Gönderen Konu: KEKLİK VE ÖRDEK AVININ YEDİ GÜN AÇIK OLMASI SAKINCASI  (Okunma sayısı 21754 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Nuri KOPLAY

• *
Ynt: KEKLİK VE ÖRDEK AVININ YEDİ GÜN AÇIK OLMASI SAKINCASI
« Yanıtla #25 : 17 Temmuz 2012, 20:28:27 »
Yarınımıza mal olacaksa limitleri artırmak kendi kendimizi cezalandırmaktır. Limitler ve sezon açılış kapanış zamanları iyi ayarlanmalı, bu hususlara azami olarak uyulmasına yönelik tedbirler alınmalı ve kontroller yapılmalıdır. Bunların haricinde ava kapalı bölge ve haftanın belirli günlerinde av uygulamalarına son verilmelidir. Böylece baskı günümüzdeki uygulamaya oranla hayli hafifleyecektir diye düşünüyorum. Ayrıca "biz bunca yolu iki keklik için mi geldik" diyen belgeli avcıların da daha duyarlı olmasını diliyorum.
Nuri 15
1972 BURDUR

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #26 : 17 Temmuz 2012, 22:22:17 »
Nazife hanım egede 60 000 ne yakın avcı var bunun30000 ne yakın belgeli avcı var bunun önüne geçmek için derneklere iş düşüyor aralarında barındırmayacaklar jandarma tüm köylerdeki ruhsatlı silahları kayıt altına alacak muhtarlara gece ve kaçak ava müsaade ederse cezalı duruma düşürecek köylüye belge edindirmede kolaylık getirecek biz eskiden barutu belgeyle alıyorduk iyi fikir olabilir fakat ne derece işler o bilinmez arkadaşlar yaban hayatı bizim biz binlerce insan koruyamıyorsak devletin kısıtlı olan personeliyle hiç korunmaz korumanın biran evvel avcı federasyonlara yetki verilmesi derneklerle birlikte avına avlağına sahip çıkacağına inanıyorum yanlız atladığımız konu var otomatik tüfek imal eden ve satan firmalar 2+1 in bile arkasında durmazken avcıya sahip çıkmazken fişekçiler ne tutum uygular bilmiyorum
Ersin bey,en ufak bir örnek vereyim.Bölgemizde üveyik avı resmi olarak açılıyor açılmasınada MAK kararlarına göre bence her yıl 10-15 gün erken açılıyor..buradaki tüm bölge avcısı bunu biliyor ancak kimsenin gıkı çıkmıyor..2 hafta daha  geriye atalım derken bölgenin ava kapatılmasından korkuluyor..Kendi kanaatimce İzmirde aynı..avın açılacağı ilk gün ava giden gençlere ''Nereye?üveyik palazımı vurmaya gidiyorsunuz?Bırakın oğlum daha kuşlar palaz..ayçiçeği yesinler bakalım''diye telkinde bulunanda var..selamlar
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #27 : 17 Temmuz 2012, 22:26:01 »
Bana göre avın 7 gün açık olması doğru geliyor. Her tür av için de geçerli. Sebep olarak arkadaşların yazdıklarına katılıyorum. Buna karşın avın ve tabiatın korunması maksadıyla önlem alınması için ülkemize özel şartlar konulmalı. Şartların ne olabileecğini kendimce tahmini yazarım ama daha doğrusu yaban hayatını bilimsel ve tatbiki bilenlerin birlikte çalışıp, pilot bölgelerde denenerek en uygun olanın bulunması. Bilimsel bilgi ve araştırma olmadan ne yaparsak eksik olur.

Ülkemizin ve avcılarının şu andaki kültürü, alışkanlıkları ve diğer özellikleri benzersiz olduğu için ve önceden hiç araştırma yapılmadığı için çok iş var. Gerekirse yurt dışından fon mon dahil olmak üzere maddi ve bilimsel yardım alıp çalışılması gerek. Hatırlamıyorum ama eğer FACE üyesi isek belki bu konu için destek alabiliriz.

Avın ve diğer canlıların korunması için bilimsel verisi olmayan önerim, bölge bölge keklik sayımı yapılıp, bölge kotası belirlenmesi. Yani devletin örnek avlaklarda yaptığına benzer şekilde. Kekliklerin sayılması bazı bölgelerde çok zor olmaz ama ülkenin her yeri için geçerli değil. Nasıl sayılacağını bildiğine inandığım avcılar var. Bence bölge kotası önemli.

