Anladım dediğinizi. Benim aklıma kendi atışlarım geldi de, barutu fazla koyduğum zaman bu olay vuku buluyordu. Özellikle hızlı yanışlı olmayan barutlarda daha fazla karşılaştım. Fakat yine de mekanizmanın saçmalar yola çıktıktan sonra hareket ettiğini düşünüyorum. Çünkü benim silahın markası belli. Ben bu silaha kaç gr fişek koyarsam koyayım, çalışma mekanizması değişmeyecek. Farklı tüfekler ve yüksek basınç üreten ağır dolular için bir şey diyemem. Aslında şöyle bir şey geliyor aklıma; mekanizmanın geri gitmesi için bir kuvvet lazım olduğu kesin. Bu kuvvet de barutun ürettiği basınçtan elde ediliyor, çünkü ortada başka bir olay yok. Eğer barut ağır yanmalı ise ve yüksek miktarda kullanılmışsa, o halde yanmaya devam edecek ve bir yandan gaz tahliye edilip pistonu hareket ettirirken bir yandan da fişek tahliye boşluğundan alev çıkacaktır. Çünkü bu anlık bir olay. Gördüğüm kadarıyla saçmaların gönderilmesi (böyle kabul edersek eğer) ve mekanizmanın harekete başlaması birbirine o kadar yakın ki; basıncı kaybetmeden mekanizmayı kurmanın yolu bu herhalde. Yani üretilen basınç bu 2 işlem için de kullanılmak zorunda. Dolayısıyla yanmanın devam etmesi sonucunda fişek tahliyesinden alev çıkacaktır. Bu durum, saçmaların mekanizma hareketinden önce namludan çıkmış olmasına engel değil diye düşünüyorum. Yalnız, dediğim gibi bu benim fikrim. İddia etmiyorum, yanlış düşünmüş olabilirim. Görüşmek üzere.