Ceska Zbrojowka "CZ" silah sanayii genel olarak fiyat fayda performans açısından uygun ve yeterli performansa sahip bir platformu temsil ederler.CZ'nin tabancaları olsun tüfekleri olsun hemen hemen 2.kalite diyebileceğimiz performansa kondüsyona sahiptir.Bu kötü anlamınamı gelir,tabikide HAYIR.
Aslında anlatmak istediğim olay bir CZ 75B marka tabancanın fiyatının uygunluğuna göre yeterli kalitede ve sağlamlıkta olup bir Sig Sauer'le veya bir Smith Wesson ile aynı kefeye konulamaması gibidir.
Aynı şekilde bir CZ yivlinin bir remingtonla,sauer'le,heym'le aynı kefeye konamaması gibidir.
Ben bir ara yivli tüfek almayı kafaya koymuştum.Selçuk bey'le bir telefon konuşmamızda bana kendisi 1903 model bir mauser k98 CZ yivlilerinden 2-3 gömlek üstündür demişti.
Ama şöyle bir durum var,bence benim işimi fazlasıyla görebilecek kapasitededir CZ yivlileri.Belki ileride yivli üzerine tecrübem artar,o zaman beğenmeyiz ama bana sorarsanız ben şu şartlarda 7000-8000 tl verip 2.el yivli alacağıma gider CZ yivli tüfeklerinden alır kullanırım.
Ayrıca yivli tüfeklerde 1000 atım sonrası namlu hassasiyetinin düştüğünüde göz önüne alırsak 2.el yivlide tam emin olmadıktan sonra ve namlu ömrünün ne durumda olduğunu bilmeden kadar vermemek lazım diye düşünüyorum.
Saygılar.