Gönderen Konu: PAYLAŞIMLARINIZ SUÇUNUZ OLMASIN  (Okunma sayısı 14906 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kadir GONAYDIN

• Müdavim Üyemiz
PAYLAŞIMLARINIZ SUÇUNUZ OLMASIN
« : 08 Ağustos 2012, 17:35:05 »
Fazla söz söylemeyeceğim aşağıdaki dilekçe suçlu durumuna düşmemek için ne kadar dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor. Suçlamalar birçok sitede moderatör olan, paylaşımları büyük bir beğeniyle takip edilen ve forumların tabiri caizse rantını arttıran bir avcı abimize yönelik. Biz onu avcılığın pozitif yönleriyle tanıdık birçok tavsiyesini örnek aldık tavşan nasıl vurulur domuz avı nasıl yapılır balık nasıl tutulur en güzel av yemeği nasıl pişirilir hatta türkiyenin bir ucuna ava giderken orada yaşayan ve hiç tanımdağı insanlara götürülen hediyelerle nasıl dostluklar kurulur bunları öğrendik amaaaaaaaaaaa....

Avcıları katil avları maktül avcılığı cinayet olarak görenler yemeklerde yedikleri etin tarlada yetişmediğini düşünmeden bir dilekçeyle bahsi geçen abimizi şikayet etmişler ne kadar örnek avcı olursanız olun sizde birgün suçlu sıfatına bürünebilirsiniz

işte o dilekçe ::::::::::::

T.C BALIKESİR VALİLİĞİ

ORMAN ve SU İŞLERİ

III. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
Balıkesir Şube Müdürlüğü'ne

Ekte fotoğraflarını sunduğum ve sosyal medya üzerinden bağlantılarını verdiğim **********  kullanıcı ismini kullanan  **************** isimli  ********* doğumlu şahıs sosyal medya üzerinden yaptığı vahşeti yayımlamaktadır.

Söz konusu şahıs internete koyduğu videolarında, hayvanlara türlü işkenceler yapmakta, tavşanları domuzları yaralayıp köpeklere parçalatmakta ve bu vahşeti videoya çekip yayımlamaktadır.

Durum korkunç yanı, söz konusu şahıs bunları eğlenmek için yapmakta ve eğlenceli videolarmış gibi yazılar yazmakta, halkı suça vahşete şiddete teşvik etmektedir.

Söz konusu şahıs, ne ahlak ne etik ne de kanun dinlemeden, işkence ve katliam yapmaktadır.

Yüksek makamınızdan ivedilikle ;

söz konusu şahsın kimliğinin tespit edilmesini  yapmış olduğu  yasa dışı, ahlak dışı , insanlık dışı, uygulamalara son vermesinin sağlanmasını ;

Şahsın uzman pskiyatrist ve psikologlar tarafından muayene edilmesini akıl sağlığı yerinde değilse, topluma zarar vermesinin engellenmesi sağlanacak şekilde kontrol altına alınmasını ;

Şahsın etrafında yaşayan çocuk, engelli yaşlı gibi savunmasız  bireyler üzerinde inceleme yapılmasını, bu insanların şiddet ve istismara uğrayıp uğramadıklarının araştırılmasını, söz konusun şahsın etrafındaki özellikle çocukların koruma altına alınmasını ;

Şahsın yaşadığı bölgelerde, şüpheli kayıplar, faili meçhul cinayetler olup olmadığının araştırılmasını, söz konusu şahıs ile ilişkilendirilebilecek durumda geniş çaplı inceleme yapılmasını ;

Şahsın aklı dengesi yerinde ise, yapmakta olduğu vahşeti bilinçli olarak yapıyor ise, ilgili tüm kanunlar çerçevesinde, işlediği her bir suçtan ayrı ayrı cezalandırılmasını ;

Söz konusu şahsın yazılar yazdığı video ve fotoğraflar yüklediği tüm internet sitelerinin incelenmesini, moderatörleri hakkında soruşturma açılmasını, haklarında gerekn yasal yaptırımların yapılmasını ve söz konusu sitelerin ivedilkle kapatılmasını;

