Gönderen Konu: İzlenimler..  (Okunma sayısı 2417 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
İzlenimler..
« : 16 Temmuz 2012, 12:09:59 »
Cumartesi günü amaçsız olarak Bartın da bir av bayisine uğrayıp raftan bazı tüfekleri incelemek istedim,sağolsunlar bir iki yerli tüfeği yüzeysel olarak ta olsa inceleme fırsatı buldum.bir kere peşinen söyleyeyim genel kalite hissi önceki yıllara kıyasla daha iyi ve bazı hoşuma giden ekstralar var.İncelediğim tüfekler biri siyah kafa diğeri beyaz kafa ve gravürlü huglu eagle,huglu 104 a, huglu çifte(modelini bilmiyorum)huglu tamçakmak horozlu çifte,sarsılmaz çifte ve torun sp,bu silahların tümününde ahşap metal, metal metal uyumları raftan rasgele seçilen tüfekler olarak çok iyiydi.
Eagleların özellikle balansları ve yüze gelmeleri ve hafiflikleri harika,sadece 104 a nın balansı şüpheli geldi(nispeten ağırlığı da var),bahsettiğim diğer modellerin de balans ve yüzlenmeleri iyi.Tüfeklerin hepsi de güven veren solid tüfekler,açılıp kapatılırken çıkan sesler avrupa tüfekler gibi net, sağır değil,genel işçilikler gayet kabul edilebilir seviyede hatta iyi diyebilirim.Eagle ın gravürü mükemmel,keşke aynı gravürü çelik kasalarda da kullansalar.
Tamçakmak horozlu hugluyu önce aya zannettim,gerçekten detaylı işlenmiş bir kasa ve iyi renklendirilmiş bir meneviş kaplama var ve gerçek tam çakmak,biraz ağır.
Torun da fiyatına göre çok hoş yalnız tetik oran olarak komik derece de küçük ve nispeten kötü işlenmiş.
Tüfeklerin tümünde dikkatimi çeken namlular düz olmakla beraber dış konturların özellikle mobil şoklularda biraz özensiz verildiği ve dış yüzeyin biraz dalgalı görünümde(eagle nispeten daha iyi bu alanda) oluşu oldu,polisaj ve kaplamayla alakalı sanırım bu alanda biraz daha özen şart.
tetik çekişleri; tek tetiklerde özellikle eagle larda oldukça iyi,çift tetikler(huglu çifteler ve 104 a, standartların epey üstünde ağır).

Sonuç olarak beklediğimden çok iyi çıktı yerli tüfeklerimiz,hele eaglelar dıştan incelemede bence avrupa kalitesinde,huglu horozlu da tetik ağırlığını saymazsak çok güzel,diğer modeller de geçer not aldı benden,herkese yeni sezonda rastgele.
« Son Düzenleme: 16 Temmuz 2012, 12:12:27 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Ynt: İzlenimler..
« Yanıtla #1 : 16 Temmuz 2012, 12:22:06 »
Yerli üreticiler adına ülkemiz ve biz avcılar adına bunlar güzel ve kaliteli işler..Kim istemezki kendi ülkesinin yerli malının en kaliteli en güzel olmasını ve isminin dünyaya duyrulmasını..Ben bizim insanımızın bizim avcımızın Milliyetçi diye geçinen uzakdoğu ülkelerinden,balkan ülkerinden daha milliyetçi olduğuna inanıyorum...Ben şahsım adına kötüye para verecek kadar zengin değilim...

Önceden ne yaparlarsa avcılar alıyordu,ucuzdu,kampanyalıydı tüfekti işte..Ama bu forumlar,siteler sayesinde bilen usta avcılar paylaştıkça,yazıldıkça çizildikçe,tüfek fişek çeşitleri çoğaldıkça Üretici firmalarda artık söylenenleri kulak arkası etmemeye başladı..Kusursuz hiç bir şey olmaz ama yerli firmalar kalite için müşteri ve avcı memnuniyeti  için çalıştıkça bende memnun oluyorum ülkem adına gurur duyuyorum...

Kamil Abi paylaşımın ve olaylara eksiğinden değilde güzel tarafından baktığın için teşekkürler...

Rastgele;
« Son Düzenleme: 16 Temmuz 2012, 12:28:00 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #2 : 16 Temmuz 2012, 12:33:57 »
Ahmet bey sanıyorum forumlarda yazılan çizilenleri veya elden söylenenleri kulak arkası etmedikleri doğru dediğiniz gibi,dediğiniz gibi sırf eleştirel değil de objektif bakmaya çalıştım.Teşekkürler yorumunuz için.Daha da iyiye gidebilir zannımca, biraz daha yapılan işi önemseme duygusunun yeterli olacağını düşünüyorum,nitekim yapınca oluyor, eagle da pek kusur bulamadım ben mesela.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Seyit ÖCAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 16 Temmuz 2012, 21:36:47 »
Eskiden en iyisine sahip olmak isteyen, sadece benim olsun düşüncesine sahip bir anlayış benimsenmişti. Şimdi ise paylaşımcı İnsanlarla karşılaşıyoruz. Grek tecrübeler gerekse izlenimler ve bilgiler paylaşılarak bizlerinde görüşlerine sunuluyor. En güzelide sevgi saygı çerçevesi içerisinde hoş sohbetlere tanık oluyoruz. Her konuda paylaşıma ortak olan tüm büyüklerime, arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Seyit-ÖCAL
1983-SİVAS
Arh+