ıslahlar,mubarekramazanlar ...vicdansızlık....bohçacılık.... belki bana kızacaksınız lakin söylüyeceklerimin sonucunda bana hak vernelerde oacaktır.aslınd aiş haklılık haksızlık mevzusundanda ileri bir mevzu....evet öncelikle etik dışı oan her avlanma şeklini kabul etmiyourz dışlıyoruz ki makul olanıda bu... peki nedenleri neler...ben acık sözlülükle söylüyorumki belgeli olduğuhalde etik avcılık yapan cok az kişi gördüm... hatta şöle deyim etik avcılığı sadece forumlarda gördüm...ha yokmu evet var çok güzel avlanan gercekten sürdürülebilir avcılık için caba sarf eden insnlarda var ama bunlara var demek bu şekilde avcılar vardemek bir çözüm üretmiyormalesef....
en basitinden... bu bıldırcın mevzu....bu sene ankara da bıldırcınla illgli pek haber yok yan herzmanki gibi vasat bir durum olacak..şimdi forumlarda bu teyp işidir bilmem ne işidir duyanlar hurraaaaaaaa filan yerde adam teyp le dünya vurmuş ben enayimiyim okdar para veriyorum deyip oda belgesi ile etik dışı avcılık yapıyor... bir diğer örnek,,,keklik sezonunda sıkça duyduğumuz bir söz....oncayolu 2 keklik içinmi geldip deyip açlışta kekliği kıranlar...2 keklik kime yetet diyenler....vs vs...abi mak muk diyourzda evet bir işin başındaki kimse o işden sorumlu olan odur...avlanmak avlanmak isteyen ve bedeni ve ruhi olarak bunu yapabilecek olan herkesin hakkıdır...mali parasal yönden imaknı az olan iş güç yüzünden av günlerini tuturamayan,,,ların sorunu çözülmedikçe bu iş çözülmez ve cözülmeyecektir...göçmen kuzşarda av günleri adma kılı düzenlenmeli zira gecen sezon sezon kapandıktan bir ay sonrasında bile ördek meralarından tüfek sesi geliyordu... abi diyordum belgen varmı var e sezon kapanmadımı kapandı ama biz ya 2 ya 3 kere av gidebildik kardeşim okdarda para yatırdık yazıkdeğlmi bize diyordu...bişydesen hemen yrtdışındaki avlanma siteminden bahs ediliyordu..ve en önemli unsurlardanm biride meralarda olan baskı....
biz cebimize yapılan... avlanma günümüze yapılan avlağımıza yapılan mak baskısndan kurtulmadıkça malesef üzülerek söylüyourm bu sorunlar çözülmeyecek...mak ın başına adam gibi adamlar gelmeidkçe """utanmadan televizyonlarda cıkıpta parası olmayanda avlanmasın ""diyenlerin sesi kesilmedikçe"" özel avlaklara çanak tutanlar silinmedikçe biz ekmeğini taştan cıkaran avcılar hep sorunlar yaşayacak hep hakları yenecek ve mazluk oalcaklardır..belgeli avcılar hem belge almayan kacak avcılar tarafından hemde belge aldığı halde parasını helal kazancıyla ödediği halde av yapamadığı için kaçak avcı ve devlet arasında sıkışmış kalmışdır...melesef belgesini iptal ettrip kaçak olarak avanmaya başlayan avcı sayısındada ((kendi gözlemim bizzat eçvremden insanlar)) artmıştır..demem oki herkes kandince haklı ....soruna odaklanmak yerien çözüme odaklanmayınca çözüm ortayacıkmaycaktır.... herkese kazasız belasız güzel avlar hayırlı sezonlar dilerim....