Söz konusu şahsın paylatığı foto ve videoları beğenen, bu akıl almaz vahşeti onaylayan yorumlar yazan tüm  şahısların profillerinin bilişim suçları uzmanları tarafından incelenip kimlik tespitlerinin yapılmasını ve şahıslar  hakkında soruşturma açılmasını ;

Söz konusu şahsın elinde olan kedi köpek ..vs gibi evcil hayvanlar olup olmadığının araştırlmasını var ise hayvanların sağlığı açısından, çevre doğa hayvan hakları konusunda çalışmalar yapan bir sivil toplum kuruluşu temsilci, üye ve ya gönüllüleri ile birlikte hayvanlara el konulmasını ve sağlık kontrolünden geçirilmelerini ;

Söz konusu şahsın avcılık belgesinin olup olmadığının araştırılmasını var ise ivedilikle iptalini ve bu derece hasta bir şahısa avcılık belgesini veren sorumlu kişinin tespit edilip hakkında soruşturma açılmasını ;

söz konusu şahsın tüfeklerinin ruhsatlı olup olmadıklarının araştırılmasını eğer ruhsatlı ise bu derece hasta bir şahısa ateşli silah ruhsatı veren sorumlu kişinin tespit edilip hakkında soruşturma açılmasını ; ruhastlarının iptalini ve silahlarına el konulmasını ;

Şahsın yaşadığı bölgedeki camilerde ''sevgi, merhamet, ahlak, '' konularının ağırlıklı olarak işlenmesini ;

Bölgedeki okullarda, çevre doğa hayvan hakları alanında çalışmalar sivil toplum kuruluşu gönüllüleri, üyeleri ve temsilcileri ile işbirliği ile '' şiddete karşı sevgi '' konulu eğitici projeler gerçekleştirilmesini ;

Bölgede ilgili kamu kurum kuruluşları ve yerel gönüllüler ve çevre doğa hayvan hakları konusunda çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşu üye gönüllü ve temsilcileri ile birlikte, yaşam hakkına saygı ve ilgili kanunlar hakkında  halkı eğitici, bilgilendirici çalışmalar yapılmasını, seminerler verilmesini, afiş broşür kitapçıklar hazırlanıp halka dağıtılmasını ;

4982 ve 3071 sayılı yasalara gereği dilekçeme detaylı açıklamalı yanıt verilmesini talep ediyorum..

Saygılarımla arz ederim..

Dr. Damla Şahin

HAYTAP HAYVAN HAKLARI FEDERASYONU TEMSİLCİSİ
« Son Düzenleme: 08 Ağustos 2012, 17:50:31 Gönderen: Kadir GONAYDIN »
Kadir GONAYDIN-1978 İstanbul - Beylikdüzü

Yedi yaşında ki bir çocuk kalbimizdekileri bilse dağların arkasına kaçarız. Mevla (c.c.) her şeyi biliyor, hiç utanmıyoruz.

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: sezon yaklaşıyor paylaşımlarınız suçunuz olmasın
« Yanıtla #1 : 08 Ağustos 2012, 17:50:46 »
dilekçenin altındaki imza AVCILARIN ALETİ İLE İLGİLENEN ablamıza ait sanırım..
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
Ynt: PAYLAŞIMLARINIZ SUÇUNUZ OLMASIN
« Yanıtla #2 : 08 Ağustos 2012, 18:11:27 »
bir b...k tutturamaz.......
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı M.Kemal KESKİN

• *
« Yanıtla #3 : 08 Ağustos 2012, 18:36:35 »
Doktor değil ne olursa olsun, bu dilekçeyi yazan normal sınırlar içinde bir insan gibi gelmedi bana. Gerçi nasıl bir videodur bilmiyorum ama hadi videoda gördükleri yönünde haklı dahi olsa, savcılıktan istediği genişletme isteği bana pek normal gelmedi. Sanki savcıya yapacağı işi öğretir gibi bir talep.

