedilmiyor.olaya birde polisin açısından bakmak lazım.yapılanlar sonuç itibariyle tasdik edilecek bişey değil ama önce can  sonra canan.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Süleyman ARSLAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 14 Ağustos 2012, 16:49:05 »
Olan olmuş artık ama ne desek boş görünüyor.Allah rahmet eylesin çok üzücü bi olay.Dün haberlerde izlediğimde gördüğüm kadarıyla sandalyeyle polisin üzerine yürüyordu arkadaş.Yani polis bi kimlik sordu diye bunumu yapması gerekirdi o vatandaşın.Nazikçe verse kimliği kontrol yapılsa bu olayların hangisi olacaktı ki diyecem ama bizim polisimizin ben hiç bir zaman nazik davrandığını göremedim.He içlerinde dediğiniz gibi iyileri yok mu tabiki var ama ne derler 3 yanlış doğruyu götürür derler ya öyle bişey oluyor bu durumda.Heleki karakola düştüğünüzde vay halinize suçunuz olsun yada olmasın polisler karakolda padişah kesiliyorlar hele bide gece vardiyasında olanlar off o zaman tam yandık demektir.çekeceğin var demektir.
Süleyman ARSLAN
1981 zonguldak/alaplı

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #28 : 14 Ağustos 2012, 17:15:28 »
Olan olmuş artık ama ne desek boş görünüyor.Allah rahmet eylesin çok üzücü bi olay.Dün haberlerde izlediğimde gördüğüm kadarıyla sandalyeyle polisin üzerine yürüyordu arkadaş.Yani polis bi kimlik sordu diye bunumu yapması gerekirdi o vatandaşın.Nazikçe verse kimliği kontrol yapılsa bu olayların hangisi olacaktı ki diyecem ama bizim polisimizin ben hiç bir zaman nazik davrandığını göremedim.He içlerinde dediğiniz gibi iyileri yok mu tabiki var ama ne derler 3 yanlış doğruyu götürür derler ya öyle bişey oluyor bu durumda.Heleki karakola düştüğünüzde vay halinize suçunuz olsun yada olmasın polisler karakolda padişah kesiliyorlar hele bide gece vardiyasında olanlar off o zaman tam yandık demektir.çekeceğin var demektir.

süleyman kardeşim kaç defa karakola düştün. 14 yılımı verdim ben bu mesleğe dile kolay ne insanlar gördük süreti insan içi canavar her kesimden insanla karşılaşılorsun. insan ister istemez yoruluyor.
haklısın kötü art niyetli meslektaşım yok mu var
ben teşkilatımdaki meslektaşlarımın hepsi sütten çıkmış ak kaşık demiyorum.
şöyle bir düşünürsen polis vatandaşın içinden gelen, memurluk sıfatı ile görev ifa eden insan konumunda
bugün polise jop sallayan taş atan değişik ideolojierle uğraşan ama birşekilde sicili temiz olan bu insanlar polis olmuyor mu
bunları ayıklamak zaman alır. kimsenin alnında yazmıyor ne olduğu
ama şunu bilin polis gerçekten gereğindan fazla özveri ile çalışıyor.
inanmayan buyursun gelsin yol masrafına kadar herşeyiyle ilgileneceğim.
benimle bir göreve gelsin.
ozaman anlarsınız
ben bunları yazarken üstünlük kurma adına yada zeytin yağı gibi üste çıkmak adına bunları yazmıyorum.
neyse yazacak olduktan sonra daha çok şey yazılır.
şahsen uzatmak taraftarı değilim
ama lüften bizimde insan olduğumuzu unutmayın.
RABBİM kimseyi bu tarz olaylarla imtihan etmesin.
ne mutlu ülkesini seven milletini seven insanlara ..........

Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı A.Recai DEMİRCİ

• *
« Yanıtla #29 : 14 Ağustos 2012, 17:17:01 »
  Şehirlerde,dağlarda gece gündüz demeden teröristlerle mücadele eden  polisimizin,askerimizin görevini bir günlüğüne yapmayı hiç düşündünüz mü?Psikolojilerinin ne halde olduğunu bilen var mı?Akşamları huzurlu bir şekilde rahat uyuyabiliyorsak onların sayesinde.İstemeden böyle olaylar da olabiliyor.
A.Recai DEMİRCİ
Emekli Memur-1957
Atabey-Isparta

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #30 : 14 Ağustos 2012, 17:18:55 »

