Gönderen Konu: BELGESİZ AVCI KALMASIN!  (Okunma sayısı 6042 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
BELGESİZ AVCI KALMASIN!
« : 08 Ağustos 2012, 13:19:08 »
YABAN TV 29/7/2012  TARİHLİ MAKALEDİR.

Nazife Yıldız SÜKAN
[email protected]

BELGESİZ AVCI KALMASIN!

Değerli avcı dostlar Türkiye geneli  avcı konfederasyon, federasyonları ve dernekleri ile birlikte BELGESİZ AVCI KALMASIN SEFERBERLİĞİ’ni başlatalım.

Av tüfeği ruhsatlı 500 bine yakın vatandaş var bunlardan 114 bini AVLANMA BELGELİ avcılardır. Avcı kuruluşları olan konfederasyona, federasyonlara derneklere bu konularda çok büyük görevler düşüyor. Gerekirse bu konularda yazılı ve görsel medya aracılığı ile seminerler düzenlenebilir. Teşviklerde bulunulabilir. Amaç kaçak avcılığı önlemek olduğu kadar ÜLKE EKONOMİSİNE’ de katkı sağlamaktır. Ayrıca, avcı düşmanı DENGESİZ ve SAĞLIKSIZ kişilere de fırsat vermeyelim. Haydi arkadaşlar gelin bu işi dayanışma içersinde çözelim. Dernek üyesi olup  zamanında ödenen vergi ve avlanma harç bedelleri il geneli  167,85 YTL.dir. Türkiye geneli ise 237,85 YTLdir.( Dernek üyesi değilseniz il geneli 237,85 YTL. Türkiye geneli 359 YTL.dir) Ama bunları yatırmadıysanız, yakalandığınız takdirde hele birde av vurduysanız cezası en az 500 YTL.

Çevrenizdeki kişilere ve ailenize rezil olmaya değer mi? Lütfen evlatlarınıza ve çevrenize, kanunlara uyarak ÖRNEK olun. Bu her şeyden evvel vatandaşlık görevidir. MAK kararlarında ki olumsuzlukları dile getirip, yasal belge çıkartmamak için mazeret aramayın. Bazıları da vergilerin ve pul bedellerinin çok yüksek olduğunu, ödeme zorluğu çektiklerini söylemekteler. Ancak, bunu söyleyenlerin büyük çoğunluğunun sigara veya içki için, küçük bir hesaplama ile aylık ödedikleri masrafı düşünecek olursak, aylık en az 200 YTL tutmaktadır.

Av tüfeği ruhsatı dahi almamış ve kaçak olarak, av tüfeği satın alıp ava çıkanlara da hayret ediyorum. Yaptığım araştırmada bugün en kalitesiz av tüfeği bile en az 200 ila 300 YTL arasındadır. Kaçak silaha para vereceksin sonra da senede bir kez ödenen avlanma vergi ve pul bedellerinin ağırlığından şikayet edeceksiniz. Kimse kimseyi kandırmasın. Eğri oturalım. Ama doğru konuşalım. Avlanma belgesi olmayıp ta ava giden her kişi BELGELİ AVCILARIN HAKLARINI GASP ETMEKTEDİRLER. İlginç olan da, bu tip GASPÇI BOHÇACILARIN yasadışı avladıkları avlarını kahvehanelerde ve avcı derneklerinde ballandıra ballandıra açık ve net bir şekilde anlatmalarıdır. Bunları belgeli olup ta bilen, duyan avcıların neden ses çıkarmadıklarını da anlamış değilim.

Ayrıca, hangi federasyon, hangi dernek ve ilgili kuruluş olursa olsun kendilerine üye olan ve gayri yasal av yapanları biliyorlar ve bir işlem yapmıyorlar ise bunların tespit edilip, bu tip kuruluşlar hakkında yazılı ve görsel medya aracılığı ile SUÇ DUYURUSUNDA bulunulması gerekir.

