Gönderen Konu: Geçtiğimiz sezondan güzel bir av günümüz  (Okunma sayısı 3047 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
    • Sulusaray Kasabası Resmi Web Sitesi
Geçtiğimiz sezondan güzel bir av günümüz
« : 16 Temmuz 2012, 15:49:48 »
Merhaba değerli arkadaşlar Sezon yaklaştıkça kurtlar depreşmeye başladı bizde dönüp dönüp eski resimlere bakmakla avunuyoruz
az kaldı şafak 30 ama gelde söz dinlet içimdeki kurtlara...

Eski resimlere bakarken bir av günümüz aklıma geldi ve paylaşmak istedim buyurun....
Sanırım günlerden cumartesi hemde yılbaşı günüydü 31 aralık 2011 cumartesi arkadaşları aradım haydi yılbaşını alaçıkta geçirelim (alaçık=bağ evi) biz burda kendi  tarla ve bağ arazimize yaptırdığımız evlere alaçık deriz,genel tabirle bağ evi bu bağ evimizde kızıl ırmak kenarına yakın bir tarlamızın yakınında sabaha karşı ve akşam üstü ördek beklemek ve orda konaklamak amaçlı yaptık.

Konumuza dönecek olursak arkadaşları telefonda aradım haydi benim kurtlar kıpraştı gidelim alaçıkta yatalım sabaha karşı ördek beki yapalım arkadaşlar tamam dedi sonra yeğende gideceğimizi duymuş abim benide götür diye yalvardı gellan sende çantacılık yap dedim.oda takıldı bize cumartesi öğle saatlerinde çıktık yola vardık alaçığa alaçığı temizledik sonra odun kesmeye başladık yakacakta hazır oldu,et götürmüştük akşam bu tür işlerden dolayı avlanamayacağımızı bildiğimiz içn akşam yani yılbaşı gecesi sobanın fırınında tava yapıp onu yiyecektik malzemeleri hazırladık fırına sürdük eti..

sonramı sonrasını resim ve resimlerin üzerindeki yazılarla anlatmaya çalışacağım iyi seyirler....

Balığımızı yedik hava kararmıştı evlerden telefon gelmeyede başlamıştı karnımızı doyurduktan sonra eve doğru yol aldık ve mükemmel bir av günümüzü orada noktaladık...

« Son Düzenleme: 16 Temmuz 2012, 17:03:06 Gönderen: Osman KORUKÇU »
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Ynt: Geçtiğimiz sezondan güzel bir av günümüz
« Yanıtla #1 : 16 Temmuz 2012, 16:02:24 »
Maşallah Osman Bey

En son resimdeki av arkadaşlığı olayın en güzel tarafı..Ha avcı sizden önce gezmiş kuşları kaldırmış,ha balonlar uçmuş..Herkez nasibini kısmetini alır..Onlar 1 saat havada kalır keyfini alır,avcılık anıları dostlukları ölene kadar sürer keyifli olur..

Yeni sezondada dostlarınızla keyifli avlarınızın devamını dileriz...

Kayseriden Selamlar...
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 16 Temmuz 2012, 18:41:07 »
Maşallah Osman Bey

En son resimdeki av arkadaşlığı olayın en güzel tarafı..Ha avcı sizden önce gezmiş kuşları kaldırmış,ha balonlar uçmuş..Herkez nasibini kısmetini alır..Onlar 1 saat havada kalır keyfini alır,avcılık anıları dostlukları ölene kadar sürer keyifli olur..

Yeni sezondada dostlarınızla keyifli avlarınızın devamını dileriz...

Kayseriden Selamlar...

Teşekkürler Ahmet bey,söylediğiniz gibi önemli olan ortam ve dostluktur ama insanın planı alt üst oluncada canı sıkılmıyor değil yani :)
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 17 Temmuz 2012, 16:55:30 »
Görüyorumki emeğe saygı diye birşey kalmamış bu paltformda,yaklaşık 35 kişi konuyu incelemiş 1 kişi cevap yazmış yazıktır yazık!!
Köpek,tüfek topicleri 100 lerce yorumlarda bulunulurken acizane paylaşımlara dönüp bakılmıyor bile!
ayrıca bu platformda guruplaşmayı ve herkes tanıdığı bildiği kişilerin başlıklarına yorum yaptığını görüyorum içeriği ne olursa olsun alıntı yazı veya çalıntı yazı önemli değil
ama yeni üyelerin veya çok hasbihal etmediği üyelerin çok emek harcayarak paylaştığı başlıklarına yorum yapmaya kibirleniliyor sanki...