Kemal kardeşim haklısın konu başlığı bu şekilde açılmamalıydı,sabah bu haberle karşılaşınca vurulan o çocuğu kendi evladım yerine koydum suçu ne olursa olsun ölmemeliydi oda bir ana kuzusuydu.
Emniyet teşkilatında görevini layıkı ile yapan 100 lerce arkadaşım var bunlardan biride sensin ve zor şartlar altında çalıştığınızı üzerinizde oluşan baskıyı tahmin edebiliyorum.Kolay değil yaptığınız görev içinde yaşamayan bilmez.Bu şekilde olmasını eminim o memur arkadaşta istemezdi tetik düştükten sonra elindeki silaha bakması onun, aman Allahım  ben ne yaptım der gibiydi.Onun adınada çok üzüldüm yazık oldu onunda çoluğu çocuğu kurulmuş bir düzeni vardı mutlaka herşey biranlık sinirle alt üst oldu.İçindeki vicdan azabı onu daha çok kahredecektir.Allah yar ve yardımcısı olsun.
Ölen kardeşimize Allahtan rahmet ailesinede sabırlar diliyorum.

üzülmeyen var mı benim aslan ağabeyim. biliyorum art niyetli olarak bu başlığı atmadın. benimde içim yandı. hepimiz evlat sahibiyiz.kim üzülmez ki hakkı rahmetine kavuşan kardeşime mi yoksa meslektaşımın öncelikle ailesine ve kendisine mi
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #31 : 14 Ağustos 2012, 19:05:34 »
hatırlasınız bu görüntüleri..... poliside böle vurmuşlardı....

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
NEDEN BU HALE GELDIK
« Yanıtla #32 : 14 Ağustos 2012, 19:44:29 »
Sabah izledigim haberde olen gence olan uzuntumden dolayi kendini savunmak icin telasla silaha sarilan ve tetik dusurup istemeden gencin olumune sebebiyet veren memur arkadasa da konu basliginda haksizlik yaptigimin farkina vardim.Yorumlarin gidisati sebebiyle konu basligini NEDEN BU HALE GELDIK olarak degistiriyorum.
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #33 : 14 Ağustos 2012, 19:50:22 »
sağduyulu ve duyarlı davranışın için teşekkür ederim ağabeyim
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Erhan ACAR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: NEDEN BU HALE GELDIK
« Yanıtla #34 : 14 Ağustos 2012, 21:18:13 »
serkan kardeşim çok güzel bir ifade kullandığın için teşekkür ederim.
ben polis memuruyum.
elinizi vicdanınıza koyun bir düşünün orda ne oldu da böyle oldu. gelinen nokta çok vahim bu yıllardır böyle polis görev yapamaz hale geldi. polislerin uğradığı darp olaylarına bakın, polisin yaptığı uygun olmayan şiddet olaylarından çok çok fazla, polis darp edilmekte aman ekmeğime birşey olmasın diye siğneye çekmekte.ARTIK PATLAMA NOKTASINA GELEN ARKADAŞLARDA MALESEF BU TARZ OLAYLARA KARIŞMAKTA. POLİS devlet ve vatandaş arasında bıraklımış durumda.
kimseye laf geçiremiyorsun. herkes nüfusunu kullanmak istiyor. tanıdığı olmayan güç kuvvet kullanmak istiyor.
lütfen yanlı tek taraflı düşünmeyin.
kim ister karşısında ki birini vurmak.
bizler vatan evladıyız ya terorist değil.
hiç düşündünüz mü polislerin halini gelin bizim yerimize kendinizi koyun.
adam bana sopa yada kesici alet yada herhangi başka birşeyle saldıracak ben aval aval bakacağım öylemi
geçenlerde hastanede yaşanan polise darp olayında arkadaşın geldiği durumu gördünüz söylenene göre arkadaşın durumu ciddi
bizler devleti temsil ediyoruz
devletin gücüyüz.
vatandaş kim
devlett icinde yaşayan fertler
inssan devletini temsil eden görevliye bunu yapar mı KALDIKI BİZDE BU VATAN İÇERİSİNDE YAŞAYAN VATANDAŞIZ TERORİST DEĞİLİZ
bayrağa sahip çıkan insanımız bayrağı kalbinin üzerinde taşıyan görevliye bunu nasıl yapar.
ARTIK ŞU NOKTAYA GELİNMİŞ DURUMDA
benim anam ağlayacağına onun anası ağlasın.
BİR CAN GİTMİŞ RABBİM TAKSİRATINA AF ETSİN.
AMA LÜTFEN POLİSE ARTIK ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPMAYIN.
BİZDE İNSANIZ
BAKIN AVRUPA ÜLKELERİNE ABD YADA diğer ülkelere polisin konumuna vatandaşın yaklaşımına.
polis dayak yesin birşey yok
vatandaş dayak yesin kıyamet kopar.
bizler ucube değiliz
BAŞIMIZDAN BU OLAYLAR HERGÜN GELİP GEÇİYOR.
YA SABIR ÇEKİYORUZ.BİZLER SİZLERİ TEMİZ İNSANIMIZI DAYAK YİYEREK Mİ YADA SADECE CANIMIZI VERMEKLE Mİ KORUYACAĞIZ
BİZLER SİZLERİ KORUMAKLA MÜKELLEFİZ DEĞİL Mİ
SORUYORUM SİZLERE
BİR KİMLİK SORDUĞUMUZDA BİLE ARTISTLIK YAPAN VATANDAŞIN KARŞISINDA SİZ OLSANIZ NE YAPARSINIZ
POLİS GÜÇ KULLANDIMI
BAK ŞU POLİSE DERSİNİZ DEĞİL Mİ
O ADAMI NİYE SORGULAMAZSINIZ HIRSIZ MIDIR NEDİR ARANMAKTA MIDIR SUÇLU MUDUR DİYE NİYE DÜŞÜNMEZSİNİZ ÖRGÜT ÜYESİ MİDİR DEMEZSİNİZ BEN İNANMIYORUM TEMİZ OLAN HİÇ BİR VATANDAŞ BU TARZ MUAMELE YAPMAZ TECRÜBEYLE SABİT