Dünyanın bile gözü kulağı olan İNTERNETTE, avcılarımızın mekanı haline gelen AVCI SİTELERİNDEKİ YÖNETİCİLERE de büyük görevler düşüyor. Site üyesi diye gayri yasal avcılık yapanlara göz yumulmamalıdır. Vurulan avları fotoğrafları ile belgeleyenlerin limitlerine, yasal avcı olup olmadıklarının çok dikkat edilmesi gerekir.Ancak, üye sayısı eksilecek diye de YASADIŞILIKLAR a meydan verilmemelidir. Bu tip sitelere üye olanların hepsi avcı olacak diye bir şart ta yoktur.

Mesela; Avcılığa sempati duyanlar (avcılara,av köpeklerine, tüfeklerine, malzemelerine vesaire gibi),doğayı sevenler de üye olabilir. Bu görevler sadece avcı vatandaşları değil devletin ilgili birimlerini de yakından ilgilendirmektedir. İlgili birimlerden kontrol mekanizmasında yer alan yetkililerin araçları yetersiz kalıyorsa ivedilikle araç ve gereç sayısı yeterli hale getirilmelidir. Bu personel içerisinde görevlerini yapmada aleni eksiklik içerisine girenler hakkında da yasal işlem yapılmalıdır. Şayet, köy muhtarlarına av ve avcı kontrol yetkisi verilecek olursa çok dikkat edilmeli. Bunu su istimal eden muhtarlar hakkında da yasal işlem yapılmalıdır. Bölgesel araştırılma sonucu seçilen fahri av müfettişi avcıların sayıları artırılmalı. Bu müfettişlerin içinde de yasadışı, kayırma,idare etme, şahsi menfaat sağlama yoluna gidenlerin müfettişlikleri, avlanma belgeleri ve silah ruhsatları iptal edilmelidir.  Yasal belgeli avcılar, yasal belgelerim var diye yasadışı av vurma cüretine de gitmeyin o zaman yazdığım GASPÇI, BOHÇACILARDAN HİÇBİR FARKINIZ KALMAZ. Aynı yasal işlemler sizler içinde geçerlidir Lütfen yasalara uyalım uymayanları uyaralım ve uymaya teşvik edelim..
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Ynt: BELGESİZ AVCI KALMASIN!
« Yanıtla #1 : 08 Ağustos 2012, 15:47:56 »
Nereden ele alsak avcılarımızın hali içler acısı :(  her konumuz çözüm bekliyor :( ne olacak bu avcıların hali bilmiyorum !!!
ithal avcı dernekleri, ithal avcılık başkanları falan getirsek diyecek kadar sahipsiz görünüyoruz :(
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Muharrem ÇEVİK

• *
« Yanıtla #2 : 08 Ağustos 2012, 16:35:01 »
Öncelikle Belgesiz avlanmak bana göre Alkollü araba kullanmak, kırmızı ışıkta geçmek kadar manevi sorumluluğu olan bir durum, bu memleketin dağlarında avlanmanın kanunen bir bedeli varsa bunu ödemek 70 milyona karşı bir sorumluluk çünkü onların dağının vergisi vermemiz gereken.. 
Ancak 237 tl bana göre asgari ücretli için çok uçuk bir rakam, hadi adam bi şekilde ödedi diyelim bunu evdeki hanımına çoluğa cocuğa nasıl açıklayacak. Adam 700 tl ye hem kira verecek hem evinin geçimini sağlayacak hem de çocukların eğitimini vs. karşılayacak.
Benim çözüm önerim Milli Parklara ödenen paranın tamamen kaldırılması ( buraya ödenen paraların bir kısmı döner sermaye vs. kanalıyla oradaki personele aktarılıyor sanki adamlar acından ölüyorlar, her gittikleri yere harcırah, yangın tazminatı vs derken zaten durumları iyi), avcılar derneğine üyelik aidatının da makul seviyeye indirilmesi ve aynı şekilde ücretinin makul seviyeye çekilmesi suretiyle sadece devlete vergiyle bu işin yürütülmesi.. Devleti yönetenler vergiyi düşürerek daha fazla vergi taplanacağını herkesten daha iyi biliyorlar ancak bu meseleye eğilen yok.. 50 - 100 tl arasında bir fiyata çekilirse balgeli avcı sayısı en az 3-5 katına çıkar kanaatindeyim..
  • Sarsılmaz Concorde S
Muharrem ÇEVİK
1978-Nallıhan/ANKARA
İkamet BOLU

