Büyük bayiler yapabilse çok iyi olurdu,başarılar Emin bey,çabalarınız nedir merak ettim doğrusu.
Reha bey
Dün şehir dışına çıktığım için bugün cevap yazma fırsatı buldum kısaca özetliyim
Ortalama 25 yıldır tüfekle uğraşırım ava giderim
1988 senesinde sıkısını bulmaya çalıştığımız Ustamın garodone pozesine hergün farklı fişekler farklı atışlar yapa yapa başladı bu serüven bende
Aydın da gerçekten bu işe gönül vermiş Türkiye şampiyonu olmuş atıcılar ve bunun yanı sıra çok usta avcılar var bu büyük bir avantaj oldu benim için.
Küçük yaşlarımdan beri kah çantacılık larını yaptım kah enseye tokat
azar yiye yiye bugünlere geldim.
Zaman içinde merakım çoğaldı birde bir dostumun aracılığı ile özellikle Huğlu kasabasında işini çok iyi yapan dostlar edindim
kendi alanlarında işini on numara yapan ustalarım oldu her yıl bir kaç kez Huğlu ya giderim bunlardan bir gen havuzu oluşturdum
her zaman konuşup ters giden yada bildiğim şeylerin sağlamasını yapabiliyorum.
Bunun yanı sıra biraz da el becerim var kundak üzerinde Oynamalar başlık kubuzları söküp takmalarla bir yerlere geldim kendimce anlıyorum
halen daha ava birlikte gittiğim çok sevdiğim büyüklerim var ve bunlarla her zaman istişare yapma fırsatı buluyorum bunuda bitmeyen kaynak olarak görüyorum.
Özellikle Avrupa tüfek konusunda expertizliği yaptığım firmalar var gerek piyasa gerek geçerlilik olarak neyin nerede ne edeceğini özellikle çevre illerde olan av bayi arkadaşlarımla sürekli güncel olarak bilgi alışverişinde bulunup takip ediyorum.
Toparlamak gerekirse iyi paralar harcadığımız tüfeklerle iki kez ava gidip hüsrana uğrayan pek çok arkadaşımızı
ilanlarda ve çevremde görüyorum 1 kutu fişek atılmamış bir ay yada bir sezon kullanılmamış özellikle sıfır tüfeklerde zarar büyük oluyor
boşa geçen zaman can sıkıntısı cabası bu aşamada kişinin atıcılığına göre
Doğru namlu vede şok seçimi yapamadığını
Buna uygun olmayan fişek
Birde olmazsa olmaz kundak ölçülerini bulamadığını
Yada bu ölçülerin doğru alınıp yada verilmediğini
Veyahut bu ölçüleri yapan ustanın uymadığını görünce sonuç kaçınılmaz oluyor.
Ben bu tip sorunları yıllardır gördüm vede takip ediyorum samimiyetime inanın ölçülerimin dışında 4 mm gibi bir fazlalık ile atışımın berbat hale geldiğini
yada kundağını sıyırtıp boyatmış bir çok arkadaşımın atışının bozulduğuna çok şahit oldum (Fazla düşünce tesviye edilirken gibi )
Örneğin yakın bir zamanda sevgili kardeşim İsmail ERDEM e bir browning maxus aldık ve yaptımız uygunluk testi sonucu İsmail in ölçüleri ile bu tüfeğin ölçüleri
arasında dağlar olduğunu kutuda bulunan kundak ayar parçalarının bu ölçüyü kurtarmadığını görünce yeni kundak yaptıralım dedim İsmail de tamam abi dedi
onun ölçüsünde yeni bir boy kundağı yaptırdık ve sezona sayılı günler kala çok iyi randıman alacağından hiçbir şüphem yok.
buradanda şunu anlamak mümkün yeni aldığımız vede bakmaya kıyamadığımız tüfeğimiz bize ne kadar uygun ?
ayrıca beş altı bin lira yada daha fazla para ödeyerek aldığımız kaç tüfeğin kundak ayarına baktık ?
yada kundak yaptırmayı düşündük?
bunları belki biliyoruz ancak bulunduğumuz ilde bunu yapacak bir usta yada bu ölçüyü alacak birinin olmayışı hep eksi olmadımı ?
Örneğin benelli Vinci ler taviz vermeyen sistemlerinden dolayı piyasada patır patır döküldüğünü hep birlikte gördük.
Bu vede bunun gibi sorunlardan yola çıkarak Avrupa düzeyinde sizinde anlattığınız gibi bir hizmet gerektiğini yıllardır takip etmekteyim bu doğrultudada benim düşüncelerim ortaya çıktı
Benim çabalarım vede çalışmalarıma gelecek olursak kısaca özetliyim bugüne kadar yakın çevreme yaptığım yardım vede yönlerdirmeleri bu sentez doğrultusunda farklı bir bakış açısı vede hizmet ağı ile profesyönel anlamda bugüne dek edindiğim bilgi vede tecrübelerimi dostlarımın yanı sıra genel olarak paylaşmayı vazgeçilmez olan av vede tüfek tutkumu iş haline getirmeyi düşünüyorum burada amaç sıradan tüfek satmak değilde ilk etapta kullanıcıya uygun tüfeği bulmayı ikinci etapta ise bulunan tüfeği kullanıcıya uygun hale getirmeye bu vede bunun gibi faktörlerin olduğu ince tasarımlarım esas alınacağı kendi çizgimi ortaya koymayı planlıyorum.