Mustafa Kemal KESKİN
1957-İskenderun
0505 4577838

Çevrimdışı Zafer KARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 08 Ağustos 2012, 18:56:42 »
Bence söz konu avcı abimiz Dr.hanıma hakaret davası açsa av masraflarını çıkarmış olur :)
kendisine ne suretle ''hasta'' sıfatı ile hitap ederek suç duyurusunda bulunabilirki ?
kaldıki bunu yapan bir doktor hastaneye gelen hastaların halini bir düşünün ?
-hastaya neyiniz var
-şuram buram
-çevre doğa hayvan hakları konusunda çalışmalar yapın geçer.
diyordur herhalde.
Zafer KARA 1980 Menderes İZMİR
BERETTA A400 XPLOR ACTION PRED GUN POD KICK OFF
SARSILMAZ SÜPER VURUCU POZE
HUĞLU 101 BE TRAP TÜFEĞI

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #5 : 08 Ağustos 2012, 19:00:06 »
Tirinnn tirinnn tirinnnnn...
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #6 : 08 Ağustos 2012, 19:11:42 »
böyle insanları nasıl dr yapıyorlar anlamıyorum

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Seyit ÖCAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 08 Ağustos 2012, 19:29:55 »
Yani adamcağızı deliden tutunda sapıktan akıl hastasına sübyana daha nice aşağılayıcı özelliklere büründürmüş. Ne ise şikayetin yaz gerekeni onlar nasıl yaparsa usulünce yapar.
Bu konunun varacağı yeri merak ettim birde Prof Dr'yyi   :D       ;D
 ^-^
Seyit-ÖCAL
1983-SİVAS
Arh+

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 08 Ağustos 2012, 20:20:53 »
bizimle yine maytap geçiyor ,, :)
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı Tarık ÖSTLÜER

• Onursal Üyemiz
  • zordur dağcı olmak
« Yanıtla #9 : 08 Ağustos 2012, 21:13:14 »
 (  Şahsın yaşadığı bölgelerde, şüpheli kayıplar, faili meçhul cinayetler olup olmadığının araştırılmasını, söz konusu şahıs ile ilişkilendirilebilecek durumda geniş çaplı inceleme yapılmasını )

İşte bu madde çok tehlikeli keşke köpeğimin adını DERİN koymasaydım :)
Tarık ÖSTLÜER
1982 MANİSA

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #10 : 08 Ağustos 2012, 21:16:35 »
Maytap tır Maytap :)

şaka bir yana arkadaşlar bizde sitemizde elimizden geldiğince bazı görüntülere engel olmaya çalışıyoruz
( Bu nedenle bazı arkadaşlarımızdan ve üyelerden tepki de alıyoruz )

Önceki yıllardada hatırlarsanız Edirne ilimizin kurtuluş yada Cumhuriyet bayramı kutlamaları tam anımsayamadım avcılarımızın geçit törenindeki bazı görüntüleri yine olay olmuştu :(
Avcı olmayan kişilerin bu görüntülerin ne anlama geldiğini ifade etme şansımız yok, günlercede anlatsak mümkün değil :(

Ayrıca internet ortamındaki bazı görüntülere çocuklarında rahatça ulaştığını düşünürsek bizlerinde biraz sorumlu davranmamız gerekir diye düşünüyorum...