Çevrimdışı Süleyman ARSLAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 08 Ağustos 2012, 16:50:52 »
Yurdum avcısının içler acısı haliiii
Süleyman ARSLAN
1981 zonguldak/alaplı

Çevrimdışı Kazım TINAS

• Alaçatı Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı
  • *
  • C:\Users\lux\Pictures\2009-04-12 001\DSCN0064.JPG
« Yanıtla #4 : 02 Ağustos 2013, 03:59:18 »
        Sen keklik avını 2 aya düşür.Yani sadece pazarları çalışan yurdum avcısı 12ay köpeğine baksın,harcını yatırsın,pulunu alsın.Eee ava gitmeye gelince bu arkadaşımız sadece 8 sefer ava gidebilsin.Sonrada onlara bohçacı diye lakap takalım.Bana göre hepimiz elimizi vicdanımıza koymamız lazım.
Kazım TINAS
1969....İZMİR

Çevrimdışı Engin GEDİK

• *
  • AVCI DEVLETİN KİRALIK KATİLİ DEĞİLDİR...
« Yanıtla #5 : 02 Ağustos 2013, 06:07:33 »
HAYDİ ARKADAŞLAR BELGELİ AVCI KALMASIN...BEN ŞAHSEN BU ARALIK AYINDA YASAL AVCILIKTAN ARTIK BOHÇACILIĞA GECİŞ YAPIYORUM.HER YIL BENDEN ALINAN AVCILIK HARACINI VERDİĞİM AVCILIK PULU DİYE YOLUNDUĞUM BUDA YETMEZMİŞ GİBİ AVBİS DİYE NE İDÜĞÜ BELİRSİZ KAN EMİCİ BİR SİSTEMİ BANA YUTTURMAYA ÇALIŞAN BU BAKANLIĞI VE YANDAŞ MEDYASI YABAN TV VE YOLDAŞLARINI HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATACAĞIM İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜM..AMA EMİNİM Kİ BU SADECE BENİMLE SINIRLI KALMAYACAKTIR...
NOT:SAYIN YABAN TV YETKİLİLERİ BU AVBİS NEDİR DİYE BEN HİÇ MERAK ETMİYORUM.SİTESİNİ BİR KEZ OLSUN TIKLAMADIM BİLE...BÜTÜN AVCI ARKADAŞLARIMDA MERAK ETMİYOR SİZ HİÇ MERAK ETMEYİN.
Engin GEDİK
1980-Aydın/Bozdoğan
Gsm:0543 503 85 50

Çevrimdışı Can EMiR

• *
  • Kırmızı ve Beyaz
« Yanıtla #6 : 02 Ağustos 2013, 06:13:44 »
İki ucu ... değnek misali. Bu yazılanları Yaban TV mi söylüyor ? gene konuşmayayım, gene susayım :)

Ek olarak Milli parklar sadece vatandaşı kazıklamıyor ki, şimdi saçmalığa bakın her av bayisi kazancının %3´ünü bu mendebur kuruma vermek zorunda, ne için ? bana ne kazandırıyor ? hiç bir şey.

Diğer taraftan, her önüne gelene  silah verirsen önüne geçemezsin. Bunun bir ölçüsü olmak zorunda, benim düşüncem, avcılık yapanlara 12 kalibre, koruma amaçlı alanlara 36 cal. verilmesi lazım. Yoksa bunun önüne geçmek imkansızın ötesinde, zaten bu milli parkların gidebildiği yerler belli, avlanan için hiç sorun değil. Meseleyi kökünden çözmek lazım. Avcılara düşen ise, ava giderken av niteliği taşımayan insanları yanlarına almayacaklar.