BEN BU KONUNUN BU ŞEKİLDE BİR BAŞLIKLA AÇILMASINA ÇOK ÜZÜLDUM.
BAKIN BİZLERDE İNSANIZ
ÇOLUĞUMUZ ÇOCUMUZ VAR
BEN MESAİ SAATI TANIMAYAN HER 6 GÜNDE BİR EVİMİ COLUĞUM ÇOCUĞUMU 7 GÜNLÜĞÜNE ALLAHA EMANET EDİP GÖREVE GİDEN BİRİSİYİM
BIRAKIN ARTIK POLİS SUÇLAMAYI
SAHİP ÇIKIN LÜTFEN BİZLER UCUBE DEĞİLİZ

Değerli meslektaşım gereken açıklamaları yapmışş zaten.. Ellerine sağlık......

Bu kamera'ya takılan basit bir örnek;takılmayan binlercesi ise yaşayanlar arasında kalıyor.... burada kamera kaydı olmasaydı o polisler işi kitabına uydururlardı ama bu durumda neyaparlar bilemiyoruum..!  devlet-millet arasındaki uçurum,her geçen gün uçarak artıyor malesef... ALLAH(CC)... sonumuzu hayır getirsin.. böyle giderse halkta vatan-millet sevgisi'de koymayacaklar... !!! 

Ali Gülcan sen orda rahat rahat klavye cambazlığı yapasın diye birileri bu vatan için hudutta doğuda can veriyor... Boş boş konuşupta demogoji yapmaya gerek yok...
Erhan ACAR
BODRUM MUĞLA/İstikamet Diyarbakır

[url=ht

sedat aslan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #35 : 14 Ağustos 2012, 21:39:41 »
ya atkadaşşlar benim düşüncem kısa ve öz polis kendini korumuş

sedat aslan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #36 : 14 Ağustos 2012, 21:48:06 »
bana kızmayın polislerin terörlerle ugraştıgı yetmiyor birde artis halkla ugraşması zor biz polislere yardım edecegimize polislere askerlere zaman kaybettiriyoruz.bana kızmayın ama polis iyi etmiş

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #37 : 14 Ağustos 2012, 22:29:00 »
polis öldürmek isteseydi kfasına atesş ederdi... ben edım gibi eminki korkutmak maksatlı ayak ve bacakların atmak istedi..o anda elşinde de silahı vardı ve gayrı ihtiyarı ateş etti... kendisde bliyor.. zor kullanmanın unsurları vardır.. kanunilik ve denge unsuru.. burda zor kullanmada denge unsuru aşılmış...kendini müdafaa var. ve bir video var..  üzücü olaylar tabki tasvip etmiyourz hem plise hemde cocuğa üzldük elbetteki.. inş tekrarı yaşanmaz..

