Gönderen Konu: köpeğim yediğini kusuyor kakasını yapamıyor lütfen yardım edin ;(  (Okunma sayısı 4713 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Feyyaz URTEKİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Köpeğim 2 aylık rott yavrusu son 3 gündür yediğini kusuyor tuvaletini günde 1 kere yapıyor o da zorla..yardımlarınızı bekliyorum :(
1991 Denizli

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Feyyaz Bey

Foruma Hoşgeldiniz...Veteriner hekimlerimiz ve köpek yetiştiriciliğinde deneyimli üyelerimiz paylaşımda bulunacaklardır..
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
Kardeşim geçmiş olsun.
Yakınınızda fakülte varsa oraya götürüp röntgen çektirin yediği bir maddeden dolayı bağırsağı tıkanmış olabilir.Geç kalırsanız köpeğinizi kaybedebilirsiniz
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Teşekkür ederim...yakınlarda yok malesef uzman veterinere götürdüm yediği yiyecek bozukmuş dedi..tavuk vermiştim haşlayıp..ama bozuk değildi aldgmda :( az önce yine yediğini kustu.. veteriner 2 tane surup verdi ama insanların kullandığı ilaçmış kullan gecer dedi ben pek inanmadım ama el mahkum ya napıcagmı bilmiyorum
1991 Denizli

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
kimse yok mu yardım edebilecek
1991 Denizli

Çevrimdışı Ali EDİZ

• *
Öncelikle köpeğinizi tam teşkilatlı bir yere götürmelisiniz. ultrason, röntgen, baryum testi yapabilen, belki mümkün olursa en net çözümü verebileceği söylenen endoskopi yapabilen ve uzman veterinerlere sahip bir yere götürmelisiniz. Mutlaka onlar en doğru teşhisi koyup çözüm üretmeye çalışacaklardır.
Genelde bu tip semptoma sebep olan şeyler:

Yemeğini çok hızlı yemesi
Üşütme
Midede yabancı cisim
Kitle, oluşum
Herhangi bir mide problemi (mide çeperinde veya ülser tarzı)
Mide spazmı
Mide ile bağırsak arasındaki geçişte darlaşma, kasılma diyebileceğimiz pylorik stenoz
Pylorik Stenoz için yabancı sitelerde ameliyat problemi kökünden çözen en net çözüm olarak yazıyor fakat veterinerler yüzde yüz emin olmadıkça, önce ilaçlarla rahatlatıp, kusmayı engelleme (ör. buscopan) gibi yöntemleri deneyeceklerdir. Ameliyat olsun diğer yöntemler olsun köpeğinizin yaşı ve varsa diğer rahatsızlıkları tedavide önemli faktörler. Kusmanın kendiliğinden yokolması ise nadir de olsa

Ali EDİZ
1977
 ANKARA