yukarıdaki suçlamaları v.s görünce bu avcı arkadaşımıza Allah Sabır versin bu kadar aşağılayıcı bir suçlama hangi ruh hali ile yapılır onuda merak etmek lazım !!!
« Son Düzenleme: 08 Ağustos 2012, 21:17:39 Gönderen: Tuncay KANDEMiR »
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 08 Ağustos 2012, 21:55:22 »
Ben yapılan bu aşağılık suçlamayla bazı istemediğimiz bazı sonuçlar elde edildiği kanaatindeyim. farkındaysanız yazıda ilgili şahsın sitedeki yazılarına ilişkin bağlantı linkinin de dilekçe ekinde yer aldığı yazıyor ben etik olmadığını düşündüğümden o sitenin linkini burada yazmadım. şu an o sitede bu avcı abimizin av anılarını paylaşmak adına açtığı yüzlerce konu siteden kaldırılmış belki  kendi silmiş belki site yönetimince böyle bir karar alınmış veya hukuki sonuçlar bunu gerektirmiş her sebepse ben bunu bilmiyorum ama bildiğim birşey var artık o avcı abimiz sustu artık paylaşımda bulunmuyor

Yedi yaşında ki bir çocuk kalbimizdekileri bilse dağların arkasına kaçarız. Mevla (c.c.) her şeyi biliyor, hiç utanmıyoruz.

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 08 Ağustos 2012, 22:00:00 »
İlginç ve yorumsuz..
doğum yılı ve yaşadığınız ili profilinize yazınız
http://avlakforum.com/forum/profile/?area=forumprofile;u=23147

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #13 : 08 Ağustos 2012, 22:00:08 »
HAYVANLARIN TEMSİLCİSİ,  ;D  AY PARDON,  HAYTAP TEMSİLCİSİ DR. DAMLA ŞAHİN diye yazacaktıım  ;)  Neyse, Damla hanım doktor olmanız benim için çok önemli değil. Benim için önemli olan,  İNSAN OLMANIZ VE İNSAN GİBİ HAREKET EDEBİLMENİZDİR.  Madem bu tür tepkileriniz oluyor ve bu konuda şikayet yazısı yazıyorsunuz, İNSAN OLARAK DÜNYAYA GELMİŞ OLAN AVCILARIN EDEP YERLERİNE VE AVCILARI DOĞURAN ANALARINA,  ÇOCUKLARI AVCI OLDUKLARI İÇİN HAKARET EDEN HAYTAP ÜYELERİNİZİ KENDİNİZ DE DAHİL  KOMPLE  BİR SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİN.  İvedilikle tavsiyemdir
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #14 : 09 Ağustos 2012, 00:04:52 »
Yeni av arkadaşımın adını d..la koyuyorum,
Aynı ismi koyan avcılara klübümüz 5 adet fişek hediye edecek    :D
Haydi herkese  RASGELE
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #15 : 09 Ağustos 2012, 00:16:53 »
HAYVANLARIN TEMSİLCİSİ,  ;D  AY PARDON,  HAYTAP TEMSİLCİSİ DR. DAMLA ŞAHİN diye yazacaktıım  ;)  Neyse, Damla hanım doktor olmanız benim için çok önemli değil. Benim için önemli olan,  İNSAN OLMANIZ VE İNSAN GİBİ HAREKET EDEBİLMENİZDİR.  Madem bu tür tepkileriniz oluyor ve bu konuda şikayet yazısı yazıyorsunuz, İNSAN OLARAK DÜNYAYA GELMİŞ OLAN AVCILARIN EDEP YERLERİNE VE AVCILARI DOĞURAN ANALARINA,  ÇOCUKLARI AVCI OLDUKLARI İÇİN HAKARET EDEN HAYTAP ÜYELERİNİZİ KENDİNİZ DE DAHİL  KOMPLE  BİR SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİN.  İvedilikle tavsiyemdir

Abla benden duymuş olma ama birde demiş bayan avcılar varmıs isim vermiycem  baş harfi N.Yıldız Sükan demiş avcıyım falan diyor demiş karsılaşırız nasılsa ifadesini alırım  falan filan gaz vermek gibi olmasında :D :D :D :D :D
« Son Düzenleme: 09 Ağustos 2012, 00:37:27 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Ersoy ALTINDİŞ

• *
  • ...BUCALI...
« Yanıtla #16 : 09 Ağustos 2012, 00:54:23 »
o savcıda bunla maytap geçer :) bize belgeyi verende aynı devlet,parayı aalanda.bu kadına daha evvelde alet boyu konusunda şahit olmuştum :D puhahahaha
ERSOY ALTINDİŞ
...İZMİR....1976...    0536 47 47 543

Çevrimdışı Emin KOÇAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 09 Ağustos 2012, 01:31:52 »
Mahkeme dava açan kişinin Makamını, ne iş yaptığını, mal varlığını ve gelir düzeyini araştırır. Bu gibi davalarda şayet açtığınız davayı kaybederseniz, karşı tarafa yüklü bir tazminat ödemek zorunda kalırsınız hatta hapis cezası bile alabilirsiniz.

