Gönderen Konu: RUHSAT BİTİŞ TARİHİ DEĞİŞTİ Mİ?  (Okunma sayısı 1906 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Zafer YOLDAŞ

• Müdavim Üyemiz
RUHSAT BİTİŞ TARİHİ DEĞİŞTİ Mİ?
« : 10 Ağustos 2012, 09:40:54 »
Ruhsatımı 28,08,2007 de yenilettim... Ruhsatın bitiş tarihi 01,01,2012 yazıyor fakat emniyete gittiğimde yasanın değiştiği artık bitiş tarihinin yıl olarak değil ay olarak olduğu bunun için 28,08,2012 de biteceği ruhsatın tarihinin bitmeden yenilenmeyeceği söylendi.. 26 Ağustosta il dışına bıldırcın avına gideceğim. gittiğim yerde sorun olur mu? bilgisi olan var mı? Zaten bir günlüğüne gideceğim onuda görevlilerle tartışmakla geçirmek istemiyorum...şimdiden  TEŞEKKÜRLER.........
A Rh+ Zafer YOLDAŞ 
SARIGÖL/MANİSA

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
Ynt: RUHSAT BİTİŞ TARİHİ DEĞİŞTİ Mİ?
« Yanıtla #1 : 10 Ağustos 2012, 12:50:26 »
misal vereyim 28.08.2007 de ruhsat aldıysan 01.01.2012 de ruhsatının süresi biter bu uygulama jandarmanın verdiği ruhsatlarda var emliyetin verdiği ruhsatlarda ise 28.08.2007 yılında başlayan ruhsat 28.08.12 de bitiyor  bu iki kurumda iç işleri bakanlığına bağlı hepsi farklı prosüdür uyguluyor ben kendim ordu ili perşembe ilçe jandarma komutanlığından ruhsatımı alıyorum ruhsatımın bitiş tarihi 31.13.2013 gülmemek elde değil tarihe bakarmısınız ava gidinbişey olmaz ruhsatın süresinin geçmesi pek milli parkları bağlamaz onlar avcılık belgesine bakarlar takoza limitlere bakarlar jandarma veya polis ruhsata bakarsa ve çok kıllık yaparsa tüfeğe el koyar 6 ay içinde gelin ruhsatını yenileyin tüfeği alın der benim av grubumda arkadaşımın ruhsatının süresi geçeli 3 yıl oldu işleri yon olduğundan ruhsatı yenileyemedi ruhsata bakan yok her kontrolde avcılık belgesine bakıyorlar içiniz rahat olsun rahatlıkla avınızı yapabilirsiniz
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdışı Zafer YOLDAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 10 Ağustos 2012, 13:13:53 »
TÜRKİYEM güzel TÜRKİYEM..............
A Rh+ Zafer YOLDAŞ 
SARIGÖL/MANİSA

Çevrimdışı Ethem EYİLER

• *
  • HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR.MEKANI CENNET OLSUN
« Yanıtla #3 : 10 Ağustos 2012, 14:25:40 »

Emniyete ruhsata göre günün bittiğini,farklı yerlerde farklı uygulamalar olduğunu ve buna karşı hangi kanuna göre uygulama yapıldığını dilekçe vermeniz ve tabiiki evrak kayıta girdiği için size yazılı cevap vermek zorundalar. O belgeyi yanınızda taşırsanız kimse birşey yapamaz.
ethemeyiler

antalya 1968

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #4 : 10 Ağustos 2012, 20:49:05 »
ben 2009 yılında 2 tane tüfek aldım ruhsatımın dolmasınada 1 yıl vardı dedim kendi kendime 2 tane satın alma belgesi çıkartmışken süresinin dolmasınada az kalmış zaten satın alma için istenen evraklar ruhsat çıkarma ile ayni olduğundan maliye harcınıda yatırdım hem 2 adet yivsiz tüfek satın alma belgesi aldım hemde süresinin dolmasına 1 yıl daha varken ruhsatımı yeniledim oradaki memur uğraşmamak için sallamışta olabilir sizi
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim