Ustanın açtığı topiklerden birini paylaşayım. Yorum sizin.Dört arkadaştık dördümüzde araziye uyduk ,her zaman olduğu gibi eko sisteme göre haraeket edecektik .
Küpeğim goma zehirlenmiş yediği iğnelerin tesiri tam geçmemişti biraz neşesi yerine gelmiş çitayla beraber meranın en kıyısından girdim .
Orta yerinden mustafa iki küpeğinle girdi .
En sağdan ali abi iki küpeğinle girdi .
Önceleri çok güzel her kendi işindeydi ama caklamalar cuklamalar hele çitanın bir dakkede bir km kare yer karıştırması işleride karıştırıyordu .
Aradan bir saat geçmiş mutlu sona ulaşamamıştık her kafadan bir ses çıkıyordu .
Ne zamanki çita ve alin küpeği bir tilkiye takıldılar gittiler biraz rahatladık .
Şimdi ustalar iş başındaydı .
Alinin ihtiyar sağlam vuruyor ,açıktan açıktan takip ediyorum .
Yukarılara doğru çıktığımda iyice şişirmiş yatağa ya yaklaştık yada gelmiştik .
Dik bir rampada nadası geçmek üzereydim çita geri geldi ,gomayı buldu
ihtiyarın önünden soyu aldı bir tur attı gene ortalığı karıştırdı .
sesler karışmış heyacan artmıştı ve aynen alinin ihtiyar köpeği bayıldı .
Çita tuvşan bile daha hızlıydı ali tüfeğini bile doğrultamadı tuvşan dikledi gitti ,tuvşan bayırı aşmış usta küpeklerin morali bozulmuştu .
Çita tuvşanla beraber gitmişti ,biraz koşmuş terlemiştik bir kavun tarlasında mola verdik sabah sabah ayazı yemiş kokulu kavun ilaç gibi geldi .
biz aliyle kavun yerken köpekler kavun tarlasında başka bir soy buldular .
Küpekler tarlada geziyor ara ara çırpıya giriyorlardı bizde çırpıya girdik .
taşların üzerine çıktık küpekler altımızda takipteydik aliylede iştişare yapıyoruz .Ya orada ya burada diye .
Aliyi tarkalanın içerisindeki çakıl taşlarının üzerine yolladım .
Tarla sahibi tarlayı temizlediği taşları bir kupa öbek yapmış bir yere atmış .
Bu taşlarında etrafını karamuk kapinalar çıkmış örmüş .
Alinin ihtiyar garantiye sokmuştu işi kuyruk tam kökünden direler çiziyor ara ara çalılara bakıyordu.
İşte tam bu sırada ben bu pozisyondaydım güneş yüzüme vuruyor güzel bir görüntü olur diye kendi kendime rsim çekilme pozisyonlarındayım .
Makinenin deklanşörüyle beraber aynı anda iki el silah sesi tovv tovv.
Aklım alındı ne olmuştuki .ne köpekler bayıdı ne bişiy .
Bağırdım nouldube ..ali koşuyordu tee teee teee aha ahahaa gittibe diyordu.
Anında küpekler tupladılar tuvşanı yandı ortalık yandı tuvşan önden küpekler arkadan gidiş o gidiş .
Ali dikildiği yerden önündeki çalılara üç taş atıyor tuvşan önünde yatıyormuş üçüncü taşta ancak kalkıyor iki sıkı çekiyor olmuyor .
Şimdi avın ikinci bölümü başlıyordu bu tuvşan nere gitti nerde buluruz.
Sesler doğru uçtuk baş aşağı her kes kurnazya herkez tuvşanı vuracakya
adamlar benden önce küpekleri bulmuşlar ikinci puskunu bekliyorlar .
Ben tamamen onlardan uzaktayım ama en tepedeyim her yeri görme şansım daha fazla .
Bir yarım saat geçti kim tuvşanı dürttü bilmem ama acı bir feryat tüylerimi diken diken etti.
Yeniden kuyruklamışlardı tuvşanı gördüm orman yoluna çıktı doğru alinin üstüne gidiyor ama ali çukurda önüne bakacağına sese bakıyor tuvşan aliyi gördü sağ kırdı döndü gitti .
Sesler gene kayboldu orman yoluna doğru hızlandım koşuyorum sanki küpeklerin sesi yukarı dönüyor durdum dinledim tam yolun ortasındayım .
Geri dönecem one sağ omuzumun üzerinden kocaman bir şey küpekmi yok sarı bişey ya ne tuvşan ,bilemem bu sefer tuvşan beni önce gördü
yolda çarpışacız körmüdür nedir aklı bir karış havada sanki .
Tummdd okadar mesafe on metro ,görüntü bu işte.hiç ellemeden ilk resmim .
Sonra yanına yaklaştım tepiniyordu ,bıçağımı çıkardım kestim daha küpekler yok ,neka arayı açmış.
Küpekler gelene kadar inceledim yorum yaptım keyif içindeydim rahatlamış rehavete ulaşmıştım .
Gülümserken usul usul hasanın yüzünü düşündüm kapkaraydı gene.
Tuvşana yakından baktığımda bir gariplik vardı hiç büylesini görmemiştim .
Güzleri sanki hasanın gözleri gibiydi nah büylee gumbalak gibi açılmıştı nedendir aceba ne görmüştüki .
Yada ne düşünmüştü gözlerindeki ifadeyi bir türlü çüzemedim ,ne yani ben buka kurkunç birimiyim .
Tüfek sesine kontür düşmüş telefonum çaldı arıyan müdürdü hiç surmadan ben cevapladım aynen şüyle dedim .Temaaaammm .
Allah cezanı verecek diye bir ses duydumki küpekler yetişti kapadım megafonu.
Hah hah haa olay belliydi gene ben her zaman olduğu gibi yapacağımı yapmış gerisi müdüre kalmıştı .
Maddi desteğim genel sponsurum .
Tuplandık ben gevşemiş küpekler gevşemiş ama arkadaşlar kötü hırs yapmışlardı tekrar saldık küpekleri .
Her kes metezori zorluyordu .
Ben bir an önce geri dönmek daha sabahlık yememiş saat bir olmuştu.
Küpeklerin hepsi aynı soyda kurnaz bir tuvşan kayıp kayıp gidiyor yanına sokmuyordu .
Müdür yol üstüne çökmüş gidelim işaretleri yapıyor bende kuzu kulağı topluyordum .
Pilanımda roka ve kuzu kulağı salata vardı .
Gerisi müdüre kalmış bir şeydi .
Geri dönüş pilanı .
Sabah bir şey yememmiştik ,tuvşanın pişmesini beklersek açlıktan ülürdük .
Üç dakkede mangalı yakacam salatayı bile duğraycam bukka piretiktim.
Balıkçı çakmağa girme yapıp lüferleri kapıp babaavcının çiflinin yolunu tutmuştuk bile .
Mangal yanmış balık harlamıştı bile .
Aynı zamanda güveçte tıkırdamaya bende hasanı gıdıklamaya başlamıştım .
Daha fazla dayanamaycam be ben bu kireci söndürüp ölecem .
Ben bi ölemde beni seven arkamdan gelir.
Müdür ısrarla güveci soruyor kimbilir ne .ne varki içinde aceba.
Anlatmadığım belkide unuttuğum bazı şeyler olabilir ama hasanın kapak resmini asla unutmam .
Benimkisi tamamen amme hizmeti işte nöbetçi subayım nöbette uyumamalı onun uykularını kaçırmam lazım .