Gönderen Konu: YUH ARTIK. HEM YASAK HEM DE DAHA ŞİMDİ'DEN TEYP KURUYORLAR!  (Okunma sayısı 13044 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ömer BÜYÜK

• *
Ynt: YUH ARTIK. HEM YASAK HEM DE DAHA ŞİMDİ'DEN TEYP KURUYORLAR!
« Yanıtla #25 : 03 Ağustos 2012, 14:36:26 »
Ahmet bey siz nerde duydunuz Nevşehirde teyp kurulup 300-500 bıldırcın vurulduğunu? 20 senedir nevşehirde sadece mersinden gelenler kurar onada biz müsade etmiyoruz geçen sene ormancı arkadaşlar ceza olup yağdılar resmen mersinlilerede. Varsa bildiğiniz bi isim söyleyin bizde takibini gereğini yapalım benim memleketimin böyle bi konuda isminin geçmesi beni rahatsız etti açıkcası.
Ömer BÜYÜK
1982 NEVŞEHİR

Çevrimdışı T.Levent SÜKAN

• *
« Yanıtla #26 : 03 Ağustos 2012, 19:56:06 »
 :( 5 yıldır marmara bölgesindeyiz. İç anadolu da görmediğimiz teyp ile kuş  avlanılmasına burda şahit olduk.  Burda ki avcılara sorduğumuzda da kendilerini haklı görerek kesinlikle teypsiz geçit kuşunun inmediğini söylüyorlar. Oysa  sezon açılışında kurulan teypler ile yerli bildircınları topluyorlar ve avlıyorlar. Bazı görevlilerde fotoselli yani güneş doğduğu an  sesi susan teyplere müsamaha etmeleri işin ilginç yanı olmasıdır.
Ankaralı avcı  Levent Sükan

photo storage
Yıl 1996 köpeklerim prens ve prenses

Çevrimdışı İbrahim EBİL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #27 : 03 Ağustos 2012, 20:07:23 »
Bunlarda merhamet duyguları yok olmuş ceza versen ne olur ALLAH İSLAH ETSİN başka bir şey demiyorum
İbrahim EBİL
1969-İstanbul

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #28 : 03 Ağustos 2012, 20:12:13 »
gercekten yazık....   ben kendi adıma konusuyorum ramazan cıkmadan ve kesinlikle sezon acılmadan ava cıkmayacam. ayrıca av yapmak için deil ferma görmek için gidiyorum bıldırcına. 3   4    kus oldumu cantada yeter. RABBİM  akıl fikir verir inşallah.
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Ahmet GÜÇLÜ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 03 Ağustos 2012, 20:22:04 »
    Değerli Arkadaşlar,  4915 Saylı Kara Avcılığı Kanununa göre 2012 yılında işlenen av kabahati ve/veya suçlarında uygulanacak idari para cezaları doğrultusunda;  MAK Kararı ile avda kullanılması yasaklanan araç ve gereçlerin avlaklarda bulundurulması, pazar ve ticarethanelerde satışı yasağına uymamanın cezası: "her bir aykırılık için ayrı ayrı olmak üzere 202.- TL idari para cezası" dır.  Ayrıca bunlara el konulmaktadır.

O da eğer yakalanırsa 202 tl....
Ahmet GÜCLÜ
1980 DENIZLI
[email protected]

