Gönderen Konu: Kızanı geçirecek ilaç bilen varmı?  (Okunma sayısı 11137 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
  • 05347677315 TOROS KARTALI
Kızanı geçirecek ilaç bilen varmı?
« : 25 Temmuz 2012, 11:28:47 »
Değerli dostlar,dün itibariyle tam yaşına yeten kurzhaarım Bety'nin kızanı başlamış bulunmaktadır.Hem yaşının daha genç olması hemde sezona denkgeldiğinden kesinlikle çekmeyi düşünmüyorum.Bu sebeple sabahleyin veterinere götürdüğümde,veteriner yapılacak ilacın köpeğin memelerinde körelme gibi bir yan etki ihtimalinin olduğunu söyleyip,en uygun yöntemin kapalı bir alanda 15-20 günü geçirmesi gerektiğini belirtti.Benimde şu an apartman bahçesinde baktığımdan böyle bir imkanım yok,dolayısıyla sizlerinde kullandığı bildiği bir ilaç varsa,ben bu işi bu yoldan halletmek istiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı Güven SARI

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Kızanı geçirecek ilaç bilen varmı?
« Yanıtla #1 : 25 Temmuz 2012, 12:24:54 »
Yıllarca dişi köpek besledim şimdi erkek köpeğim var.Kızan konusu dişi köpek besleyenlerde hep sorun olmuştur.Kızanı geçiren ilaç hiç duymadım ama kızan olmasını engelleyen ilaçlar eskiden vardı ama çok yan etkisi olan hatta kısırlık bile yapan ilaçlardı.En iyi yöntem kızan süresince emniyetli kapalı bir yerde muhafaza etmektir.Daha önceden yaşadıklarınızı yaşamış biri olarak kızanla ilgili hiç bir ilacı hayvanınız üzerinde kullanmanızı önermem.Rastgele...
« Son Düzenleme: 25 Temmuz 2012, 12:29:49 Gönderen: Güven SARI »
Güven SARI
1967 Ordu Fatsa 0 532 455 28 03

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #2 : 25 Temmuz 2012, 13:36:23 »
Veteriner arkadaşlar tebiki teknik açıklama yapacaklardır. Ancak bu tür ilaçlar hep hormonal ilaçlar oldupğundan dolayı tabiki köpek üzerinde olumlu olumsuz bir çok etkisi olacaktır. çok zorunlu olmadıkça kullanmamak gerekir. Ancak kızana getirmek için ilaca pek gerek olmaz. köpeğin beslenmesi iyiyse vucut en hızlı şekilde kendini hazırlar. Hatta tatlı verilirse süre hızlanır diye biliyorum. Ancak kızanı geçirecek ilaçları zorunlu olmadıkça kullanmamaya bakın. ileride yavru almak istyorsanız.İlaç kullanınca  ileriki gebeliklerde ve doğacak yavrularda sıkıntı yaşanıyor hep.
RASGELE
« Son Düzenleme: 25 Temmuz 2012, 13:40:25 Gönderen: Nuri ÖNEL »
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
« Yanıtla #3 : 26 Temmuz 2012, 00:51:23 »
Hani şöyle 2 yaşında felan olsa ha neyse ama birde tam sezona denk geliyor olması beni hepten sıkıntıya soktu.Bu gün bir diğer veteriner arkadaşla görüştüğümde o da aynısını söyledi,artık çaresiz olarak bir kafes bulup sıkı bir şekilde koruma yoluna bakacağız,yoksa 1hafta sonra halimiz harap,tam tav dönemindeki kokuya 9 köyün köpeği başımıza yağar artık :).
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 26 Temmuz 2012, 02:27:15 »
Ahmet Bey bu konuda bende ila. kullanmamanızı tavsiye ederim ve kesinlikle köpeğinizi kapatın bende şahsen dişi köpek besliyorum ve şu anda kızanda 10 aylık Demir kafes yaptırdım .Apartman bahçesinde kaldığı için inanın her tarafı kapalı . Hatta kulubeye kadar iki kapı var fakat mahallemizde bazı ırz düşmanları köpekler sabahları bir uğruyor hatta inanın o iki kapıyı geçip köpeğimin yanına gelenler var .Dün sabaha karşı bir gerizekalı kapıya sıkıştı ciyak ciyak bağırdı .İnip dövsen bi türlü kurtarsan bi türlü :)  Kızan dişi köpeğin en büyük ve tek sorunu .Eğer salık şekilde bakıyorsanız köpeğinize kesinlikle koruyun . AMa örgü tellerle ama kesan denilen demirlerle çevirin yoksa sezon a süpriz ile başlarsınz :) ,ALlah korusun diyelim .Çiftleştikten sonra ilaç aramaktansa çiftleşmeden önleminizi alın.
Saygılar
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
« Yanıtla #5 : 27 Temmuz 2012, 00:47:12 »
Ahmet Bey bu konuda bende ila. kullanmamanızı tavsiye ederim ve kesinlikle köpeğinizi kapatın bende şahsen dişi köpek besliyorum ve şu anda kızanda 10 aylık Demir kafes yaptırdım .Apartman bahçesinde kaldığı için inanın her tarafı kapalı . Hatta kulubeye kadar iki kapı var fakat mahallemizde bazı ırz düşmanları köpekler sabahları bir uğruyor hatta inanın o iki kapıyı geçip köpeğimin yanına gelenler var .Dün sabaha karşı bir gerizekalı kapıya sıkıştı ciyak ciyak bağırdı .İnip dövsen bi türlü kurtarsan bi türlü :)  Kızan dişi köpeğin en büyük ve tek sorunu .Eğer salık şekilde bakıyorsanız köpeğinize kesinlikle koruyun . AMa örgü tellerle ama kesan denilen demirlerle çevirin yoksa sezon a süpriz ile başlarsınz :) ,ALlah korusun diyelim .Çiftleştikten sonra ilaç aramaktansa çiftleşmeden önleminizi alın.
Saygılar
Ne yapacağımı şaşırdım doğrusu,işte bu işin en sevmediğim yönlerinden biriside bu kızanlık dönemi.Alimallah köpeğin başında namus bekçisi kesiliyoruz yav ;D.
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 27 Temmuz 2012, 03:43:04 »
malesef öle , o köpek gelince ben evdekilere eywah ırz düşmanı geldi yine diyorum :) Kolay gelsin. . .
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Olcay AYTAÇER