Ama başında dediğim gibi iki ucu .... değnek misali.
Avcılık Merhamet ve Vicdan Gerektiren Bir Sorumluluktur. İkisini Bir Arada Taşımayana Avcı Değil, İNSAN Bile Denemez. EMİR

https://www.facebook.com/kirmizivebeyaz
0542 560 EMiR

Çevrimdışı Mustafa GÖKKAYA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 02 Ağustos 2013, 09:33:14 »
HAYDİ ARKADAŞLAR BELGELİ AVCI KALMASIN...BEN ŞAHSEN BU ARALIK AYINDA YASAL AVCILIKTAN ARTIK BOHÇACILIĞA GECİŞ YAPIYORUM.HER YIL BENDEN ALINAN AVCILIK HARACINI VERDİĞİM AVCILIK PULU DİYE YOLUNDUĞUM BUDA YETMEZMİŞ GİBİ AVBİS DİYE NE İDÜĞÜ BELİRSİZ KAN EMİCİ BİR SİSTEMİ BANA YUTTURMAYA ÇALIŞAN BU BAKANLIĞI VE YANDAŞ MEDYASI YABAN TV VE YOLDAŞLARINI HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATACAĞIM İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜM..AMA EMİNİM Kİ BU SADECE BENİMLE SINIRLI KALMAYACAKTIR...
NOT:SAYIN YABAN TV YETKİLİLERİ BU AVBİS NEDİR DİYE BEN HİÇ MERAK ETMİYORUM.SİTESİNİ BİR KEZ OLSUN TIKLAMADIM BİLE...BÜTÜN AVCI ARKADAŞLARIMDA MERAK ETMİYOR SİZ HİÇ MERAK ETMEYİN.

kardeşim altına imzamı atıyorum.. bi kaç kelam yazacaktım da baktım parmaklarımı boşa yormama gerek yok benim yazacaklarım daha önce yazılmış.teşekkürler.
www.facebook.com/setterbartin
Setter mi? Tabi ki Setter..!
İyinin düşmanı ,ondan daha iyisidir..!
 MUSTAFA GÖKKAYA-1985/BARTIN-Kozcağız [email protected]

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 02 Ağustos 2013, 10:04:41 »
Nekadar düşük vergi,okadar kayıtlı mükellef. İşin çözümü bence budur,kayıt altına alamadığın adam sorunludur(tabiki kendince sebepleri vardır)ama kayıt altına alırsan o senden hizmet ister,sen ondan itaat.Bu kadar basit.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 02 Ağustos 2013, 10:08:47 »
Geçen seneden beri sıkıntı çekmiyeyim diye azar azar para biriktirmeye çalıştım şu vergi ve harç için,güya türkiye geneli alacaktım,ama ne hikmetse olmuyor,illa o para bir yere gidiyor. Yani gerçekten bir memur için fazla.Herkezin kredisi,borcu var.
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Oğuz BABAÇOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 02 Ağustos 2013, 12:24:06 »
Belgesiz avcı kalmasın ama bence dikilebilen bir yaka kartı, boyuna asılı bir kart ya da bir kolluk gibi bir şeyler takılmalı ki karşımızdaki avcı mı bohçacı mı bilelim ve ona göre şikayet edip meradan çıkartalım. Herkes belgeli olmalı eline tüfek alan dağa çıkmamalı. Sonuna kadar destekliyorum...