Ördek konusu daha az bildiğim bir konu. Bana kalırsa bir yerde çok tüfek atıldı diye ördekler kaybolmaz veya tüm ülkeyi terkedip gitmez. Bir yerden kaçar, daha yakınlarda sakin bulduğu başka yere gider sonra döner veya göç ediyorsa dönmez ama başka göçler gelir diye düşünüyorum. Tahminimce sulak alanların hepsinin birden aynı gün ava açık olması yerine kısım kısım ve aydan aya veya haftalık dönüşümlü açılıp denenebilir. Veya bilinen yöntemi varsa o yapılır. Bana göre bölgelerde ava kapalı alanların faydası olur ama zaten haddinden fazlasını abidik gubidik sebeple ava kapattılar.

Bu yazdıklarım bir veriye dayanmadığı için iddiam yok. Fakat bana kalırsa haftada üç gün veya 1+1 gibi şeyler akla ziyan kaçış gibi geliyor. Bir bakıma iyi. Avcı avı korunsun diye fedakarlık etmeye çalışıyor görünüyor ama bugüne kadar faydasını gördük mü? Nereye kadar kendimizi daraltacağız? 5 veya 10 sene sonraki hedefimiz nedir?

Naçizane bir an önce daha bilimsel, yani kotaya, gelene gidene(av ve avcı) dayalı, veri toplayan, araştıran sisteme geçilmeli. O zamana kadar da, 7 gün açık kalmalı. Yasadışı avcılığı nasıl engelleriz konusu da bununla yanyana araştırılmalı. O konuda da önerim, önce de yazmıştım, avcıların yeterli bir kısmına(diyelimki Çeşme ilçesine 100 kişi vs) denetleme yetkisi verilmeli. Öyle ki bu yetkili avcılar gerektiğinde kolluk güçlerini çağırdığıında çok çok ciddiye alınmalı ama buna karşılık suistimal durumda da izahat verme borçları olmalı. Yapmazlar ama, yine de yazdım. Eğer devlet kendini, yabanını koruyacaksa, ciddiye almalı.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ersin DÜZYOL

• *
« Yanıtla #28 : 17 Temmuz 2012, 22:29:52 »
AHMET KARDEŞİM HERKEZ HERŞEYİ SÖYLEYEBİLİR AMA ÖNEMLİ OLAN DOĞRUYU BİLMEK GEÇENSENE İKLİM İTİBARI İLE HAYVANLAR GEÇ DOĞUM YAPTI BU SENE ERKEN DOĞUM YAPTI NE OLACAK ŞİMDİ O ARKADAŞLARA SOR BAKALIM NE YAPICAZ GÖÇ ETMELERİNİMİ BEKLİCEZ SENİN İÇİN DOĞRU NEYSE SEN ONU YAP SANA DEVLET AVLANMA HAKKINI VERİYORSA AVLAN
Ersin DÜZYOL
1958 izmir çimentepe

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #29 : 17 Temmuz 2012, 22:36:50 »
Ersin bey av baskısı konusunda haklısınız ama sadece avcıların sırtında kalıyor bu yük.
Orman alanları 2b ile açılırken
yine orman arazileri tarım alanı olurken
Avrupada granül gübre yasak sıvı gübre kullanılırken, biz hala granül gübre ye devam ederken
Fare popülasyonu çoğaldı diyerek zehirli buğday dağıtan tarım müdürlüklerimiz varken
zehirlenen fareden şahin tilki, zehirleen kekllikten kurt çakal ölürken
Fabrikalar atıklarını temizlemeden akarsulara ve denizlere akıtılırken
Avrupaya satılamayan hormonlu ürünleri vatandaşımıza yediren devlet varken ve avcıyı yolunacak kaz gibi gören bir devlet varken
Ve bütün bu olanlara rağmen fatura avcıya kesilirken av 7 gün serbest olsada olur olmasada
Herkese selam ve saygıları
RASGELE
« Son Düzenleme: 17 Temmuz 2012, 23:06:18 Gönderen: Nuri ÖNEL »
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı Ersin DÜZYOL

• *
« Yanıtla #30 : 18 Temmuz 2012, 00:13:50 »
Nuri bey işte sonuca doğru gidiyoruz mesele 7 gün değil doğru olan doğayı dürüst ve vijdanlı kullanmakj
Ersin DÜZYOL
1958 izmir çimentepe

