Önce, eşim nazife hanımın çok sevdiği saygıdeğer insan rahime halasının oğlu ve benim kadim dostum, Mustafa Muammer SARIYA Allahtan rahmet dilerim. Geçtiğimiz mayıs ayının ortalarında rahmetli bana telefon ederek, Levent enişte nazife ile hazır ankaraya gelmişken, bana ve oğluma av tüfekleri almama yardımcı olmanı istiyorum demişti. Bende derhal muammercim. Yalnız senin ve oğlun Yaşar için satın alma belgeleri gerekiyor. Onları temin edin tüfek işi kolay dedim. Çok sevinmişti. 2 gün içinde temin ettikten sonra telefon ile beni tekrar arayıp işlemlerin halolduğunu söyledi bende öğlen için ankara dışkapıda ki aile dostumuz, kardeşimiz Ali ihsan KÜÇÜKKUZUCUYA ait KUZUCULAR av bayiinde onlara randevu verdim. Nazife hanım ile birlikte av bayine gittik rahmetli ve oğlu ile buluştuk. Sağ olsun Ali İhsan kardeşim gereğinden fazla bize yardımcı olarak, rahmetli için bir y.otomatik, oğlu yaşar içinde tek tetik enjektörlü ve sellektörlü bir s.poze aldık. Hem rahmetli hemde oğlu çok sevinmişlerdi. O günü asla unutamam. Hatta nazife hanım ( yasal avlanma belgelerine çok önem verdiği için) muaammer ağbi silah ruhsatlarına ŞABANÖZÜNDE tüfeklerin kaydı yapılır yapılmaz. ( rahmetlinin 10 yıl evvel ruhsatnamesi kaybolmuş o yüzden de ava gidememenin sıkıntısını çekiyordu) Tekrar ankaraya gelin hep beraber SİSAVA gider orayada kaydınızı yaptırdıktan sonra AVLANMA BELGELERİNİ çıkarttabilmek için kursa kaydınızı yaptırırız dediğinde, helal olsun yeğenim en sonunda beni de bu yaştan sonra kursa yazdıracaksın demişti nazife hanıma ve hep beraber gülmüştük. O gün geldiğinde sadece oğul yaşar kursa gidebilmişti. Çünkü rahmetli çiftçilik yapıyordu ve zaman çok önemliydi. Ama her seferinde nazifeye Ağustos ayında sen, ben, levent enişte, diğer yeğenimin oğlu ihsan AKÇA ve oğlum kendi arazilerimizde bol bol av yaparız diye konuşmuştu. Yeğeni nazife ile beraber ava çıkmayı çok istiyordu. Hatta yaptığımız avların çekiminide yaparız hatıra olur derdi.
Maalesef olacak ile öleceğin önüne geçilemiyor. Oğlu kurs sertifikasını aldığında nazife yeğenim tüfek ve kurs işleri yakında benimde tamamlanacak. Ancak köpeğimiz yok dediğinde, nazife onu merak etme muammer ağbim avlak comdan sevdiğim kardeşlerimden Berk KEMİK bir yavru kopay sözü vermişti nasip olursa onu da size vereyim şabanözünde evimizin bahçesinde yetiştirirsiniz şabanözüne her gelişimizde onla da domuz ve tavşan avına gideriz demişti. Sağ olsun Berk KEMİK bey, yavrular 40 günlük olduğunda telefon edip nazife ablam söz verdiğim yavru kopay dişi veya erkek tercihinizi yapıp alabilirsiniz diyede telefon etmişti. Rahmetli oğlunu ankaraya gönderip kopayı da aldığında biz o sırada çanakkaleye dönmüştük. Rahmetli bu tür konulara çok önem ve değer verirdi. Bu yüzden her tlf da nazifeye ve bana teşekkür eder dururdu. Onun ile ava çıkmamız nasip olmadı. url=http://postimage.org/image/4jnen9ge9/]
[/url]