Sanırım bir Vakıf veya Dernek temsilcisi olarak davacı olmuş. İşlenen bir suçmudur görüntüleri görmeden buna karar veremem.

Bizler avcılık yapabilme hakkımızı kişilerden değil yasalardan almaktayız. Bu nedenle avcıları itham edenler, sözlerine dikkat etmelidir.

Biz avcıların da Dernekleri, Vakıfları ve Federasyonları var avcı arkadaşımızın buralara müracaat ederek destek almasını öneririm.
Emin KOÇAK
1953 ANKARA
Uyum fikirlerin ortak olduğu yerde geçerlidir,
Uyum yoksa fikirler çatışıyor demektir.

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #18 : 09 Ağustos 2012, 08:28:40 »
Mahkeme dava açan kişinin Makamını, ne iş yaptığını, mal varlığını ve gelir düzeyini araştırır. Bu gibi davalarda şayet açtığınız davayı kaybederseniz, karşı tarafa yüklü bir tazminat ödemek zorunda kalırsınız hatta hapis cezası bile alabilirsiniz.

Sanırım bir Vakıf veya Dernek temsilcisi olarak davacı olmuş. İşlenen bir suçmudur görüntüleri görmeden buna karar veremem.

Bizler avcılık yapabilme hakkımızı kişilerden değil yasalardan almaktayız. Bu nedenle avcıları itham edenler, sözlerine dikkat etmelidir.

Biz avcıların da Dernekleri, Vakıfları ve Federasyonları var avcı arkadaşımızın buralara müracaat ederek destek almasını öneririm.

Bence de bağlı bulunduğunuz  federasyona veya derneğe başvurmalısınız. Buna benzer benim kanalım ile tüm avcıları hedef alan kişi. kurum ve kuruluşlar ile ilgili konularda bağlı bulunduğum  ANKARADA Kİ AVCI DERNEĞİM SİSAV  bu konuların üzerine giderek  dava konusu karşı taraflara dava açtı.  Hatta beni dava eden  avcı düşmanı sağlıksız ve dengesiz kişilere karşı avukat tutarak beni hem o davada savundular hem de karşı dava açtılar.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #19 : 09 Ağustos 2012, 09:13:54 »
Bu dilekçeyi görünce sandımki memleketin en gaddar en vahşi adamı buymuş demek ..Tutturusa Avcıyı resmen ipe gönderir ..

Hukukçu arkadaşlar iş başına...
Ulvi ŞAFAK
1965-Tekirdağ/Malkara   0545 4510569

Çevrimdışı Sabri KESKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 09 Ağustos 2012, 09:44:16 »
Vay Arkadaş yaa Dün gece rüyamda bile limit dediler bana yaa 3 keklik vurdum sölemesi ayıp rüyamda ama limiti aşmışsın diyenler
ormancı degil, Zabıtaydı var bunda da bir hayır.
Sabri KESKİN
keskin nişancı
1979-Kayseri

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 09 Ağustos 2012, 09:49:27 »
Ustanın açtığı topiklerden birini paylaşayım. Yorum sizin.