Çevrimdışı Uygar TANDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #31 : 18 Temmuz 2012, 00:25:06 »
Ersin bey av baskısı konusunda haklısınız ama sadece avcıların sırtında kalıyor bu yük.
Avrupada granül gübre yasak sıvı gübre kullanılırken, biz hala granül gübre ye devam ederken
Fare popülasyonu çoğaldı diyerek zehirli buğday dağıtan tarım müdürlüklerimiz varken
Avrupaya satılamayan hormonlu ürünleri vatandaşımıza yediren devlet varken ve avcıyı yolunacak kaz gibi gören bir devlet varken
Ve bütün bu olanlara rağmen fatura avcıya kesilirken av 7 gün serbest olsada olur olmasada
RASGELE
aynen katılmakla beraber şunu da söylüyorum.yeni çıkan milli parklar yasası ile koruma altındaki bölgeler,kamu yararı gözetilerek imara açılabilecek.zaten toplam yüzölçümümüze oranla yüzde 3 ü teşkil eden bu bölgeler daha da azalabilecek.bu durum zaten tehlikede olan doğal koruma alanlarının daha da azalmasına sebep olacak.devlet de her zamanki gibi avcıları sorumlu tutup bunları bahane edip paralı avlak dönemine geçecek.bu gelişmeler paralı avlakların ayak sesleridir..bunun için kısıtlamaları tartışmak bir yana dursun,avcıların avına ve doğasına sahip çıkması gerekir.
  • HUĞLU RENOVA SENTETİK 66CM
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Güven SARI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #32 : 18 Temmuz 2012, 10:26:27 »
Nuri bey işte sonuca doğru gidiyoruz mesele 7 gün değil doğru olan doğayı dürüst ve vijdanlı kullanmakj
Herkese selamlar.Ersin bey konuya dahil olan teşekkürler.Ersin bey madem mesele 7 gün değil neden o zaman avlanma günü üzerinde yoğunlaştınız da Nuri beyin paylaştıkları ile yola çıkmadınız.Zaten avlanma günleri sadece yasal avcıya var diğerlerine ise böyle bir zorunluluk yok çünkü zaten kaçak avlanıyorlar,denetim de yok.
Ayrıca 7 gün avlanmanın hayvan üzerinde baskı yapacağını ileri sürmüşsünüz ben de tam tersini savunuyorum.Avlaklarda belirli günlerde fazla avcı sıkıştığından kuşta kaçacak yer bulamıyor ve sıkışıyor haftanın 7 günü av açık olsa sadece pazar günleri tatil olanlar gideceği için bazı avcılar o günleri ava gitmezler.Yine ördek avı hava durumuna göre yapılan bir avdır,fırtınaları hafta sonlarına denk getirmek zor oluyor.Salı günü millet ördeği kırıyor çarşamba bizde tık yok perşembe hava patlıyor bohçacılar yine bayramda.Ayrıca biz göç bıldırcını avlıyoruz hafta sonları ısrarla hayvan inmiyor hava açık olduğu için ama diğer günler ortalık yıkılıyor ama biz avlanamıyoruz.Benim naçizane fikrim denetimlerin arttırılması,avın haftada 7 güne çıkarılması,yivsiz av tüfeğinin bu kadar kolay insanlara verilmemesi,avcının eğitilmesi ve av yönetiminin av ve avcılıkla ilgili kararların avcılar tarafından verilmesini arzuluyorum.Teşekkürler.
Güven SARI
1967 Ordu Fatsa 0 532 455 28 03

Çevrimdışı Ersin DÜZYOL

• *
« Yanıtla #33 : 18 Temmuz 2012, 10:40:55 »
güven bey konuya en iyi tarafından girersen hep ayni şeyleri konuşuruz ama bu şekilde insanlar hem içindekini yazar hemde yapılması gerekenin çarelerini bulur avlakların ve avcılığın yönetiminin federasyonlar ve derneklerin yapmasını av yönetim daire başkanlığıda ayni fikri düşünüyor fakat ortada hiç bir çıkmış karar olmadan bazıları tarafından olmuş gibi anlatılıyor yakın zamanda daire başkanımızın katılacağı bir toplantı düzenleyeceğiz o toplantıda başkan bize açıklama yapacaktır
Ersin DÜZYOL
1958 izmir çimentepe