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #38 : 14 Ağustos 2012, 22:37:27 »
Olay her iki taraf için de çok üzücü. Ölen vatandaşımızın ailesine sabır diliyorum. Polis memurunun bundan sonraki hayatında vicdanı ile yaşayacağı hesabı düşünemiyorum bile. Kim ister böyle bir olayı yaşamak. Sizce o polis memuru can almak için yanıp tutuşan bir cani mi? Hayır ama işte bazen bu olaylar yaşanıyor. Üzülüyoruz. Olayın olduğu kavşağın 500m aşağısında bir okulda öğretmenim ben. Belki de velilerimizden biri ya da yakını ölen vatandaşımız. Allah rahmet eylesin. Keşke diyerek yüzlerce tümce kurabiliriz ama ne yararı var? Giden gitti, polis memuru da hayat boyu muhakemeler içinde yaşayacak. Yani o da maalesef ölmekten beter oldu şimdi.
Ama olayın bana göre öyle bir yanı var ki içimi yakan...
Daha bir buçuk ay önce, bir milletvekilinin aşiret demokrasisiyle büyümüş veledi , polisi içtimaya çeker vaziyette kanunun üstüne çıkarsa; zaten okumayan toplumun genç bıçkınları da polise mukavemet eder ne yazık ki! Sanır ki polis şamar oğlanıdır, sandalyeyi kaldırdı mı korkutur, pusturur belki polisin "bunun da bir yakını kanun üstüdür başım derde girer"!!! diye düşündüğünü sanır.
Aşiret demokrasisi ile yönetilen ülkelerde bu gibi olaylar ne yazık ki itibarı zayıflatılmış kolluk kuvvetlerinin başına gelir. Bakınız Güzel ve Yalnız Ülkem :(
Güneydoğu'da 6 yıl görev yaptım. Avrupa maçlarını hep polis lokalinde izlerdim. Rahat rahat bir bardak çay içemezlerdi.
Kapının kapanırken çıkardığı sese tepki verip ellerinin silahlarına gittiğini gördüğümde gözlerim dolmuştu. Bazen fırsat bulup da bizimle maçı izleyen memurların yorgunluklarından uyuyakaldıklarını çok gördüm.
Allah'ım her iki tarafın ailesine de sabırlar versin.
Çok üzüldüm hem de çok.

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #39 : 14 Ağustos 2012, 23:08:42 »
Polisin daha profesyonel davranması beklenir,ideali öyle olmalı ama toplumumumuz o denli karmaşık ve karışık ki insan psikolojisini hele devamlı gerilim halinde yaşayan mesleklerde çok zorluyor.Asıl sorun bizim gibi eğitim gelir vb gibi konularda geri kalmış ülkelerdeki yoğun gettolaşma,kendi kurallarını koymak isteyen kanun nizam tanımayan bilmeyen işin kötüsü bilemeyecek durumda da olan günü birlik yaşayan insan toplulukları,zaten bu insanlar normal toplumun(güvenlik güçlerininin huzurunu sağladıkları) dışında.sorunları kendi aralarında da yasal yollarla değil genellikle şiddet içeren kurallarını kendi koydukları yöntemlerle hal yoluna gidiyorlar,maalesef bu anlamda batılılaşamadık.Nitekim olayda böyle bir grupla polisin karşı karşıya gelmesi sonucu gerçekleşiyor,normal bir vatandaş evrağını çıkarır cezası varsa öder ,polisin görevini yapmasına sakince müsade eder,zaten yasadışı bir şekilde trafiğe çıkmışsın,itirazın anlamı yok,o zaman her isteyen kafasına göre takılsın,ama böyle mi sonuçlanması gerekirdi,çok ağır bir sonuç.Bu tarz olaylar bizim gibi geri kalmış ve gettolaşmanın yoğun olduğu şehirlerin olduğu ülkelerde kader gibi bir şey,ama polisle olur ama kendi aralarında,ne ilk ne de son.Umarım herkesin medeni bir toplum düzeni içinde yaşayabileceği günlere kavuşuruz.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

TURGAY YILMAZ

• Ziyaretçi
« Yanıtla #40 : 14 Ağustos 2012, 23:47:44 »
Kötü bir durum inşallah bir daha olmaz..
« Son Düzenleme: 14 Ağustos 2012, 23:50:50 Gönderen: Turgay YILMAZ »