Çevrimdışı Kazım TINAS

• Alaçatı Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı
  • *
  • C:\Users\lux\Pictures\2009-04-12 001\DSCN0064.JPG
« Yanıtla #11 : 02 Ağustos 2013, 12:42:19 »
      Sevgili Oğuz haberin varmı acaba savunduğun arkadaşlar bu sene keklik avını komple kapatmaya çalıştılar.Federasyon başkanımız Ersin Düzyol un dayatmaları,zorlamaları ve büyük tartışmalar sonucunda bu sene 2 aylığına bile olsa av açıldı.
        Hadi diyelim bu arkadaşlar gerçekten hayvanları seviyorlar ve onları korumaya çalışıyorlar.Aralıkda eş tutan kekliği hangi akla hizmetle Ocak ayının 6sına kadar vurduracaklar.
        Haftanın 1 günü izinli olan bir memur veya işçi arkadaşımı senede sadece 8 defa ava gönderecekler.Bende bunları destekleyeceğim.
Kolay gelsin arkadaşım.
Kazım TINAS
1969....İZMİR

Çevrimdışı Murat DENİZ

• *
« Yanıtla #12 : 02 Ağustos 2013, 13:00:11 »
avcılık şartları giderek zorlaştırılıyor,bırakın herkezin belgeli avcılık yapmasını etrafımızda belgeli kimse kalmayacak böyle giderse busene pulumuzu aldık seneye almayı düşünmüyorum zaten,Nazife hanım 2014 yılında  avcıları zorluklar bekliyor avbis falan bakalım neler çıkıcak  arkadaşların dediği gibi zaten çalışan memur kaçgün ava gidebiliyor hafta sonu oda hava müsaitse...bence av bitmiştir 
Murat İLDENİZ
1980 İSTANBUL

Çevrimdışı Uğur İPEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 02 Ağustos 2013, 14:13:43 »
        Sen keklik avını 2 aya düşür.Yani sadece pazarları çalışan yurdum avcısı 12ay köpeğine baksın,harcını yatırsın,pulunu alsın.Eee ava gitmeye gelince bu arkadaşımız sadece 8 sefer ava gidebilsin.Sonrada onlara bohçacı diye lakap takalım.Bana göre hepimiz elimizi vicdanımıza koymamız lazım.

aynen ;)
1985-Yalova
Kalp atacak, Kopay kovacak aGa...Kovulmadan vurulan tavşana av eti demem!
Bülbülden bile güzeldir Kopay sesi...Oynak  sesi....Yatak sesi...Kalkma Sesi...Kovma Sesi...
İYİ KÖPEĞİN SECERESİ KAĞITTA DEĞİL, DAĞDA BELLİ OLUR! KÖTÜ KÖPEĞİN DE BAHANESİ BOL OLUR!

Çevrimdışı Aşkın ÖZBAY

• *
« Yanıtla #14 : 02 Ağustos 2013, 16:38:06 »
Yıldız hn. Güzel bir konuya değinmiş. Bıldırcın sezonunun açılmasına 15 gün kalmış olmasına rağmen bir ay önceden bıldırcın avı yapıp güveç yapanlar kulağımıza gelmiyor değil. Ben belgeli bir avcı olarak kurallara uyarken bir başkası uymuyor. Beni asıl üzen konu hal böyle iken ava çıktığınız vakit görevli memurlar gelip beni sıkıştırıyor. Rahatsız oluyormuyum şöyle ki ben nizamına uygun av yaparken bana zul yaparken daha av mevsimi başlamadan av yapanlara sesini dahi çıkaramıyor olması. Devletimizde sağolsun bizleri belgeleri iptal ettirin sizde kaçak av yapın diye her sene yeni yeni şeyler çıkarmaktan zevk alıyor. Eğer bu uygulamalardan vaz geçmezlerse 2016 yılında kimse belgeli olmayacak. Dün yazdım ağzı laf yapan dernek başkanlarından komisyon kurulup direk olarak bakandan randevu alınmalı ve görüşme yapılmalı. Yoksa her sene ir önceki seneyi arar oluyoruz. Haftanın üç günü av açıkken avbisden izin alındığı taktirde hergün nasıl av açık olur. Av üç gün açıksa izin alan avcıya da üç gün açıktır.
Aşkın ÖZBAY
1963-Ankara