Dört arkadaştık dördümüzde araziye uyduk ,her zaman olduğu gibi eko sisteme göre haraeket edecektik .
Küpeğim goma zehirlenmiş yediği iğnelerin tesiri tam geçmemişti biraz neşesi yerine gelmiş çitayla beraber meranın en kıyısından girdim .
Orta yerinden mustafa iki küpeğinle girdi .
En sağdan ali abi iki küpeğinle girdi .
Önceleri çok güzel her kendi işindeydi ama caklamalar cuklamalar hele çitanın bir dakkede bir km kare yer karıştırması işleride karıştırıyordu .
Aradan bir saat geçmiş mutlu sona ulaşamamıştık her kafadan bir ses çıkıyordu .
Ne zamanki çita ve alin küpeği bir tilkiye takıldılar gittiler biraz rahatladık .
Şimdi ustalar iş başındaydı .
Alinin ihtiyar sağlam vuruyor ,açıktan açıktan takip ediyorum .
Yukarılara doğru çıktığımda iyice şişirmiş yatağa ya yaklaştık yada gelmiştik .
Dik bir rampada nadası geçmek üzereydim çita geri geldi ,gomayı buldu
ihtiyarın önünden soyu aldı bir tur attı gene ortalığı karıştırdı .
sesler karışmış heyacan artmıştı ve aynen alinin ihtiyar köpeği bayıldı .
Çita tuvşan bile daha hızlıydı ali tüfeğini bile doğrultamadı tuvşan dikledi gitti ,tuvşan bayırı aşmış usta küpeklerin morali bozulmuştu .
Çita tuvşanla beraber gitmişti ,biraz koşmuş terlemiştik bir kavun tarlasında mola verdik sabah sabah ayazı yemiş kokulu kavun ilaç gibi geldi .
biz aliyle kavun yerken köpekler kavun tarlasında başka bir soy buldular .
Küpekler tarlada geziyor ara ara çırpıya giriyorlardı bizde çırpıya girdik .
taşların üzerine çıktık küpekler altımızda takipteydik aliylede iştişare yapıyoruz .Ya orada ya burada diye .
Aliyi tarkalanın içerisindeki çakıl taşlarının üzerine yolladım .
Tarla sahibi tarlayı temizlediği taşları bir kupa öbek yapmış bir yere atmış .
Bu taşlarında etrafını karamuk kapinalar çıkmış örmüş .
Alinin ihtiyar garantiye sokmuştu işi kuyruk tam kökünden direler çiziyor ara ara çalılara bakıyordu.
İşte tam bu sırada ben bu pozisyondaydım güneş yüzüme vuruyor güzel bir görüntü olur diye kendi kendime rsim çekilme pozisyonlarındayım .
Makinenin deklanşörüyle beraber aynı anda iki el silah sesi tovv tovv.

Aklım alındı ne olmuştuki .ne köpekler bayıdı ne bişiy .
Bağırdım nouldube ..ali koşuyordu tee teee teee aha ahahaa gittibe diyordu.
Anında küpekler tupladılar tuvşanı yandı ortalık yandı tuvşan önden küpekler arkadan gidiş o gidiş .

Ali dikildiği yerden önündeki çalılara üç taş atıyor tuvşan önünde yatıyormuş üçüncü taşta ancak kalkıyor iki sıkı çekiyor olmuyor .
Şimdi avın ikinci bölümü başlıyordu bu tuvşan nere gitti nerde buluruz.

Sesler doğru uçtuk baş aşağı her kes kurnazya herkez tuvşanı vuracakya
adamlar benden önce küpekleri bulmuşlar ikinci puskunu bekliyorlar .
Ben tamamen onlardan uzaktayım ama en tepedeyim her yeri görme şansım daha fazla .
Bir yarım saat geçti kim tuvşanı dürttü bilmem ama acı bir feryat tüylerimi diken diken etti.
Yeniden kuyruklamışlardı tuvşanı gördüm orman yoluna çıktı doğru alinin üstüne gidiyor ama ali çukurda önüne bakacağına sese bakıyor tuvşan aliyi gördü sağ kırdı döndü gitti .
Sesler gene kayboldu orman yoluna doğru hızlandım koşuyorum sanki küpeklerin sesi yukarı dönüyor durdum dinledim tam yolun ortasındayım .
Geri dönecem one sağ omuzumun üzerinden kocaman bir şey küpekmi yok sarı bişey ya ne tuvşan ,bilemem bu sefer tuvşan beni önce gördü
yolda çarpışacız körmüdür nedir aklı bir karış havada sanki .
Tummdd okadar mesafe on metro ,görüntü bu işte.hiç ellemeden ilk resmim .

