Gönderen Konu: 16 kalibre fişek yatağı sorunu?  (Okunma sayısı 1929 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ömer ÇİRKİNYILAN

• *
16 kalibre fişek yatağı sorunu?
« : 13 Ağustos 2012, 17:46:21 »
değerli dostlar şuan elimde çok eski 16 kalibre horozlu çifte var. (dede yadigarı yeni elime geçti.yeni revizyon oldu).bu tüfeğe fişek aldım yanlız aldığım fişeklerin fişek yatağı 67 ve 70 tüfeğin fişek yatağı 65 daha doğrusu  tüfeğin üzerinde 16\65 yazıyo namlunun iki tarafındada.şimdi bu tüfeğe bu fişekleri kullansam olurmu??.bayilere sorduğumda 65 yatak fişek bulamayacağımı 67 de sorun olmayacağını 70de ise bilgilerinin olmadığını söylediler.yanlız 67 yatak her istediğim fişek yok bulunmuyoda  bulamayacağımıda söylediler.sizlere sorayım dedim.bu ara fişekleri denedim tüfeğe rahat girip çıkıyo sorun yok gibi duruyo.ama sıkmadım bişey olur diye.nedersiniz bir sorun olurmu yoksa iade edeyimmmi?? bilgilrinizi paylaşırsanız sevinirim saygılar
Ömer ÇİRKİNYILAN
1983-Hatay 
resim upload servisleri

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: 16 kalibre fişek yatağı sorunu?
« Yanıtla #1 : 13 Ağustos 2012, 22:26:58 »
Bu da mühim konu. İş ciddi biliyorsunuz. Eksik bilgimle bile olsa, size söylenenlere ben de katılıyorum. Yani 67 mm yi kullanabilirsiniz ama 70 mm için şak diye cevap verilmez.

Fişek yatağı uzunlukları genelde yazılandan bir parça fazladır. 67-65=2 mm farkı rahatça yok sayabilirsiniz ama fazlalık nereye kadardır bilmeden 70 mm koymak risk.

En garanti yol, alet edevatı eksik olmayan bir tüfekçinin yatak uzunluğunu ölçmesi. İnşallah 70 mm için de olur. Olmazsa evde fişek doldurmaktan ve kısa fişek aramaktan başka yol görünmüyor.

Çifte yerli mi?
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ömer ÇİRKİNYILAN

• *
Ynt: 16 kalibre fişek yatağı sorunu?
« Yanıtla #2 : 16 Ağustos 2012, 03:31:38 »
yok belçika.piper diler ama üzerinde piper yazmıyo ruhsatda markası choke yazıyo 1986 da demin üzerine kayıtlı.namluda namluda 2  3 cümle yazı vardıda unuttum aklımda değil tüfek şuan köyde bakınca yazarım.ama balık sinek ve daha birsürü işaret var üzerinde resmini çeker koyarım yakında bakalım araştırmaya devam ediyorum
Ömer ÇİRKİNYILAN
1983-Hatay 
resim upload servisleri