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 02 Ağustos 2013, 17:04:02 »
İşin özü doğru ,ancak aşamadığımız sorunlar da göz ardı edilmemelidir. Bizler derneğimiz adına belgeli avcı olsun diye eli tüfekli bir sürü adamı dolaştık 20 kadarı olur dedi beş kişi daha olmadan kurs açtıramıyoruz....Şimdi müracaat eden yirmi kişi  de bizimle birlikte o beş kişiyi bekliyor.Avcılık kursların açılması için ön görülen 25 sayısı iptal edilmeli ve 5 kişi dahil olsa halk eğitimler tarafından avcı eğitim kursları  açılmalıdır.Yoksa potansiyel bohçacılar kol gezmeye devam edecek.Kayıt altına almaya uğraştığımız avcıları ''sistem'' kayıt dışı yapmak için her yolu deniyor.Bu işin tepesinde oturan adamlar bu işin sonunun buraya varacağını hesaplayamıyor ise ben de derim ki bulunduğun makamı hak et...Avcı deneme tahtasına döndü ne istedilerse avcılar yaptı...Bu sistemi yapan zaten ne yaptığını ve işin nereye gideceğini hesaplamadan teorikte yaptığı uygulamayı, pratikde hayata geçirmeye  çalışıyor..Avımız, avcımız, meralarımız deneme tahtası oldu.Geçen sene Milli parkların yaptığı yanlış uygulamalara sesi çıkmayan dernek ve federasyonlar ne hikmetse bu sene; yanlışın ucu daha dokunur dokunmaz feryat etti.Birlik ve beraberlik böylemi..Avclığın en güzel tarafı dayanışmadır ben dağda arkadaşımla gezerken düşsem beni arkadaşım sırtına alır,bir lokma ekmeği köpeği ile paylaşma erdemini gösteren avcı maaslesef ; kendi bölgesi bu uygulama dışında tutuldu diye sorunu görmezden gelip üstüne almadı.Bana dokunmayan bin yaşasın..Ne oldu şimdi geçen sene sesinizi yükseltmediniz karmı ettiniz. Keser döner sap döner Gün gelir hesap döner ..Dönmedimiiii......Kısacası laf ile peynir gemisi yürümez artık icraat zamanı..Yapacak olan çıkar meydana.Yanlışsın kardeşim der ve yasal yolardan hakkını kullanır,ister itiraz eder ister protesto.Ancak bilinmelidir ki, bireysel olarak yapılan hiç bir eylem, bu adamların geri adım atmasını sağlamaz .Söylediğinize şu durumda katılmamak mümkün değil,avcı pul almadığında devlet geri adım atmaz! çünkü pul almadı diye ''beşmilyon eli tüfekliyi ''aramyan devlet ''seni hiç gale almaz''...Rasgele
« Son Düzenleme: 02 Ağustos 2013, 17:47:40 Gönderen: Serhat ÇELEBİOĞLU »

