Gönderen Konu: BOĞÇACILAR İŞ BAŞINDA  (Okunma sayısı 7539 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ersin DÜZYOL

• *
BOĞÇACILAR İŞ BAŞINDA
« : 31 Temmuz 2012, 00:13:34 »
Değerli arkadaşlar tümavcı dostlarımı göreve çağrıyorum son haftalarada yoğun biçimde gece far avı şafakla bir kuş avı  ve göllerde bu gün aldığım ihbara göre çivrilde ördek avı başlamış bunlara dur dememiz lazım lütfen herkez kendini bu işe versin bu yaban hayatı bizim biz korursak sahip çıkarsak olur yoksa milli parkların elindeki yetersiz araç ve personelle bir yere varamayız haydi herkez iş başına boğçacılara aman vermeyelim yeni sezonda rasgele kazasız belasız
Ersin DÜZYOL
1958 izmir çimentepe

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
Ynt: BOĞÇACILAR İŞ BAŞINDA
« Yanıtla #1 : 31 Temmuz 2012, 01:24:28 »
Hekes kendi çevresini uzaktan denetlese,tesadüfen gördüğünü şikayet etse yine candırıcı bir sebep olur.
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Ahmet GÜÇLÜ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 31 Temmuz 2012, 03:07:06 »
Denizli bölgesinde kacak av yap hicmi hic denetleme yok!bes yildir evraklarimi düzenli yatiririm bu güne kadar kimse cikip evrak sormadi denetleyicide hic görmedim zaten meralarda Denizli-Tavas- Ulukent ksb.oturuyorum kasabada bes kisi evrakli avciyiz gerisi kacak avci gördüklerimizi kulüplere,milli parklara sikayette bulunuyoruz ama ne gelen var ne giden.en azindan yasak bölge Alaman bogazi kac yildir yasak adamlar yasak bölgede aksama kadar keklik avliyorlar silahlar susmuyor aksamlara kadar bari orayi denetleyin ama nafile, kendin söyle kendin dinle hesabi bizzat milli parklara gittim durumu anlattim ve ordaki memur Ersin beyin dedigi gibi yok aracimiz az elemanimiz az her yere yetismemiz mümkün degil yanitini aldik ve her yil bu yanitlarla karsi karsiyayiz her ildemi böyle anlamadim gitti cok yazik paraya geldimi söke söke aliyorlar ama karsiligi yok...
« Son Düzenleme: 31 Temmuz 2012, 03:09:39 Gönderen: Ahmet GÜÇLÜ »
Ahmet GÜCLÜ
1980 DENIZLI
[email protected]

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 31 Temmuz 2012, 07:57:59 »
Denizli bölgesinde kacak av yap hicmi hic denetleme yok!bes yildir evraklarimi düzenli yatiririm bu güne kadar kimse cikip evrak sormadi denetleyicide hic görmedim zaten meralarda Denizli-Tavas- Ulukent ksb.oturuyorum kasabada bes kisi evrakli avciyiz gerisi kacak avci gördüklerimizi kulüplere,milli parklara sikayette bulunuyoruz ama ne gelen var ne giden.en azindan yasak bölge Alaman bogazi kac yildir yasak adamlar yasak bölgede aksama kadar keklik avliyorlar silahlar susmuyor aksamlara kadar bari orayi denetleyin ama nafile, kendin söyle kendin dinle hesabi bizzat milli parklara gittim durumu anlattim ve ordaki memur Ersin beyin dedigi gibi yok aracimiz az elemanimiz az her yere yetismemiz mümkün degil yanitini aldik ve her yil bu yanitlarla karsi karsiyayiz her ildemi böyle anlamadim gitti cok yazik paraya geldimi söke söke aliyorlar ama karsiligi yok...

Ahmet kardeşim sormadınmı şimdiye kadar nereye gittinki ne icraat yaptınki heryere yetişemiyoruz diyorsun diye,bunlar alışmışlar oturdukları yerden maaş almaya demekki.
Büyüklerimizin meşhur bir lafı vardır.
DEVLETİN MALI DENİZ YEMEYEN KERİZ derlerdi çok doğru söylemişler.
Gereksiz oturan onlarca kadro yapacağına iş yapan işini seven insanlarla yeterli sayıda araç tahsis etseler herşey daha farklı olur.
Malesef hangi resmi kuruma gitsem kadınların elinde örgü erkeklerde ya at yarışı bülteni yada bulmaca.
Herkez ay sonu gelsede maaşımızı alsak diye bakıyor.Ha bu arada işini düzgün yapan işine sadık aldığı maaşı hak eden 10 numara çalışan o güzel insanları tenzii ederim

İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Çatalca ve Silivri İlçeleri’nde yapılan kontroller sırasında tespit edilen 35 adet Güme 01-02/01/2011 tarihlerinde imha edilmiştir.

İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaklaşık 1.5 yıldan beri takip edilen kaçak ördek avcıları ((BOHÇACILARI )) Büyükçekmece Gölü Sulak Alanı içerisinde inşa ettikleri Gümeler içerisinde ördek avlarken suçüstü yakalandı.

Avcıların ((BOHÇACILARIN ))yasak bölgede haftada ortalama 100-200 ördek avladıkları ve avladıkları ördekleri lüks restoranlara sattıkları tespit edildi. Yakalanan avcılara ((BOHÇACILARA ))İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerince 23 bin TL idari para cezası kesildi.

Bayburt a çulluk avına gittik ve orman işletme memurlarının denetimine denk geldik

« Son Düzenleme: 31 Temmuz 2012, 12:42:14 Gönderen: Özhan KELEŞ »
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Ersin DÜZYOL

• *
« Yanıtla #4 : 31 Temmuz 2012, 10:28:12 »
Ahmet kardeşim üç gündür denizliye yoğunlaştım çivril gölündede av yapılıyormuş ankarayla görüştüm gereken yapılıcak kendileride ankaradan siteyi takip edicekler sizlerin şikayetleri doğrultusunda gereken yapılacak lütfen herkez ilinin şikayetlerini yazsın çözüm getirecek önerilerinizide bekliyoruz bu devlet bizim bu yaban hayatı bizim sahip çıkalım
Ersin DÜZYOL
1958 izmir çimentepe

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
« Yanıtla #5 : 31 Temmuz 2012, 10:33:30 »
Tekirdağ bölgeside daha önceki yıllarda bir veya iki ekip görev yapıyordu onlarda ağaçlandırmadan sorumlu orman memuruydu, şimdi yeni yapılanmadan sonra 4 ekip kontrole çıkacak inşallah kontroller sıkı olur gececilere bohçacılara göz açtırmazlar...
Ulvi ŞAFAK
1965-Tekirdağ/Malkara   0545 4510569

Çevrimdışı Ahmet GÜÇLÜ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 31 Temmuz 2012, 13:20:36 »
Calismalarindan dolayi seni tebrik ederim Ersin abi!elimden ne geliyorsa fazlasiyla yapmaya hazirim....
« Son Düzenleme: 31 Temmuz 2012, 22:40:24 Gönderen: Ahmet GÜÇLÜ »
Ahmet GÜCLÜ
1980 DENIZLI
[email protected]

Çevrimdışı Ahmet GÜÇLÜ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 31 Temmuz 2012, 13:31:00 »
özhan abim neler söyledim ama islerine geldigi gibi konusuyorlar..
Ahmet GÜCLÜ
1980 DENIZLI
[email protected]

Çevrimdışı T.Levent SÜKAN

• *
« Yanıtla #8 : 31 Temmuz 2012, 13:41:04 »
Ben ve eşim türkiyenin her bölgesinde av günlerinde avlandık. Çoğu zamanda kontrol görevlileri tarafından kontrol edildik. (Özellikle iç anadolu, marmara ve ege bölgelerinde)
Ankaralı avcı  Levent Sükan

photo storage
Yıl 1996 köpeklerim prens ve prenses

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #9 : 31 Temmuz 2012, 16:08:13 »
Her yıl alınan MAK kararlarında sezon açılış günleri ötelendikçe ve sezon geç açıldıkça, avlanma gün sayıları kısıtlandıkça bu tür kaçak avlananların kontrolü güçleşecektir.
Bana göre avcılıkta en büyük denetim oto kontroldür...
Ancak, MAK temsilcilerinin, gerek sezon açılış tarihleri, gerekse avlanma günleriyle ilgili aldığı kararlar bilinçli ve belgeli avcıları avlaklardan uzak tutmaktadır. Dolayısıyla da kaçak avcıların denetimi yalnızca Devlet görevlilerine kalmaktadır.
Bugün Bohçacılar ve Kaçak avcılar bu kadar rahat cirit atıyorsa, bence bunun en büyük sorumlusu MAK ve kararlarıdır...
Çünkü, almış olduğu kararlarla bilinçli avcıları saha dışına atmakta, meydanı kaçak avcılara ve bohçacılara bırakmaktadır...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Kadri KASAPOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 31 Temmuz 2012, 17:59:47 »
Her yıl alınan MAK kararlarında sezon açılış günleri ötelendikçe ve sezon geç açıldıkça, avlanma gün sayıları kısıtlandıkça bu tür kaçak avlananların kontrolü güçleşecektir.
Ancak, MAK temsilcilerinin, gerek sezon açılış tarihleri, gerekse avlanma günleriyle ilgili aldığı kararlar bilinçli ve belgeli avcıları avlaklardan uzak tutmaktadır. Dolayısıyla da kaçak avcıların denetimi yalnızca Devlet görevlilerine kalmaktadır.
Bugün Bohçacılar ve Kaçak avcılar bu kadar rahat cirit atıyorsa, bence bunun en büyük sorumlusu MAK ve kararlarıdır...
Çünkü, almış olduğu kararlarla bilinçli avcıları saha dışına atmakta, meydanı kaçak avcılara ve bohçacılara bırakmaktadır...

ALKAN ABİ YAZINA KESİNLİKLE KATILIYORUM !!

Kadri KASAPOĞLU  05374961110
1985 ANTALYA / ALANYA

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #11 : 31 Temmuz 2012, 21:05:33 »

• Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #12 : 31 Temmuz 2012, 21:50:51 »
ab, ben denizli çivrilde oturmaktayım elimden geldiğince yardımcı olacağım.bi haber bi duyum alırsam haber ederim...yalnız çivrilde denetleme çok ama çok zayıf(NERDEYSE HİÇ YOK)

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL
...İnanmak yağmur duasına giderken şemsiyeyi yanına almaktır...

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
« Yanıtla #13 : 31 Temmuz 2012, 22:43:16 »
Bütün avcılar ağız birliği ile BİMER'e Bu konuyu şikayet etsek bizi dikkate alırlarmı bir kıpırdanma,değişim olurmuki aceba ne dersiniz?
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Ersin DÜZYOL

• *
« Yanıtla #14 : 01 Ağustos 2012, 05:07:08 »
arkadaşlar şu an saat beş korumadan muhafaza memurlarınla yeni geldik çok güzel işlerde yaptık her başkan bir kere memurlarla araziye çıksa çok şeyler değişir  iyi sabahlar
Ersin DÜZYOL
1958 izmir çimentepe

Çevrimdışı Özhan KELEŞ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #15 : 01 Ağustos 2012, 08:32:20 »
arkadaşlar şu an saat beş korumadan muhafaza memurlarınla yeni geldik çok güzel işlerde yaptık her başkan bir kere memurlarla araziye çıksa çok şeyler değişir  iyi sabahlar

Ersin bey;
Zor bir gecenin ardından başarılı işler çıktığına çok sevindim.
İçimize su serpilmesi ve bu şerefsizlerin deşifre edilebilmesi adına şayet elinizde resimler mevcutsa onlarıda eklerseniz çok memnun olacağım.
Çalışmalarınızda başarılar diler, mücadelenizde sonuna kadar sizi desteklediğimi bilmenizi isterim
Özhan KELEŞ
28/05/1962-İstanbul

Çevrimdışı Ersin DÜZYOL

• *
« Yanıtla #16 : 01 Ağustos 2012, 13:10:56 »
kardeşim isim açıklamanın hukuksal boyutu var birde rendice yerine ders vermek eğitmek daha faydalı olacağına inanıyorum ama bazıları var değil ismini deşifre etmek meydan dayağını bile hak ediyor oda yakındır beklesin
Ersin DÜZYOL
1958 izmir çimentepe

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #17 : 01 Ağustos 2012, 22:41:36 »
Denetleme konusunda avcıların daha aktif olmaları konusuna ben de katılıyorum. Fakat avcıların ihbar veya uyarılarını daha iyi takip etmelerini de sağlamalı. Bunun için kulüplerden çok sayıda fahri müfettiş benzeri denetleyici ayarlanmalı. Öyle ki, bu kişiler ihbar ettiğinde işimiz çok, mazot bitti, yan yattı diyememeliler. Öte yandan kasıtlı kötü ihbar veya suistimal durumunda doğrudan sorumlu tutulmaları.

Sizleri ve işini düzgün yapan her memuru tebrik ediyorum.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #18 : 02 Ağustos 2012, 09:01:13 »
terör için nasıl korucu tutuluyorsa maaşla buna da böyle bir çözüm yolu bulunabilir.illa üniversite okuyup kazanması değil avcılar arasından seçilebilir doğa severler arasından olabilir ne bileyim böyle bişeyler yapılabilir.denetmen memur azlığından şikayet ediliyorya ondan dolayı .birde bu denetlemelere doğayı seven insanlar olması lazım okulunu okuyup kazanan memurlar devlete sırtımı dayadım nasıl olsa sabahtan akşama kadar otururum düşüncesi çoğunda var bu düşünceyi kaldırmak lazım.

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL

Çevrimdışı Ersin DÜZYOL

• *
« Yanıtla #19 : 02 Ağustos 2012, 19:54:16 »
Volkan müfettişlik olayı için teklif verdik meclisten çıkmasını bekliyoruz biliyorsunuz en az lise mezunu olması lazımdı bizim teklifimiz ilk okul dan başlasın dedik emrah kardeşim bu koruma için sürekli görüşüyoruz artık avcılara devredilmesi için inşallah onuda hep birlikte başarırız ama tüm belgeli avcılar kimseyi beklemeden var olan yaban hayatını yok etmemeleri için mücadeleyi verelim
Ersin DÜZYOL
1958 izmir çimentepe

Çevrimdışı Emrah GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
  • Emrah GİRGİN
« Yanıtla #20 : 02 Ağustos 2012, 21:47:43 »
Volkan müfettişlik olayı için teklif verdik meclisten çıkmasını bekliyoruz biliyorsunuz en az lise mezunu olması lazımdı bizim teklifimiz ilk okul dan başlasın dedik emrah kardeşim bu koruma için sürekli görüşüyoruz artık avcılara devredilmesi için inşallah onuda hep birlikte başarırız ama tüm belgeli avcılar kimseyi beklemeden var olan yaban hayatını yok etmemeleri için mücadeleyi verelim
aynen abi bizler düşünmezsek kimsenin düşüneceğini sanmıyorum...

jpg image hosting
Emrah Girgin
DENİZLİ-ÇİVRİL