arkadaşlar,bu tür konularda yorum yaparken görüşlerinizi saygı çerçevesinde yapalım lütfen , birbirimizi kırmayalım ve bu yüzden aramızdan küserek ayrılan arkadaşlar olduğunu unutmayalım,,herkesin düşünceleri ,beğenileri ,kültürleri ,gelelenek ve görenekleri farklı olabilir bunlara saygı duyalım,,av köpeği seçimi yapılırken bulunulan bölge hava şartları ,arazi şartları göz önünde bulunularak alınıyor zaten ,,ben güneyde yaşıyorum sıcak bölge pointer besliyorum ve büyük çoğunlukta bu yönde,,kuzeyde yaşayan arkadaşlar çoğunluğu seter beslemekte bunu kimse inkar edemez,her ırkın birbirlerine muhakkak eksileri artıları vardır ,,olmalı zaten ,,yani hızlı arayan ,,agır arayan ,,ağır gezen hızlı gezen gibi,,bir helikopterle ,F 16 dan aynı verimi alabilirmiyiz,,
yorumlarımızı yaparken birbirimizi kırmadan saygı çerçevesinde yapalım ,biz burada bir aile olduğumuzu unutmayalım,,
konu başlığına dönersek benim düşüncem,,pointerin açılma sorunu küçük yaşta merada dolaştılırken başı boş bırakılırsa açılır,,onun için ilk avda itaatı öğretmek lazım fazla açılmadan yanına sağa sola yönlendirerek öğretmek lazım,,koşmasına gelince çok koşar zaten pointerden istenilen budur en büyük özelliği koşarak havadan burnunu kullanması,,,dişimi vazla açılır erkekmi derseniz benimde daha önceden dişilerim olmuştu ,,o yüzden fikrim izlemimim dişinin daha fazla açılmadan sahibiyle koardinasyonu erkeğe göre fazla ,,erkek biraz dağa dik başlı sert oluyor,,