Gönderen Konu: 1 hafta ara ile 2. Kızan  (Okunma sayısı 4181 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Veysel ALTINDAĞ

• Müdavim Üyemiz
1 hafta ara ile 2. Kızan
« : 04 Ağustos 2012, 18:56:16 »
sayın veteriner abilerim. Bu mesaji bir arkadaşım adına açıyorum. Arkadaşımda 13 aylık dişi ıng pointer var. Ilk kızanına bundan 1 ay önce geldi. Öncesinde kanaması falan normaldi. Nasıl olduysa köpek başka bir köpekten kapmış. Arkadaşta veterinerin birinden bir iğne almış. 1 gr yağ kıvamında bir iğneydi. Köpeğe, kızan bittikten 8 gün sonra vurduk. Iğneden 1 hafta sonra tekrar kızana geldi ama bu defa tek damla kan görmedik köpekte. Direk kızana geldi yani. Bugün kızanın 16. Gününde arkadaş köpeği yanında tarlaya götürmüş. Akşama kadar yanında yatan erkek köpek ile eve geri gelince eşleşmisler. Ama kilitlenme olmuyor dedi. Ilacı aldığımız veteriner gelin bu defada hap vereyim dedi. Arkadaşta köpeği bozmaktan korkuyor. Şimdi sorum, bu ikinci kızan yalancı kızanmı yoksa değilmi.
şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim...
Veysel ALTINDAĞ
BURSA 1985
www.avcininyeri.net

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
Ynt: 1 hafta ara ile 2. Kızan
« Yanıtla #1 : 05 Ağustos 2012, 00:56:48 »
Veysel hemşerim çok teknik bir konu .Veteriner Hekimler cevao verecektir fakat gerçekten zor bir durum daha yeni bir ipne yapıldığüını söykmiştin şimdi tekrar mı eşleşmiş . O arkadaş da az dikkatli olsaydı keşke . Neyse olan olmuş  Kolay gelsin .
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 05 Ağustos 2012, 02:02:45 »
Veysel hemşerim çok teknik bir konu .Veteriner Hekimler cevao verecektir fakat gerçekten zor bir durum daha yeni bir ipne yapıldığüını söykmiştin şimdi tekrar mı eşleşmiş . O arkadaş da az dikkatli olsaydı keşke . Neyse olan olmuş  Kolay gelsin .

ersin abi arkadaşım da bende gelecek cevabı merakla bekliyoruz. Ilk kızan 12 gün sürünce arkadaş 14. Günde salmış köpeği. Erkek köpeklere de pas vermeyince tamam demiş. Hatta erkek köpekle beraber tarlaya götürmüş köpeğini. Akşama kadar yanyana durup birşey yapmayan köpekler eve gelince ciftleşiyor. Ömrümde ne gördüm nede duydum. Ben köpeğin kızanı bitince erkek köpeğin yanına götürüp haline bakarım dişi pas vermiyorsa bırakırım. Arkadaşa da aynısını söyledim vede yaptı ama köpek bizi şaşırtmaya devam ediyor. Neyse veteriner beyden gelecek yorumu merakla bekliyorum...
Veysel ALTINDAĞ
BURSA 1985
www.avcininyeri.net

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 06 Ağustos 2012, 18:02:09 »
site veterinerleri meşgul galiba. Neyse yönetim de isterse konunun kaldırılmasını istiyorum.
Veysel ALTINDAĞ
BURSA 1985
www.avcininyeri.net

Çevrimdışı Mustafa ÖZTÜRK 06

• *
  • çıtak (nicelik biyere kadar sonuna kadar nitelik)
« Yanıtla #4 : 07 Ağustos 2012, 08:45:13 »
köpek 12 günde kızanını savmaz
                                                                                                            mustafa öztürk 1982 Ankara kızılcahamam 0RH+

Çevrimdışı Burak KALLEM

• *
« Yanıtla #5 : 07 Ağustos 2012, 08:59:54 »
Geçmiş olsun veysel bey...
Vet.Hek.Burak KALLEM
Muğla/Merkez

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 07 Ağustos 2012, 10:50:50 »
köpek 12 günde kızanını savmaz

kanama kısmını saymıyorum. Kanamadan sonra yani iki kanama arası süreç bu
Veysel ALTINDAĞ
BURSA 1985
www.avcininyeri.net

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 07 Ağustos 2012, 10:52:03 »
Geçmiş olsun veysel bey...

geçmiş olsun derken burak bey??
Veysel ALTINDAĞ
BURSA 1985
www.avcininyeri.net

Çevrimdışı Burak KALLEM

• *
« Yanıtla #8 : 07 Ağustos 2012, 14:41:55 »
köpeğiniz hasta olmuş? bende geçmiş olsun dedim.... anlamayacak bişi yada yanlış anlayacak bişisi yok klasik bir durum yaşadığınız.... site moderatör veteriner hekimleri size yardımcı olacaktır... Geçmiş olsun..
Vet.Hek.Burak KALLEM
Muğla/Merkez

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 07 Ağustos 2012, 15:02:40 »
ben ''iş işten geçmiş'' anlamında geçmiş anlamında geçmiş olsun dediniz sandım. Birde imzada veteriner yazınca...
Veysel ALTINDAĞ
BURSA 1985
www.avcininyeri.net