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #34 : 18 Temmuz 2012, 10:51:33 »
Herkese selamlar.
Ersin abi madem mesele 7 gün değil neden o zaman avlanma günü üzerinde yoğunlaştın!
 Zaten avlanma günleri sadece yasal avcıya var diğerlerine ise böyle bir zorunluluk yok çünkü zaten kaçak avlanıyorlar, denetim de çok az hatta yok.!
Ayrıca 7 gün avlanmanın hayvan üzerinde baskı yapacağını ileri sürmüşsünüz ben de tam tersini düşünüyorum
renkler ile boyalı haritaya karşıyım ağaç dikili tel çekili diye devlet malı yasak olursa karşıyım.
Avlaklarda belirli günlerde fazla avcı sıkıştığından kuşta kaçacak yer bulamıyor ve sıkışıyor haftanın 7 günü av açık olsa sadece pazar günleri tatil olanlar gideceği için bazı avcılar o günleri ava gitmezler.
Yine  göçmen kuşlarda  av hava durumuna göre yapılır  soğuk ve fırtınaları hafta sonlarına denk getirmek zor oluyor. zaten sıcak yerdeyiz iki gün havası olacak av yapacağız onuda  yasaklarla zehir ediyorlar.
yasak günü millet avı kırıyor serbest günler bizde tık yok perşembe hava patlıyor bohçacılar yine bayramda. .Benim naçizane fikrim denetimlerin arttırılması, avın haftada 7 güne çıkarılması, yivsiz av tüfeğinin ve fişeğinin bu kadar kolay insanlara verilmemesi, avcının eğitilmesi ve av yönetiminin av ve avcılıkla ilgili kararların avcılar tarafından verilmesini arzuluyorum. Teşekkürler.
NOT : YASAKLARA KARŞIYIM.!  AMA MUTLAKA AVDA YASAK GÜN İSTENİYORSA EĞER CUMARTESİ, PAZAR  VE RESMİ TATİL GÜNLERİ AV A YASAKLANSA AV HAYVANLARI İÇİN DAHA İYİ OLUR DÜŞÜNCESİNDEYİM.:))
PAZARTESİ, SALI, ÇARŞAMBA, PERŞEMBE,CUMA, AVLANMAYA AÇIK  GÜNLER OLURSA AV HAYVANLARI KURTULUR DÜŞÜNCESİNDEYİM.:))
SELAMLAR..
METİN GÖRGÜLÜ-1969- YELKİ KÖYÜ-İZMİR
TECRÜBE ÖĞRETMEN'LERİN EN İYİSİDİR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AĞIRDIR.

resim yükle

Çevrimdışı Süleyman ARSLAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 18 Temmuz 2012, 11:04:52 »
Benim şahsi düşüncemde 7 gün olmasından yana.Çünkü göçmen kuşun ne zaman göç edeceği belli değil.Bi dünya para yatırıyoruz sonra masraf ediyoruz ava gitmek için ama gel gelelim bir iki kuş var yada yok.EE yaptığın masrafamı yanacaksın yoksa hafta içi yasak günde göç eden kuşlaramı.Birde yasak bölgelerin serbest bölgelerden daha çok olması.serbest olan bölgeye hafta sonu yığılma oluyor orda olan kuşların nesli tükeniyor ama her taraf açık olsa avcılar hep bir yerde tıkılı kalmayacapından kuşta rahat bir nefes alacağını düşünüyorum.
Süleyman ARSLAN
1981 zonguldak/alaplı

Çevrimdışı Mehmet UĞUR

• *
« Yanıtla #36 : 18 Temmuz 2012, 11:34:07 »
RASGELE
Mehmet UĞUR
1973 MUĞLA

Çevrimdışı Ersin DÜZYOL

• *
« Yanıtla #37 : 18 Temmuz 2012, 11:59:12 »
metin güven beye yazdığımı iyi oku sorunlar kendilğinden ortaya çıkıyor sen zaten önce olması gerekenleri yazmışsın yüzde seksen yasak alan olursa bizde baskı yokdersek 7 gün avlanalım dersek hem yaban hayatına hemde geleceğimizi yok ederiz biz belgeli avcıyız hata yapma yasakta avlanma şansımız yok önce bu meseleyi çözmemiz lazım yok olan doğayı kurtarmamız lazım saha olmadan futbol oynanmaz
Ersin DÜZYOL
1958 izmir çimentepe

• Müdavim Üyemiz
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #39 : 18 Temmuz 2012, 16:13:14 »
Ersin başkan aynı sizin gibi düşünüyorum.