Çevrimdışı Rıza KUNUR

• *
« Yanıtla #41 : 14 Ağustos 2012, 23:51:50 »
Orada ölen genc kendi cocuğunuz ya da kardeşiniz olsa hala aynı düşüncede olur muydunuz bilmiyorum. Tamam polise saldırı var ama öldürmesi mı gerekir. Bir can bu kadar basit mı alınır. Elinde silah olsa ateş etmesine hak veririm ancak polisi oldurebilecek bir enstrümanı da yok. Tamam polislerin psikolojileri bozuk olabilir, polislere saldırıları hepimiz görüyoruz ve yurekten uzuluyoruz ancak bu mesleğin doğasında olan bir durum bu sebepten bu gibi durumlar polisi haklı çıkarmaz. Yukarida verilen video da silahli kisiye ates edilse kimse birsey demez ancak bu olayla ilgili yapilacak hicbir aciklama polisi hakli cikarmaz
Rıza KUNUR
1981 ŞIRNAK

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #42 : 15 Ağustos 2012, 00:07:11 »
Değerli Arkadaşlar;
Haziran ayının 14 ünde yani 2 ay önce; hem delicesine taraftarı olduğum Göztepe'min kutlamalarına katıldım hem de uzun zamandır görmediğim akrabalarımla bir araya geldim. Her iki etkinlikte de birer bira içmiştim ve evime doğru yola koyuldum. Normalde alkol alarak yola çıkmam. Ama hem iki biranın pek bir etkisi olmadığını düşünerek hem de yasal sınırın altında kaldığından emin bir halde arabamı kullanırken trafik kontrol noktasına geldim. Memur bey gereken uygulamayı yaptı ve 0.65 promil alkollü olduğum anlaşıldı. Yasal sınırın çok az da olsa üstünde olduğundan görevlerini yaptılar ve hem para cezası aldım hem de 6 ay süreyle ehliyetime el konuldu. Kendileri de bu duruma çok üzüldüler "Hocam itiraz edersen hastahaneye sevk edebiliriz, çok az bir miktar ile ceza kesiyoruz, konuşmanız ve davranışlarınızdan alkol aldığınızın anlaşılması bile imkansız" dediler. Ama ben itiraz etmeden; "Hata bende, alkol alarak araç kullanmamam gerekirdi diyerek görevlerini yaptıkları için teşekkür ettim. Daha 4 ay ehliyetim cezalı. Araba kullanamıyorum ve av sezonunun büyük kısmı da böyle geçecek. Okuluma gidiş gelişimde problemlerim olacak. Ama belki de o polis memurları büyük bir acının ve kayıpların önüne geçtiler.
Söylemek istediğim şey, kolluk kuvvetlerimiz bizim için değerlidir. Hiç fark etmediğimiz anlarda belki de defalarca hayatlarımız kurtarılıyor. Ama işte ölüm vakti geldi mi mutlaka bir şeyler bahane oluyor.
O gencin evinde ne büyük bir acı var şimdi. Allah yardımcıları olsun, sabır versin. Peki ya o polisin evinde ve hatta çok daha önemlisi vicdanında neler yaşanıyor ? Ne büyük kabuslar zihninin her köşesini kemiriyor? O polis böyle bir şeyi ister miydi? Zaten görüntülerde dikkat ederseniz ne yaptığının farkında değil. O an 5 dakika öncesine dönmek için belki de canını verirdi. Bilemiyoruz. Yaşanan acı çok büyük. Elbette o gencin yaptığı davranış böyle bir cezayı hak etmiyor. Yazık bir kaç dakikada iki hayatta bitti. Biri madden biri manen. !!!!!!!
Ah be çocuk ne olurdu veriverseydin evraklarını?!?!?!?!?!
Kahroluyor insan. Allah'ım göstermesin kimselere böyle acıları. Çok zor ...Hem de çok..

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #43 : 15 Ağustos 2012, 00:14:24 »
Burada olayı en iyi Kamil Bey açıklamış.

Polisimiz de biraz da silahlı eğitimden başka, Self Defence eğitim eksikliği var.

Alınan eğitim ile, kendisine sopa,sandalye vb kesici,delici ve ateşli silah kullanımı olmayan olaylarda,

