Hatsan ın en büyük sorunu estetik.Benim asıl ilgi alanım havalı silah olduğu için yorumlarımı onlar üzerine yapacağım.Otomatikler de durum bu kadar vahim değil.
Hatsan yaklaşık 3 sene önce ilk pcp (pre charged phenomatik-sonradan tekrar doldurulabilen tüplü, basit tabiri ile) havalı tüfeği olan at-44 ü üretti.Ilk başlarda güvenlik olarak düzeltilmesi gereken eksikliklerini havalı silah forumlarımız sayesinde düzeltti.ilk başta yapması gereken şeydi bu çünkü üretilen pcp tufekler 200 bar gibi yüksek bir basınç ile çalışmakta.Maazallah şaka değil yani.
Bu şekilde dünyanın bir çok ülkesinde edgar brothers,hammerli phenuma ve air venturi hale storm adıyla ihracat yaptı.Oldukça da tutuldu.
Uygun fiyatı ve performansı ile hala iddia ediyorum dünyada ki tüm üreticiler içinde fiyat-performans grafiğinde ilk 3 e kesinlikle oynar.
Yalnız bizim sürekli hatsan dan istediğimiz ürünlerinin biraz da göze hitap etmesi.Pcp tüfeklerinde kullandığı estetik mahrumu kasa yi istisnasız tüm modellerinde uygulayıp değişik isimlerle piyasaya sundular.At-44 modelinin bugün abartısız 15 anası boyanıp babasına verilen modeli var
.
Bu modelden sonra ürettiği bt-65 modeli de aynı şekilde kasa ve yine bir sürü alt modelle piyasada.Ama hiç biri biraz olsun estetik değil.Zaten yurt dışında ki eleştiriler de de en çok bundan bahsedilir.
Geçtiğimiz günlerde Ürettiği ve piyasaya çıkardığı at p-1 pcp tabanca modelinde bile aynı kasayı ısrarla kullanarak 2 kg ağırlığında bir havalı tabanca üretmeyi başardı.
Estetik yine içler acısı.
Bence hatsanın kesinlikle tasarım ile ilgili sıkıntılarını gidermesi gerekiyor.
Yinede istediğinde bu piyasa da dünya lideri olacağına inanıyorum çünkü dünyanın en büyük havalı silah üretim tesisine sahip markası.Başarılarının devamını diliyorum Hatsan.Tüm emeği geçenlerin ellerine sağlık.Özellikle baba Abdullah bey ve tesisinin avrupada öncü olmasında büyük rolü olan oğul Bahtiyar bey sağolsunlar.
Bu arada merak edenler için belirtmek isterim at-44 Abdullah Taşyağan 1944 .-bt-65 ise Bahtiyar Taşyağan 1965 in kısaltmaları.