Gönderen Konu: KAÇAK AV CEZALARI DEĞİŞSİN  (Okunma sayısı 3044 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ersin DÜZYOL

• *
KAÇAK AV CEZALARI DEĞİŞSİN
« : 07 Ağustos 2012, 11:22:14 »
DEĞERLİ AVCI ARKADAŞLAR BELGELİ AVCI DOSTLARIMIZIN HAKKINI KORUMAK İÇİN YABAN HAYATINI KURTARMAK İÇİN TEK YOL BELGESİZ AVCILIK GECE AVI  ZAMANSIZ AVCILIK YAPANLARIN KABAHATLER KANUNU DEĞİL TÜRK CEZA KANUNUNA GÖRE HAPİS CAZASI İÇEREN DAVAYLA YARGILANMASINI SAĞLAMAK İÇİN MECLİSE TEKLİF GETİRELİM KIBRISTA KAÇAK AVCILIĞIN CEZASI DİREK CEZA EVİ AYRICA DEVLETİN GÖREVLİLERİNİN BOĞÇACILARLA  YAPTIĞI KAÇAK AVCILIĞIDA GÖREVDEN MEN VE KANUNLARA KARŞI GELDİĞİNDEN HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMASI VE BOĞÇACILARA GÖZ YUMAN GÖREVLİLERİDE AYNİ SUÇTAN YARGILANMASINI SAĞLAMAK İÇİN HERKEZİ BERABERLİĞE ÇAĞRIYORUM HAKKIMIZA TECAVÜZ EDENLERE MEYDAN BIRAKMAYALIM
Ersin DÜZYOL
1958 izmir çimentepe

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
Ynt: KAÇAK AV CEZALARI DEĞİŞSİN
« Yanıtla #1 : 07 Ağustos 2012, 12:07:05 »
Asalım Ersin Abi :)

Şaka bir tarafa,
Mevcut müfredatın da iyi uygulanması halinde sorunu çözeceğine inanıyorum.
Sorun cezalar dan ziyade kontrollerin azlığı olduğunu düşünüyorum.

Şu anda pek çok yerde üveyik ve bıldırcın avı fiili olarak yapılıyor.
Çağırdığımız zaman jandarma iş yoğunluğunu, Milli parklar personel ve araç azlığını bahane gösterip gelmiyor.

Denetimlerin hakkıyla yapılması için kolluk kuvvetlerinin daha iyi motive edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

En iyi motivasyonun, yakalanan kaçak avcıya kesilen cezadan, yakalayan kolluk kuvvetine pay verilmesi olarak görüyorum. Bak o zaman motivasyona. Kaçak avcı var dediğim zaman, nasıl görev aşkı depreşir milli park memuru arkadaşımın :)

1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı Ersin DÜZYOL

• *
« Yanıtla #2 : 07 Ağustos 2012, 12:23:18 »
Evet doğrudur ama bir gerçek var personel ve araç sıkıntısı bizdede var ben geçen hafta bir hafta boyunca gece gündüz ynt krl arkadaşım ve  memur arkadaşla gezdim hepsi koca izmirde üç tane memur var aldığım habere göre yeni araçlar gelicek inşallah artar jandarma bu konuda pek çalışıyor denmez bir haftada iki ekibe denk geldim ve birlikte far yaptıkları ve tanıdıklarına göz yumduklarını duyumunuda çok ihbar aldık ne diyelim herkezin vijdanına bırakıyoruz ama bizim işimizi vijdana zamana ve şansa bırakma lüksümüz yok bu işin sonucuna çabuk ulaşmanın yolunu birlikte bulmak lazım
Ersin DÜZYOL
1958 izmir çimentepe

Çevrimdışı Hasan GÜZEL 07

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 07 Ağustos 2012, 12:32:57 »
Asalım Ersin Abi :)

Şaka bir tarafa,
Mevcut müfredatın da iyi uygulanması halinde sorunu çözeceğine inanıyorum.
Sorun cezalar dan ziyade kontrollerin azlığı olduğunu düşünüyorum.

Şu anda pek çok yerde üveyik ve bıldırcın avı fiili olarak yapılıyor.
Çağırdığımız zaman jandarma iş yoğunluğunu, Milli parklar personel ve araç azlığını bahane gösterip gelmiyor.

Denetimlerin hakkıyla yapılması için kolluk kuvvetlerinin daha iyi motive edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

En iyi motivasyonun, yakalanan kaçak avcıya kesilen cezadan, yakalayan kolluk kuvvetine pay verilmesi olarak görüyorum. Bak o zaman motivasyona. Kaçak avcı var dediğim zaman, nasıl görev aşkı depreşir milli park memuru arkadaşımın :)
pay vermeye kalkılırsa o zamanda birilerine sürekli evrak göstermekten av yapamayız :)
Renc RECARO
1981 ANTALYA

Çevrimdışı Hayri KARACAN

• *
« Yanıtla #4 : 07 Eylül 2012, 10:33:19 »
arkadaşlar;Kaçak avcılara ya çok az yada hiç ceza verilmesin çünkü avcıdan alınan vergiler böyle yükselmeye devam ederse buda yetmezmiş gibi paralı avlaklara geçiş yapılırsa yakında bizlerde kaçak avcı olacagiz...
DOĞUM YILI YAZINIZKızılelma Köyü/Çan/Çanakkale

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 07 Eylül 2012, 11:00:08 »
şuan ne yaparsak yapalım çözüm olamaz çünkü ilk yapmamız gereken kontrollerin olması. Kontrol yok ki cezalar uygulansın. çok av yapılan yerlerde kontrol yapıyorlar göstermelik okadar. tenha yerlerde tık yok.
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Alper DECAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 01 Ekim 2014, 00:43:34 »
arkadaşlar;Kaçak avcılara ya çok az yada hiç ceza verilmesin çünkü avcıdan alınan vergiler böyle yükselmeye devam ederse buda yetmezmiş gibi paralı avlaklara geçiş yapılırsa yakında bizlerde kaçak avcı olacagiz...

HAKLISIN KARDEŞİM...SAĞILACAK İNEK DEĞİLİZ BİZ ..BU KONUYU AÇAN ARKADAŞIN ASKERİ ÜCRETİNDEN HABERİ VARMI AÇLIK SINIRDAN HABERİ VARMI OLDUĞUNU PEK SANMIYORUM ŞU AN 300 LİRA YILIK AYDAT .
1992 ANKARA

Halil başaran

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 01 Ekim 2014, 09:15:35 »
bizim buralarda herkes kurallara uyar en azından çevrem öyle, bu demek degıldırkı hepimiz harfi harfine uyuyoruz..
bence; burdaki herkes avcılıının bir döndeminde bu kurallardan birini veya bir kaçını çiğnemiştir, yok bohcalık şöyledir, hapis cesası olsun diyenler, asıp kesenler önce kendisine baksın lütfen.
avcılık genetik ve kanımızda var, kimse engelleyemez bunu, kanunlar ve cezalarla bi yere kadar engllenebilir.
bence çözüm; doğru bir eğtim ve kaçak avcılığa sevketmeyecek düzenlemeler.
saygılar