• *
« Yanıtla #7 : 29 Temmuz 2012, 20:34:52 »
Benim can dostum şu an 15 aylık oldu.tam yaşında kızana geldi.20 gün boyunca arkadaşımın erkek köpeği gelip her gün kapımızın önüne çövdürdü:)))

Ben'de her gün isayndaydım.NE mutlu ki 20 gün geçti ratladım.Bir daha dişi bakmama kararı aldım.Ama şu an ki dostum ölene kadar benimle olacak....
Olcay AYTAÇER
1983 İZMİR    KENA--OLCAY MUHTEŞEM İKİLİ

gif image hosting

Çevrimdışı Veysel ALTINDAĞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 29 Temmuz 2012, 21:14:48 »
Ne yapacağımı şaşırdım doğrusu,işte bu işin en sevmediğim yönlerinden biriside bu kızanlık dönemi.Alimallah köpeğin başında namus bekçisi kesiliyoruz yav ;D.

geçenler arkadaşın köpeği kızana geldi vede son 2 günde kaptırdı. Veteriner garanti diye bi ilaç verdi. Vurduk. Köpek 1 hafta sonra tekrar kızana geldi. Şimdi köpek kapalı duruyor. Çok dikkat etmek gerek. Her ne kadar şu anki çiftleşmeden yavru olmayacağını bilsekde sütten ağzımız yandı bi kere...
Veysel ALTINDAĞ
BURSA 1985
www.avcininyeri.net

Çevrimdışı Kadir GONAYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 29 Temmuz 2012, 21:29:35 »
20 gün için kafes yaptırmaktansa pansiyon hizmeti veren veteriner klinikleri de aklınız bir ucunda olsun derim.
Kadir GONAYDIN-1978 İstanbul - Beylikdüzü

Yedi yaşında ki bir çocuk kalbimizdekileri bilse dağların arkasına kaçarız. Mevla (c.c.) her şeyi biliyor, hiç utanmıyoruz.

