Gönderen Konu: LEVENT ENİŞTE, BANA VE OĞLUMA AV TÜFEKLERİ ALMAMA YARDIMCI OLURMUSUN?  (Okunma sayısı 3783 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı T.Levent SÜKAN

• *
Önce, eşim nazife hanımın çok sevdiği saygıdeğer insan rahime halasının oğlu ve benim kadim dostum, Mustafa Muammer SARIYA Allahtan rahmet dilerim. Geçtiğimiz mayıs ayının ortalarında rahmetli bana telefon ederek, Levent enişte nazife ile hazır ankaraya gelmişken, bana ve oğluma av tüfekleri almama yardımcı olmanı istiyorum demişti. Bende derhal muammercim. Yalnız senin  ve oğlun Yaşar için  satın alma belgeleri gerekiyor. Onları temin edin tüfek işi kolay dedim. Çok sevinmişti. 2 gün içinde temin ettikten sonra telefon ile beni tekrar arayıp işlemlerin halolduğunu söyledi bende öğlen için ankara dışkapıda ki aile dostumuz, kardeşimiz Ali ihsan KÜÇÜKKUZUCUYA ait KUZUCULAR av bayiinde onlara randevu verdim. Nazife hanım ile birlikte av bayine gittik rahmetli ve oğlu ile buluştuk. Sağ olsun Ali İhsan kardeşim gereğinden fazla bize yardımcı olarak, rahmetli için bir y.otomatik, oğlu yaşar içinde tek tetik enjektörlü ve sellektörlü bir s.poze aldık. Hem rahmetli hemde oğlu çok sevinmişlerdi. O günü asla unutamam. Hatta nazife hanım ( yasal avlanma belgelerine çok önem verdiği için) muaammer ağbi silah ruhsatlarına ŞABANÖZÜNDE  tüfeklerin kaydı yapılır yapılmaz. (  rahmetlinin 10 yıl evvel ruhsatnamesi kaybolmuş  o yüzden de ava gidememenin sıkıntısını çekiyordu) Tekrar ankaraya gelin hep beraber SİSAVA  gider  orayada kaydınızı  yaptırdıktan sonra AVLANMA BELGELERİNİ çıkarttabilmek için kursa kaydınızı yaptırırız dediğinde, helal olsun yeğenim en sonunda beni de bu yaştan sonra kursa yazdıracaksın demişti nazife hanıma ve hep beraber gülmüştük. O gün geldiğinde sadece  oğul yaşar kursa gidebilmişti. Çünkü rahmetli çiftçilik yapıyordu ve zaman çok önemliydi. Ama her seferinde nazifeye Ağustos ayında sen, ben, levent enişte, diğer yeğenimin oğlu ihsan AKÇA ve oğlum kendi arazilerimizde bol bol av yaparız diye konuşmuştu.  Yeğeni nazife ile beraber ava çıkmayı çok istiyordu. Hatta yaptığımız avların çekiminide yaparız hatıra olur derdi. :(  Maalesef olacak ile öleceğin önüne geçilemiyor. Oğlu kurs sertifikasını aldığında nazife yeğenim tüfek ve kurs işleri yakında benimde tamamlanacak. Ancak köpeğimiz yok dediğinde, nazife onu merak etme muammer ağbim avlak comdan sevdiğim kardeşlerimden Berk KEMİK bir yavru kopay sözü vermişti nasip olursa onu da size vereyim şabanözünde evimizin bahçesinde yetiştirirsiniz  şabanözüne her gelişimizde onla da domuz ve tavşan avına gideriz demişti. Sağ olsun Berk KEMİK bey, yavrular 40 günlük olduğunda telefon edip nazife ablam söz verdiğim yavru kopay dişi veya erkek tercihinizi yapıp alabilirsiniz diyede telefon etmişti. Rahmetli oğlunu ankaraya gönderip kopayı da aldığında biz o sırada çanakkaleye dönmüştük. Rahmetli bu tür konulara çok önem ve değer verirdi. Bu yüzden her tlf da nazifeye ve bana teşekkür eder dururdu. Onun ile ava çıkmamız  nasip olmadı.                                                                              url=http://postimage.org/image/4jnen9ge9/][/url]
« Son Düzenleme: 26 Temmuz 2012, 04:39:14 Gönderen: T.Levent SÜKAN »
Ankaralı avcı  Levent Sükan

photo storage
Yıl 1996 köpeklerim prens ve prenses

Çevrimdışı Kadir GONAYDIN

• Müdavim Üyemiz
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
Kadir GONAYDIN-1978 İstanbul - Beylikdüzü

Yedi yaşında ki bir çocuk kalbimizdekileri bilse dağların arkasına kaçarız. Mevla (c.c.) her şeyi biliyor, hiç utanmıyoruz.

Çevrimdışı Erol SÜMER

• Müdavim Üyemiz
allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Erol SÜMER
1974 ANKARA ETİMESGUT

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Allah (CC)rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Başınız sağolsun...
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
Başınız sağolsun Abla.
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
Leventciğim bu yazından dolayı sana teşekkür ederim. Evet bu yıl sezonda rahmetli ile  beraberce yaptığımız planlarda şabanözüne gelip ava çıkmayı düşünüyorduk. Muammer ağbim her telefon edişinde her bir araya gelişimizde bana nazife unutma bu sene beraber ava çıkalım diyordu. O eski ve iyi bir avcıydı. Hatta kendi tarlalarımızda av yaparken senin de yazdığın gibi video ya güzel kesintisiz kayıtlar yapalım diyordu. Hem ailemize hatıra olur hem de YABAN TV de yayınlandığında  tüm dostlarımız akrabalarımız seyreder diyordu. Ayrıca,  YABAN TV  de kardeşim güzel insan Yeliz ÇELEBİNİN hazırladığı ve sunduğu AVCININ ÖYKÜSÜ programında röportajlarım, av yemeklerim ve sayın Ali BİRERDİNÇ ile RASTGELE av programlarımı her seyrettiğinde büyük bir heyecanla şabanözünden beni  telefonla arayıp  söylerdi. Canım ağbimin  ruhu şahd mekanı cennet olsun.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
Nazife abla

Allah (CC)rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Başınız sağolsun...
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Levent bey

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Başınız sağolsun...
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı T.Levent SÜKAN

• *
AMİN.  Nazife muaammer ağbini ne kadar çok sevdiğini biliyorum. Ben de senin sayende onu tanıdım.  iyi ahlaklı ve dürüst bir insandı. Allah sabır versin. Tuncaycım baş sağlığı dileğinde bulunan sana ve  arkadaşlara teşekkür ederim.
Ankaralı avcı  Levent Sükan

photo storage
Yıl 1996 köpeklerim prens ve prenses

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