Sonra yanına yaklaştım tepiniyordu ,bıçağımı çıkardım kestim daha küpekler yok ,neka arayı açmış.
Küpekler gelene kadar inceledim yorum yaptım keyif içindeydim rahatlamış rehavete ulaşmıştım .
Gülümserken usul usul hasanın yüzünü düşündüm kapkaraydı gene.

Tuvşana yakından baktığımda bir gariplik vardı hiç büylesini görmemiştim .
Güzleri sanki hasanın gözleri gibiydi nah büylee gumbalak gibi açılmıştı nedendir aceba ne görmüştüki .
Yada ne düşünmüştü gözlerindeki ifadeyi bir türlü çüzemedim ,ne yani ben buka kurkunç birimiyim .

Tüfek sesine kontür düşmüş telefonum çaldı arıyan müdürdü hiç surmadan ben cevapladım aynen şüyle dedim .Temaaaammm .
Allah cezanı verecek diye bir ses duydumki küpekler yetişti kapadım megafonu.

Hah hah haa olay belliydi gene ben her zaman olduğu gibi yapacağımı yapmış gerisi müdüre kalmıştı .
Maddi desteğim genel sponsurum .

Tuplandık ben gevşemiş küpekler gevşemiş ama arkadaşlar kötü hırs yapmışlardı tekrar saldık küpekleri .
Her kes metezori zorluyordu .
Ben bir an önce geri dönmek daha sabahlık yememiş saat bir olmuştu.
Küpeklerin hepsi aynı soyda kurnaz bir tuvşan kayıp kayıp gidiyor yanına sokmuyordu .
Müdür yol üstüne çökmüş gidelim işaretleri yapıyor bende kuzu kulağı topluyordum .
Pilanımda roka ve kuzu kulağı salata vardı .
Gerisi müdüre kalmış bir şeydi .
Geri dönüş pilanı .
Sabah bir şey yememmiştik ,tuvşanın pişmesini beklersek açlıktan ülürdük .
Üç dakkede mangalı yakacam salatayı bile duğraycam bukka piretiktim.
Balıkçı çakmağa girme yapıp lüferleri kapıp babaavcının çiflinin yolunu tutmuştuk bile .
Mangal yanmış balık harlamıştı bile .

Aynı zamanda güveçte tıkırdamaya bende hasanı gıdıklamaya başlamıştım .

Daha fazla dayanamaycam be ben bu kireci söndürüp ölecem .
Ben bi ölemde beni seven arkamdan gelir.

Müdür ısrarla güveci soruyor kimbilir ne .ne varki içinde aceba.

Anlatmadığım belkide unuttuğum bazı şeyler olabilir ama hasanın kapak resmini asla unutmam .
Benimkisi tamamen amme hizmeti işte nöbetçi subayım nöbette uyumamalı onun uykularını kaçırmam lazım .

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #22 : 09 Ağustos 2012, 10:44:02 »
Hey gidi koca şakir sen bu hallere düşecek adamıydın ..Ayıkla şimdi pirincin taşını ..
Ulvi ŞAFAK

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 09 Ağustos 2012, 11:34:22 »
böyle insanları nasıl dr yapıyorlar anlamıyorum
ne demişler okul okumak  cahilliği alır  eş.....lik baki kalır.sözüm meclisten dışarı....
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #24 : 09 Ağustos 2012, 12:34:48 »
BABAAVCI  şakir ustayla şimdi telefon koşmasında kendisine bu olayı sordum hiç haberi olmadığını ve ilk benden duyduğunu söyledi ..
Ulvi ŞAFAK