DEĞERLİ ARKADAŞLAR birbirimizle tartışmanın bir manası yok
bilgisayar başında yazıyla yapılan yorumlarda söz tonlaması ve mimikler ifade edilemediği için bazan yazılanlar veya anlatılmak istenenler çok farklı algılanıp yorumlara neden olabiliyor..
burada söz konusu fişek resimlerle gösterilmiş,,ayrıca kendimde bir av bayisi arkadaşın dükyanında aynı şekilde fişeği inceledim ,,gördüğüm durumlar hakkında düşündüklerimi yazdım
bana göre bir fişekte bu kadar karışık boyutta numaralarda ve bukadar şekilsiz şemalsiz saçma olmaz,,tapası iddia edildiği gibi saçmaların tamamını örtecek boyutta değil,,alalade özensizce yapılmış merdiven altı üretimi izlenimi veren bir fişeği kullanacağıma kendi yaptığım en dandik fişeği kullanmayı yeğlerim..
uzun yıllar önce fişekleri kendimizin doldurduğu yıllarda ,,saçmanın bulunmadığı bir sezonda bir miktar balya telinden kerpeten ile elle kesilerek küp şeklinde saçmalardan yaptığım keçe tapalı fişekler kullanmıştım ,,bıldırcın ve çil avında yakın mesafede çok iyi randıman almıştım ancak
bu tür bir fişek çok fazla bir dağılım gösterdiği için avda yaralama(insan-hayvan-av) riski çok yüksek olur diyorum....namluya verebileceği zarar falan benim için öncelikli sorun değil ,, ÖNEMLİ OLAN <<ÖNCE EMNİYET>>