ersin bey haklısınız ama ,,1996 yılına kadar haftanın 7 günü av serbes değilmiydi , o zaman her taraf av vardı simdikinden katlatca çok keklik vardı,,babam anlatırdı avcı çoktu her taraf keklik doluydu tarlalarda çalı avı yapardık derdi,,,şim di soruyorum bırakın çalı avı yapmayı şimdi dağa çıktığımızda kekliği zor görüyoruz,, ne oldu bu kekliklere ,,, 96 ya kadar böyle bir sorun yoktu ,,bu haftanın 3 günü zihniyeti yüzünden bölgede ne kadar avcı varsa aynı gün dağda keklik nasıl sağ kalacak birinin önünden kurtulsa başka taraf takinin önünden geçiyor vuruyor veya konduğu yeri görüp hemen basıyor,,keklik avı açıldığında ilk gün biraz kontrol oluyor diğer günleri ne gelen var nr giden ne limit tanıyan var ,5 ruhsatlı avcı varsa 10 ruhsatsızı var dağda ,meralarda ilk 2,3 haftada kekliğin yüzde 70 şi vuruluyor ,,günde 20 tane vuran var ,jandarma geliyor yoldan avcıyı yanına çağırıyor kontrol etmek için dağa çıkıp kontrol etmek zor geliyor ,anons ediyor ben geldim avcılar araç başına diye ,atı alan üsküdarı geçmiş zaten ,,içimiz dolu biz bunları her zaman yaşıyoruz ,,bunların önlemi alınması lazım popilasyon ancak böyle dengelenir haftada 3 günle değil,,,,anket yapalım bir av sezonunda kaç sefer konrolden geçiyoruz ,,1 veya 2 ,,teşekürler