Değerli arkadaşlar son zamanlarda,yine aralıklarlada olsa Efsane adı altında köpekler boy göstermeye başladı.Ama kendisinin amma yavrusunun amma yavrusunun yavrusunun vesilesiyle bir şekilde ya satış amaçlı yada paylaşım amaçlı olarak görüyoruz.Benim niyetim kimsenin köpeğini çekemediğimden dolayı onu hor görmek değil sadece bu ibareyi kullanan arkadaşların biraz daha objektif olmalarıdır.Yanlış anlamasınlar köpekleri 4/4 lüktür belkide ama yani heleki günümüzde bir köpeğin efsane olması zorlaştı.Çünkü ülkemizde artık eskisi gibi seyrek sapan değil bir çok kaliteli köpek girip çıta yükseldi.Efsane demek belli bir zümreye değilde büyük bir çoğunluğa mal olmuş varlıklardır.Mesela efsane köpek deyince benim aklıma sayın Dr. Ali Bürkevin zamanında yurdumuza kazandırıp bir akım başlattığı köpekler ''Vespa,Jet,Sarı Bill''gibi köpekler gelir.Peki neden,çünkü bu köpekler yurdum avcısının dilindeydi bilmeyen yoktu,ilk kaliteli köpeklerdi.Şimdilerde yokmu?az da olsa var.Mesela bir Mehmet Arı'nın Lindası,Kemal Tütüncünün Carlosu,Alparslan Aslan'ın Filkosu,gelecek kuşaklar için birer Efsane adayı olduklarını kanıtlamış köpeklerdir.Niye bu köpekleri örnek veriyorum,çünkü yurdumuzdaki avcıların büyük çoğunluğunun dilinde,her yönleriyle bu köpekler var,bilmem anlatabildimmi.Yani uzun lafın kısası felan şehirdeki felan kişinin köpeği süper av yapan bir köpek olsa bile,sadece belli kişilerin bilmesiyle Efsane sayılmaz.Amacım kimseyi kırmak değil sadece biraz objektif olmak.