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #30 : 03 Ağustos 2012, 23:19:46 »
ıslahlar,mubarekramazanlar ...vicdansızlık....bohçacılık.... belki bana kızacaksınız lakin söylüyeceklerimin sonucunda bana hak vernelerde oacaktır.aslınd aiş haklılık haksızlık mevzusundanda ileri bir mevzu....evet öncelikle etik dışı oan her avlanma şeklini kabul etmiyourz dışlıyoruz ki makul olanıda bu... peki  nedenleri neler...ben acık sözlülükle söylüyorumki belgeli olduğuhalde etik avcılık yapan cok az kişi gördüm... hatta şöle deyim etik avcılığı sadece forumlarda gördüm...ha yokmu evet var çok güzel avlanan gercekten sürdürülebilir avcılık için caba sarf eden insnlarda var ama bunlara var demek bu şekilde avcılar vardemek bir çözüm üretmiyormalesef....
en basitinden... bu bıldırcın mevzu....bu sene ankara da bıldırcınla illgli pek haber yok yan herzmanki gibi vasat bir durum olacak..şimdi forumlarda bu teyp işidir bilmem ne işidir duyanlar hurraaaaaaaa filan yerde adam teyp le dünya vurmuş ben enayimiyim okdar para veriyorum deyip oda belgesi ile etik dışı avcılık  yapıyor... bir diğer örnek,,,keklik sezonunda sıkça duyduğumuz bir söz....oncayolu 2 keklik içinmi geldip deyip açlışta kekliği kıranlar...2 keklik kime yetet diyenler....vs vs...abi mak muk diyourzda evet bir işin başındaki kimse o işden sorumlu olan odur...avlanmak avlanmak isteyen ve bedeni ve ruhi olarak bunu yapabilecek olan herkesin hakkıdır...mali parasal yönden imaknı az olan iş güç yüzünden av günlerini tuturamayan,,,ların sorunu çözülmedikçe bu iş çözülmez ve cözülmeyecektir...göçmen kuzşarda av günleri adma kılı düzenlenmeli zira gecen sezon  sezon kapandıktan bir ay sonrasında bile ördek meralarından tüfek sesi geliyordu... abi diyordum belgen varmı var e sezon kapanmadımı kapandı ama biz ya 2 ya 3 kere av gidebildik kardeşim okdarda para yatırdık yazıkdeğlmi bize diyordu...bişydesen hemen yrtdışındaki avlanma siteminden bahs ediliyordu..ve en önemli unsurlardanm biride meralarda olan baskı....
biz cebimize yapılan... avlanma günümüze yapılan avlağımıza yapılan mak baskısndan kurtulmadıkça malesef üzülerek söylüyourm bu sorunlar çözülmeyecek...mak ın başına adam gibi adamlar gelmeidkçe """utanmadan televizyonlarda cıkıpta parası olmayanda avlanmasın ""diyenlerin sesi kesilmedikçe"" özel avlaklara çanak tutanlar silinmedikçe biz ekmeğini taştan cıkaran avcılar hep sorunlar yaşayacak hep hakları yenecek ve mazluk oalcaklardır..belgeli avcılar hem belge almayan kacak avcılar tarafından hemde belge aldığı halde parasını helal kazancıyla ödediği halde av yapamadığı için kaçak avcı ve devlet arasında sıkışmış kalmışdır...melesef belgesini iptal ettrip kaçak olarak avanmaya başlayan avcı sayısındada ((kendi gözlemim bizzat eçvremden insanlar)) artmıştır..demem oki herkes kandince haklı ....soruna odaklanmak yerien çözüme odaklanmayınca çözüm ortayacıkmaycaktır.... herkese kazasız belasız güzel avlar hayırlı sezonlar dilerim....

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #31 : 04 Ağustos 2012, 01:31:25 »
yavru kuş vurabilenleri değil vurduran yetkilileri içeriye tıkacaksın ki insanım bak tüfeği eline alabiliyormu

Geçen Köyden arkadaşım aradı aynen şöyle aktardı ;

''Kardeşim geçen ovada araba ile ilerlerken arabanın önüne telden yavru üveyk düştü aldım yolun  kenarına kaldırdım kuş daha uçmayı yeni öğreniyor biz bunları 20 gün sonramı vuracağız 20 günde ne olur ki  bu kuş ne kadar gelişir bana bu avcılığı bıraktıracaklar.''
« Son Düzenleme: 04 Ağustos 2012, 02:11:48 Gönderen: Ahmet ÖZTÜRK »
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı H.İbrahim GÜNGÖR

• *
« Yanıtla #32 : 07 Eylül 2012, 10:30:02 »
avcı çok fazla parası olan da olmayanda avcı.böyle avcılıkmı olur ya.teypmiş gece avıymış hiç vicdan merhamet duygusu yok kimsede.Bu kişiler bu sabah tv de izledim para için mülteci kaçıran sapık zihniyetli korsanlara benzetiyorum.ardeşim yapmayın satmayın av bayilerinde bile var yahu nerde bu ülkenin denetçileri maliye vergi peşinde ama hiç kanuna uygunmu senin sattığın malzeme deyipte bayileri denetlemiyorlar.Herkes çatır çatır teyp satıyor tiriviri satıyor satıyorda satıyor.İnanın ağlanacak halimiz var.Her yeri milli park ilan etsinlerde bizde rahat edelim.
H.İbrahim GÜNGÖR
1974 KÜTAHYA

Çevrimdışı Cüneyt NOYAN

• Müdavim Üyemiz
  • avci
    • www.cuneytnoyan.azbuz.com
« Yanıtla #33 : 07 Eylül 2012, 11:59:48 »
şikayet edilmedıkce hıc bır cozumu olmaz bu ıslerın.yıllaraca aynı seylerı konusuyoruz.gruplarımızda bıle teskeresız avcılar var.asagı yukarı hepımzıın tanıdıkları teyp kuruyor.ama kım kimi ismen sıkayet edıyor.yetkılıler soyle boyle demekle olmaz bu ısler.oturdugumuz yerden bu nasıl yapılıyor demekle olmaz.etrafımızdan hatta kendımızden baslamalıyız bıseylerı duzeltmeye..
Cüneyt NOYAN
1977 Çeşme-Midyat
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN
YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL