Gönderen Konu: KÖPEĞİN SADAKATI; SAHİBİNİ AYININ ELİNDEN ALDI!  (Okunma sayısı 3040 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
Köpek, Sahibini Ayının Elinden Aldı

Erzurum'un Hınıs İlçesi'ne bağlı Akören Köyü'nde ayının saldırdığı 32 yaşındaki çoban Filit Çelik, köpeği 'Beraz' sayesinde ölümden kurtuldu.

Hınıs'ın Akören Köyünde çobanlık yapan evli 3 çocuk babası Filit Çelik, 16 Temmuz günü sabah saatlerinde bir ayının saldırısına uğradı. Sol kolu kırılan ve vücudunun birçok yeri parçalanan Filit Çelik, köylüler tarafından yarı baygın halde kanlar içinde bulundu. Çelik, Hınıs Şehit Yavuz Yürekseven Devlet Hastanesi Acil Servisine götürüldü. Durumu ağır olan Filit Çelik, Erzurum'dan gönderilen ambulans helikopterle Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bir süre yoğun bakımda tutulan Filit Çelik, daha sonra ortopedi servisinde tedavi altına alındı.

'DEVLET AYILARINA SAHİP ÇIKSIN'

Yaşadığı o korkunç dakikaların gözünün önünden gitmediğini belirten Filit Çelik, hayatını 2 aylıkken alıp beslediği Beraz adlı köpeğine borçlu olduğunu söyledi. Yaylada koyun otlatırken dereye indiğini belirten çoban Çelik şunları anlattı:

"Çalıların arasından birden fırlayan ayı bana saldırıp yere düşürdü. can havliyle köpeğime seslendim Yanımıza gelen köpek havlayarak ayıyı oyalarken ben sürünerek uzaklaşıp canımı kurtardım. Koyunların ekili tarlalarına girmesi üzerine şüphelenen köylüler gelip beni yarı baygın bir halde buldu. Hastaneden çıktığımda hayatımı kurtaran köpeğime sıkıca sarılacağım. Dağlarda ekmeğimi onunla paylaşırdım. Artık yemeğin çoğunu ona vereceğim. Çünkü o olmasaydı ayı beni öldürürdü. Çocuklarım ve eşim sahipsiz kalırdı. Benim gibi ayıların saldırısına uğrayan çok sayıda mağdur var. Kimi ölmüş, kimi de benim gibi ağır yaralanmış. Koruma altında olan bu ayılardan birini öldürmenin bedeli ise çok ağır. Ama onlar bizi istediği zaman öldürebiliyor. İnsanın, hayvan
kadar yaşama hakkı yok mu? O zaman devlet ayısına sahip çıksın."     Alıntı: yabantv.com
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Ynt: KÖPEĞİN SADAKATI; SAHİBİNİ AYININ ELİNDEN ALDI!
« Yanıtla #1 : 26 Temmuz 2012, 14:13:09 »
Adam Haklı;

''Devlet ayılarına sahip çıksın''

Avcıya ceza yazacam diye dağlara dürbünlerle pusu atıp bekleyeceklerine ayılarına sahip çıksınlar...
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #2 : 26 Temmuz 2012, 14:16:58 »
bu ülkede ölünün değeri dirinin değerinden daha fazla. gerçi o da işin formalitesi yaaaaaa.
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #3 : 26 Temmuz 2012, 14:17:58 »
Adam Haklı;

''Devlet ayılarına sahip çıksın''

Avcıya ceza yazacam diye dağlara dürbünlerle pusu atıp bekleyeceklerine ayılarına sahip çıksınlar...
amaç üzüm yemek değilki ahmet bağcıyı dövmek
bu arada helal olsun ö köpeğe
« Son Düzenleme: 26 Temmuz 2012, 14:19:04 Gönderen: Kemal YILMAZ »
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #4 : 26 Temmuz 2012, 15:44:43 »
sen ayı yı öldüremezsin ama ayı seni öldürebilir. saçmalığın önde gideni meşru müdafada adam öldüren bile ceza almazken hayvana karşı müdafada hukuk yetersiz kalıyor devlet buna el atmalı. vahim sonuçlara açık bir durum var ortada
köpeğe gelince sahibi için canını verecek köpekten başka canlı varmı acaba...
« Son Düzenleme: 26 Temmuz 2012, 15:50:25 Gönderen: M.Emin OLGAÇ »
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #5 : 26 Temmuz 2012, 15:57:08 »
Devlet Ayılarına Sahip çıksaydı bu gün böyle olmazdı,
Bırakın dağlardakini karayolarına, Metropollere  bakın hertaraf A.ı
RASGELE
« Son Düzenleme: 27 Temmuz 2012, 00:21:52 Gönderen: Nuri ÖNEL »
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı Kadir GONAYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 26 Temmuz 2012, 18:03:36 »
sen ayı yı öldüremezsin ama ayı seni öldürebilir. saçmalığın önde gideni meşru müdafada adam öldüren bile ceza almazken hayvana karşı müdafada hukuk yetersiz kalıyor devlet buna el atmalı. vahim sonuçlara açık bir durum var ortada
Kadir GONAYDIN-1978 İstanbul - Beylikdüzü

Yedi yaşında ki bir çocuk kalbimizdekileri bilse dağların arkasına kaçarız. Mevla (c.c.) her şeyi biliyor, hiç utanmıyoruz.

Çevrimdışı T.Levent SÜKAN

• *
« Yanıtla #7 : 27 Temmuz 2012, 00:00:03 »
Ankaralı avcı  Levent Sükan

photo storage
Yıl 1996 köpeklerim prens ve prenses