Bu tüfek kinetik sistem olanların içinde dış görünüşünü en beğendiğim tüfek olabilir veya o civarda. Görünüş olarak kinetik sistem gibi kasası gazlılara nazaran uzunca olan tüfeklerde görünüşün, bana göre, hoş görünmesi için el kundağının da ince ve uzun görünüşlü olması daha iyi bir şey. Bu tüfek bu yönden güzel şekillendirilmiş. Fotoğrafının üzerine başka yorum yapamıyacağım, beğendim.
Diğer şeyler şunlar; kinetik sistem tüfekler doğal yapısıyla hemen her tür fişekle ayar gerektirmeksizin ateş edilebilme özelliğine sahip. Fakat yine de magnum fişekler kullanılabilen kinetik tüfeklerde bazı ilave özellikler dünya markalarında mevcut. Bazı yerlilerde de var. Bu ek özelliklerden biri, sert bir fişek ateşlendiğinde mekanizma geriye görece hızla gelip kasa dibine vurduğunda, sarsıntıyı azaltacak plastik tampon. Bu tampon sadece kinetik yapılılarda değil, gazlılarda da hala var. Hatta benim oldukça eski bir yerli tüfeğimde de var. Bahsettiğim ek özelliklerden bir diğeri, icra yayı kuyruk içinde olan kinetik modellerde görülen, görevi yine kasaya çarpma hızını yavaşlatmak olan ilave bir yay. Fakat sizin modelde icra yayı kuyrukta değilmiş. Bu durumda bu ikinci özellik uygulanamaz. Geriye kasa içinde, dibe konan plastik tampon seçeneği kalıyor. Belki benim bilmediğim başka bir seçenek de olabilir.
Magnum özellikli tüfeklerde olması gerekenlerden bahsettim ama bu özellikler şu anda mevcut, hem de oldukça rağbet gören bir çok tüfekte bile yok, nedense. Belki fazla gerekli bile değil. Çünkü çoğu kullanıcı tüfeğinde magnum fişekleri yoğun olarak kullanmıyor. Böylece eksikliği pek hissedilmiyor bence. Yine de şahsen bu özellikleri olanı daha magnum tüfeği olarak görüyorum.
Bir diğer konu ise tüfeğinizdeki "otomatik cut-off" özelliğiyle ilgili. Biliyorum, sizdekinin aynısı eski Berettalarda vardı ve aynı işlevde ama düğme yeri farklı olarak Benellilerde de var. Faydası çoğu arkadaşın da bildiği gibi, av sırasında aniden yataktaki fişeği değiştirmek gerektiğinde kolaylık sağlaması. Fakat bana göre hem Benelli, hem Beretta eski tip cut-off düğmeleri yeterince kullanışlı değil. Çünkü yataktaki fişeği değiştirmek için hala bir elinle kurma kolunu geride tutmaya çalışmak ve diğer elimizle fişeği değiştirmek gerekiyor. Tabi bu iki elimiz meşgulken tüfeği kucakta tutmaya çalışmak da maharet istiyor. Anlatması zor ama yapmayı deneyince daha iyi anlaşılır. Bu yataktaki fişeği değiştirme esnasında kurma kolunun geride takılı kalması, bana göre en doğru ve en kullanışlı olanı. Allah var, Remington'da bu fişeği değiştirmek kadar zoru hiçbir tüfekte yoktur. Bu yönden tam bela. Bilmem belki de herkesin ihtiyacı olmayabilir ama ihtiyacı olanlar bana kalırsa önerdiğim şekilde olanın kolaylığı konusunda bana katılacaklardır.
Biraz uzun oldu ama o kadar kusurumuz olsun artık.
Ömer Bey bu tüfek göründüğü kadar güzelse çok iyi bir ürün çıkarmışsınız. Hem bunu paylaştığınız ve açıkladığınız için hem düzgün Türkçe ile, açık anlaşılır izahınız için ayrı ayrı teşekkür ederim. Hepimize hayırlı olsun inşallah.