kişilere değilse bile lütfen emeklere saygınız olsun....
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Zafer ÇELİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 17 Temmuz 2012, 17:36:25 »
Osman Bey ; Avlanırınız ve arkadaşlığınız daim olsun.Av resimleri ve anılarınızı emek harcayıp bizimle paylaştığınız çok teşekkürler....Konunuzda birşey dikkatimi çekti .Bağ evi için kullandığınız " alaçık " ismi.Bizim Teke yöresi yörüklerinde de (türkmenler) kullanılır.Fakat ; biz keçi kılından veya keçeden yapılan “karaçadır” veya “alaçık” diye adlandırılan evlere deriz ve yörük atalarımızın ( eskiden ) yegâne barınaklarıdır ve onlar için kullanılan bir ibaredir.Açıkcası bağevi için kullanmanız beni sevindirdi.Demek ki kültürümüz hale yaşatılıyor.Bu ifadenin barınak olarak orada da kullanılması Yörük ( türkmen) boylarının varlığının açık bir göstergesi.

Antalya'dan sevgi ve selamlar.....
ZAFER ÇELİK
1975 ANTALYA
upload images

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 17 Temmuz 2012, 18:00:14 »
Osman Bey ; Avlanırınız ve arkadaşlığınız daim olsun.Av resimleri ve anılarınızı emek harcayıp bizimle paylaştığınız çok teşekkürler....Konunuzda birşey dikkatimi çekti .Bağ evi için kullandığınız " alaçık " ismi.Bizim Teke yöresi yörüklerinde de (türkmenler) kullanılır.Fakat ; biz keçi kılından veya keçeden yapılan “karaçadır” veya “alaçık” diye adlandırılan evlere deriz ve yörük atalarımızın ( eskiden ) yegâne barınaklarıdır ve onlar için kullanılan bir ibaredir.Açıkcası bağevi için kullanmanız beni sevindirdi.Demek ki kültürümüz hale yaşatılıyor.Bu ifadenin barınak olarak orada da kullanılması Yörük ( türkmen) boylarının varlığının açık bir göstergesi.

Antalya'dan sevgi ve selamlar.....

Zafer bey bizde tarla ve bağ arazilerimize yapılan tek odalı barınaklara denir küçüklüğümde bu alaçıklar kisir beyaz taşlardan veya kara taşlardan balçıkla sıvanarak yapılırdı kapısı penceresi olmazdı kapıya pencere çul,çaput çakılırdı, yaşım itibariyle bukadar anımsaya biliyorum,çok daha eskiden belki sizin söylediğiniz gibiydi,yani zamanla alaçıklarda modernleşti diyebiliriz. ancak alaçık tabiri bizim burda orta ve yaşlı kesimin halen kullandığı bir tabirdir.
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219

Çevrimdışı Zafer ÇELİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 17 Temmuz 2012, 18:07:33 »
Osman Bey; bilgilendirme için ayrıca teşekkür ederim.Yeni sezonun ; geçen yıllardan daha  bereketli , kazasız  , sağlıcakla geçmesini size ve arkadaşlarınıza ve tüm yasal avcılara hayırlı olmasını dilerim...
ZAFER ÇELİK
1975 ANTALYA
upload images

Çevrimdışı Osman KÖRÜKCÜ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 17 Temmuz 2012, 18:24:21 »
Osman Bey; bilgilendirme için ayrıca teşekkür ederim.Yeni sezonun ; geçen yıllardan daha  bereketli , kazasız  , sağlıcakla geçmesini size ve arkadaşlarınıza ve tüm yasal avcılara hayırlı olmasını dilerim...

İyi dilekleriniz için asıl ben teşekkür ederiz Zafer bey
yorum yapmaya kibirlenilen bir ortamda sizin gibi mütevazi güzel insanlarla diyalog kurduğum için mutluyum.Allah'a emanetsiniz..
Osman KÖRÜKCÜ
1981 Nevşehir
0535 764 7219