Kim haftanın 7 günü avlanıyor diyenlerde olabilir.

Siz avlanamıyorsunuz ama çok kişi avlanıyor.
Türkiye de emniyet ve Jandarma teşkilatı dahil kaç silah olduğu bilinmeyen ve denetimi tam gerçekleşmeyen bir ülkede haftanın 7 günü olması,

şahsi görüşüm sakıncalıdır.

Özellikle yerli popülasyon olan çil-keklik ve tavşan avının bitmesi demektir
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili

resim yükle

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili

resim yükle

Çevrimdışı Sabri KARAOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #42 : 18 Temmuz 2012, 19:18:08 »
Bakıyorum şurası yasak olsun burası yasak olsun herkes dağındaki avı kıskanıyor .
Sen yasak olsun dersen orman bakanlığı ne yapsın avcı yasakla diyor onlarda kızartıyor ...
Vel hasıl içimizdeki irlandalıları düzeltmemiz gerekiyor

eskiden yasak yer olmazdı 1996 yılına kadar haftanın 7 günü av serbest değilmiydi , o zaman av şimdikinden  çok vardı  şimdi dağa çıktığımızda kekliği zor görüyoruz,  bu haftanın 3 günü ve yasak zihniyeti yüzünden bölgede ne kadar avcı varsa aynı gün dağda keklik nasıl sağ kalacak birinin önünden kurtulsa başka taraf takinin önünden geçiyor vuruyor veya konduğu yeri görüyor 

Madem 3 gün AV istiyorsunuz.! BEN DEE  PAZAR GÜNÜ AV YASAKLANSIN İSTİYORUM. !
Sabri KARAOĞLU
1968 İZMİR

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #43 : 18 Temmuz 2012, 22:15:26 »
bence pazartesi salı perşembe üçgün av yeterli... üveyik bıldırcında çarşambayıda ekleyelim... haftasonu av olmasın hayvanlar izin yapsın....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #44 : 18 Temmuz 2012, 23:20:58 »
''Dahiyane fikirler bölümüne hoş geldiniz''! Mühimat yasası,,,,,,,,,,,,,, :) ne güzel fikir hemen çıkartalım bu yasayı hatta şokuna göre vergi alalım tüfeklerden.Ayrıca,1 tüfeği olan 500 tl  2. tüfeği olan 1000 tl.  3. tüfeği olan 2000 tl.ödesin. Üç tüfekden fazla olan 10.000 tl versin. Av köpeği bakan ve bu köpeklerle avlanan 5000 tl vergi versin.Bir araç içerisinde bir kişiden fazla ava giden olursa arabası trafikden men edilsin.Avcıyım diyene 1000 tl özel tüketim vergisi çıkartılsın. Çifte tüfek taşıyana 1 mermi atma zorunluluğu getirilsin yada tüfeğini ikiye bölsün.Şapkasız avlanan avcıya 5000 Tl ceza kesilsin.Yeleğinin arkasında yada arabasının bagajında üç kuş yakalanan avcı toplu katliamdan DGM de yargılansın.Avcılığın bütün sorunları çözülür.Hep beraber kutuluruz.
« Son Düzenleme: 19 Temmuz 2012, 00:56:03 Gönderen: Serhat ÇELEBİOĞLU »

