Gönderen Konu: ördek avı için güme  (Okunma sayısı 7500 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cihan AKBEL

• *
  • aw tedevisi olmayan bir hastalıktır
ördek avı için güme
« : 13 Temmuz 2012, 01:03:34 »
arkadaşlar ördek avı için güme almayı düşünüorum bu konuda tecrübe sahibi arkadaşlardan fikir almak isterim desen konusunda vs. tavsiye edeceğiniz ürünler var mı? yarumlar için şimdiden teskkrler...
Cihan AKBEL
1987 eskişehir biyolog

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ördek avı için güme
« Yanıtla #1 : 13 Temmuz 2012, 09:53:26 »
desen senin av yaptığın bölgeye uygun olmalı. Önce nerede av yapacaksın onu belirle ordaki bitki örtüsünü gör ona göre desen seç. genelde sazlıktır. Ben güme kullanmıyorum ama kullanan arkadaşlar gerekli bilgiyi verecektir.
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Cihan AKBEL

• *
« Yanıtla #2 : 14 Temmuz 2012, 01:55:52 »
av yapıcağım sahalarda genelde saz yok kenarı kumsal taşlık sonra meşe başlıo gizlenme ağı mı yoksa diğer gümeler mi dha etkili olur acaba?
Cihan AKBEL
1987 eskişehir biyolog

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 14 Temmuz 2012, 09:00:02 »
av yapıcağım sahalarda genelde saz yok kenarı kumsal taşlık sonra meşe başlıo gizlenme ağı mı yoksa diğer gümeler mi dha etkili olur acaba?

ben sazlık bölgelerde av yapıyorum ve güme kullanmıyorum o yüzden güme konusunda tecrübem yok. arkadaşlar yardımcı olacaktır
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Menderes NUR

• *
  • Ya Nasip Ya Kısmet
« Yanıtla #4 : 24 Ağustos 2012, 14:37:28 »
Selamlar,

Uzun yıllardır ördek avı yaparım. Güme - mühre - düdük bu üçüne çok önem veririm ve diğer avlanma şekilleri ilgimi çekmez. Bu nedenle gümemi her zaman kendim yaparım. gümeyi de yapcağım yerdeki sazlık, otluk, vb doğal örtüden faydalanarak yaparım. Yapacağın yer çok fazla açık alansa yerden yükseltisini fazla yapma ve güme belirli hatlara sahip olmasın burada en önemlisi hareketsiz kalmak, buna da dikkat edersen avın daima bereketli olur, şimdiden rasgele.
Menderes Remzi NUR / 1978 / Serik / Antalya

Çevrimdışı Cihan AKBEL

• *
« Yanıtla #5 : 03 Eylül 2012, 14:05:05 »
tekkr ederim menderes bey hangi malzemedn yaposunuz gümeyi biraz bu konuda yardmc olur musunuz?
Cihan AKBEL
1987 eskişehir biyolog

Çevrimdışı Menderes NUR

• *
  • Ya Nasip Ya Kısmet
« Yanıtla #6 : 04 Eylül 2012, 08:28:49 »
tekkr ederim menderes bey hangi malzemedn yaposunuz gümeyi biraz bu konuda yardmc olur musunuz?

Rica ederim Cihan Bey ne demek, bahsettiğim gibi avlancağım bölgedik örtüyü kullanırım güme için. Ağaçlık alansa ağaç dallarından, sazlık alansa sazlıklardan kum,taş vb bi alansa bunlardan yararlanırım, eğerki zemini kazınca fazla su çıkmacaksa kazmak ve gümeyi çukurdan yapmak en güzeli, yani öyle hazır güme almadım bugüne kadar almayı da düşünmüyorum.

saygılar.
Menderes Remzi NUR / 1978 / Serik / Antalya

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 07 Kasım 2016, 15:35:10 »

mrb arkdaşlar, bu tür seyyar ürün kullanan varmı? kullanışlımı
« Son Düzenleme: 07 Kasım 2016, 15:55:37 Gönderen: Halil BAŞARAN »