Hayır olsun.. yeni tüfeğiniz arkadaşlar akdaş firmasını yerinde görümüş biri olarak söylüyorum ömer beyin bahsetmeye fırsat bulamadığı ve gerçekten önemli bir çok konuda akdaş firması inanılmaz hasas davranıyor.. özellikle namlu konusunda çok titizler göslerimle gördüm belirli balans aralığındaki namlular hurdaya gidiyor neredeyse sıfır hatalı balansız namlular kullanıyorlar bu bile tüfeklerini tercih etmem başlı başına sebeb..... Atış tüfeğimi (skeet) büyük huğluya nasip oldu kısmetse sadık ustayada av için bir poze ile bu yeni grvürlü otamatiklerinde yaptırmayı planlıyorum. Gezim esnasında sadık usta ile kafamdakileri paylaştım uzatılmış sevk hunisi namlu iç çapları vs.. tüm bunları tüfeklerinde bilerek teknik olarak uyguluyorlar. bilgilerinize.. Ömer bey paylaşımcı eleştiriye açık yapınızla siteye renk kattınız devamını dileriz... Saygılar RASTGELE
Birde eleştiri sentetik kundak, tüfeklerinizi çok ucuz gösteriyor resimlerden öyle anlaşılıyor.. daha iyi olabilirdi.. birde şarjör somunu haddinden fazla dışarıda gibi geldi bana...
Ferhat Bey selamlar,
foruma renk kattığımı söylemeniz beni mutlu etti doğrusu. Ayrıca Akdaş Ailesi haricinden birinin bu ayrıntıları dile getirmesi çok hoş. Web sayfamızda veya Facebook grubumuzda namlu konusundaki hassasiyetimizi gösteren fotoğraflar yer almaktadır. Hatta laf aramızda, o aletlerin bazılarını Amerika'dan bana getirmişti.
Kundak eleştirinize katılıyorum. 212-S'de kullanılan sentetik kundağı bir tedarikçiden alıyoruz ve maalesef bu kadar olabiliyor. AK 212'de henüz sentetik sunmuyoruz ve kamuflajlı modelleri ağaç kundakla yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde Sadık Akdaş tasarımı, tamamen Akdaş'a ait sentetik kundaklar göreceğiz.
Şarjör somunu konusunda da şunları söylemek istiyorum:
AK 212 kullanımı çok kolay olacak şekilde tasarlandı. El kundağı sabitleme somunu tutmak ve çözmek o tasarım sayesinde çok kolay. Kimi farklı markalardakinin aksine, el kundağı içindeki pul sabittir ve sökülünce tüfek döküm saçım bir hal ortaya çıkmaz. Bir diğer kolaylık ise icra yayının önde olması diyebiliriz: Bu sayede avcı tüfeğin her yerine ulaşabilir ve bakım yapabilir. Kurma kolunu bir gün denk gelir de çekerseniz, AK 212 ne kadar yumuşak ve rahat kullanımlı bir tüfek olduğunu göreceksiniz.
Uzun test atışlarımız başladı. Bugün 7000 fişeğe ulaşıldı. Kullanılan fişekler farklı gramajlarda...
Şu ana kadar en ufak sorun çıkmış değil, inşallah aynı performansla testi 15.000 ile tamamlayacağız.
Endüstri standardına göre %0,10 mükemmel, %0,20 iyi, daha fazlası ise sorunlu görülüyor.
Sonuçları paylaşacağım
Selamlar
Saygılar