Çevrimdışı Serhat ÇELEBİOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #45 : 18 Temmuz 2012, 23:28:31 »
Yasak ve kısıtlamaları bu kadar seven bir mantıkla avcı olunmaz.Avcı dediğin adam öldürmek için av yapmaz.Eli tüfekliler ile bu camiayı nasıl oluyorda aynı kefede tartıyorsunuz anlaşılır değil.
 Avcılık hayatımda 7 gün av açık olduğunda da av yaptım.Av üzerinde böyle baskı hiç görmedim.Belgede yoktu millette tezkerede.Sadece saygı vardı.Yani olması gereken tek şey.......
Şimdi gelelim konuya: Göçmen kuşların avı çarşamba cumartesi pazar garantili de biz mi bilmiyoruz.
 Bu ülkede yasakların sadece keklik avı üzerinden yapılması hangi mantık ile savunulur.Bir bölgede keklik avı yasak ise ördek avlağı neden kapalı olur.Kısaca avcılığın kriteri keklik avı mıdır.
 Sulak alanlar korundu da bizmi bilmiyoruz.Zirai ilaçlar artık türkiyede kullanılmıyor haberimiz mi yok .Anız yakılmıyor bu ülkede.....Köylü artık keklik yumurtası toplamıyor.Bu ülkede dere yataklarına H.E.S ler yapılmıyor yada  ben göremiyorum  Kuşların doğal alanları korunuyor.Göller de kurutulmuyor.Fabrikalar atık sularını derelere akıtmıyor.Herkes vergi veriyor hizmet alıyor.Avcılar iyi bir muhasebci tutmuş vergilerini kaçırıyor.Bir de bu yetmezmiş gibi kuşları,domuzları öldürüyorlar.Sizi gidi zalım avcılar sizi. Millet koruyacağız diye yıtınıyor.Siz vurup yok ediyorsunuz.Sonrada M.A.K  kararlarını alan devlet büyüklerimize ve doğa'nın, kuşların ,avcılığın kitabını yazan adamlara kızıyorsunuz.
« Son Düzenleme: 19 Temmuz 2012, 12:42:32 Gönderen: Serhat ÇELEBİOĞLU »

Çevrimdışı Ersin DÜZYOL

• *
« Yanıtla #46 : 19 Temmuz 2012, 01:14:02 »
Bugün yaptığımız toplantıda sizlerin fikirlerinizi düşüncelerinizi ve şikayetlerinizi izmir dernekleri ve federasyon olarak dile getirip ankaraya mesaj tutanak halinde il müdürü tarafından verildi konunun takipçisi olacağız
Ersin DÜZYOL
1958 izmir çimentepe

Çevrimdışı Tarkan ÖZHENDEKCİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #47 : 19 Temmuz 2012, 08:15:00 »
Teşekkürler, burdan takip edelim biz de.

Yalnız, yukarıdaki yorumları okuyunca son birşey eklemek istedim. Eğer reel düşünürsek, ortada bir gerçek olduğunu görürüz. Eskiden av 7 gündü fakat bu kadar avcı yoktu. Ayrıca av da çoktu. Zirai ilaçlar bu derece zarar vermemişti doğaya ve hayvana. Bu bolluğun sebebi, avın 7 gün olmasından dolayı avcıların hayvanları rahat bırakarak avlanması değildi. Sebep, az önce saydığım unsurlardı. Bilinçli (Korumacı) bir avcı zaten vicdanlı olacaktır. Limitleri bile kendi bölgesine göre bizzat ayarlayacaktır. Vurma hakkı olsa bile vurmayacaktır. Sonuçta o bölgedeki av sayısını ondan iyi kim bilecek ki.. Bu insan için kısıtlama getirmenize gerek yok. Ama diyorum ya reel düşünmek lazım diye; Şu anda 7 gün serbest olsa, bohçacıların vereceği zarar çok fazla olur. Zaten azalmış olan popülasyon için tam bir kıyımdır bu. Halbuki eğitimli bir insan için gece avını bile açsanız zaten avlanmayacaktır. Sırf bunlardan dolayı av günleri kısıtlanmalı. Ya da (eğer yapabiliyorsan) öyle bir denetleme getir ki, gerçekten kan ağlat bohçacıya. Ondan sonra 12 ay serbest olsun av. Amenna..
« Son Düzenleme: 19 Temmuz 2012, 08:17:11 Gönderen: Tarkan ÖZHENDEKCİ »
  • Yıldız Elegant A3T
  • Akdaş AG 212S
  • Hatsan Escort
  • Öncü Tek Kırma
  • Kızılcık Dalından Sapan
1977 - BOLU - İstanbul