kendini kolaylıkla müdafaa edebilecek savunma eğitimi ile bu kavganın üstesinden gelebilirdi.
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #44 : 15 Ağustos 2012, 01:11:27 »
Orada ölen genc kendi cocuğunuz ya da kardeşiniz olsa hala aynı düşüncede olur muydunuz bilmiyorum. Tamam polise saldırı var ama öldürmesi mı gerekir. Bir can bu kadar basit mı alınır. Elinde silah olsa ateş etmesine hak veririm ancak polisi oldurebilecek bir enstrümanı da yok. Tamam polislerin psikolojileri bozuk olabilir, polislere saldırıları hepimiz görüyoruz ve yurekten uzuluyoruz ancak bu mesleğin doğasında olan bir durum bu sebepten bu gibi durumlar polisi haklı çıkarmaz. Yukarida verilen video da silahli kisiye ates edilse kimse birsey demez ancak bu olayla ilgili yapilacak hicbir aciklama polisi hakli cikarmaz
Olaya bu şekilde sadece polisi aklamak ya da suçlamak açısından bakmak yeterli değil hatta yanlış,silahı olsaydı kimse bir şey demezdi diyorsunuz,neden demesin normal bir olay mı olacaktı o zaman polis vurulsa veya saldırgan vurulsa gene aynı şekilde ölüm olsa-sebep ehliyetsiz araba kullanmak kazaya sebep olmak polis duruma müdahale edince de mukavemet edecek silahı varsa silah çekecek bunlar normal mi?Düzen bu şekilde mi sağlanacak-sizin mantığınız teksas mantığı,normalde toplum düzeni silah şiddet vs e gerek kalmadan sağlanabilmeli.bu olayda mağdur olan şahıslar gibi insanlar normal toplum düzenine uyabilmeli,eğitim noksanlıkları yaşam şartlarındaki olumsuzluklar varsa buna engel olan bunun üzerinde durulması lazım,yok olamıyorsa da bunun sonucu düzeni sağlamaya çalışan görevlilerle çatışmak değil heralde bunun üzerinde durmak lazım.Diğer polisler biber gazı kullanırken(aynı olayda)yedikleri ağır küfürlere rağmen soğukkanlılıklarını muhafaza edebilirken bu acı olaya neden olan polis neden silahına davrandı ve ölümcül bölgelere hedef aldı bu o polisin psikolojisinin zayıf durumda olduğunu gösterir veya şiddete eğilimli bir kişilik yapısı vardır,tibbi değerlendirmeden geçmesi ve var olan yasal prosedüre göre sorgulanması,yargılanması ve ona göre karar alınması gerekir,ama bu bu tür olayların olmasını engellemez amaç engellemek olmalı.Her iki tarafta da eşit güç olmalı demek savaşı meşru göstermek oluyor ki istenen şey bu olmamalı sanırım.

Polisimiz de biraz da silahlı eğitimden başka, Self Defence eğitim eksikliği var.

Alınan eğitim ile, kendisine sopa,sandalye vb kesici,delici ve ateşli silah kullanımı olmayan olaylarda,

kendini kolaylıkla müdafaa edebilecek savunma eğitimi ile bu kavganın üstesinden gelebilirdi.

Osman bey benim demek istediğim kendi kurallarını uygulamak isteyen kesimin topluma entegre edilmeye çalışılması,gettolaşmanın önüne geçilmesi,sayısı az olmayan tinercisinden tut gaspçısı uyuşturucu satıcısı veya ne iş yaptığı belli olmayan günübirlik yaşayan herşeye isyan eden ve kendi sağlıksız kültürünü oluşturmuş büyük bir kesim var bu insanlar normal değil(psikolojik olarak),ayrıksı.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #45 : 15 Ağustos 2012, 01:36:41 »

Keisnlikle katılıyorum.
Olay çok vahimdir. Trafik kazası oluyor cana gelen bişey yok fakat sonrada 1 ölü 4 yaralı .Traji komik olay olmuş .Kemal Bey sizi de çok iyi anlıyorum söylediklerinizde de haklısınız fakat Polis halktan alınıpp pat diye polis yapılmıyor . Bir sürü eğitimleriniz yok mu .Bu günler için eğitiliyorlar.Vatandaş sandalye fırlatmış bile olsa sen polissin biber gazın bile var yanında .Sandalye fırlatan yada her polise dayılanan salaklara karşı da silah çekip ateş edilmez . Birde yere ateş ediyor seken kurşunlarla yaralanıyor bu insanlar . Kurşunun yerden sekeceğini bilmeyen insana silah nasıl verilir . Polis memurlarımız çok zo r şartlarda görev yapıyor buna hiç kimsenin itirazı olamaz . Fakat orta da bir yanlışlık var .
Ölen kardeşimize allah rahmet eylesin .
« Son Düzenleme: 15 Ağustos 2012, 01:38:53 Gönderen: Ersin TETİK »
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Hüseyin BAŞARIR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #46 : 15 Ağustos 2012, 01:56:50 »
 Bu konuda tarafsız bir yazı:                                                                                                                                        POLİSİN SAHİPSİZLİĞİ BİZİM UTANCIMIZDIR

07 Ağustos 2012, 12:51
Nuran TAYDAŞ ÇAL
[email protected]

Her mesleğin kendine göre zorluk derecesi vardır. Sonuçta alın terinin ürünüdür alınan para. Evine götürdüğün helal lokmanın adıdır.

