Gönderen Konu: Eber ve Karamık gölleri ve havalisinde limitli av günü uygulaması!!!  (Okunma sayısı 4446 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Güray AKAN

• *
Arkadaşlar forumda paylaşıldımı dikkat etmedim ama benim gibi su kuşu avcılığı yapan arkadaşları ilgilendiren bir konuyu aktaracağım..
Eber ve karamıkta avlanabilmek için, av sezonu boyunca sadece  "5 gün her bir göl ve çevresi için" av ve yaban hayatına başvurduğunuz dilekçede belirttiğiniz tarihlerde avlanabileceksiniz. Belirttiğiniz tarihten başka zamanlarda kesinlikle yasal avlanma yapamayacaksınız.
Bu şu demek oluyor. Ben dün verdim dilekçeyi; tarihleride ılerde ne olacağını bilmeden hastalık var sağlık var öylesine 5 cumartesiyi belirledim. Olduda gidemediniz, o gün hakkınız yanıyor.
Ben gibi sadece su kuşu avcılığı için belge, pul, vize parası ödeyen arkadaşlar oldukca sıkıntı yaşayacaklar bu uygulamayla. Bu durum Afyon'da başlamış ve önümüzdeki yıllarda Türkiye geneline yayılacakmış.
Bu arada bu dilekçeleri halletmeden buralara gelmeyin derim belgeli olduğunuz halde ceza ödersiniz ;)
Konuyla ilgili yorumlarınız önemli.Saygılarımla
Güray AKAN 1970
ISPARTA Memleket, AFYONKARAHİSAR İkamet...

Çevrimdışı Salih POLAT

• *
bu yıl deneme yapıyorlar,seneye birilerine satarlar gölleri olur biter.satmadıkları göl gölet kalmadı.
Salih POLAT
 KAYSERİ  0532 7318008
TAM OLAN SUKUT EDER,EKSİK OLAN İSBATA KALKAR...

ZAFER İÇİN ACELE EDEN,YENİLMEYE MAHKUMDUR

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
DEVLET BABA kararını çoktan vermiş 2016 yılına kadar bu şekilde alıştırma uygulamalarına devam edecek

2016 yılından sonra sadece sulak alanlar değil ,,her tür avın yapıldığı meralarımızdada bu ve buna benzer uygulamalar başlayacak zaten

klüpler,,federasyonlar ve konfederasyonlar birlikteliği ile sürdürülebilir ve uygulanabilr bir avcılık sistemi için çalışmamız gerekiyor

SADECE KONUŞUP ŞİKAYET ETMEKLE HİÇ BİRŞEY ELDE EDEMEYECEĞİMİZ ÇOK AÇIK....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Devlet avlaklarında bu uygulama var zaten.
Sadece sulak alanlara has bir uygulama değil...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
evet ALKAN BEY şuan var zaten
 2016 yılından itibaren ise her yer GENEL DEVLET AVLAĞI,,ÖRNEK AVLAK,,ÖZEL AVLAK adı altında bu tür bir uygulamaya geçecek
yani av yapmak istediğimiz her devlet avlağında dilekçe ile veya randevu yoluyla izin almadıktan sonra av yapamayacağız ve avlanmak içinde bir miktar para ödeyeceğiz.. şuan için sulak alanlarda uygulanan sistemde sadece belirlenen kotaya göre izin var paradan yana şanslıyız henüz onu istemediler...
« Son Düzenleme: 11 Ağustos 2012, 13:21:42 Gönderen: Hakan AKMAN »
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Güray AKAN

• *
Bu arada Hakan'ında belirttiği gibi avcı kota sınırlamasıda var..
Güray AKAN 1970
ISPARTA Memleket, AFYONKARAHİSAR İkamet...

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
Bu arada Hakan'ında belirttiği gibi avcı kota sınırlamasıda var..
kota avcı sayısı için değil sevgili GÜRAY
neyle ve nasıl tespit ettiler ise bu göllerdeki av kuşu olan ördek çeşitleri ve sakar mekelerin popülasyonlarına göre bir av kotası belirlemişler
av için göle girmek üzere dilekçe veren kişlerden hangi tür kuştan limitler dahilinde kaçtane avlayacağına yönelik bir nevi anket yapar gibi sayı ve çeşit belirlenmesini istiyorlar ve bu sayılara göre belirlenen kotalar dolduktan sonra  başvuracak kişilere yeni av izin belgesi verilmesini durduracaklar..durum kısaca bundan ibaret...
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Salih POLAT

• *
iyi kuşları anladıkta ordaki tavşan ve domuzu anlayamadım.vay memleketin haline
Salih POLAT
 KAYSERİ  0532 7318008
TAM OLAN SUKUT EDER,EKSİK OLAN İSBATA KALKAR...

ZAFER İÇİN ACELE EDEN,YENİLMEYE MAHKUMDUR

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ördek avı için gün seçmek iyi olmamış hiç. Aslında hemen hiçbir şeyi aklıma yatmadı. Kime ne faydası olacağını kestiremedim. Sadece şu olabilir; bir gölün çevresinde avcının avlanacağı yerleri belirlenir ve hatta inşa edilip muhafaza edilir. Sonra kaç boş yer varsa o kadar avcı alınır. Limit de öncekinden biraz esnek tutulur. Bunlar bile zor ve tartışılır ama şu yukarıdakini hiç anlamıyorum.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ersoy ALTINDİŞ

• *
  • ...BUCALI...
ona buna para kazandırcam diye verdiğimiz pul paralarından olacak devlet.bunun farkında değilmi? illaki farkında.o sebeplepirince giderken evdeki bulgurdan olacaklar  >:(
ERSOY ALTINDİŞ
...İZMİR....1976...    0536 47 47 543