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #48 : 19 Temmuz 2012, 09:35:20 »
İşte forumun amacı da bu. Birbirimizi rencide etmeden, av ve yaban ile ilgili tartışmalar yapmak ve doğruya ulaşmaya çalışmak. Belgeli avcı dışında av yapılmasının önüne geçecek adımlar atılırsa, haftanın her günü av yapılabilir. Zira mevcut durumda zaten her gün av yapılmakta. Eli tüfekliler ava başlamış bile. Maalesef bazı kulüplerde üye olanların domuz avı ve tavşan avı yaptığı duyumlarını aldım. Anılarını anlatırken teyp kurduklarını duydum. Çok sert tartışmalar yaşadık. Bu noktada avcılık kulüplerinin, duyarlı üye ve başkanlarına çok iş düşüyor.  Şimdi yeni sezonun haritasına baktığımızda, bu sene ava kapalı sahalarda çok avlanılacağa benziyor. Bazı illerimiz kırmızıya boyanmış halde.
Türkiye'de ruhsatlı av tüfeği sayısı 3.000.000 (üç milyon adet) kadar. Avcılık eğitimi alan kişi sayısı da 260.000 (iki yüz atmış bin adet) kadar. Bu bilgilere istinaden Orman ve Su İşleri Bakanlığından satın alınan av pulu miktarı 110.000 (yüz on bin adet) de kalıyor. Yani ruhsatlı tüfeklerin yaklaşık 30 da biri yasal olarak avlanıyor. Kaçak avcılığın boyutu inanılmaz derecede vahim.
Yani zaten güzel ülkemde her gün av yapılıyor. Hafta gün ve limitlerine uyan %5 lik bir kesim. Belge almış kesimin yarısından azı pul alıyor.
Kendimden örnek vermem gerekirse; geçen sezon (koca sezon) kekliğe 4 veya 5 fişek attım ve sadece bir keklik vurdum.Koca sezonda bir günlük limitin dörtte biri sadece :) Gittiğim meralarda 10 sene önce, öğle vakti limitleri doldurup evimize dönerdik ! Bıldırcın mesela; bu sezon üç defa gittim, zaten egede bıldırcın kıttı. 3 tek bıldırcın vurdum. :( Zaten üç adet bıldırcın gördüm. :)
 Hırs kontrol edilemiyorsa; tüketmek ve tükenmek kaçınılmazdır.
Daralan av meralarında mevcut durumda, avcı baskısının önüne geçilemez maalesef. Ben; pullarımızı aldığımızda, en azından kendi içimizde, bunları fotoğraflayalım ve bir bölüm altında yayınlayalım diyorum. Her sezon açılışında bunu yapalım. Bu gurup için otokontrol mekanizması oluşturmuş oluruz.
Bir de her av sonu, vurulan avların tamamının fotoğrafını çekip yayınlamayalım. Mesela lökeşe avına gittik ve 4 adet vurduk. Sadece birinin fotoğrafını yayınlayalım. Vuramayan ve özellikle de genç avcılarımızın hırslanmasına, "Ben neden vuramıyorum?" diyerek daha fazla vurmaya programlanmış hale gelmesine izin vermeyelim. Hatta sadece av paylaşımı yapılsa ve vurulan avlar yayınlanmasa daha da iyi olur.
Diyeceksiniz ki limitler gizlenirse!
Limitleri aşan vatandaş zaten fotoğraflamaz o kadarını diyorum. :)
Sadece bir düşünce
Selamlar ve Hayırlı Ramazanlar

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #49 : 19 Temmuz 2012, 09:59:06 »
eski avcılar o avın 7 gün ve limitlerin sınırsız olduğu dönemlerde avın bolluğundan bahsederlerdi.o zaman av bol olduğu için mi sınırsız gün vardı yoksa sınırsız olduğu için mi av boldu.bügünkü av kıtlığının sebebi avcılar değil elbet.şehirleşme,tarım ve orman alanlarının azalması,kirlilik vs.ama bu avcıların sorumluluğunu ortadan kaldırmaz.çünkü avcı da bir azaltıcı unsurdur.eğer bugün sınırsız av olursa çok değil,iki yıl sonra ya av yasaklanır,ya fişeklere ve tüfeklere yüksek vergi gelir,avlanma pulları 5 katına çıkar.sonun da da avcılık zengin hobisi olur çıkar.ha avcılık paralı olursa kaçak av olmaz mı?olur.ama o zaman devlet hemen denetimleri sıklaştırır,silahınızla arabaya bile binemezsiniz.siz sanmayınki devlet şu an zaafiyet içinde olduğu için denetimleri zayıf.istediğini her delikten bulup çıkaran devlet,o zaman kuş uçurtmayacaktır.çünkü zenginler kendilerinin parayla yaptığı hobinin başkaları tarafından ücretsiz yapılmasını istemez.
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA