Gönderen Konu: İngiliz poınter'da ferma sorunları.. yardımcı olursanız sevinirim  (Okunma sayısı 5236 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tolga TEKİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
2 yaşında ingiliz poınter av köpeğimiz var ava gittiğinde koşması, araması, açılması, koku alması, iz takibi vb.. herşeyi çok güzel ancak köpek tarla kuşundan kelebeğe kadar herşeye ferma verebiliyor, köpeğin sadece av hayvalarına fermasını sağlamak için ne yapılmalı acaba?? bilgilendirebilirseniz sevinirim..
Tolga TEKİN
1995 UŞAK

Çevrimdışı Eşref YILDIZ

• *
  • POİNTER HERZAMAN :)
sasırtıcı bır durum herseye ferma verıyor av hayvanına ferma vermıyor :S :S
ESREF YILDIZ SAMSUN CARSAMBA 1987

resim yülke

Çevrimdışı A.Recai DEMİRCİ

• *
  İgilizlerin geninde var her şeye ferma vermek.Ava girince düzelir.
A.Recai DEMİRCİ
Emekli Memur-1957
Atabey-Isparta

Çevrimdışı A.Okan ÇETİN

• *
köpeği ava  sokun bol bol önünde av hayvanı vurun  köpeğiniz size itaat ediyor  sizi dinliyorsa kelebeğe kaplumbağa ya istemediğiniz seylere ferma yaptıinda hayır deyin ve ordan uzaklaştırın av hayvanı vurduğunuzda ödüllendirin köpeğiniz ava girdikçe ve ustalaştıkça bu sorunlar kalmayacaktır.pointer sabır ister ve av yapmaya basladiğinda tadından yenmez..izmirden selamlar
A.OKAN ÇETİN
1984-İZMİR
05432432317

Çevrimdışı Tolga TEKİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
av hayvanına da ferması var ama etrafta kelebek, tarla kuşu gördümü onlarada ferma veriyor bilinçsiz bir şekilde
Tolga TEKİN
1995 UŞAK

Çevrimdışı Hüseyin SERTÇETİN

• Müdavim Üyemiz
köpeği ava  sokun bol bol önünde av hayvanı vurun  köpeğiniz size itaat ediyor  sizi dinliyorsa kelebeğe kaplumbağa ya istemediğiniz seylere ferma yaptıinda hayır deyin ve ordan uzaklaştırın av hayvanı vurduğunuzda ödüllendirin köpeğiniz ava girdikçe ve ustalaştıkça bu sorunlar kalmayacaktır.pointer sabır ister ve av yapmaya basladiğinda tadından yenmez..izmirden selamlar
Hüseyin SERTÇETİN 1978 AKHİSAR 0542 5328869

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
av hayvanına da ferması var ama etrafta kelebek, tarla kuşu gördümü onlarada ferma veriyor bilinçsiz bir şekilde
mümkün olduğunca çok ava götürün ,, bolca av görsün ,, av hayvanı dışındaki fermaları ile ilgilenmeyin hatta kızdığınızı belli edin ,, bunun yanında gerçek av fermalarındada mümkün olduğunca manke yapmadan avı vurun ve köpeğinizi bu gerçek fermalarda hep ödüllendirin ,, iki sezon içerisinde ustalaşacak ve böceğe sineğe,kelebeğe,,kuşa kaplumbağaya,, kertenkeleye fermayı yavaş yavaş bırakacaktır... bir poıinter onların av olmadığını 3-4 yaşında ancak idrak edebiliyor SABRETMEK LAZIM YAPACAK BAŞKA BİRŞEY YOK.....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Ulvi ŞAFAK

• *
İki yaşındaki bir köpek büyük olasılık bir sezon ava çıkmıştır bununlada değişik bir kaç  çeşit av yapılmıştır köpeğiniz avı ayırt edemiyordur..

köpeğinizle hangi avı yapmak istiyorsanız devamlı yanlızca o ava  sokun devamlı av gösterin..
Ulvi ŞAFAK
1965-Tekirdağ/Malkara   0545 4510569

Çevrimdışı Murat ÇAKAN

• Müdavim Üyemiz
  • CMAS**MONITEUR INSTR. FLIGHT ENGİNEER INSTR.
tavsiyem yukarıdaki avcı arkadaşların tavsiyeleri çok yerinde dinlemeni ve uygulamanı tavsiye ederim.
Murat ÇAKAN 1980 BALIKESİR/HAVRAN-KOCADAĞ KÖYÜ 0543 405 1771

"KOCADAĞLI ÇAKAN TEAM_10''
                                                    ''SETTER''

Çevrimdışı Fatih ÇOBAN

• *
s.a arkadaşlar benimde 8 aylık dişi sarıkafa ingilizim var bu güne kadar hep mamayla büyüttüm ferması alıp gelmesi çok iyi ama arkadaşımızın dedigi gibi kelebege bile ferma veriyor hadi bunu atlattık diyelim bu sezon e hadi avıda vurduk ödüllendirmemiz gerekiyo fakat köpek aporttan sonra ne tatlı nede tuzlu elimden bişey yemiyor dönüp gidiyor kızdıgımdada yanıma hemen gelmek yerine oldugu yerde yatıp benim gelmemi bekliyor ne yapmalıyım ??
Fatih ÇOBAN
1984 DENİZLİ BULDAN

Çevrimdışı Gürol BAKIR

• *
ARKADAŞLAR KAPLUMBAĞAYA yüksek kokulu köpeler ferma verir  eskilerden duyduğuma görede keklik kokusuna en yakın koku tarla kuşlarındaymış,benimde bir kurzhaar ım var  kirpiye bile ferma verip aport ediyordu.kaplunbağa getirmesinden usanmıştım şimdi hayvan severler bana kızacak ama çareyi getirdiği kaplunbağa ile döverek vaz geçirdim
Gürol BAKIR
1970 izmir

Çevrimdışı Ali EDİZ

• *
zamanla bırakır fakat bazen köpeklerimiz ferma verdiğinde çok aşırı seviniyoruz ona övgüler yağdırıyoruz köpek ferma vermenin iyi bişey olduğunu ve her fırsatta ferma vermek için kelebek böcek börtü ne görürse fermalıyo bazıları boş ferma veriyo yani bu tip durumlar ilerde başımızı ağrıtan bir problem olmaya başlıyo o yüzden köpeğimizin ilk başlarda değişik hayvanlara ferma vermesini abartıp ona sevgi gösterisinde bulunmayalım ben ne oltayla nede kuşla eğitim amaçlı ferma çalışması yaptırmıyorum fermalamayı avda yapmasını sağlıyorum ilk bir kaç hafta kuş kovalasada sonunda önünde av vurdukça neye ferma vereceğini anlıyo ve bu tip sıkıntılar yaşamıyorum.
Ali EDİZ
1977
 ANKARA

The following users thanked this post: Enes AHMET