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 02 Ağustos 2013, 18:13:00 »
 O0 KONUYLA alakalı değil ama bağlantılı . .
 2009 senesinde , dükkanımda bulunan TT NET internet aboneliğini iptal ettirmiştim . son faturalarıda kuruşu kuruşuna ödemiştim  . salı günü  cep telefonuna mesaj geldi , faizsiz ödenmemiş 65 tl borcunuz var diye . .  sonra dün yine geldi , mesajı dikkate alın diye . . gittik postaneye , orda faizle 100 lira dediler . .
gelde anlat derdini memura ,
kaç sene geçmiş , ne fatura gelmiş ne beyanat , mesajla 100 tl kopardılar . .  vermezsem ne olur dedim bu parayı , faiziyle çoğalır dediler . .   illada alırlarmış . . . ödedik yasal tefecilere parayı . . gitti  çoluk çocuğun rızkı mübarek ramazan günü devlet eliyle tefecilere . . helal etmiyorum bu parayı dedim , mahşer günü kuruşu kuruşuna geri alacağım hakkımı dedim . .  belgeli avcı oldun , vergisi pulu falan ,  ödeyecen bu parayı . . sağ tarafa dönsende bir karış , sol tarafa dönsende bir karış , kurtuluşun yok .
 demek istediğim  bu . . 
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Zülküf ÖZDUMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 02 Ağustos 2013, 19:49:56 »
Sayın SÜKAN, iyi niyetle paylaştığınız yazıyı okuduk, ancak madalyonun bir de diğer yüzü var. Ben Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da 5 yılı çantacılık olmak üzere 37 yıldır belgeli olarak avlanmaya ÇALIŞIYORUM. Çalışıyorum diyorum çünkü avlağa her çıktığımızda, bir veya birkaç kişilik eli silahlı (ilk yıllarda tek kırma, mauser, orak, dehre vb. son yıllarda 7+1 yarı otomatik av tüfeği) köylü vatandaş " Buraya neden geldiniz, kimden müsaade aldınız, defolun gidin" ifadelerine "kardeşim burası ava açık bizim belgemiz var, devlet, izin..." demeye kalmadan kendimizi, sonu yaralanma ve ölüme kadar gidebilecek bir kavganın içinde bulmadığımız bir av haftası geçirdiğimizde o yıl en şanslı ve dönüş yolunda en mutlu olduğumuz av haftası (av yapamamış veya çok az yapmış olsak bile sorunsuz eve dönmekte olduğumuzdan)  oluyordu. Bu şekilde ölen, öldüren (kendini savunmaya çalışırken) ve yaralanan çok arkadaş oldu.
 Önceki yıl civar bir ilin sınırları içerisinde avlanıyoruz. Kıyafet hal hareket ve geldikleri yönden o yörenin köylüsü olduğu belli olan 3 kişi de karşı yamaçtan avlanarak bize doğru geliyorlar. Biz asfaltın alt yamacındayız, derken karşıdan orman müdürlüğünün pikabı göründü. Bizim üst tarafımızda durdu. Benim tam o sırada karşı yamaçtaki köylülere gözüm iliştiğinde, yamaçtan tersine yukarıya doğru büyük bir çabayla kaçmakta olduklarını gördüm. Görevlilerin bize seslenmesine gerek bırakmadan, onlara doğru yamacı çıktık. Selamlaşıp tokalaştık, biri mühendis (orman veya çevre tam olarak hatırlayamıyorum ama ismini hatırlıyorum; Murat'tı.) diğerleri memurdu. "Şu kaçanlar sizin arkadaşlarınızmı?" diye sordu. Hayır dedik, bizim arkdaşlarımız değil, köy tarafından geldiler köylü vatandaşlar olsa gerek diyince, bizden evraklarımızı göstermemizi istedi. Ben de " Bizim her şeyimiz pulumuz,belgemiz,ruhsatımız tam, hepsini ibraz edeceğiz yanlız şu soruma cevap verirseniz; Siz şimdiye kadar bir köylüye ceza kestiniz veya işlem yaptınızmı? Yanıtı şu oldu; "kardeşim ben köylüye nasıl ceza keseyim! Sen şimdi çıkar bakayım evraklarını" dedi. Yanındaki memurda,  bunların takozları varmı? diye çiftelerimizi incelemek için istiyordu. Tabi mühendis bunlar çifte takozu olmaz diye memura yanıt verdikten sonra arabalarına atlayıp geldikleri yöne doğru gittiler.
  Şimdi bu görevliler( buna jandarma da dahldir. Gidip karakola şikayet ettiğimizde ya "bizi köylüyle karşı karşıya getirmeyin" ya da "biz uğraşamayız " diyor bazan da yalandan not alıyor "tamam siz şimdi gidin biz gereğini yaparız" diyorlar) bizim verdiğimiz vergilerle av sahasınımı, yasal avcıyımı yoksa köylüyümü koruyorlar???
« Son Düzenleme: 05 Ağustos 2013, 00:45:58 Gönderen: Zülküf ÖZDUMAN »
  • Robust 222
  • Breda Astro
  • Sarsılmaz Concorde
Zülküf ÖZDUMAN
1962/Diyarbakır

Çevrimdışı Sami KARATAY

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 03 Ağustos 2013, 01:38:26 »
Sıkıldım bu akp nin ben yaparım olur politikalarından,taraftarları beni yanlış anlamasın ondan,bundan değilim emekli sade bir vatandaşım.
 Harctı ,puldu yetmiyormuş gibi şimdide özel avlaklar  geliyor,vatandaşın bin bir sorunu var avda iki sıkayım kafayı dağıtayım diyor adamlar başımızda ceberrut gibi  herşeyi biz biliriz edasında ,yasaklar ,harclar yeter artık .
Belirli azınlıklar mutlu coğu vatandaş  mutsuz ,ormanlarımız yanıyor  ne ağaç kalıyor ne yaban hayatı  Allahtan sezon kapalı ihale yine avcılara kalırdı vatandaşa biraz hareket özgürlüğü tanısınlar aidatları  bir av pulu içerisinde toplasınlar ,adam ava o sene gitmek istemezse harç faizi  ve cezası ödemesin hepinize rasgelsin...
27/7/1959-KÜTAHYA

Çevrimdışı Halil ARIK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 03 Ağustos 2013, 23:24:00 »
Bence artik belgeli avci kalmasin ne vergisi ne pulu yaktigimiz mazotun atrigimiz fisegin tufegin yaridan fazlasi vergi zaten bu gune kadar verdigim vergiyle aldigim pulla kendi sonumuzu hazirlitoruz pulu daha almadim bu gisislede almicam vergiyi yatirdik belgeli avlanmaya basladigima pismanim.
halil arık
1984 afyonkarahisar
5464458072
Türk`ü,Türklüğü,Vatanı sevmek faşistlikse, Hitler yanımızda komünist kalır..

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 04 Ağustos 2013, 01:40:18 »
Belgesiz avcı kalmasın da bence daha önemlisi VİCDANSIZ avcı kalmasın . Vicdan da gerisi yalan diye düşünyorum.Belgeli avcılar kaset kurmuyor mu yada belgeli avcılar gece avı  yapmıyor mu elbette yapanlar var bunu hepimiz biliyoruz . Devlet avlağı ,genel avlak, avbis, kotalar, zamanı düşürülen avlar, harçlar, pullar derken insanlar belgelerini yenilememeye başladılar.ve birileri tarafından bohçacı diye tabir edilmeye devam ediliyorlar.Aslında sırf tepki olsun diye cezayı göze alıp belgeleri yenilememeyi bile düşünüyorum fakat bu işte de tam bir birlik olunmalı. Diğer bir nokta da her sene koyulan kotalar kurallar kısıtlamalar av hayvanlarınn ve avcılığın daha iyi olmasını sağlaması gerekirken herşey neden tam tersi oluyor anlamış değilim doğrusu .
Sözümü ilk başladğım gibi bitirmek istiyorum.
VİCDANSIZ AVCI KALMASIN . . .
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 04 Ağustos 2013, 03:31:25 »
Şimdi ben napayım siz akıl verin.Bizim için avcılık babadan tufegı alıp arıkusu vurmaktı zeytınlıklerde karatavuk botakk vurmaktı oyle bıldırcınmıs keklıkmıs hayal anca amcalardan duyardım, duyardım da heveslenırdım , bunca yıl sonra atanayım ondan sonra evraklarımı tamamlayıp avcılıga baslayacam dıye sayıkladım.Askerden geldik tamam dedim artık hersey hazır ttüfeğimi sipariş ettim, yavru kopegımıde aldım belgeler ıcın kulupten bılgı aldım bayramdan sonra acılacagını  söyledıler kursun, haftanın bır gunu belkı gıdecem ava o da yavru alıssın dıye  simdi siz soyleyın napayım deger mı cıdden yazılanları okuyorumda bırakılacak zaman yetiştik anca, hayırlısı artık bu yıl baslarız seneye bırakırız napalım artık!
« Son Düzenleme: 04 Ağustos 2013, 03:32:39 Gönderen: Gökhan AKDOĞAN »
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA