Çelik saçmlarla ilgili bir yazı hazırlamaya koyulmuşken, bir sebeple yarım kaldı. Bu marka için kastetmiyorum ama tüm saçmaları içine alan tapa ve çıkış sürati 400 m/s nin üzerinde olmayan fişekler standart tüfeklerle zarar vermeden kullanılabilir. Fakat 3* şoktan daha dar kullanmamak kaydıyla. Özkursan TV de açıklama yaparken özel tapa kulanıldığını ve tüm saçmaları içine aldığını, sert tapa olduğunu demişlerdi. Belki son çıkanlar böyle veya belki hepsi... Bilmiyorum. Bahsettiğim şartlarda kullanıldığında, diğer fişekleri kullanan her tüfek çelik saçmalı fişeklerden de zarar görmez.
Yine de, altını çizerek söylüyorum, bu marka ve içindeki muhteviyatı için kastetmiyorum. Genel çelik saçma konusundan bahsediyorum. Normal tüfekler çelik saçma fişekler yukarıda bahsettiğim şartlara uyulduğunda tüfeğe zarar vermez. C.I.P. denen kuruluş böyle diyor.
Avı ele geçirme konusunu herkes kendi tecrübesiyle takdir edebilir zaten.
Bir uyarı, çelik saçmalar sert yüzeylerden sekebilir. Özellikle buzlu havalarda daha fazla dikkat gerekir. Taşlık kayalık veya su yüzeyine atış yaparken dikkat edilmeli.