Gönderen Konu: *** Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Kalitesini Tescilledi***  (Okunma sayısı 18343 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: *** Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Kalitesini Tescilledi***
« Yanıtla #25 : 17 Temmuz 2013, 18:15:14 »
1 sene bekledim cevap gelmedi

Ben meraken soruyorum :

Huğlu Koop yada başka yerli bir markamız yaptığı tüfeklerin tüm parçalarını sıfırdan tasarlayarak mı yapıyor yada yabancı bir markanın klonunu yada benzerinimi yapıyor?

bence kendi tasarımı olmayan , bir tüfek sistemi tasarlayamayan firma dünya markası olmuş diyemeyiz.

• Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 17 Temmuz 2013, 21:16:38 »
 :)
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 15:41:32 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 18 Temmuz 2013, 15:01:38 »
[ :)
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 15:40:15 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 30 Temmuz 2013, 14:23:17 »
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 15:41:02 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Can EMiR

• *
  • Kırmızı ve Beyaz
« Yanıtla #29 : 30 Temmuz 2013, 20:17:25 »
bu tarz belgeleri almak benim için çokta önemli değil.fiyatlarla kaliteyi kıyasladığım zaman yerli tüfek almamam için gerekli sebebler ortaya çıkıyor.ayrıca o belgeyi almanında  çok bişey değiştireceğini sanmıyorum.çünki nasıl alınabildiğini biliyorum.burada değişen tek şey olur.oda tüketicisi olan müşterilere bu belgeyi aldık diye zamlı ürünler satmak.benim için  bişey değişmedi hala aynı tas aynı hamam.ayrıca bir sürü ülkeye  tüfek satmakta çok önemli değil.önemli olan  ingiltere amerika italya almanya  belçika fransa gibi bu konularda duayen olmuş ülkelere ne kadar silah satabildiğiniz.üğüncü sınıf dünya ülkeleri benim için bişey ifade etmiyor.bu arada ingiltere abd fransa ya tüfek satışı yapıyoruz demişsiniz merak ettim  türkiyede  numaralı dipçik özel gravürlü tek tetik ejektörlü sellektörlü özel olarak hafifletilmiş bir tüfeğe 5000 tl isterken bu tüfekleri yurt dışına kaç paraya  satıyorsunuz.... ?

+1,500,000

Ek olarak, dışarıya en iyi silahlar giderken yerli üreticilerin savundukları aynen şu "Yurt dışı vizyonumuz" ama bir beretta veya diğerleri için üretilen silah her yerde aynıdır. Bu kafa ile gittikleri için yerli silaha töbe.

Bununla ilgili şu açıklamamı da eklemk isterim.

http://avlakforum.com/forum/yerli-av-tufekleri/yerli-tufekler-hakkinda/msg1150918/#msg1150918

Kimsenin zoruna gitmesin, eğer öyle oluyorsa demek ki bir doğruluk payı vardır.
« Son Düzenleme: 30 Temmuz 2013, 20:24:41 Gönderen: Can EMiR »
Avcılık Merhamet ve Vicdan Gerektiren Bir Sorumluluktur. İkisini Bir Arada Taşımayana Avcı Değil, İNSAN Bile Denemez. EMİR

https://www.facebook.com/kirmizivebeyaz
0542 560 EMiR

Çevrimdışı Ahmet ARI

• *
« Yanıtla #30 : 30 Temmuz 2013, 23:36:14 »
Birde þu var ustalarým elin avrupalýsý ,amerikalýsý kendi para birimine göre bu tüfeklere özel dipçik yaptýrýyor 4 numara ,5 numara 1,200 dolar gibi onlara göre bu para bizim 1,200 tl gibi geliyor ancak iþ Türk avcýsýna gelince 5 numara bir dipçik 3 bin ,3.500 tl gibi bir rakam çýkýyor ve bu sadace dipçik farký daha tüfeðin fiyatý var,  niye benim memleketim in agacýndan çýkan dünyanýn en kaliteli ve desenli agacýný ben elin avrupalýsýndan amerikalýsýndan 2 kat 3 kat daha pahalýya alýyým illa amerikalý avrupalýmý olmamýz gerek  huglu dünyanýn sayýlý firmalarýndan ancak kendi insanýn dan ,fazla para kazanacagýna elin yabancýsýndan kazansýn yerli avcýdan deðil ben huðlu yu kötülemek için bunlarý söylemiyorum ancak  bunada bi çözüm bulmalý huglu ...

[/quote.

Para dosttan kazanilir diye bosa dememisler
Ahmet ARI
1983 antalya

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 31 Temmuz 2013, 11:31:33 »
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 15:52:06 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 31 Temmuz 2013, 12:10:17 »
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 15:51:40 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Can EMiR

• *
  • Kırmızı ve Beyaz
« Yanıtla #33 : 31 Temmuz 2013, 18:05:06 »
Hüseyin kardeşim, ben bir bayii olarak insanlara anlatıyorum, anlatmak zorundayım, bir insan aldığı silahı bilmeli, yoksa konya malı silahtan çok kazanıyorum diye o silahlara ağırlık verseydim yeterdi bana.

Söylenecek çok şey var da gene kalsın :)
Avcılık Merhamet ve Vicdan Gerektiren Bir Sorumluluktur. İkisini Bir Arada Taşımayana Avcı Değil, İNSAN Bile Denemez. EMİR

0542 560 EMiR

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 31 Temmuz 2013, 21:34:45 »
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2016, 15:50:34 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #35 : 31 Temmuz 2013, 23:55:37 »
Sayın Hakan AKMAN abimin yazdıklarına aynen katılmakla beraber, ben ISO 9001 belgelerinin yanına daha birsürü belge ve ödülü olan dünyaca ünlü ve dünya sıralamasında çok üst sıralarda bi fabrikada çalışmaktayım isim vermesem daha iyi olur. bizzat ham madde hazırlamada elim olmasından biliyorum yurt dışına gidecek olan malda bizi çok sıkıyolar ve takip ediyolar mal bozuk olamaz asla zaten almıyor yabancı firmalar, yurt içi üretime devam ettikmi etrafta ne kadar pislik bozuk mal var döşen gitsin denetliyen hiç yok yeterki malı yolla diyolar alın size bol belgeli firma işte yani belgenin hiç bi anlamı yok. ha üretim o kadar iyiki yurtiçine verdiğimiz malın ayarında hala başka yerli üretim yapan firma yok gibi ama iş o değil olay ortada belge boş en önemli şey müşteri memnuniyeti malum durumda belli yapılan yorumlar ve bilinen herşey
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Can Kaçmaz

• Ziyaretçi
« Yanıtla #36 : 03 Ağustos 2013, 01:26:55 »
+1,500,000

Ek olarak, dışarıya en iyi silahlar giderken yerli üreticilerin savundukları aynen şu "Yurt dışı vizyonumuz" ama bir beretta veya diğerleri için üretilen silah her yerde aynıdır. Bu kafa ile gittikleri için yerli silaha töbe.

Bununla ilgili şu açıklamamı da eklemk isterim.

http://avlakforum.com/forum/yerli-av-tufekleri/yerli-tufekler-hakkinda/msg1150918/#msg1150918

Kimsenin zoruna gitmesin, eğer öyle oluyorsa demek ki bir doğruluk payı vardır.

Adamlar buldukları her fırsatta, her zeminde yurt içi ve yurt dışı pazar için üretimlerinin arasında en ufak bir kalite farkı olmadığı bas bas bğırıyorlar, herkesi fabrikalarına davet ediyorlar kendi gözleri ile görmeleri için, halen klavye başında böle yorumlar yapılıyor.

Adamlar üzerine düşeni yapmış, yerli sanayiye ve yerli üreticiye destek vermek için içinde en ufak istek olan şahıs, sahip olduğu şüpheleri gidermek için klavyenin başında kalkar ve davete icabet etmeye yeltenir.

Kusura bakmayın ama böyle tüketicilerle de yerli üreticinin işi çok zor. Helal olsun adamlara, millet döküm başlık, boru namlu tüfekleri piyasaya dayayıp köşeyi dönme peşindeyken, kalitelerinden en ufak bir taviz bile vermiyorlar
« Son Düzenleme: 03 Ağustos 2013, 01:44:33 Gönderen: Can KAÇMAZ »

Çevrimdışı Can EMiR

• *
  • Kırmızı ve Beyaz
« Yanıtla #37 : 03 Ağustos 2013, 01:57:41 »
Bak güzel kardeşim yerli üretim ile ilgili sana iki örnek vereceğim. Bunlardan 1. si, aşağıda ki konu ve o konuda geçen kelimeler.

http://avlakforum.com/forum/artemis-av-tufekleri/arthemis-super-poze-kullananlar-lutfen-yardimci-olsunlar/msg1150232/#msg1150232

Ben tüfeğimi üzümlüdeki fabrikasından tanıdık vasıtasıyla almıştım. Dışarıya gönderilen tüfeklerden olduğunu söylemişlerdi.

2. si ise, geçen yıl bir Sivaslı usta avcı ile tanıştık epey bir sohbet ettik, adam 20 yıllık sağlam bir avcı, eee Kekliğin en çok olduğu yerde :) silahlardan söz açıldı Huğlu 901 aldım dedi ama alan olursa satıyorum diye laf devam etti, ben de neden diye sorum, çok iyi silah biliyoruz diye söyledim. Aynen şunu söyledi, geçen sene Sivas´ta birisi geldi, elinde 901 var ama bu bendekinden biraz daha değişik, sordum bunu satıyormusun diye, hayır satmıyoruz, bu silahlar Amerikaya giden silahlardan, haa satarım ama buna hiç bir garanti vermem ve benden aldığını da kimseye söylemezsen, silahı elime aldım, baktım ve baktım, sonra yerli silaha töbe ettim geçen yaz, bu dönem sattığımda yabancı alacağım. Şimdi burada bu adam yalan söylüyorsa ki, mecbur değil günahı nebali boynuna ki ben 1 yıldır sohbetimiz devam eder hiç yalanını yakalamadım benim için güvencedi.

Aziz kardeşim burada Kusura bakmayın ama böyle tüketicilerle de yerli üreticinin işi çok zor. bunu yazmışsın ama, yukarıda örnekleri var ve bir ton olumsuz örnekler var, şimdi burada amacımız ve şahsen bana ..yan tarafı ve zoruma giden tarafı yabancıların nesi tatlı? biz de aynı parayı veriyoruz belki de onlardan biraz dha fazlasını veriyoruz ama neden bize iyi silah yapılmıyor. Bak şuna adım gibi eminim, bu gün ülkemizde ki üreticiler istesin varya, ne beretta, ne benelli ne de diğerleri ülkemizde yapılan silahlara kafa tutabilir. Daha çok örnekler var, isimleri ile şahısları ile ama burada paylaşıp bazı insanların işlerini tehlikeye sokmak istemem. Sen bu şekilde inanıyorsan öyle inanmaya devam et.

Saygılarımla

0542 560 EMiR

Can Kaçmaz

• Ziyaretçi
« Yanıtla #38 : 03 Ağustos 2013, 15:53:20 »
Ben yukarıdaki söylediklerimi Huğlu Koop için söyledim, Arthemis , Armsan, Ata falan ilgilendirmez beni. Kalite gözetmeksizin kısa yoldan köşeyi dönme peşinde olan üreticiyle işim olmaz benim.

Bu şekilde inanıyorsan öle inanmaya devam et diyorsunuz da ben öle kulaktan dolma haberlerle hareket etmediğimi bildiğim için bu kadar net konuşabiliyorum...Gittim, gördüm Huğlu Koop'un fabrikasına...Tüfeklerin çıktığı üretim bandını gördüm...901 G otomatik modelinin yurt içi ve yurt dışı versiyonu arasındaki farkı size söyleyim. Yurt içine satılan ttüfek parlak siyah kasa, yurt dışına satılan tüfek mat siyah kasa. Tüfeklerin hepsinde bunun gibi tercih farkları var. Ayrıca adamlar yurt içine mat siyah kasa yapmıyoruz demiyorlar ki, sen de mat kasa istiyorum de ve mat kasa al.

Saygılarımla
« Son Düzenleme: 03 Ağustos 2013, 15:55:33 Gönderen: Can KAÇMAZ »