Bazı meslekler ise, teşbihte hata olmaz kaderi önceden bellidir. Çilesi çok sefası hiç yoktur. Bunun yanında da bir okadar gurur vericidir. Bazen de sonunda Peygamber açar kucağını bekler seni.

İster görevde isterse sivil zamanının her anında bu yüce makama ulaşmaya nişanlı olan polislerimiz, bu mesleği icra edenlerdendir.

Nedendir bilinmez bulunduğu konumunun önemini anlayamayan yetkililerin polis üzerindeki baskısını Hatay Dörtyol
olayında gördük. Sonra Kilis te de benzer olayların yaşandığını okuduk. Bunlar işin sadece basına yansıyan kısmı tabii ki, basının haberdar olmadığı nice olayları yaşıyor teşkilat mensubu polisler.

Daha dün haber olan polise şiddet olayını, içim acıyarak okudum ve izledim.
Bahçelievler Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri, şüpheli şahısları arama yapmak istiyorlar, şahısların verdiği cevap şok edici;

“Bizi arayamazsınız, siz kimsiniz lan burası bizim mekânımız” oluyor. Bu durum “Sen benim kim olduğumu biliyor musun?” Noktasından “siz kimsiniz lan” noktasına getirilen durumdur.

Bu şahısların yakınları tarafından darp edilip şiddet gören polisler rapor alıyor. Suçlular savcılığa sevk ediliyor ve çıkarıldıkları mahkemede serbest bırakılıyor.

Toplumun güvenliğini sağlayan devletin polisi şiddete uğruyor ve serbest bırakılıyor.

Polis şiddete başvurdu diye ayaklanan medya neredesin? Bu Polisin bağlı bulunduğu birimler, İç İşleri Bakanlığı neredesin?

Olayların iç yüzü bilinmeden bir anlık görüntü ile memurunu sorgusuz sualsiz açığa alan devlet yetkileri neredesiniz?

Cevap koca bir sessizlik maalesef.

Polis de yapsa şiddete karşıyım. Cezalandırma noktasında neden ayrımcılık yapılıyor?

Buradan şu sonucu çıkartıyorum;

Gerek medya, gerek siyasiler, gerek adli birimler el birliği ile Polisin itibarını yerle bir ettiler.

Gelinen nokta ise bir şüpheli şahsın “ Sen Kimsin lan” lafını çekinmeden söyleyebilme durumudur.

Değerli dostlarım; Polisler, Ütopyadan gelip de içimizde görev yapan insanlar değiller. İçimizden birileri. Komşumuzdan, akrabamızdan, sınıf arkadaşlarımızdan, kısacası bizden biri.

Polislerin bir vatandaşı şiddet uygularken izlendiğinde feryat figan olunuyor. İnsanlık dışı, cani-katil hatta küfreden bile oluyor. Peki, aynı hareket polise uygulanınca neden ses çıkmıyor? Bundan zevk alanları da ben insan diyemem.

Bir polisin çalışma saatini sordunuz mu hiç?

Özellikle yazın sahil kesimde görev yapan bir polis ile sadece ayaküstü sohbet edin. Geceden gelmiştir ve o gün akşama kadar ek görev yazılmıştır. Dinlendiği saati siz hesaplayın. 12 saat gece çalışıyor eve geliyor 2-3 saatlik uyku ile göreve gidiyor akşama kadar. Sonra sabah tekrar 6 ya da 7 de görev alıyor. Çocuğu ile eşi ile ilgilenmek, vakit geçirmek yok.

Büyük şehirlerde özellikle Nevruz zamanında, derby maçlarında, mitinglerde çalışma saatlerini kendileri dahi unutuyorlar. Yedikleri kumanyalar küflü. Uykusuz ve yorgun vücutlar. Ödülü yok.

Bazı olaylar sonunda cüzi miktardaki taltifleri almayı bekleyenleri de ikinci ir sürpriz yapılıp taltifler verilmiyor. Ama bunun yanında alan da alıyor. Çektikleri eziyet ömür hanelerine bir çizik atıyor.

