DEĞERLİ ARKADAŞLAR
Bende uzun yıllardan sonra bu yıl tekrar 20 no bir yarı oto silah ile avlanıyorum.. bu arada silahımın namlu iç çapı 16mm
bu konu başlığında daha önce yapmış olduğum test atışları ile ilgili gözlemlerimi paylaşmıştım
bunlara ek olarak sezon başından bu güne değin edindiğim birkaç tecrübeyi daha sizlerle paylaşıyorum..
sezon başı bıldırcında 5 no şok 25-26-28 gr 9-9.5-10 no saçmalı fişekler kullandım..
hepsi ilede güzel verim aldım ancak 28 gr yakın atışlarda daha çabuk açtığı için daha etkili,, 25 gr 10 no saçma rc sipe ile bıldırcın ve üveyik için uzak sayılabilecek 35-45mt mesafelerde bile gayet randımanlı ,,26 gr saçmalı zuber ve b&p f2 ise en ideal saçma gramajı diye düşünüyorum..
şahsi kanaatim 20 no bir silahta max. kullanılması gereken saçma gramajı 27gr 28 gr bile çok geliyor eğer çok yakın paçadan uçan kuşlara atış yapılmıyorsa 28gr saçma uzak atışlar için hüsran olur..
şahsen ben 1.fişek olarak sellior bellot 27 gr red and black paper 7 no 2.fişek olarak b&p f2 classic 26gr 7 no ve 3. fişek olarakta rc sipe 25 gr 6-7 no fişekler ile halen keklik ve tavşan avı yapıyorum ve güzel verim alıyorum..
bu güne kadar en verim aldığım fişek ise b&p f2 classic 26 gr 7 no 35-45 mt lere kadar hem keklik hemde tavşan için çok çok yeterli bir fişek saçmasıda tahminime göre kurşun olmalıki avın kemik bölgelerine olan vuruşlarda hep ezilmiş ve deforme olmuş şekilde müthiş tahribat yapıyor bu fişek ile 35mt ye kadar mesafelerde avı neden vuramadım diye düşünmenize gerek yok eğer av vurulmadı ise bilinizki şuç mutlaka atış hatası kaynaklı bir durumdur 35 mt sonrası 45mt ye kadar atışlar için ise daha düzgün net atışlar yapmak gerekiyor bu mesafelerden öteye 20 no bir silah ile av vurmak ise biraz hayalcilik ve tamamen tesadüflere kalımış bir durum olur diye düşünüyorum..
bu arada keklik ve tavşanda 3 no mod şok ile avlanıyorum..
27-28-30 gr lı 20 no bir silah için ağır sayılacak gramajdaki fişekler ile avlanılacaksada düzgün bir grupman için 5 no skeet şok iile avlanılması gerektiği kanaatindeyim...
şuana kadarki gözlemlerim bunlardır tabiki tüm bu durumlar benim kullanmış olduğum silah ,,namlu iç çapı ve şokların buna uyumu ilede alakalı olabilir bir başkası için kullandığı silahın namlu iç çapına ve şoklarına görede değişkenlik gösterebilir ..
HERKESE SELAM VE SAYGILARIMLA RASTGELE......