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 30 Temmuz 2012, 00:47:01 »
20 gün için kafes yaptırmaktansa pansiyon hizmeti veren veteriner klinikleri de aklınız bir ucunda olsun derim.
Bu da çok manntıklı fakat en kötü pansiyon bile sanırım günlük 10 tl dir . Bir arkadaşınızın vardır belki kapalı yeri yada zaten kafes yaptırmak ki benim ki 2.15 boy 1.30 en 1.60 yukseklik şeklinde
sadece altı kapalı değili ama altında da kesan demir var kazma olayına karşı toplam maliyeti  350 tl idi sanırım .
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
« Yanıtla #11 : 03 Ağustos 2012, 20:07:06 »
Bu da çok manntıklı fakat en kötü pansiyon bile sanırım günlük 10 tl dir . Bir arkadaşınızın vardır belki kapalı yeri yada zaten kafes yaptırmak ki benim ki 2.15 boy 1.30 en 1.60 yukseklik şeklinde
sadece altı kapalı değili ama altında da kesan demir var kazma olayına karşı toplam maliyeti  350 tl idi sanırım .
Benim için maliyeti önemli değil fakat ev kendimin olmayınca olmuyor olmuyor olmuyor :),bu arada imdadıma çok sağolsun veteriner arkadaşım yetişti,son derece kullanışlı kafesini kendi köpeği kaybolupda boş olduğundan kullanabileceğimizi söyledi ve üzerimden büyük bir yük aldı sağolsun.
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
« Yanıtla #12 : 12 Ağustos 2012, 17:46:21 »

Köpeğimin kızanı başlıyalı tam 18 gün oldu,artık cinsel bölgesi yavaş yavaş eski haline gelmeye başladı,fakat ilk defa dün sabah 20 civarı köpek sürüsü kafesin yanında bekliyor gördüm.Acaba hala kızanı devam ediyor olabilirmi,ben yinede işi sağlama almak için bi 10 gün daha bekletsem iyi olacak gibi geliyor ;)
upload picture
« Son Düzenleme: 12 Ağustos 2012, 17:52:39 Gönderen: Ahmet ÖZKAN »
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 12 Ağustos 2012, 23:12:22 »
Aslında en çok köpekleri cezbettiği dönem de kanama bittikten sonraki dönem . Kanama esnasında bisim buraya da pek uğrayan yoktu fakat kanama bittikten 3 5 gün sonra her gün uğrar oldular :) Şimdi artık gelmiyorlar çok şükür bizim de bitti kızan hayırlısyla . Sezon öncesi bitmesi çok da güzel oldu . Artık çulluk ta dinlendiririz biraz :)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Uğur İPEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 13 Ağustos 2012, 02:01:30 »
malesef öle , o köpek gelince ben evdekilere eywah ırz düşmanı geldi yine diyorum :) Kolay gelsin. . .

Abi ALLAHTA SENİ GÜLDÜRSÜN  ;D  ;D  ;D
1985-Yalova
Kalp atacak, Kopay kovacak aGa...Kovulmadan vurulan tavşana av eti demem!
Bülbülden bile güzeldir Kopay sesi...Oynak  sesi....Yatak sesi...Kalkma Sesi...Kovma Sesi...
İYİ KÖPEĞİN SECERESİ KAĞITTA DEĞİL, DAĞDA BELLİ OLUR! KÖTÜ KÖPEĞİN DE BAHANESİ BOL OLUR!

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 13 Ağustos 2012, 04:03:08 »
Abi ALLAHTA SENİ GÜLDÜRSÜN  ;D  ;D  ;D
aMİN KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN  .
Malesef durum o boyuutta idi balkondan soğan attım iki kez . düşün çaresizliğimi :)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Uğur İPEK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 13 Ağustos 2012, 14:58:50 »

aMİN KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN  .
Malesef durum o boyuutta idi balkondan soğan attım iki kez . düşün çaresizliğimi :)

Abi sen oyle durum olunca eve bi çuval taş çikar.Yazık soğanına patatesine :)
1985-Yalova
Kalp atacak, Kopay kovacak aGa...Kovulmadan vurulan tavşana av eti demem!
Bülbülden bile güzeldir Kopay sesi...Oynak  sesi....Yatak sesi...Kalkma Sesi...Kovma Sesi...
İYİ KÖPEĞİN SECERESİ KAĞITTA DEĞİL, DAĞDA BELLİ OLUR! KÖTÜ KÖPEĞİN DE BAHANESİ BOL OLUR!