Gönderen Konu: Ustalardan yardım bekliyorum...  (Okunma sayısı 2117 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Koc Mehmet

• Ziyaretçi
Ustalardan yardım bekliyorum...
« : 07 Ağustos 2012, 17:38:12 »
İyi günler hepinize dostlar.
19 aylık kurtzhaar cinsi köpeğim hakkında bazı sıkıntılarım var özellikle aport eğitiminde nasıl aşacağımı bilemediğim bazı sorunlarım var. Köpeğimin sezonda nasıl olacağını görebilmek adına satın aldığım bıldırcınlarla aport eğitimi yaptırmaya çalıştım ancak köpeğim kuşu ağzına aldığında gırtlağa kadar alıypr ve bırakmıyor bana getirdiğinde ağzında beklemeye devam ediyor ve çk sıkıyordu kuşu. bu esnada yanımda bulunan bi arkadaşımın hatası yüzünden de kuşun birini yuttu tekrar çıkarmadı. arkadaş kuşu almaya çalışınca kıskandı.
kuşu yemeyi huy edinmesinden korkuyorum bunun nasıl önüne geçebilirim getirdiği kuşu sıkmadan getirmesini ve önüme bırakmasını nasıl sağlayabilirim yardımcı olabilecek kimse varmı....

Koc Mehmet

• Ziyaretçi
Ynt: Ustalardan yardım bekliyorum...
« Yanıtla #1 : 06 Eylül 2012, 17:13:44 »
buraya açtığım ikinci konu daha öncede köpeğimin resimlerini koyarak bir konu açtım ona da kimse tek bir cevap vermedi şimdide yardım istedim 160 gösterim 0 cevap var... bu konuda bilgisi olan imse mi yok aranızda yoksa aranızda yeni katılanlara yermi yok?

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 06 Eylül 2012, 19:29:06 »
aport için bir bıldırcın kanadı bul.kanadın üzerine dikenli tel yada  ince tellerden köpeğin ağzına batacak şekilde  telleri sivri şekilde  bağla.köpek kanadı sıkmaya  kalktığında teller ağzına batacaktır.böylece köpeğin canı yanacak ve sıkma huyundan vazgeçecektir.bundan sonra aport yaparken  kuşları  çanakta yumurta taşır gibi kibar kibar yapacaktır.rasgele.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Tarık AYANGİL

• *
« Yanıtla #3 : 17 Eylül 2012, 16:11:47 »
soda şişesine bıldırcın kanadını güzel bi şekilde bağla köpeğe aport ettir daha sonra bıldırcına giderken o şişeyi torbana koy ava başlamadan önce bi kez daha aport ettir şişeyi ağzına alırken ısıramadıgı için dişleri acıyacağından itinalı bi şekilde aport edecektir bıldırcın avına gittiğinde yaptırdığın aport köpeğin belleğinde yer edecek ve avda vurduğun bıldırcını daha itinalı aport edecektir sorun çözülene kadar devam et bi kaç deneme başarısız olsada yılma telli, dikenli şeylerle sakın uğraşma hayvanın canı kötü bi şekilde yanarsa birdaha bırak aport etmeyi kuşu ağzına bile aldıramazsın
Tarık AYANGİL
1973 izmir

Çevrimdışı Reşat KOYAK

• resat32
  • Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 17 Eylül 2012, 16:30:59 »
AVI SIKMAMA KONUSUNDA BENİM EN ÇOK TUTAN METODUM. SERT TELLİ SAÇ FIRÇASINA BILDIRCIN VEYA KEKLİK KANADINI SAR. ÖYLE APORT ÇALIŞTIR. EĞER KUŞLARI YEME YUTMA OLAYI VARSADA. BILDIRCININ İÇİNİ BOŞALT  DOLDURABİLDİĞİN KADAR TUZ DOLDUR VE DİK.  AT YERE YUTARSA YUTSUN. 5 DK SONRA KUSAR. ONDAN SONRA YEDİRMEYE ÇALIŞSAN YEMEZ BİDAHA. RASTGELE
Reşat KOYAK
1986 Atabey ISPARTA
0543 203 14 14