Görev dönüşü geçirilen kalp krizleri, polislerin nasıl bir sistem ile çalıştığının açık bir göstergesi değil mi?

Son bomba da 10 Nisan da zam alan asker, yine %20 lik bir iyileştirme zammı daha alarak Emniyet Teşkilatını şok etti. Kimsenin askere verilen parada asla gözü olamaz. Bu ülkenin huzurunu ve güvenini sağlayan her personel aldığı parayı hak ediyordur. Fakat isyan etme noktası, neden Polise gelince kesenin ağzı kapanıyor durumudur. Kaldı ki polis zam değil özlük haklarını istiyor. Fazla mesai ücretlerini, ek göstergelerin yükseltilmesini
kısacası, Orhun Kitabeleri zamanından kalma yasaların değişmesini istiyor.

Polis artık kaybettirilen itibarını kazanmak ve verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyor.

E-MAİL: [email protected]
1980-Antalya

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #47 : 15 Ağustos 2012, 02:30:07 »

bugün bir yumrukla yada bir tokatla ölen insanların haddi hesabı yok. kaldı kı polise yapılan yapılan saldırıda demirden yapılmış bir eşya var. daha geçen seyretmediniz mi hastanede tahta sandalye ile ne hale geldi.
bu yorumun tamamen art niyetli senin
polis insan değil mi çoluğu cocuğu yok mu
sen olsan ne yapardın
şura ma şura ma ha birde burama vur mu diyecektin
ayrıca polisin psikolojisi bozuk değil
önce çuvaldızı kendinize sonra iğneyi başkassına batırın.
stres yorgunluk kanun bilmezlerle uğraşmak vatan hainleri ile uğraşmak,........ ayrı psikolojji ayrı bir konu
sanki sütten ak çıkmış ak kaşık gibi yazı yazmışsın yeri geldiğinde karşında ki insanı kavgada öldüresiye dövmeye çalışan sokak aralarında bıçaklarla birbirine saldıran vs. insanoğlu değilde uzaydan birileri
sen gelmişsin yok enstruman falan filan diyorsun lütfen sen ne yapardın bana bir anltırmısın
gelinen duruma çözüm bulmak için birşeyler yazılacağına suçlayıcı tavır içerisinde olmanız düşündürücü
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #48 : 15 Ağustos 2012, 03:27:42 »
Rıza Bey'in ne yapacağını bilmem ama o durumdaki kaç polis 3 kişiyi  silah kullanmadan gözaltına alamıyorsa bu daha büyük bir ayıptır.Sen polissin . İşin bu adamlarla uğraşmak bunların suçlu oldğu durumalrda adalete teslim etmek . Eğer buu-nu da silah kullanmadan yapamıyorsan polislerin eğitimleri sorgulanmalıdır.Kemal Bey siz polissiniz çok iyi anlıyorum h issettiklerinizi fakat birde siz tarafsız bir gözle bakmaya çalışın.
" stres yorgunluk kanun bilmezlerle uğraşmak vatan hainleri ile uğraşmak zaten polisin psikolojisini bozan şeyler.Nasıl olurda psikoloji ayrı konu dersiniz.Patlama noktasına gelen arkadaşlar bu gibi olaylar yaşamakta demişsiniz .Neden patlama noktası gelir ki i nsan .Bu bir süreçtir psikolojileri o kadar bozuluyor ki patlama noktasına geliyor demekki .
Şahsen ben öğretmenim , haberlerde bazen duyuyoruz sapık öğretmen gbi konular gündeme geliyor ben allah belasını versin diyorum. Burdaki durum farklı gibi olsada bir meslek grubundan bir kişinin yaptığı hata camiaya mal edilemez düşüncesinde birleşir bu iki konuda.
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Ö.Faruk GÜNER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #49 : 15 Ağustos 2012, 03:33:41 »
ALLAH CC Devletimize Milletimize Zeval vermesin...

Dağda mehmetciğin adı yeter...

Şehirde polisin lambası yeter...

Onlar olmasa bu memlekette eline sandalyeyi alan adalet sağlamaya çıkar...Tekrar söylüyorum..

Milletçe Devletçe bu aralar çok gerginiz..Bu terör olayları burnumuzun dibine kadar girdi..Ve git gide geriliyoruz   

Rabbim sabrımızı artırsın,ağır imtihanlar vermesin...Polis memurunun hakkında hayırlısı,ölen arkadaşımızada ALLAH rahmet eylesin....

adult image hosting
Ömer Faruk GÜNER
ÜNYE / ORDU 1975
0 532 548 02 53